Oriana Fallaci: Italië verontschuldigt zich postuum tegenover zijn beroemdste islamcritica

Screenshot_88

“De zelfmoorddaders doden ons niet alleen uit lust om te doden. Ze willen ons breken.”

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

ORIANA FALLACI: VERZETSSTRIJDSTER TEGEN DE NAZI´S, EEN VAN DE EERSTE EN TOT NU TOE BELANGRIJKSTE CRITICI VAN DE ISLAMISERING VAN EUROPA

Oriana’s liberale vader was een heftig criticus van Mussolini en oefende een aanzienlijke invloed  op de ontwikkeling van het meisje uit. Toen Italië betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog was Oriana Fallaci tien jaar oud. Ze hielp haar voor het verzet werkende vader door wapens naar de Partizanen te smokkelen en gevangenen te helpen bij de vlucht uit Duitse concentratiekampen in Italië.

Michael Mannheimer Blog

Bij de bezetting van Florence werd haar vader gearresteerd en gefolterd, maar na enige tijd vrijgelaten. Na de Tweede Wereldoorlog maakte Fallaci naam als journaliste en schrijfster. Ze werd de vertegenwoordigster van een extreem confronterende en met de persoonlijkheid van de toenmalige journalist sterk verbonden interviewstijl, die tijdens de jaren ’70 populair werd.

In 1956 berichtte Oriana Fallaci over de Hongaarse opstand in Boedapest. in 1963 vertrok ze naar New Tork. in 1968 raakte ze door drie schoten gewond bij het bloedbad van Tlatelolco.

ORIANA FALLACI’S BOEKEN WERDEN IN 20 TALEN VERTAALD EN IN 31 LANDEN GEPUBLICEERD

Wereldwijd opzien baarde Oriana Fallaci met haar (inmiddels in boekvorm uitgebrachte) essays over de aanslag van 11 september 2001. Onder de titel La Rabbia e L’Orgoglio (De woede en de trots) confronteert de schrijfster de westerse wereld met de islam en beschrijft deze als agressieve en expansieve religie. Ze houdt daarbij de stelling aan dat het decadente, in zijn zucht naar vrede blind geworden, Westen door zijn liberale en toegeeflijke gedrag tegenover de islam (appeasement) het “islamisme” pas heeft opgeroepen.

Echter niet het islamisme is het eigenlijke probleem, maar de islam als intolerante religie op zichzelf. Tenslotte streeft de islam naar de religieuze wereldheerschappij. Daaruit trekt Fallaci de conclusie dat de islam daar waar hij reeds zelf domineert, geen andere religie meer als gelijkwaardig en gelijkberechtigd naast zich duldt.

Zij vergelijkt Osama bin Laden in zijn totalitaire pretentie met Hitler en Mussolini en verwijt de islamitische wereld zich in oorlog tegen de westerse beschaving te bevinden – en daarmee tegen de door het christendom gekenmerkte cultuur van het Avondland.

Deze oorlog wordt openlijk – door middel van terrorisme, bijvoorbeeld door religieus gemotiveerde zelfmoordaanslagen – maar vooral besmuikt gevoerd, zodat door islamitische massa-immigratie in het bijzonder de christelijke Europese landen zullen worden ondergeschoffeld.

Het journalistieke werk van Fallaci heeft een tweeledige weerklank opgeroepen. Zo werd zij gevierd als voorvechtster voor de Europese cultuur en gekenmerkt als “haatpredikster” door Links (door wie anders).

Alle voorspellingen van Fallaci betreffende het gevaar van de islam zijn uitgekomen. Desondanks werd zij juridisch zonder erbarmen vervolgd. Tenslotte dreigde voor haar zelfs een gevangenisstraf van twee jaar wegens belastering van een religie. Hierop nam Fallaci voorgoed afscheid van Italië en bracht de rest van haar leven in politieke ballingschap door.

De Noord-Italiaanse gemeente Oppeano huldigde het werk van Fallaci door de benoeming van de Piazza OrianaFallaci. Het grondstuk voor het plein had de gemeente aangekocht voor € 70.000,- en een tot dan toe als moskee gebruikt gebouw afgebroken.

(Michael Mannheimer)

_______________________________________________

Oriana Fallaci: Italië verontschuldigt zich bij deze islamcritica

De Italiaanse journaliste en bestsellerauteur Oriana Fallaci is in 2006 overleden. Haar verbale veldtocht tegen de islam hebben velen haar in Italië kwalijk genomen. Nu vragen enkelen om vergiffenis.

Oriana Fallaci is weer terug. Toen de legendarische Italiaanse journaliste in 2006 overleed, was ze vanwege haar compromisloze islamkritiek nog steeds een openbare inspirerende figuur. Vervolgens verdween haar heikele boodschap van de voorpagina’s. Nu heeft zich op Internet onder de hashtag “#scusacioriana” (“Oriana, vergeef ons!”) een berouwvol volkje verzameld. Daar zijn citaten uit haat laatste werken te vinden, die met het oog op de gruwelen van het moment toch werkelijk profetisch klinken:

“De zelfmoordplegers doden ons niet alleen uit lust om te doden. Ze willen ons breken. Ons beangstigen, uitputten, ontmoedigen, chanteren. Hun doel is niet de kerkhoven te vullen. Niet om onze wolkenkrabbers, onze Eiffeltorens en Kathedralen te vernietigen. Zij willen onze zielen en onze voorstellingen, onze gevoelens en onze dromen vernietigen.”

Toen Fallaci’s verzameling essays, “De woede en de trots” een goede tien jaar geleden al een tweeledige weerklank vond, dan lag dat ook aan de moeilijk te verdragen ijdelheid van de wereldberoemde auteur. Ik tegen de islam – zo kan men haar ‘volle lagen’ rustig samenvatten.

Er dreigde voor haar een gevangenisstraf van twee jaar

Wat er scherp ziend aan was, ging bij tijd en wijle ten onder in een donderbui van woorden. Daarom scheen de geniaal terughoudende coolness, waarmee Michel Houellebecq de vrijwillige onderwerping van het Avondland schetst, eerder als een passende literaire strategie.

Er dreigde voor de verbale strijdster Fallaci in Italië zelfs een gevangenisstraf van twee jaar wegens belastering van religie. De voorzitter van de Italiaanse Raad van de Islam had haar aangeklaagd en wilde in verband daarmee snel “de wet van Allah op haar toegepast” zien.

Fallaci, die nog een privé-audiëntie had met paus Benedictus XVI. en haar nalatenschap uitgerekend vermaakte aan de pauselijke Latera-Universiteit in Rome, stierf kort daarop. De gemeente Oppeano aan het Gardameer eerde de overledene aldus: Ze kocht het grondstuk van de plaatselijke moskee aan, brak het gebouw af en maakte van het grondstuk het “Piazza Oriana Fallaci.”

Zal het vreedzaam samenleven in Europa lukken?

Op zulke rabiate symboolpolitiek volgt thans het postume vergiffenis vragen op Internet. Velen wenden zich met een beschaamd “sorry!” rechtstreeks tot de dode, wier late afrekeningen met de islam in ieder geval zevenvoudige oplagen hadden bereikt. Geheel zonder sympathieën en aanhangers is ze dus nooit geweest. Anderzijds zijn er ook nog steeds verklaarde tegenstanders die het “Fallacianisme” uit de openbare discussie willen verdrijven. Op de één of andere manier dringt zich steeds drastischer de vraag op in hoeverre een vreedzaam samenleven in Europa überhaupt nog kans van slagen heeft.

Niet eens tussen goede islan en slechte islam zouden Fallaci’s verkondigingen tenslotte nog verschil maken (opm. MM: er is ook geen verschil. De “Welt”-auteur heeft de islam niet begrepen).

Zij zag in de religie van de profeet enkel het streven om het Avondland krijgshaftig en demografisch te onderwerpen – en ze twijfelde aan de kracht van het westerse vermogen zich tegen deze uitdaging succesvol te weer te stellen. Dat de postume verontschuldigingen haar nu nog ergens bereiken, hield Fallaci als verklaarde atheïste voor uitgesloten. Dat zij zich verheugd zou hebben over het late berouw, mag men echter gerust aannemen.

(Bron: https://www.welt.de
Door: Dirk Schümer)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Oriana Fallaci: Italië verontschuldigt zich postuum tegenover zijn beroemdste islamcritica

 1. Baksteen zegt:

  Het boek van haar heb ik 2e hands aan kunnen schaffen, het staat als een zwaard in mijn boekenkast.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Ik neem aan dat dit artikel moergen in alle kranten staat.
  Sarc modus uit.

  Like

 3. VarAway zegt:

  GEWELDIGE vrouw en journaliste!

  Ik herinner me nog een verhaal ( of het waar is of niet ) toen zij
  dat interview deed met de Paus, de Kardinaal bij het naar binnen komen,
  tegen haar zei ” ik geloof niet dat zijne eminentie het zal waarderen dat u
  met hem spreekt terwijl u gekleed bent in een broekpak “.
  Waarop Oriana als antwoord gaf ” ik weet niet of ik het prettig zal vinden
  een man te interviewen die gekleed is in een jurk “……..👌

  Geliked door 2 people

 4. Saskia Dubbeldam zegt:

  Gewoon naar de bibliotheek gaan jongens. Je hoeft niet eens lid te zijn om de hele dag boeken te kunnen lezen, want je pakt een boek en een bak koffie en een halve dag later heb je Fallaci gelezen.
  Dat heb ik ook gedaan en daarna ben ik nog een keer terug gegaan om wat passages uit ‘Trots en woede’ te kopiëren.

  Geliked door 1 persoon

 5. ze was een van de weinige journalisten die bedreigingen zien; de publieke omroepen en ministers doen dat nooit

  Like

 6. Jan zegt:

  Italië meent gerust door te kunnen blijven gaan met het binnen halen van toekomstige moordenaars en terroristen, ook wel ‘kinderen’ genoemd

  Like

 7. Peter zegt:

  In ons land zie je dezelfde flauwekul met de afgewezen Howick en Lily !
  750.000 euro schade aangebracht door alle procedures die telkens als uitkomst hadden dat moeder en kinderen terug moeten naar Armenië.
  Zij is daar al. Nu de kinderen nog.
  De Italianen die tegenstander zijn van het geven van de Italiaanse nationaliteit aan de kinderen hebben GROOT GELIJK want anders zouden hun ouders eveneens mogen blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s