CITAAT Leon Trotski

Screenshot_27

“De Federale Republiek van Europa – de Verenigde Staten van Europa – dat is wat er moet komen. Nationale autonomie volstaat niet meer. Economische evolutie vereist de opheffing van nationale grenzen. Als Europa in nationale groepen gescheiden blijft, dan zal het imperialisme zijn werk hervatten. Alleen een Federale Republiek van Europa kan vrede aan de wereld geven.”

(Leon Trotski)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Europa, EUSSR, Historie, Marxisme, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op CITAAT Leon Trotski

 1. Sabeltant zegt:

  Voorlopig hebben de staten hun handen vol aan het islamitische tuig.

  Zweden zet militairen in om de “zwakke” buurten weer te heroveren.

  https://nyheteridag.se/m-vill-satta-in-militar-i-sveriges-utsatta-fororter-gangen-ar-som-cancersvulster-i-vart-land/

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

   • Jan Wandelaar zegt:

    Dit zou het failliet van de VN moeten betekenen. Maar dat zal wel niet het geval zijn. Het zal bij verbijstering blijven. De VN heeft eenzelfde aandoening als de EU en met exact dezelfde symptomen: zelfoverschatting, arrogantie, navelstaarderij, hovaardij. Men meent God te zijn of op z’n minst God te kunnen spelen, en de eigen normen en waarden te kunnen scheppen, ad hoc, post hoc, wat het beste uitkomt. Maar een losgeslagen klerkenclan heeft geen binding meer, geen voeling meer met de normen- en waardenstelsels van de volkeren waaruit ze is voortgekomen en gaat uiteindelijk sektarisch te werk. Hoe meer kritiek wij op dit soort bizarre beslissingen hebben, des te meer zullen ze zich in hun klerkenburcht verschansen. De VN neemt de maat en accepteert nimmer de maat genomen te worden. Mugabe als goodwill ambassador benoemen, en tegelijkertijd een onschuldig Nederlands kinderfeest racistisch noemen, dat past in geen enkel moreel kader. Benieuwd wat die Verene Shepherd van deze benoeming vindt.
    Schoorsteenveger | 21-10-17 | 12:56

    Like

  • Hendrik zegt:

   This must be a speaking ape…………

   Like

 3. tippelaar zegt:

  Misschien dat Trotsky in zijn tijdsgewricht gelijk had, we zullen het nooit weten. Wat ik wel weet is dat de verenigde staten van Europa alle mensen even arm maakt. De intalianen, de fransen, de grieken, de ieren, de spanjaarden, die leven nou al op de prortemonnaie van de rijke noordeuropese landen. De franse president Macron stelt voor om de schulden van de EU.landen op een hoop te gooien en er een schuldenunie van te maken. Zijn de fransen van hun schuld af en zadelen ze NL daarmee op.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ tippelaar

   Die schuldenunie zou Macron prima uitkomen! De Fransen nemen het niet zo nauw met hun schuldenlast, dus alles op één hoop en dan verdelen over de lidstaten zou een prachtige oplossing zijn. Maar ik denk dat Macron dit wel kan vergeten. De rijkere landen hebben er geen trek in om de armere landen te hulp te schieten. Ieder moet zijn eigen broek maar ophouden. Wij hebben inmiddels jaren achter de rug waarop de ene lastenverzwaring zich op de andere stapelde. In Frankrijk hebben ze zich nooit aan die 3% gehouden, terwijl in ons land de burger finaal werd uitgeknepen om onder Brussels 3%-norm te komen.
   Macron moet zijn landgenoten ook maar eens gaan vertellen dat de broekriem stevig aangehaald gaat worden. Het zal eens tijd worden! De Fransen gaan vroeger met pensioen dan de Nederlanders, en dat zou ook eens moeten veranderen. Langer doorwerken, en zorg dat je financiële situatie onder controle komt.

   Like

   • tippelaar zegt:

    die fransen betalen zelfs geen wegenbelasting en de autobrandstofprijzen zijn zelfs een stuk lager dan in NL. Ze betalen ook geen BPM bij aanschaf van een auto. Wij worden bedondert door den Haag en door Brussel. O ja, Merkel hoort ook in dit rijtje thuis en het enge duo Juncker en timmermans.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Linke Loetje, die Macron: Denkt duidelijk: Ach, het valt te proberen…

   Like

 4. Duchesne zegt:

  Weer dat woord vrede als er een Europese Federatie is (schrap het woord Republiek, het impliceert dat de bevolking iets te zeggen heeft) net als Islam dat vrede is wanneer alle niet gelovigen dood zijn….

  Volgens mij is het een clusterfuck waar we in leven, met alleaaml ideeen van uit de prehistorie hoe we moeten leven maar niemand die eigenlijk leven kan defineren…

  Like

  • tippelaar zegt:

   Definitie: Leven, basaal leven , dat kun je zien, iemand beweegt en praat bijvoorbeeld, dan is hij nog niet dood. Als hij niet meer beweegt of praat en er staat iemand van de belastingdienst over hem heen gebogen die zijn/haar zakken nazoekt, dan kun je voor 100 procent zekerheid zeggen dat iemand dood is. Daarna komt de belastingdeurwaarder als aanzegger van het overlijden, de familie inlichten en gelijk huiszoeking doen en beslaglegging. Zo zie ik de toekomst van nederland.1984 van George Orwell is VANDAAG.

   Like

 5. Jan zegt:

  Trotski leuterde maar wat, onderbouwde niets en zijn ongelijkheid bleek al uit het inzetten van de bevolking van de ene republiek tegen de ander om hen een kop kleiner te maken als zij in opstand kwamen (Honecker/DDR zou later hetzelfde doen in Polen). Tot de dag van vandaag kunnen Armeniërs en Azerbeidzjanen elkaars bloed drinken en Russen hebben nog steeds een bloedhekel aan Tsjetsjenen die door hen zwarten worden genoemd. Overigens, het uiteenvallen de de sovjetunie die alleen dmv de goelag bijeen werd gehouden laat het failliet vanaf het begin zien.

  Net als in het verleden probeert de marxistische kliek van Brussel de nationale bevolkingsgroepen te vernietigen door vreemdelingen (analfabeten, criminelen, moordenaars, terroristen) te huisvesten. In de tijd van de sovjets verhuisden gehele volksstammen van de ene staat gedwongen naar een ander en zitten Esten, Letten Litouwers opgescheept met Russen, wij zitten opgescheept met de shit, iets anders is het niet, uit Afrika en het MO die hier hun stammenstrijd voortzetten. Geen verschil tussen de Roden van nu en de Roden van Lenin.

  Trotski richtte het Rode Leger op en was dus medeverantwoordelijk voor de massamoorden gepleegd door de Roden. De opstand op Kronstad liet Trotski neerslaan. 10.000 matrozen werden op zijn bevel vermoord en later nog eens duizenden geëxecuteerd (zelf ook niets anders dan vulgaire moordenaars aangezien zij in het Rode Leger dienden).
  Trotzki was dus niets anders dan een ordinaire massamoordenaar.


  The Defeat of the Mutiny

  Trotsky was given the job of defeating the rebellion. In Petrograd, the Bolsheviks took the sailors’ families as hostages. On 5 March, Trotsky reached Kronstadt and called on the sailors to surrender – or they would be ‘shot like partridges’. He knew that he had to act quickly – soon the pack ice would be melting and the naval base would become impregnable (the British navy had failed to capture it in 1918). But the first Bolshevik troops to attack Kronstadt were young and the Cheka with machine guns had to be placed behind them to stop them retreating. When they attacked on 7 March across the 5-mile stretch of open ice, the Kronstadt defenders mowed them down.

  Trotsky continued to bombard the Kronstadt fortress with artillery, and gathered an army of 50,000 crack troops. On 16 March they attacked. In an 18-hour battle, 10,000 Red Guards were killed, but Kronstadt was taken. Hundreds of mutineers were imprisoned: 500 were shot on the spot, and a further 2000 were executed over the next few months. The rest were sent to Siberia.

  http://www.johndclare.net/Russ8_Kronstadt.htm

  Geliked door 2 people

 6. leefbarbaar zegt:

  Raar, de vrije marktwerking is heilig. Alles hier is duur geworden en verpest door liberalisering; de bevrijding van de markt. Het Vierde Rijk doet juist het tegenovergestelde: door middel van afspraken en verdragen de markt beperken. Wie heeft daar baat bij? Wij niet in ieder geval. Nexit.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjaak zegt:

  EU ?
  Eerlijk zullen we alles delen,
  Ik een beetje meer als jij !
  De verschilende mentaliteiten en het ego
  van de landen in Europa, krijg je nooit en
  te nimmer onder een hoed en op het gelijke level !
  Ergo !
  Nexit !
  Fuck the EU
  Grenzen toe !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s