De angst van het EU-establishment voor ÖVP/FPÖ

Screenshot_39

Sebastian Kurz en Heinz-Christian Strache.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk zal vermoedelijk weer een coalitie ÖVP/FPÖ krijgen. Het liberale establishment in Europa voelt nattigheid. Vormen de verkiezingen in Duitsland en Oostenrijk een politiek keerpunt?

Contra magazine

In Europa gaat de angst voor een “Orbanisering” van Oostenrijk rond. Hetgeen waar vooral de echte conservatieven en politiek rechts voorstanders van zijn, leidt bij het liberale establishment in de EU tot groot bezwaar. De CDU-politicus Elmar Brok bijvoorbeeld roept de chef van de ÖVP, Sebastian Kurz, er al toe op om afstand tot de FPÖ te bewaren. Tegenover “Focus” zei hij: “Ik kan de heer Kurz alleen maar dringend adviseren om zich in de buitenlandse en de Europapolitiek niet door de FPÖ te laten beïnvloeden”.

Terwijl de Oostenrijkers juist vanwege een gewenste strengere koers van de Oostenrijkse regering de ÖVP en de FPÖ duidelijk groter hebben gemaakt en ervoor gezorgd hebben dat beide partijen een krachtige parlementaire meerderheid bezitten. Zo zal een ÖVP/FPÖ-regering enerzijds weliswaar (dankzij de ÖVP) een op de EU gerichte koers blijven varen, de FPÖ zal wat dit betreft echter de rol van de critica overnemen en ervoor zorgen dat de “Europa-partij” de Alpenrepubliek niet aan Brussel verkoopt.

Bovendien zullen Kurz en zijn ÖVP in feite een schakel tussen de conservatieven in de Visegrad-landen (Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije) en de liberalere conservatieven in West-Europa vormen. De FPÖ en Strache zullen er daarentegen voor zorgen dat al die beloftes van de voorzitter van de ÖVP ook in daden worden omgezet. Een spookbeeld voor de linksen en liberalen in de EU, die rekenden op een verdere verschuiving naar links van het “midden”.

Maar dat is nu voorbij. Veelmeer zullen de conservatieve partijen in (West)-Europa zich weer sterker als rechts-conservatieve krachten moeten presenteren als ze een neergang in de gunst van de kiezers (zoals Merkel´s CDU) willen afwenden. De parlementsverkiezingen in Duitsland en Oostenrijk zouden wel degelijk een keerpunt in de Europese politiek kunnen vormen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Duitsland, Elite, establishment, Europa, EUSSR, gezond realisme, liberalen, Linkse Kerk, Oostenrijk, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De angst van het EU-establishment voor ÖVP/FPÖ

 1. Jean zegt:

  Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat in heel Europa “eindelijk” het gezond verstand bovenkomt en er gekozen wordt voor ONZE veiligheid, identiteit, nationaliteit en seculiere samenleving w.w.z. dat die islamitische perverse zwijnerij verdreven en verboden moet worden, dat de Europeanen dat willen bewijzen de resultaten van PVV, FPÖ, FN, VB, AfD enz.
  Europa zal steeds Europa blijven op voorwaarde dat die EU stal parasieten vernietigd wordt en de grenzen gesloten worden zodat er géén enkele islamiet nog binnen geraakt en wij kunnen starten met het verwijderen van de aanwezige levensgevaarlijke perverse smeerlapperij.
  Ik moet nog maar een kopvod zien komen aanwaggelen en het maagzuur breekt me al op, de reden dat ik steeds Maalox bij me heb.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Ik hoop het . Ik hoop het met heel mijn hart, dat er een ommekeer komt Ik moet er echt niet aan denken dat deze achterlijke cultuur het hier voor het zeggen krijgt. Zelf ben ik totaal ongeschikt om in zo’n cultuur te leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Flo zegt:

  🙏🏼👍🏼

  Like

 4. Wolf zegt:

  Het Oostenrijksche Volk is een wijs Volk.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Op naar Neurenberg2 !!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Motorman zegt:

  Na de twijfelachtige verkiezing van Van der Bellen is er toch nog hoop.

  Like

 7. tjonge zegt:

  “Het liberale establishment in Europa”
  .
  het liberale ???? wat een gotspe !

  Like

 8. Wolf zegt:

  Die groene van der Bellen heeft geen 1 zeteltje meer in zijn parlement zitten voor zijn groene gapers partij. Dan mag hij daarvoor in de plaats president zijn wat neem ik aan niet een invloedrijke baan is ,daar het parlement BESLIST en het Volk heeft BESLIST dat er geen groentjes meer mogen zitten. Wat zal die V DBellen zuur zijn en huilen, hihihihiiiiii

  Like

 9. Wolf zegt:

  Prachtig nieuws voor ons en een gruwel voor de Eurofielen; Lombardije en Venetië gaan morgen [ 22/10] een referendum houden om zich af e scheiden van de rest van Italië !!!!!! Zeer trots ben ik op dit nieuws daar bij ons in de familie reeds 150 jaar bloed van Italiaansche Lombardische voorouderen stroomt. WEG met de EU!!!!

  Like

 10. Mirjam zegt:

  Mensen die gewoon rechtuit zeggen wat ze denken en de dingen benoemen zoals ze zijn. Dát zijn deze twee ten voeten uit. Ze kiezen voor de waarheid en maken schoon schip met de rotzooi die de laatste jaren zich als slib heeft vastgezet in Oostenrijk en via Oostenrijk zich wil vastzetten in Europa. Wéér mensen die HET niet meer willen en dit moet in ieder Europees land gebeuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s