Londen: islamitisch centrum in joodse wijk gepland!

Screenshot_80

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In een van de bekendste joodse wijken in Londen heerst enorme opwinding. Hier zal een groot islamitisch centrum inclusief moskee geopend worden. Critici worden met de “islamofoob”-knuppel monddood gemaakt.

journalistenwatch

De eerder door de Britse BBC gebruikte concerthal Golders Green Hippodrome werd op 24 juli van dit jaar door de islamitische “hulporganisatie” Centre for Islamic Enlightning voor bijna omgerekend € 6 miljoen gekocht. Hier moet nu het Hussainiyat Al-Rasool Al-Adham Center ontstaan – gemeenschapscentrum en moskee.

Ahmed Al-Kazemi, de woordvoerder van de organisatie, is blij: “Voor ons komt een droom uit. Om zo´n prachtig gebouw als het Golders Green te bezitten is een grote kans voor onze sjiitische gemeenschap.”

Het historische gebouw werd in 1913 door Bertie Crewe als concerthal en evenementengebouw in het noorden van Londen gebouwd. Hier was plaats voor 3000 mensen om te luisteren naar o.a. Marlene Dietrich, Laurence Olivier en Django Reinhardt.

Menig burger in de wijk, die vooral bij Joden populair is, heeft zo zijn bedenkingen. Een petitie tegen de moskee werd al 4000 keer ondertekend. Enkele mensen maken zich zorgen over het drukke verkeer en de geluidsoverlast, anderen zijn minder terughoudend en spreken openlijk hun angsten uit.

“Deze moskee dwingt de joodse bevolking te vluchten”,  “Een grote islamitische instelling midden in een van de twee joodse wijken van Londen is een uitermate gevaarlijke onderneming”, wordt er in commentaren gezegd.

De bezorgde mensen oogsten onmiddellijk kritiek van de prominente plaatselijke rabbi Mark Goldsmith: “Het zijn dezelfde dingen die over de Joden in de jaren-20 gezegd werden, toen zij naar Golders Green trokken. Golders Green is niet alleen joods. Het is een plek waar iedereen samenleeft, dat is het wat Londen bepaalt”, schuift hij alle terechte bedenkingen van zijn gemeenteleden aan de kant. Het islamitisch centrum heeft inmiddels zijn eerste open dag in december gepland: “We kunnen het bijna niet afwachten om kennis te maken met onze buren”, aldus de woordvoerder Ahmed al-Kazemi. De discussies zullen ook in de komende maanden doorgaan.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse joden, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Londen: islamitisch centrum in joodse wijk gepland!

 1. tjonge zegt:

  “De bezorgde mensen oogsten onmiddellijk kritiek van de prominente plaatselijke rabbi Mark Goldsmith: ”
  .
  daar hebben we weer zo een foute jood…….rest my case..

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Wie weet sparen ze dan je kop wel.
   En mag je in een raad deelnemen om andere aan te wijzen die dan aan de beurt zijn.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh Dear: Een Brits-Joodse Bedford-Strohm!

   Like

  • Driek zegt:

   tjonge zegt: daar hebben we weer zo een foute jood…….rest my case..

   Ach, beste tjonge, ook Joden maken fouten, dit is een rabbijn die het niet helemaal snapt, maar daar is hij toch geen uitzondering in? Lodewijk Asscher en Job Cohen snappen het ook nog steeds niet, die gaan ook door met het zalig verklaren van gelukszoekers uit Afrika, die lui leven in een andere wereld. Gelukkig is deze rabbijn een uitzondering. Het merendeel der Joden ziet het gevaar heus wel aankomen hoor.

   Like

   • ReneKampers zegt:

    Het doet me zo’n beetje denken aan onze heilige vader de Paus ,die snapt er ook geen fluit van

    Like

   • Rensk. zegt:

    Ik vraag het me af of veel Joden het aan zien komen. Ik merk geen felheid vanuit die hoek. Ze kennen toch de geschiedenis!! De moslims die hoor je aan een stuk door met al hun eisen. Als ik aan Groenteman denk en die vader van Barbara (van de voetbal) Arnold Grunberg (gekke jongen) en nog veel meer. Dan vraag ik me af onder welke steen die mensen leven.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Mede dankzij de vele landverraders die dit mogelijk hebben gemaakt !!!

  Like

 3. tippelaar zegt:

  joden en moslims. ik kan mij niet voorstellen dat die samen kunnen gaan. De joden worden door hun eigen rabbi een oor aan genaaid. Dood aan de moslims en leve Israël.

  Like

 4. Marian zegt:

  Schoften en nog eens schoften dat zijn het. Ik hoop echt dat UK snel naar de kloten gaat.

  Like

 5. Pingback: The best mirror is an old friend.

 6. Jade zegt:

  Lees: “We kunnen het bijna niet afwachten
  om een aanslag te plegen op onze buren”

  Like

 7. Helena zegt:

  England lost (Mick Jagger)

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  Het omgekeerde, Joods Centrum in Islamitische wijk gepland zal je nooit ergens kunnen lezen.

  De elite is niet dom mag je gerust stellen, maar zonder moraal en geweten zijn ze zeker.

  Geliked door 1 persoon

 9. MF zegt:

  Kan iemand mij verklaren waarom Europa haar cultuur, tradities en haar eigendommen niet beschermt?! Ik houd me zeer aanbevolen… en

  Like

 10. Helena zegt:

  VIDEO: JAYDA ARRESTED FULL FOOTAGE

  Maar ware held(inn)en geven niet op nooit! Hulde aan Jayda Fransen……

  Like

 11. MF zegt:

  Islamitische mega-centra gaan we ook in Nederland krijgen. Let maar op…. Brrrr….

  Like

 12. Republikein zegt:

  Door “ons” betaald via de pomp.

  Like

 13. Charles Martel zegt:

  “We kunnen het bijna niet afwachten om kennis te maken met onze buren” zoals in Mogadishu.

  Like

 14. MF zegt:

  In Gouda is in 2015 een project rond een megamoskee op het voormalig militaire PWA-kazerne terrein (met atoombunker eronder) ternauwernood afgeblazen door de gemeenteraad (18-17). De intriges waren niet van de lucht, de strijd is enorm geweest. Doodleuk doen de hoofrolspelers van dit drama een tweede poging. Journalist M. Peters schrijft hierover een realistisch stuk in de Goudse Post. Het is bijna niet te geloven.
  https://www.goudsepost.nl/nieuws/column/260093/column-ff-tussendoor-

  Like

 15. Cynicus zegt:

  Dat wordt gelazer. Die rotmoslims hebben de pest aan joden. Moslims hebben de heilige plicht om met iedereen oorlog te voeren die niet-moslim is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s