Islamisering in Nederland, vanaf 1951

Screenshot_24

(Door: Syp Wynia)

Autoriteiten zijn de islam, die via immigratie naar Nederland is gekomen, over het algemeen toegenegen. Het is ook niet ongebruikelijk dat overheden en instanties al inspelen op veronderstelde gevoeligheden onder moslims als die nog niet eens zijn geuit.

Elsevier-columnist Pim Fortuyn introduceerde halverwege jaren negentig het begrip ‘islamisering’ voor deze ontwikkeling. De arabist Hans Jansen voegde daar in 2006 het begrip ‘zelfislamisering’ aan toe: ongevraagde gestes van overheden, scholen en andere instellingen jegens moslims.

Geschiedenis van de islamisering

Van het meest recente incident terug naar het begin in 1951, toen de eerste moslims groepsgewijs naar Nederland kwamen: Molukse militairen

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Islamisering in Nederland, vanaf 1951

 1. Resolutie van Straatsburg (1975).

  De EEG (voorloper van de EU) gaat de Arabische immigratie actief bevorderen en de nieuwkomers ruim baan geven om hun cultuur naar Europa te exporteren.

  De resolutie benadrukt ‘de grote verrijking die het Arabische cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden’, en draagt de lidstaten op om de verspreiding ‘de hoogste prioriteit’ te geven.

  De pers moet worden ingeschakeld ‘om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten’ en de academische wereld moet worden gemotiveerd ‘om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa’.

  Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam te stimuleren.

  Bron: Pamela Hemelrijk (ANP- AD journaliste, 1975).

  Geliked door 4 people

  • Driek zegt:

   Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam te stimuleren.

   Wel ja, “wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam”, alsof die walgelijke islam een wetenschap is, en dan heb ik het nog niet over die ‘Arabische cultuur”, ik word er kotsmisselijk van, het lijkt wel alsof die volgelingen van die oorlogsprofeet iets geweldigs brengen, iets waar we al heel lang op hebben gewacht. Ik vond de Tweede Wereldoorlog vreselijk, ik heb daar nog nare herinneringen aan, doch ik geloof dat de islam het Nationaal Socialisme gaat overtreffen in afschuwelijkheid.

   Geliked door 1 persoon

   • Wim Vreeswijk zegt:

    Helemaal mee eens Driek ! Alles wat ik lees over de islam en bijbehorende problematiek veroorzaakt bij mij alleen maar negatieve energie. Nu maar hopen hoe je dit fysiek en mentaal kan blijven verwerken en daar ben je dan 67 voor geworden….

    Like

 2. Aegolius cs zegt:

  De start vanaf 1951 wordt omgekeerd behandeld. Geen behoefte over wat ik heden weet. Liever de opbouw hoe het mogelijk heeft kunnen zijn.

  Ieder zijn volgorde van benadering.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  We kénnen nog voorbeelden van zuivere Journalistiek in Nederland…. !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjaak zegt:

  Vandaag tolerant
  Morgen vreemde in eigen land !

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Een van de gevolgen van islamisering. Goedmensen spreken van een incident. Realisten spreken van structurele overlast waarin het niveau van geweld van miniem tot extreem gewelddadig kan uiteenlopen. Misschien is deze licht getinte man nu nog aan het oefenen en gaat hij straks als hij behendiger geworden is over tot het gebruik van zoutzuur. Zomaar een gedachte, kan er ook niets aan doen.

  http://regio.tpo.nl/2017/10/20/lichtgetinte-man-zwarte-legging-besmeurt-mensen-vondelpark-stinkende-substantie/

  Like

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Weg met al die gekkigheid !

  Like

 8. tjonge zegt:

  ik citeer wikipedia;” De religies die het meest aangehangen worden door Molukkers in Nederland zijn het protestants-christelijke geloof, en in mindere mate de islam.”
  .
  meneer Syp Wynia suggereert dat molukkers moslim waren maar dat waren er dus maar enkele.
  ik wis ook niet beter dat molukkers iig niet tot de pislam behoorde…..

  Like

 9. Doornroosje zegt:

  Daar waar de moslim verschijnt , is het de vrede die verdwijnt.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Naar mijn eigen ervaring uit die period van de jaren ´50 was het grootste deel katholiek of christen, vele dienden in de jaren ´50-60 bij de Marine.
  Volgens wikipedia was maar 2% van de Molukkers/Ambonezen moslim.
  Dus het artikel dat vermelding maakt dat het gros van Molukkers moslim waren die in 1951 naar Nederland kwamen, klopt niet helemaal.

  Like

 11. Peter zegt:

  De heer Syp Wynia is een uitstekend journalist !!
  Ik adviseer een ieder om de site van Elsevier te bezoeken en de artikelen van zijn hand te lezen.

  Like

 12. ReneKampers zegt:

  De foto toont de nieuwe toekomstige omslag van de Islam “Play Boy” magazine die gewaagde kiekjes zal tonen zoals naakte voeten , knieen ,enkels , ellebogen met goedkeuring van de imam die waakt over uw zeden

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Die Syp is een smerige VVD-er. En elsevier wordt geschreven door de VVD. Met verstandige praat lukt het ze iedere keer stemmen weg te halen bij de PVV. Maar de VVD is natuurlijk de partij van de islam, van de islamisatie, het Vierde Rijk, de motie Halsema, de kindbruidjes, feitjes die meneer Wynia niet vermeldt natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 14. Republikein zegt:

  Boerenverstand gebruiken,echter, no brain no pain.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s