Handwerk en industrie ontgoocheld: migranten voldoen niet aan de verwachtingen

Screenshot_61

(Vertaling: E.J. Bron)

Er bestaan twee modellen: Australië en Canada halen de goed geschoolde arbeidskrachten het land binnen. Duitsland en Zweden proberen van “asielzoekers” geschoolde arbeidskrachten te maken. Driemaal raden welk systeem beter functioneert.

Die Freie Welt

Vluchtelingen als arbeidskrachten zijn hopeloos”, citeren de kranten “Merkur” en “tz” uit München de bouwondernemer en meester-timmerman Rudolf Waxenberger uit Erding. “Nauwelijks eentje houdt het lang vol. Meestal is het na de tweede dag al einde oefening. Of ze komen daarna helemaal niet meer opdagen, of ze hebben de een of andere smoes.”

Hierin staat hij niet alleen, Veel ondernemers en zelfstandige handwerkers denken er exact hetzelfde over. Ongeveer 90% van de “asielzoekers” die in Duitsland een beroep willen uitoefenen, zouden hun opleiding afbreken. Er zou geen sprake kunnen zijn van geschoolde krachten. En bij velen ontbreekt de fundamentele kennis van de Duitse taal. Velen zouden niet eens hulpbaantjes kunnen uitvoeren. Ook de grote mentaliteitsverschillen zouden een probleem zijn. Uiteraard, want tijdens het werk moet je op elkaar kunnen vertrouwen.

De grote DAX-concerns, die in de mainstream graag over de kansen van de immigratie spreken, hebben zelf maar heel weinig “asielzoekers” aangenomen. Alleen ondernemingen die op zoek zijn naar goedkope arbeidskrachten kunnen hier voordeel uit halen.

Er bestaan twee modellen: model Zweden/Duitsland versus model Canada/Australië

Zweden en Duitsland zijn twee landen, wier model er hoofdzakelijk in bestaat om de grenzen zover mogelijk te openen voor “asielzoekers” uit de hele wereld. De economie daar hoopt op goedkope arbeidskrachten en leerlingen in opleiding. De immigranten moeten de geschoolde krachten van morgen zijn – wordt beweerd. Daarvoor neemt men – zogenaamd slechts tijdelijk – de massale immigratie in de sociale stelsels op de koop toe.

De economiewetenschapper en socioloog professor Gunnar Heinsohn heeft de aandacht gevestigd op de problematiek, dat immigratielanden zoals Amerika ervan geprofiteerd hebben dat de mensen met niets het land binnenkwamen en daar hard voor alles moesten werken. Dat heeft Amerika grootgemaakt. De situatie in Europa daarentegen zou een migratiefenomeen laten zien dat in de historie van de mensheid nog nooit zo zou zijn voorgekomen, namelijk de immigratie in de sociale stelsels. Ze komen om deel te nemen aan het sociale systeem. Het zijn geen pioniers.

Het huidige Angelsaksische migratiemodel, zoals dat vooral in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada, maar ook in de VS gangbaar is, houdt het aantal “asielzoekers” laag en werft in plaats daarvan voor gekwalificeerde vakkrachten en academici. In Canada en Australië bestaat een streng selectiesysteem om uit te zoeken wie het land binnen mag en wie niet. Van doorslaggevende betekenis is de behoefte van de eigen economie. Een ieder die in deze landen wil immigreren, moet kunnen bewijzen dat hij een bepaalde tijd zonder hulp van de staat zijn hoofd boven water kan houden. Immigratie in de sociale stelsels wil men daar vermijden.

Weliswaar heeft Canada onder zijn minister-president Justin Trudeau geprobeerd om zich een liberaal en internationaal imago aan te meten en heeft grote aankondigingen gedaan wat betreft de opname van “vluchtelingen”. Maar in vergelijking met Duitsland en Zweden is Canada´s “betrokkenheid” bijna krakkemikkig.

Australië doet niet eens moeite om een asielzoeker-vriendelijk imago te bewaren. Daar stuurt men de “asielzoekers” liever naar Papoea-Nieuw-Guinea of een eiland in de Stille Zuidzee. Overigens: voor een “vluchteling”, die aangeeft voor oorlog en dood te vluchten, is het geen erg lot om op een vreedzaam eiland in de Stille Zuidzee te belanden.

Australië bezit onder de Angelsaksische landen de strengste immigratieregels. Maar geschoolde krachten zijn welkom. Het land heeft een heel hoge levensstandaard en een geringe werkloosheid. De grootste steden Sydney en Melbourne hebben een laag criminaliteitscijfer. De levensverwachting is er erg hoog.

Noorwegen en Denemarken oriënteren zich liever op de Angelsaksische landen dan op Zweden

Maar Zweden is niet representatief voor Scandinavië. In Noorwegen oriënteert men zich veelmeer op de Angelsaksische voorbeelden. Men wil goed opgeleide vakkrachten en academici, geen onopgeleide “asielzoekers”. De conservatieve midden-rechts regering van Noorwegen heeft overigens de laatste verkiezingen opnieuw gewonnen. De noren gelden volgens het “World Happiness Report” van 2017 als het gelukkigste volk ter wereld.

Zweden heeft vanwege ontbrekende capaciteiten aan de noodrem van zijn ongebreidelde opnamepolitiek getrokken. Maar in principe is men bij zijn politiek gebleven: Zweden moet een open land met een open samenleving blijven. Met reclamevideo´s op de Zweedse televisie wordt de Zweedse bevolking er op voorbereid zich in te stellen op de behoeften van de “nieuwe Zweden”. De Noorse minister van Integratie heeft al aangekondigd dat men in Noorwegen geen Zweedse toestanden zou willen.

Duitsland daarentegen geldt nergens in de wereld als voorbeeld. Er bestaat in de hele wereld geen enkel land dat de migratiequota van Duitsland als modelvoorbeeld voor zijn eigen doel heeft gesteld. De geschiedenis zal aantonen welk land de betere weg heeft gekozen, Duitsland of Australië. De prijs betaalt de volgende generatie.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Australië, Barbarisme, Canada, cultuurrelativisme, Demografie, Denemarken, Derde Wereld, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Noorwegen, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

34 reacties op Handwerk en industrie ontgoocheld: migranten voldoen niet aan de verwachtingen

 1. Marian zegt:

  Nee, wat had je dan gedacht. Ze komen hier toch alleen maar om hun hand op te houden en niks anders,

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  https://www.parool.nl/amsterdam/ex-directeur-slotervaart-vervolgd-voor-verduistering~a4521633/

  Erbudak weigert commentaar, net als haar advocaat Theo Hiddema, tevens Kamerlid voor Forum voor Democratie.
  ++++

  Like

  • Feniks zegt:

   Rustig,
   dit geval houdt Hiddema scherp.
   vergeet niet… Hiddema is advocaat, en soms ook advocaat van de duivel (Erbudak) maar realiseer dat dat nu precies is wat advocaten op het scherp van de snede houdt.

   Advocaten wandelen doorgaans altijd op het scherp van de snede,..in mijn optiek voegt Hiddema tot nu toe, heel veel toe aan FvD.
   (Anderen met veel know how zullen volgen.)

   ik zou graag zijn vrouw hebben leren kennen. Vlgs mij een sprankelende vrouw met een geheel eigen mening. Over Theo Hiddema.

   Baudet is, zoals ik het zie een intelligente leider, die (jongen) man heeft echt alles mee.
   De juiste persoon op de juiste plaats. Deze tijd heeft het nodig.

   Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Vandaag weer een “mooi” inkijkje in de ZielenpietenIndustrie. De moord op een moeder (23) en dochter (6) in Haren (Gr) is gepleegd door een 20 jarige asielzoeker. De verdachte en de slachtoffers zijn oorspronkelijk afkomstig uit Oostelijk Afrika en beschikten na een asielprocedure over een tijdelijke verblijfsstatus. Het (arme) meisje was doofstom en ging naar speciaal onderwijs. Vreselijk drama, maar verdomme wat denkt u wat ons dit allemaal al heeft gekost en nu nóg meer gaat kosten!! Het is verdomme bij de Wilde Ajatollala’s af wat hier allemaal naar binnen is/wordt gehaald op ONZE kosten!! En dit geval staat heus niet op zich zelf!! 300 M I L J A R D van ONZE belastingcentjes is er al doorheengejast door/voor de ZielenpietenIndustrie!! En ons landje is naar de Kloten!!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Waarom zou je werken als je ook alles gratis krijgt.
  En om hun goede wil te tonen, verschijnen ze voor 1 dag.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Net als in Afrika, daar werken die kerels ook niet of maar even.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Dat klopt met name in het moslimgedeelte (althans wat ik gezien heb in Ghana) Ik vermoed dat hetzelfde in de rest van Afrika geldt wat betreft de moslimsgedeelten. Echter werken is in hun ogen iets anders dan wat wij als westerse mens vinden. Ze leven geheel per dag en als ze geld in handen hebben dan komen ze gewoon niet opdagen.

    Like

   • Nemesis zegt:

    In alle andere landen van Afrika is het het zelfde, ook in de gedeeltes wat niet bepaald moslim is. Voor de rest beschrijf je het met de laatste zinnen precies goed. Je moet het meegemaakt hebben. Ze blijven verdwenen tot dat het geld echt helemaal op is. Wij, onze firma dus, had de arbeiders op de ranch wonn, waar ze met hun familie een eigen huisje hadden en een lap grond om te bewerken en een paar dieren te houden. En zelfs daar was het niet helemaal te vermeiden, dat die kerels van tijd tot tijd de kuierlatten namen. Het zit ze in de genen. Behoorlijk lastig voor firma’s die projecten moesten uitvoeren. Een vriend van me, die werkte aan d uitvoering van het project aan de Zambesirivier die eb en vloed kende. Daar moesten turbines woden geplaatst die r voor zorgden dt bij eb het land niet leeg gezogen werd en bij vloed de boel overstroomde. Het was voor de uitvoerders merendeels een groot drama. Maar mijn vrind kon er smakelijk over vertellen en heeft er ook een boek over geschreven. Iedereen die in Afrika heeft gewerkt, heeft meer dan genoeg verhalen over de werklust van de Afrikaanse mannen. Nu kunnen we om onze ervaringn wel lachen, maar ikwijls was het lastig, vervelnd en ook heel gevaarlijk.

    Like

 5. Sabeltant zegt:

  Onnodig nieuws, IEDEREEN weet dat analfabete migranten NOOIT iets toe zullen voegen aan ONS land.

  Het maakt de elite ook NIETS uit, deze NEP-Vluchtelingen hoeven niets toe te voegen ze tellen enkel als consument.
  Over 20 jaar valt een flink deel van de huidige consumenten weg vanwege de vergrijzing -jawel die gaan dan gewoon dood- dat gat van consumenten moet opgevuld worden met andere consumenten.
  En hoe die consumenten onder elkaar zijn interesseert de elite -lees de multinationals- niet.
  Het gaat hun enkel om het behoud van de winst.
  Het vergrijzingsverhaal klopt wel, alleen niet de reden dat dit opgevoerd wordt.

  Klagen over migranten helpt niet.

  Pak de aanleiding aan.

  Pak de partijen aan die ongebreidelde import van “consumenten” voor staan.

  Geliked door 1 persoon

 6. paulzwueste zegt:

  Goh…
  Wat een enorme teleurstelling toch voor al die werkgevers die zulke hooggespannen verwachtingen hadden….
  Zijn ze nu echt zo stom of wordt er hier op een ongelofelijk domme manier gelogen…!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jade zegt:

  Die lui worden ook niet binnengehaald om te werken…
  Ze worden binnengehaald om ons af te slachten.
  De vergrijzing gaat Den Haag/Brussel niet snel genoeg.

  Like

 8. Jan zegt:

  Ferkel’s huisdieren ‘aan het werk’

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Wat als Amerika overgelaten zou worden aan zwarten

   Aziaat zegt dat zwarten achterlijk zijn omdat zijn omdat zij te lui zijn om iets te leren en alles kapot maken wat blanken hebben opgebouwd
   Let op de lamlendige houding van de zwarte en zijn lamlendig excuus

   Ik geef die Chinees geen ongelijk.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Hij heeft gewoon gelijk, een goed voorbeeld is het prachtige spoorwegennet, aangelegd door Blgie in Congo. Kijk maar eens hoe dat er nu uitziet. Is ook niet meer te gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

  • Johan zegt:

   Wat doen ze hier ? Zijn ze hun eigen graf aan het graven ?

   Like

   • Jan zegt:

    Dat zie je dat volk ook in Afrika doen. De een heeft een schep en de ander trekt aan een touw.

    Toen ik dat zag dacht ik, ik trap hen in die sleuf en flikker al het zand er over. Opgeruimd. Man, wat ga ik kotsen van dat ‘volk’ Aanhalingstekens openen en sluiten.

    Mijn avond wordt gelukkig een stuk beter nu ik lees dat de ÖVP gewonnen heeft.

    Like

  • Cynicus zegt:

   Grappig dit te zien. Wat zullen we in de toekomst meer en meer van dit soort komische situaties zien. Het lijkt wel mr Bean.

   Like

  • Mirjam zegt:

   Hebben ze met twee man een touw nodig om de inhoud van één ‘schopje’ aarde, met drie mannen op te tillen? Belachelijk!

   Like

 9. Thomasson zegt:

  Wat verwacht men van analfabetische geitenneukers?

  Like

 10. Republikein zegt:

  De geschiedenis zal aantonen welk land de betere weg heeft gekozen, Duitsland of Australië.
  De geschiedenis is reeds aangetoond, terug naar de prehistorie, en dat is de toekomst.

  Like

 11. ReneKampers zegt:

  Ik heb wel begrip voor die asielers die na een tijdje niet meer op hun werk komen opdagen.
  Hoe zou je zelf zijn , als ge raketdeskundigen , hoogleraren , ingenieurs , dokters in de geneeskunde , chirurgen en dergelijke hoog opgeleiden , gebruikt als hulpje in de bouwsector , papiertjesopruimer in een park of in een magazijn de deuren openen als er een vrachtwagen komt aangereden…..Ik zou ook niet accoord gaan

  Like

  • Cathja zegt:

   @ ReneKampers om 5:58

   Goh, ik dacht altijd dat je als vluchteling errug dankbaar was met alles wat je wordt aangeboden. Is dat dan niet zo? Ze zijn toch de oorlog ontvlucht, en hebben nu tenminste een rustig leven? Geen stress en zo…..?

   Like

 12. christdus zegt:

  Met het IQ van een strontvlieg kom je hier niet ver .

  Like

 13. Cynicus zegt:

  Veel “vluchtelingen” komen voor de uitkeringen en niet om te werken. Werken is voor autochtonen en uitkeringen vangen is voor de buitenlanders. Als een autochtoon werkloos wordt dan wordt die van het kastje naar de muur gestuurd en als een klein kind hufterig behandeld maar een statushouder krijgt de uitkering op een presenteerblaadje uitgereikt.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ze hebben nooit gewerkt in hun eigen landen, waarom zouden ze hier dan werken? Ze hebben hun landen niet opgebouwd. Europa heeft hun steun gegeven in de vorm van geld, maar ze hebben de intelligentie daar niet om er ook iets mee te doen. Geld betekent niets voor hen, behalve nog meer luilakken en het over de balk smijten.
   Ze zijn teveel gepamperd en verwend. Ze zijn nooit economisch productief geweest, vandaar dat ze ook geen werkethiek hebben. Kinderen maken kunnen echter als de beste: dát is hun economische bijdrage aan de wereld.

   Like

 14. Jan zegt:

  Canada schaft zich af

  Like

 15. Pietersen zegt:

  Dat komt ervan. Teveel vanaf het begin af aan in de watten gelegd. Een lui leventje went namelijk heel snel met een uitkering.

  Like

 16. wat gaat Nederland doen.

  Like

 17. Jan zegt:

  Blank Canada op de zelfhaattoer, koren op de molen voor zwarte racisten en islamitische warshippers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s