Het Joodse volk heeft recht van nationale zelfbeschikking

Screenshot_9

(Door: Wim van Schaik)

De westerse elite draagt graag de zogenaamd verlichte gedachte uit dat democratische gemeenschappen geen grenzen nodig hebben. Geen wonder. Deze zelfbenoemde kosmopolieten relativeren constant de westerse verworvenheden en hebben niet de minste behoefte die te verdedigen. Grenzen horen volgens hen bij bekrompen nationalisme. En als er toch grenzen zijn, dan behoeven die geen beveiliging. De wereld is van iedereen. En nationale of etnische identiteit bestaat niet.

Daar denken ze in Israël wel even anders over. Al in 2014 wilde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een wet vastleggen dat Israël de natiestaat is van het Joodse volk. Nu is het nog zo dat in de zogeheten basiswetten, die superieur zijn aan de gewone wetten en de Israëlische grondwet vormen, nog enkel vastgelegd is dat Israël een democratie is en dat de mensenrechten gelden.

Als het aan de regering Netanyahu ligt, komt er een basiswet bij: de ‘basiswet natiestaat’. Deze wet moet ervoor zorgen dat het karakter van Israël als Joodse staat vast ligt en dat de Joodse en de democratische waarden met elkaar verbonden worden. Vreemd, dat de media hier (nog) weinig aandacht aan besteedden. Alleen het RD berichtte er over, zij het in negatieve zin onder de kop: “Israël koerst aan op staat zonder gelijke rechten”.

Zoals te verwachten, hebben tegenstanders van de nieuwe wet het meteen over discriminatie. Arabieren en andere minderheden zouden de dupe zijn. Volgens de wensdenkers met volslagen onrealistisch beeld van de werkelijkheid is een ‘basiswet natiestaat’ overbodig. Israël, zeggen ze, is al een Joodse staat, met een Joods volkslied en een Joodse vlag. En Joden, ook hun kinderen of kleinkinderen, kunnen te allen tijde immigreren. Omdat de afgelopen decennia het Joodse en democratische karakter van de staat elkaar goed in balans hielden, behoeft voor hen het Joodse karakter van de staat geen verdere onderstreping, Dat is natuurlijk een zwak argument. Resultaten uit het verleden bieden Israël helemaal geen garantie voor de toekomst.

Hoe gaat die nieuwe basiswet er uit zien? Volgens berichten in de Israëlische media zal straks het recht van nationale zelfbeschikking slechts voorbehouden zijn aan het Joodse volk. Dat lijkt mij heel redelijk, maar het is keihard tegen het zere been van de wereldverbeteraars. Die vinden zo’n wet in strijd met de Onafhankelijkheidsverklaring van 1948, toen Israël gelijkheid van sociale en politieke rechten waarborgde voor alle inwoners, ongeacht religie, ras of geslacht.

Het is nog de vraag of de nieuwe wet een bedreiging vormt voor gelijke rechten voor alle inwoners. Maar geen vraag is de bedreiging van de staat Israël. Die is er al sinds dag één van zijn oprichting. Netanyahu weet dat. En hij kent de vijand. Hij weet dat in Libanon maar één generatie nodig was om een duidelijke christelijke meerderheid in een duidelijke moslim meerderheid te veranderen. Hij weet ook dat in Maleisië een moslimpercentage van 51% genoeg was om een islamitische republiek uit te roepen. Hij ziet voor zijn ogen afspelen hoe Europa veroverd wordt door Hijra (moslim migratie) en moslim baarmoeders.

Zonder nationale identiteit – kijk maar naar Europa onder het juk van de EU – zal een andere, sterkere identiteit, zoals de islam, het overnemen. Netanyahu snapt dat. Daarom anticipeert hij met de ‘basiswet natiestaat’ op mogelijke demografische ontwikkelingen. We mochten willen dat onze ‘leiders’ dat ook deden. Maar die houden in plaats van vooruit te kijken hun ogen stijf dicht en klampen zich vast aan hyper-humaniteit, infantiel sentiment en domme, goede bedoelingen. Met hun parmantige denkbeelden over tolerantie en vrijheid ontkennen ze de ongenadige verschillen tussen culturen. Niet vooruit kijken en de wet aanscherpen dus, maar wel onderstrepen en uitdragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is. Net als Piet Hein, maar dan die met de achternaam Donner, leggen zij het hoofd in de schoot en desnoods op het hakblok en verkwanselen tolerantie en vrijheid aan de intoleranten. Mits dat maar democratisch gebeurt…

Nee, de notie van een Joodse natie (een eigen volk) is geen domme slogan, maar spoort met een gezonde drang tot overleven. Het is het tegengestelde van oikofobie zoals wij in ons land teveel zien: “Angst voor het eigene, een instinctieve neiging het eigen volk, de eigen cultuur, de eigen gebruiken, de nationale identiteit en geschiedenis af te vallen. Belachelijk te maken. Te verzwakken. Te beschimpen. En deze oikofobie doortrekt de hele maatschappelijke elite. Zij manifesteert zich op tenminste drie manieren: via het multiculturalisme en het enthousiasme voor immigratie en open grenzen en via het Europese project. Alle drie maken ze de oikos – het thuis – stuk.” (citaat Baudet) Dat verander je niet met het neuzelen over een coupletje van het Wilhelmus of een bezoekje aan het Rijksmuseum. Dat vraagt daadkracht. Dat vraagt een man als Netanyahu.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Heilige Land, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het Joodse volk heeft recht van nationale zelfbeschikking

 1. MF zegt:

  We leven in een onvolmaakte wereld. In de wereld manifesteert het leven zich, krijgt vorm. Op de wereld zijn grenzen nodig, dat is de aard van de stoffelijke wereld. iemand die denkt dat grenzen niet nodig zijn of een vorm van bekrompenheid aangeven, heeft er NIETS van begrepen.l

  Like

 2. Peter zegt:

  Het Joodse volk heeft recht van nationale zelfbeschikking !!!
  Zo is het en niet anders.

  Like

 3. MF zegt:

  “Dat vraagt daadkracht” en… een andere manier van denken (dan die van de bestuurlijke elite).

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Hoe gaat het dan komen met de christenen in Israël? Bijvoorbeeld de Armeniërs die al eeuwenlang daar wonen?

  Like

  • MF zegt:

   Het Christendom is gebouwd op het Jodendom. Liefde en Genade, die Rechtvaardigheid als basis hebben (Nieuwe en Oude Testament). Goed, dat u deze vraag stelt…. Ik ben benieuwd naar het antwoord.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @MF, Het Jodendom erkent het nieuwe testament niet en ook niet dat Jezus Gods zoon is. Ik ben ook heel erg benieuwd wat deze wet betekent voor de christenen in Israël.

    Like

  • Wim zegt:

   “Israël heeft geen betere vrienden – ik meen dat – geen betere vrienden in de wereld dan de christelijke gemeenschappen over de hele wereld. En Israël is het enige land in een groot gebied waar christelijke gemeenschappen niet alleen overleven, ze bloeien,“ zei Netanyahu terwijl het publiek hem beloonde met applaus.
   (15 oktober 2017: Benjamin Netanyahu voor verzamelde vertegenwoordigers van de christelijke media in Israël bij de opening van een vierdaagse conferentie over de berichtgeving over Israël en het Midden-Oosten.)

   Like

 5. Cynicus zegt:

  Dat is zeker zo … Israel is een goed democratisch land in een zee van moslimdictaturen

  Like

 6. Anton Haksteeg zegt:

  Ik ben in dat land meerdere malen geweest en heb uitsluitend bewondering hoe zij hun grenzen handhaven en onder controle houden daar dient Nederland een voorbeeld aan te nemen en niet dat uiterst stompzinnige en verkeerde Schengen gedoe dat alleen maar dankzij b.v. de stommiteiten van Merkel tot stompzinnige zaken leidt zoals de import van figuren met kindhuwelijken dus pedofielen en meer moslim criminelen, turken en marokkanen die niets liever doen dan alles wat echt Nederlands is vernietigen.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Ik denk dat de Joden en Christenen wel op een lijn zitten, maar de islam en Joden helemaal niet.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Een prima artikel van Wim van Schaik. Hij maakt een briljante vergelijking in de wijze waarin hij schetst de houding van de Europese (Quisling)elite met het streven van de Joodse Staat voor het behoud van eigen identiteit. De gebeurtenissen in Spanje laten overduidelijk zien hoe vals en zelfs GEVAARLIJK is deze zgn. kosmopolitische elite; ook voor ons bestaan. Het vunzige karakter van de EU komt als monsterachtige geest naar boven in de houding tegenover Catatonie. 7,5 miljoen mensen streven naar onafhankelijkheid en de EU steunt het gedrag van Ragoy die zich steeds meer begint als Generalissimo Franco te gedragen. Hij wil met de Catalanen niet spreken, maar verandert deze autonome regio in een bezet gebied. De EU vindt het prima. De EU vond het ook prima hoe duizenden van mensen werden in Barcelona en elders in elkaar geslagen door de politie en de veiligheidstroepen. DAT IS DEMOCRATIE anno nu in EU-stijl.
  Denk aan de arrogante bemoeienis van Angela Merkel m.b.t. de Spaanse kwestie. Wat is zij van plan? De Luftwaffe weer heen te sturen net als in de ‘goede oude dagen van Guernica’ ? (1936 – 1939).
  Kennelijk is de Reformatorische Dagblad ook een schijnheilig krantje ..een valse bedrieglijke wolf in christelijke schapenkleren, die waait met alle winden mee. Had deze krant ooit problemen met de houding van de PA tegenover de Palestijnse christenen? Heeft deze krant ooit een piep klein artikeltjes geschreven over de islamitische stront en de heilige Tanziem urine waarmee de beesten van Allah de Geboorte Kerk in Bethlehem in 2002 hadden bezoedeld. Hoe ze Bijbels als WC papier hadden gebruikt? Iedereen deed zijn best dit langdurige voorval te trivialiseren. De moslim Palestijnen zijn beesten, maar beesten met overmaat aan rechten. Ze worden door de de westerse elite; ook door de christenen van de Reformatorische Dagblad behandelt als Übermenschen. De DR is gewend te zwijgen over iedere islamitische aanval op christenen in islamitische landen en hier in Europa. Maar ze steigerend op kromme achterpoten als Israël beslist haar eigen volk te beschermen tegen de islam. IETS WAT WIJ OOK MOETEN DOEN, WILLEN WIJ DE ISLAMIS PESTIS OVERLEVEN.

  Geliked door 1 persoon

 9. Cynicus zegt:

  Wie kritiek op Israel heeft is FOUT. We leven in een polariserende wereld waar je MOET kiezen. Dus geen verwijfd verbindend gedoe. Maak je keuze. Wie tegen Israel is is FOUT en is de vijand. Het is goed dat er meer polarisatie is want het werkt zuiverend en de draaikonten die zeikerig “verbinding” zoeken kunnen naar de valse hel vliegen waar ze horen.

  Like

  • MF zegt:

   De kracht van Israel is dat het in hele moeilijke omstandigheden stand houdt. In een democratie! Daar hoort toch een zekere mate van (zelf-)kritiek bij, en dat wordt dan ook gedaan. Zeer knap.
   Mensen die denken dat toegeeflijkheid en slapheid een teken van liefde is, zitten inderdaad fout. Wat mij betreft is het dan ook geen liefde, maar zwelgen in sentimenteel gedoe, waar niemand bij gebaat is.
   Ik las eens een hele mooie spreuk:

   “Recht zonder liefde, is fundamentalisme,
   Liefde zonder recht, is sentimentalisme”

   Met vriendelijke groet,
   MF

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s