Honderden doden en gewonden: zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

De Somalische hoofdstad Mogadishu is door een van de meest verwoestende bomaanslagen in de geschiedenis van het land getroffen: “Alle ziekenhuizen liggen vol met slachtoffers van de explosie, dit is een unieke tragedie”. De president kondigde drie dagen van nationale rouw af.

epoch times

Zaterdag kwamen bij de explosie van een met springstof geladen vrachtwagen tientallen mensen om het leven. De aanslag vond plaats voor een hotel in een drukke wijk van de hoofdstad. Tot nu toe eiste niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag op, president Mohamed Abdullahi Mohamed maakte er echter de radicaalislamitische Al-Shabaab militie voor verantwoordelijk. Hij gelastte drie dagen van nationale rouw.

De vrachtwagen explodeerde zaterdagmiddag voor een hotel aan een druk kruispunt in de populaire zakenwijk Hodan. Door de kracht van de explosie werden meerdere gebouwen verwoest of zwaar beschadigd, waaronder de diplomatieke vertegenwoordiging van Qatar.

Het exacte aantal slachtoffers is nog altijd niet vastgesteld

De aanslag had zulke enorme gevolgen, dat ook een dag daarna het exacte aantal slachtoffers niet vaststond. De Somalische vertegenwoordiger van de politie, Abdukadir Muktar, sprak van honderden doden en gewonden; de leider van de sanitaire dienst, Abdukadir Hadzji Aden, meldde “meer dan honderd doden en meerdere honderden gewonden”.

In Hodan staan talrijke hotels, restaurants en winkels. Het hotel Safari, waarvoor de vrachtwagen explodeerde, is erg populair bij Somaliërs, regeringsvertegenwoordigers zijn daar echter zelden aan te treffen. Het doelwit van aanslagen van de Al-Shabaab militie zijn echter veelmeer hotels waarin regeringsvertegenwoordigers verblijven.

President Mohamed maakte Al-Shabaab voor de aanslag verantwoordelijk. Doelwit van de “verschrikkelijke aanval door Al-Shabaab” zouden onschuldige burgers en geen regeringsvertegenwoordigers geweest zijn, zei hij in een tv-toespraak. De aanslag zou de barbaarsheid van zijn daders duidelijk maken, die “zonder enig mededogen” en zonder verschil te maken onschuldige mensen zouden doden. Zondag bezocht de president een van de ziekenhuizen, waarin meer dan 200 gewonden behandeld worden.

De met het terreurnetwerk Al-Qaida geallieerde Al-Shabaab militie strijdt in het land in de Hoorn van Afrika al jarenlang gewelddadig voor de oprichting van een islamitische godstaat en heeft zich de val van de door de internationale gemeenschap ondersteunde regering ten doel gesteld.

Troepen van de Afrikaanse Unie (AU) hadden de militie in 2011 uit Mogadishu verdreven. De gewapende islamitische rebellen zijn echter nog steeds in het Afrikaanse land actief. Behalve aanvallen op Somalische of buitenlandse militaire steunpunten plegen ze steeds opnieuw aanslagen in Mogadishu.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Somalië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Honderden doden en gewonden: zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu

 1. tippelaar zegt:

  Laat het westen niet in de val trappen om daar troepen heen te sturen. Ze vechten het maar uit. De overlevenden komen naar Europa. Een slecht vooruitzicht. NL.troepen naar Mali, ook zo’n feschift idee. Laat het westen weg blijven uit heel Afrika. Ze maken elkaar wel af.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Dan kan weer gebeuren wat al eens is gebeurd toen de Amerikanen daar waren en een helicopter verongelukte en die lieve, aardige Somaliers de enige overlevende eruit sleurde en hem al mishandelend door de straten sleurde.Daar was toen een video van te zien op het nieuws. Fijne lui daar.

   Like

 2. Karen zegt:

  Het is erg maar ik denk als eerste niet ‘erg voor die mensen’. Mijn eerste gedachte is tja en wat betekent dit voor ons? Waarschijnlijk dat nog veel meer Somaliërs het wel een goed plan vinden onze kant op te komen en die horde die hier al is gaat nu 100% zeker echt nooit meer weg. En vanzelfsprekend zijn ze hier natuurlijk weer allemaal van harte welkom. Er komt echt nooit een eind aan. En ik ben ze zo ontzettend ongelofelijk spuugzat.

  Like

 3. Marian zegt:

  Scheelt weer aardig wat in de dobbernegers.

  Like

 4. Jan zegt:

  Binnenkort ook in dit theater

  Like

  • Driek zegt:

   Ja, die Mohammed heeft een hoop goeds gebracht, straks ziet het er bij ons ook zo uit, armoede, aanslagen, verwaarloosde buurten waar je niet meer in mag, die hele islam is alleen maar ellende, slachtpartijen onderling. En wij krijgen straks die lui hier, want ze hebben nu een sterk argument om dat land in te ruilen voor het welvarend Nederland. We moeten het maar gelaten langs ons heen laten gaan, je er over opwinden heeft toch geen zin. Maar ja, het is ook nog eens een uitgesproken rot volk.

   Geliked door 2 people

 5. Sabeltant zegt:

  Kan het mij eigenlijk een bal schelen wat er in Mogadishu gebeurd?
  Als ik heel eerlijk ben….
  Wij leven hier met ONS leven en ONZE problemen en daar hebben ze hun eigen problemen.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Tot nu toe eiste niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag.

  Ik denk dat een militante christelijke splintergroepering de aanslag gepleegd heeft. Zij eisen hiermee aandacht voor de onderdrukking van hun godsdienst vrijheid.

  Like

 7. ReneKampers zegt:

  Mooie foto van een culturele activiteit

  Like

 8. christdus zegt:

  Al blazen die kut-moSSels mekaar allemaal op , zal me een worst wezen , als ze hier maar rap
  opflikkeren met die hele kut-religie van ze , enkeltje zandbak !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s