Zweedse ambassadeur: “Zweden ontmantelt de democratie”

Screenshot_3

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse ambassadeur in IJsland bekritiseert het politieke proces in zijn land. Hij beschouwt Zweden op weg naar een technocratie of dictatuur. Håkan Juholt, voormalig voorzitter van de links centristische Sociaaldemocratische Partij en op dit moment ambassadeur van Zweden in IJsland, had in een interview met de krant “Svenska Dagbladet” scherpe kritiek op de politiek ontwikkeling in zijn land.

Contra magazine

“Hoe oud is uw zoon? Vier?”, vroeg hij aan de journalist. “Als hij oud is, zal hij niet meer in een democratie leven, maar in een technocratie of een dictatuur. Dat is verdomd treurig. Het spijt me dit te moeten zeggen, maar ik ben er honderd procent zeker van. We bevinden ons in een proces van ontmanteling van de democratie.”

Later in het interview zegt hij: “Ik denk niet dat de bedreiging een dictatuur met tanks is die het Sergels-plein (een bekend plein in Stockholm) oprijden, maar een deskundigenregering waarin we niet de burgerwaarden van het land laten regeren. De democratie glijdt tussen onze vingers door. Minder mensen willen gekozen worden, de partijen drukken hun ideologie de kop in.”En verder: “Zeker, ik zie het risico dat het op de lange termijn een dictatuur wordt.”

De Zweden zien nu al hoe een feministisch-multiculturalistische politiek het land domineert en dat de door migranten gepleegde toenemende geweld- en sekscriminaliteit in het land quasi doodgezwegen en wordt. Als de politie zich er openlijk over beklaagt dat ze onderbetaald en overbelast is, dan wordt dat niet opgepakt als aansporing voor een politieke verandering – nee, dan zijn de politieagenten de kwaden en de racisten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Bureaucratie, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zweedse ambassadeur: “Zweden ontmantelt de democratie”

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Dit ooit stoere volk van vikingen is verworden tot een stelletje idioten die zich totaal laten piepelen door een zooitje afschuwelijke, niets en niemand ontzienende, baardapen. Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken. In Nederland lopen ook al zat van dat soort slapjanussen rond waar ik me wild aan loop te ergeren. Dit wou ik ff kwijt en verder einde discussie over deze ex-vikingen.

  Geliked door 2 people

 2. Johande derde zegt:

  Ik hoop dat die achterlijke vrouwen en die halfwasse mannetjes verkracht worden door asielzoekers, ze zeggen toch liever naast een verkrachter wonen dan naast een racist.
  Voordat ik een opmerking krijg ik ben een kleurling met een christelijke achtergrond hier geboren molukse ouders. Zie mijzelf niet als een racist.

  Geliked door 3 people

 3. P.Kossen zegt:

  Het is triest maar waar, maar aan de andere kant moet je toch wel een enorm bord voor je kop hebben gehad. Anders Breivik zag het wel, En wist ook dat degene die het allemaal goed praten, of gewoon er niet over praten de grote boosdoeners zijn. LINKS!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjaak zegt:

  Ergo !
  Wij zijn midden (Recht)s !

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Als Zweden niet per direct begint met het terugsturen van al degenen die onder valse voorwendselen, valse namen en het opgeven van een onjuiste leeftijd het land illegaal zijn binnengekomen, dan zullen de Zweden op (korte) termijn kennis gaan maken met de sharia en zullen zij de ‘geneugten’ van de islam aan den lijve ondervinden.

  Zweden mag dan een ontzettend democratisch land zijn, maar wat die Zweden blijkbaar maar niet willen beseffen, is dat júist de islam uit is op het om zeep helpen van die zo geprezen democratie! En vrijwel ál die vreemdelingen, die zo gastvrij onthaald werden in Zweden, en waar ze ‘zo blij’ mee waren, zijn moslims. Met een totaal andere kijk op het leven in een vrije wereld dan de Zweden.
  De Zweedse vrouwen zullen zich moeten gaan kleden en gedragen zoals in streng islamitische landen normaal is, en of dát nou de bedoeling was van deze ooit zo open samenleving?
  Leven onder strenge regels en wetten?
  Alle vrijheid kwijt?

  Aan de Zweden het antwoord.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Daar komt-ie dan bijtijds achter! (sarcasme modus uit.)
  Leuk,”scherpe kritiek, maar de vraag is: Wat dóe je er (nog) mee?

  Like

 7. Cynicus zegt:

  Zweden Is een schijnheilig huichelland waar mensen uit puur lijfsbehjoud aan zelfcensuur doen. Onwaarachtige linkse policor huichelaars die Zweden. Ook is men op weg naar een digitale dictatuur en als je contant betaald wordt je door die schijnheilige kinderachtige Zweden aangekeken alsof je een crimineel bent die zomaar geld voor zichzelf in de zak wil hebben. In de ogen van die schijn heilige boontjes daar zal je wel een crimineel zijn. Goh je zou maar eens een paar kronen hebben verdiend door zelfgerookte zalm te verkopen op de markt. dan moet je wel een crimineel zijn met zwart geld daar in dat DDR-Zweden. Kliklijnen zat waarschijnlijk in dat DDR-land. Zweden rot maar weg en laat je dochters maar hierheen komen. Of zijn die dochters al pot omdat dat policor is ?

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Het politieke klimaat is in Zweden nog erger dan het Pol Pot regime van Combodja destijds.
  Een heel land geruineerd en opgeofferd aan misplaatste politieke correctheid. Zou er nog ooit een proces komen tegen de huidige Zweeds leiders of zal zelfs dat er niet meer van kunnen komen omdat Zweden naar een islamitische staat afglijdt.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Hier is het ook al gaande. Kijk de NPO met die achterlijke wijven en linkse mannen, die steeds maar weer voor die tv gehaald worden. Alles was stupid is en achterlijk is krijgt hier een podium. En als Beaudet vraagt om te bezuinigen op de NPO en niet op de zorg dan zegt Rutte: we willen toch niet de NPO weg krijgen??? (met die rare grijns) Voor Rutte is de staatstv uitermate belangrijk. Volksgezondheid heeft zijn belangstelling niet. Dat laat hij duidelijk merken aan zijn antwoord. Ik weet ook waarom hij de naam van Baudet express verkeerd uitspreekt. Hij laat zich daarmee goed kennen. Het is een naar eng en zeer kinderachtig mannetje.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ik lees weleens berichten en vraag me dan af of het wel waar is.
  De idioterie kan niet op in Zweden:
  */*/*/
  Zweden trekt Arabieren aan met overvloedig, genereuze “voordeeltjes” en houdt haar mond over de feministische waarden.
  ………
  De “sites”van talloze Zweedse Ambassades in Arabische landen, lopen over van gedetailliërde informatie over de overvloedige toeslagen die “migranten” krijgen als ze eenmaal naar het Noorse land zijn verhuisd.
  Maar dit levert serieuze economische problemen op volgens een politiek redacteur van een Zweeds dagblad.

  EEN VOORBEELD:
  De Ambassade van Zweden in Amman, Jordanië.
  A ) 10 dingen die Zweden geschikt maken voor de familie

  Men kan lezen………..

  1] Zweden geeft een Ouderschapsverlof van 390 dagen om thuis te blijven [ na een bevalling ] MET 80% van Uw normale salaris.
  2] Met een maandelijkse uitkering voor kinderen en kinderbijslag, krijgt een gezin met zes { 6 } kinderen totaal SEK 10.500.
  DIT IS DAN VOOR DE KINDEREN ALLEEN………………………………etc,etc,etc

  te ergerlijk om verder te lezen.
  Gratis school, gratis public transport, ziek zijn 80% salaris,
  EN DAN ALS “leukertje”.
  De toekomstige vervangers van de oorspronkelijke ZWEDEN, hoeven niet bang te zijn voor Ijsberen in de Zweedse straten………………….?
  Het staat er echt.

  Enfin, les lecteurs sont informés que les ours polaires ne circulent pas dans les rues suédoises (authentique !).
  BRON:

  https://www.dreuz.info/2017/10/18/la-suede-attire-les-arabes-avec-de-genereux-avantages-et-se-tait-sur-ses-valeurs-feministes/

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Zweden trekt Arabieren aan met overvloedig, genereuze “voordeeltje”en houdt haar mond over de feministische waarden.

  ………

  De “sites”van talloze Zweedse Ambassades in Arabische landen, lopen over van gedetailliërde informatie over de overvloedige toeslagen die “migranten”krijgen als ze eenmaal naar het Noorse land zijn verhuisd.
  Maar dit levert serieuze economische problemen op volgens een politiek redacteur van een Zweeds dagblad.
  EEN VOORBEELD:
  De Ambassade van Zweden in Amman, Jordanië.
  A ) 10 dingen die Zweden geschikt maken voor de familie

  Men kan lezen………..
  1] Zweden geeft een Ouderschapsverlof van 390 dagen om thuis te blijven [ na een bevalling ] MET 80% van Uw normale salaris.
  2] Met een maandelijkse uitkering voor kinderen en kinderbijslag, krijgt een gezin met zes { 6 } kinderen ub totaal SEK 10.500.
  DIT IS DAN VOOR DE KINDEREN ALLEEN………………………………etc,etc,etc
  te ergerlijk om verder te lezen.
  Gratis school, gratis public transport, ziek zijn 80% salaris,
  EN DAN ALS “leukertje”.
  De toekomstige vervangers van de oorspronkelijke ZWEDEN, hoeven niet bang te zijn voor Ijsberen in de Zweedse straten………………….?
  Het staat er echt.

  Enfin, les lecteurs sont informés que les ours polaires ne circulent pas dans les rues suédoises (authentique !).

  Like

 12. Cathja zegt:

  Als Zweden een ouderschapsverlof geeft van 390 dagen, nou, dan zorgt pa er wel voor dat hij nooit meer hoeft te werken! Hij houdt namelijk erg van laden en lossen….

  Moslim-vrouwen kun je het best vergelijken met de stadsbus: er zit altijd volk in… ;(

  Geliked door 1 persoon

 13. Williaan zegt:

  Technocratie is een form van dictatuur, alleen je weet niet welke kant het op gaat de verkeerde kant van de technocratie mag je vrezen. Of leven we al in een vorm van de technocratie waar de z.g.deskundigen, specialisten, enz. te veel macht krijgen bij het bepalen wat er moet gebeuren.

  Like

 14. Jan zegt:

  De totalitaire staat, met als voorbeeld Duitsland waarin person of interest realiteit is geworden, die totale Überwachung, DDR 2.0

  POI

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s