Exclusief interview: “Zoon van Hamas”, de spreker die de UNHRC gechoqueerd heeft

Screenshot_17

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

“Er bestaat een enorm verschil tussen Israëlische en Palestijnse leiders”, zegt Mosab Hassan Yousef (foto), wiens video (zie onderaan het artikel) van zijn rede in de UNHRC viraal ging, in een interview met Dr. Manfred Gerstenfeld.

“Hamas, die ik goed ken, is een ideologische politieke organisatie die extreem geweld als middel beschouwt om haar politieke doelen te bereiken. In de 21e eeuw zou een persoon of groepering die probeert haar doelen te bereiken met gewelddadige middelen door niemand gelegitimeerd moeten worden. Volgens mijn definitie is Hamas een terreurorganisatie.”

Ik heb gezien hoe radicaal het gedrag van het democratische Israël zich onderscheidt van dat van Hamas en Fatah. Hamas leeft nog in de 7e eeuw, wat Europa niet begrijpt. In de loop der jaren heb ik ingezien dat Hamas op grond van haar religieuze opvattingen geen vrede kan sluiten met Israël. Haar interpretatie van de islam vereist dat er met ongelovigen alleen maar wapenstilstanden mogelijk zijn, geen vrede. Zo´n wapenstilstand kan niet langer dan 15 jaar duren. Geen enkele politieke oplossing zal Hamas op den duur ooit tevredenstellen. Het gaat niet om grenzen, maar om wie in hun God gelooft en wie niet. Hamas´s doel is niet alleen Israël, maar dat de islam de controle over alle ongelovigen verkrijgt.”

Mosab Hassan Yousef werd in 1978 in Ramallah geboren als zoon van sjeik Hassan Yousef, een van de oprichters van Hamas. Na zijn deelname aan anti-Israëlische activiteiten werd hij door de Israëlische veiligheidsdienst Sjien Beet. Toen hij gearresteerd werd, besloot hij eerst dubbelagent te worden. Nadat hij het enorme verschil in gedrag tussen Israël en Hamas had gezien, diende hij als sleutelagent van de Israëlische veiligheidsdiensten en was tien jaar lang in deze functie werkzaam.

Yousef´s verhaal wordt in de bestseller uit 2010, “Son of Hamas, A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intigue, and Unthinkable Choices”, beschreven, dat in vele talen werd vertaald. De film “The Green Prince”, die zijn verhaal vertelt, werd in 2014 uitgebracht. Yousef bekeerde zich tot het christendom en woont nu in de Verenigde Staten, waar hij in 2010 asiel kreeg.

Dit interview werd op 27 september 2017 gehouden, twee dagen na de toespraak van Yousef onder het beschermheerschap van UN-Watch bij de Mensenrechtenraad van de VN in Genève. De video van deze toespraak werd miljoenen keren bekeken. In ons gesprek herhaalde hij meerdere van zijn uitspraken uit die bewuste toespraak.

Met betrekking tot de Palestijnse Autoriteit (PA) zegt Yousef dat de Palestijnse Autoriteit niet door het Palestijnse volk zou zijn gekozen. Integendeel, de PA heeft zichzelf benoemd en hoefde geen rekenschap af te leggen tegenover haar volk. Als bewijs van zijn woorden wees hij op de voortdurende schending van de mensenrechten door de PA.

Yousef citeerde wat hij over de Palestijnse Autoriteit in de UNHRC had gezegd: “In werkelijkheid is de Palestijn en zijn menselijke ontwikkeling de minste van jullie zorgen. Jullie ontvoeren Palestijnse studenten van de campus en folteren hen in jullie gevangenissen. Jullie folteren jullie politieke rivalen. Het lijden van het Palestijnse volk is het resultaat van jullie egoïstische politieke belangen. Jullie zijn de grootse vijand van het Palestijnse volk.”

Yousef merkte op: “Ik heb vaak gezegd dat de Israëli´s beter voor de Palestijnen zorgen dan de leiding van Fatah of Hamas”, en hij voegde er aan toe: “Ik denk niet dat de gewelddadige Palestijnse strijd gerechtvaardigd is.”

Tijdens een andere ontmoeting in Zwitserland wees hij erop dat noch Hamas noch Abbas geïnteresseerd zouden zijn in een beëindiging van het conflict, omdat dit zou zorgen voor miljarden bedragen voor hun organisaties.

Over de algemenere kwestie van de islam zei Yousef: “Ik werd als moslim geboren, het was niet mijn keuze. De islam heeft een ambitieus dogma, dat geweld inhoudt. Over dit geweld heb ik een compleet andere mening. Moord in naam van Allah is een grote islamitisch probleem, dat niet voldoende wordt onderkend door de westerse samenlevingen. De westerse politieke correctheid bevordert de islamitische terreur. Ik wil niet dat de islam in elkaar stort, maar ik wijs geweld in de huidige tijd af. Ik denk dat een nieuwe generatie moslims ertoe moet worden opgevoed om liefde in plaats van haat te leren.

Ik besloot om me tot het christendom te bekeren, een religie die door de moslims negatief wordt gezien. Het christendom hielp me mijn naasten lief te hebben. Israël en het Westen houden van het leven, Hamas en Fatah verheerlijken de dood. Ook daarom is het zo moeilijk om te onderhandelen. Hoe vind je een gemeenschappelijk belang wanneer je uit zulke verschillende waardesystemen afkomstig bent?

Over vrede tussen Israël en de Palestijnen zegt Yousef: “Het Palestijnse volk is heel moe. Het werd door Palestijnse leiders met valse hoop op staatsgrenzen, onafhankelijkheid en zelfbeschikking misleid. Het wordt tijd dat het Palestijnse volk eindelijk inziet dat Israël een realiteit is en dat er voor haar eigen veiligheid in de regio geen compromissen gesloten kunnen worden.”

Palestijnen moeten ermee beginnen om na te denken over prioriteiten. Is een politiek doel werkelijk haar belangrijkste prioriteit? Als ze ertoe besluiten om zich door hun leiders te laten misleiden, dan zal hun lot lijden, pijn, en ellende zijn. De prioriteiten kunnen ook onpolitiek zijn: ontwikkeling van hun economie, werken aan beter onderwijs, versterking van de individuele rechten, verbetering van de gezondheidszorg en verbetering van de infrastructuur. Daarvoor zou het Palestijnse volk proactief moeten worden.

“Dan kunnen Israël en de rest van de wereld hen helpen om hun steden en dorpen op te knappen. Daarmee zouden ze niet alleen een solide economie en verbeterde medische instellingen kunnen opbouwen. Het zou het Palestijnse volk het ook mogelijk maken om bruggen te slaan naar de wereld toe. Dit lijken me veel betere prioriteiten te zijn dan de vervolging van buitenissige politieke doelen van corrupte politici die zich niet bezighouden met het lot van hun volk.”

Op de vraag of hij een beweging zou oprichten, lachte Yousef en zei: “Ik denk er niet aan om een beweging te beginnen, en ik behoor ook niet tot een organisatie. Ik ben een persoon die niemand vertegenwoordigt. Ik spreek dus in eigen autoriteit, die berust op mijn eigen ervaringen. En als je me vraagt wat mijn belangrijkste forum is: hoofdzakelijk mijn dromen. Het hele bestaan van een mens is slechts een individuele droom.”

 

Bron:
https://politisches.blog-net.ch
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.israelnationalnews.com
Door: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, corruptie, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Fatah, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Racisme, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Exclusief interview: “Zoon van Hamas”, de spreker die de UNHRC gechoqueerd heeft

 1. Cynicus zegt:

  Lang verhaal dit ……….. Hamas is een terreurorganisatie . Hamas wil Israel kapot maken en is daarom een terreurorganisatie… Israel is een goed vredig en creatief land in een zee van allerlei ellende zoals moslimterrorisme en allerlei ander gedonder. De feiten zijn duidelijk !

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Een wat ouder fragment waar ik wonderlijk genoeg eerder vandaag aan terug heb moeten denken. Toeval?
  Perhaps, perhaps not.
  Hoe dan ook, de VN, de EU, en buiten dat nog tientallen ‘NGO’s’ zijn allen vazallen van één grote bende van de club van de ‘almighty dollar’.
  Ik heb niets tegen een paar fatsoenlijke centen verdienen en meer mag ook maar sommige figuren zijn echt zielig en hangen hun bestaan en identiteit volledig op aan hun status, de kneuzen.

  Geliked door 2 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  P.S.

  Een Italiaanse bankier die een paar terug zichzelf het leven benam omdat zijn vermogen slonk van 3 naar 2 miljard.
  Hoe zielig is dat?

  Geliked door 1 persoon

  • Duchesne zegt:

   Heel mooi…het geeft aan dat iemand alles kwijtraakt om niets te hebben dan ballast en angst om die ballast te verliezen.

   In een tijd dat de Kelten in Europa de baas waren had een man zijn wapens, zijn paard en zijn gereedschap. Zijn bezit was wat hij kon dragen, de kennis in zijn hoofd en de vaardigheid in zijn handen, de gouden toque om de nek was het spaargeld.
   Het vee, het huis, de akkers, het was bezit van de vrouw. Zij had ook de zorg voor kinderen, vaak afkomstig van vele vaders. Logica…

   Een huwelijk duurde 14 maanden, was het een goed huwelijk kon men het verlengen, mits beide akkoord waren. Deugde de man niet nam de vrouw een andere, en omgekeerd.

   Volgens mij waren die voorouders zo gek nog niet. Het waren de Romeinen die niet spoorden met hun elitaire wetboeken en belasting systeem. Op een of andere manier komt alle troep uit het zuiden en blijft het doorstromen…

   Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Deden ze dat allemaal maar

   Like

 4. Cynicus zegt:

  Heb in de gaten dat kritiek op de islam in de diensten bekeken wordt

  Dus laten we zeggen dat de islam een religie is die onderwerping eist aan de islam omdat het woord islam onderwerping eist dat dat zo hier en daar als jouw mening wordt opgeslagen

  Nou het is niet mijn mening het is waar de islam voor staat

  De islam eist onderwerping aan de islam want islam betekent als woord onderwerping

  Daar is geen gediscususeer, babbels of geouwehehoer aan.

  De islam eist onderwerping aan de islam

  NOU ISLAM DONDER MAAR OP DAN !!!

  Like

 5. ReaGluurder zegt:

  Moet je bij de ‘Zwarte Heksen’ mee aankomen, die zoenden mer Arafat en andere pallestijnse kopstukken; Gretta Duitenberg, Dries van Agteren, Anja Vuilnisbelt etc etc. Van mij mogen ze deze Kloothommels alsnog deporteren naar Gaza, asap! Lekker tussen hun soortgenoten!

  Geliked door 2 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Full movie “the green prince”

  Like

 7. Anton Haksteeg zegt:

  De zgn. Hamas is niet ideologisch en niet politiek maar uitsluitend terroristisch en zo lang ze dat zijn kan niemand ermee praten en moet niemand er mee willen praten. Net zo als de Engelsen en Amerikanen geen woord wilden wisselen met hitler of zijn vertegenwoordigers ijdens WW II

  Geliked door 1 persoon

 8. Mosab Hassan Yousef heeft guts!

  Geliked door 3 people

 9. fleckie zegt:

  Op ..ZDF teletekst..127, Nachrichten, 20.10.2017..:stond: Verfassungsschutz warnt vor …DSCHIHADISTENKINDERN……Der Verfassungsschutz befurchtet,dass sich KINDER von DEUTSCHEN!die in die Kampfgebiete der Dschihadistenorganisation Islamischer Staat( IS) ausgereist waren,nach ihrer Ruckkehr nach Deutschland zu EINEM ..SICHERHEITSRISIKO ..entwickeln. Verfassungsschutzchef Maassen war vor einer..” neuen Dschihadistengeneration”, die heranwachsen konnte…” Dieses RISIKO muss die Gesellschaft sehr genau im Blick haben”. ……………KINDER ..und..JUGENDLICHE sind laut Verfassungsschutz fester TEIL DER..IS-PROPAGANDA und werden durch die..TERRORMILIZ ..zielgerichtet angesprochen..

  Geliked door 1 persoon

 10. Johanna zegt:

  Dat er meer mensen als hem op mogen staan vanuit de moslim wereld, dapper!

  Geliked door 2 people

 11. koddebeier zegt:

  Islamieten zullen zich pas kunnen ontwikkelen als ze zichzelf bevrijden van het islamitisch juk en de westerse politici en de zogenaamde linkse “gutmenschen” stoppen met het supporten van de islam.

  Like

 12. Duchesne zegt:

  Het had ook een EU vergadering kunnen zijn, geadresserd aan Junkers en Timmermans en co…self appointed, misleading and about everything else vile and dirty….keeping terror alive, overthrowing elected governments and torturing political opponents or having them killed…supporting genocide….

  Verdomme, het is de EU die de problemen maakt in de wereld met nieuwe dictators die terreur financieren en landen in een wurggreep nemen…..

  Geliked door 1 persoon

 13. Cynicus zegt:

  Hamas is een gesel voor de Palestijnen van de Gazastrook. Laat ze daar maar fijn de tering krijgen want ze hebben zelf voor Hamas gekozen. Hamas gebruikt kinderen als menselijk schild bij de achterbakse raketaanvallen op israel. Hamas is echt duivels en vies.

  Geliked door 1 persoon

 14. Aegolius cs zegt:

  Bijzonder. Voor de UN evenwel !

  Is er überhaupt iets veranderd aan de oprichtingsverklaring van de Hamas: Inhoud van Handvest 1988

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Handvest_van_Hamas

  Like

 15. guusvelraeds zegt:

  Hamas is puur ideologisch en tevens puur politiek. Het terrorisme is vast onderdeel van de ideologie van Hamas welke overeenkomt met de ideologie van de islam. Je mag gerust stellen dat de islam het religieus, culturele, politieke bouwwerk is waaruit Hamas voortgekomen is. Islam is uiteraard ook grotendeels politiek. Hamas is een loot van de moslimbroederschap en de moslimbroederschap is de wig waarmee de islamisten de oorspronkelijke islam wil binnendrijven in alle gebieden die nog niet islamitisch zijn of niet voldoende islamitisch zijn. Maar eerst moeten die gebieden (gebieden die wij islamitische landen noemen) die afgedreven zijn van de kernwaarden van de islam weer opnieuw geïslamiseerd worden. Dat is ook de oorzaak dat elk islamitisch land geregeerd wordt door halve en hele dictators. De dictators willen een deels seculiere samenleving maar moeten met dictatoriaal bestuur het islamisme onder de duim houden. Assad is zo’n dictator maar ook Saddam Hoessein, Moebarak en vergeet niet Muhamar Kadhaffi. Geen enkele islamitische dictator kan in het zadel blijven als hij geen handje klap doet met de religieuze leiders. Het stomste wat het westen ooit gedaan heeft is deze dictators uit het zadel tillen en het belachelijke idee democratie te vestigen in islamitische landen. Hoe absurd wil je het hebben.

  Hoe meer moslims in het westen komen wonen hoe meer de westerse landen straks ook dictatoriale trekken zullen krijgen. Want onze toekomstige regeringen zullen er niet aan ontkomen het islamisme klein te houden en dat doe je eenmaal niet met samen thee drinken.

  Like

 16. fleckie zegt:

  ……’ ..100 jaar..BALFOUR’…..VOLKENRECHT in het MIDDEN-OOSTEN’. …NW.ISR.WEEKBLAD 20.10.2017. ……….100 jaar geleden sprak de BRITSE REGERING met de Balfour- verklaring haar steun uit voor de…VESTIGING…van een ..JOODS..NATIONAAL TEHUIS.Een mijlpaal in de totstandkoming van de staat…ISRAEL. ……….Hoe stabiel,is het Midden-Oosten eigenlijk 100 jaar na Balfour? Welke uitdadigingen en gevaren staan Israel de komende 100 jaar te wachten? Heeft internationaal recht enige betekenis in de regio? Wat is de impact van de KOERDISCHE nationale ambities? ……………Deze vragen en meer vormen de kern van het..CIDI- SYMPOSIUM : 100 jaar Balfour-Volkenrecht in het Midden-Oosten. ……….Op het programma o.a.: HILLEL NEUER: Directeur UN Watch,…..Kolonel Richard Kemp:Oud-bevelhebber Britse troepen in Afghanistan,…..Matthew Levitt: Fellow bij het Washington Institute for Near East Policy en Hezbollahexpert…..Kemal Kirkuki: Peshmerga-commandant en voormalig parlementsvoorzitter van Koerdistan(o.v.)….. Leslie Turnberg: Lid Britse Hogerhuis en auteur van BEYOND THE BALFOUR DECLARATION…..Ronnie Sabel: Hoogleraar internationaal recht aan de Hebrew University……….PANELDISCUSSIE : Han ten Broeke.VVD-Kamerlid en woordvoerder Buitenlandse Zaken……Robert Serry:voormalig VN-gezant in het Midden- Oosten en Herman Schaper,D66-lid Eerste Kamer…………….Woensdag 8 november 2017, Pathé Buitenhof,Den Haag, 10-18 uur. …..Aanmelden via het webformulier op de site http://www.cidi.nl …..kosten € 25 voor vrienden van CIDI!…..€10 voor studenten…..€35 voor geinteresseerden………..de kosten zijn inclusief koffie/ thee,lunch en een afsluitende borrel( alles kosher). ……….CIDI:centrum informatie en documentatie ISRAEL. …..postbus 11646 |2502 AP Den Haag,…..cidi@cidi.nl| + 31[ 0] 70 3646862.<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s