De chefs van de ÖVP en de FPÖ positief na oriënterend gesprek

Screenshot_61

Detail van het parlementsgebouw in Wenen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de eerste oriënterende gesprekken tussen de conservatieven en de rechts-populisten over de vorming van een gezamenlijke regering in Oostenrijk hebben beide partijen een positieve balans opgemaakt. ÖVP-chef Sebastian Kurz sprak in Wenen van een “uitermate positief en goed gesprek met de FPÖ”.

epoch times

De chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, zei na de ontmoeting met Kurz “hoopvol gestemd” te zijn wat betreft de vorming van een gezamenlijke regering. Hij zou zich kunnen voorstellen dat de formele coalitieonderhandelingen “wellicht komende week” zouden kunnen beginnen. De beide partijchefs spraken al andere gesprekken af.

De 31-jarige Kurz, die bij de vorming van een rechtse coalitie bondskanselier zou kunnen worden, dichtte de voorzitter van de FPÖ na de ontmoeting “verantwoordingsbewustzijn” toe. Strache zou de wil tot verandering in Oostenrijk hebben. Kurz wilde zich echter nog niet vastleggen op de FPÖ. Morgen heeft hij nog een ontmoeting met bondskanselier Christian Kern, de chef van de sociaaldemocratische SPÖ.

Screenshot_60

Sebastian Kurz (ÖVP, links) en Heinz-Christian Strache (FPÖ).

De ÖVP had de afgelopen tien jaar als junior-partner met de SPÖ in een grote coalitie geregeerd. Bij de verkiezingen van afgelopen zondag was ze de grootste partij geworden. Kurz had in de verkiezingscampagne o.a. met de eis naar een beperking van de migratie geworven – een thema, waarmee de rechts-populistische FPÖ al jaren probeert te scoren.

De ÖVP zat al eerder in een coalitie met de FPÖ. Het in het jaar 2000 gesloten bondgenootschap zorgde destijds in Europa voor verontwaardiging, de EU legde zelfs sancties op. Tijdens een bezoek aan Brussel afgelopen donderdag verzekerde Kurz dat iedere regering onder zijn leiding pro-Europees georiënteerd zou zijn.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op De chefs van de ÖVP en de FPÖ positief na oriënterend gesprek

 1. Rensk. zegt:

  Pro-Europees prima Pro EU nee

  Geliked door 1 persoon

 2. Jules Vismale zegt:

  Toen Kurt Waldheim, (1918-2007), de vroegere secretaris-generaal van de Verenigde Naties, in 1986 president ging worden van Oostenrijk stonden het Joods Wereldcongres en zijn linkse tegenstanders op hun achterste benen om dit te voorkomen daar hij tijdens WO II gruwelijke oorlogsmisdaden zou hebben begaan in Joegoslavië. Alleen kregen veel Oostenrijkers hierna een gruwelijke afkeer van joden en linksgezinden terwijl veel Oostenrijkse nazi’s (Adolf Eichmann, Alois Brünner, Franz Stangl, Erich Rajakowitsj, Hans Rauter enz.) veel grotere antisemieten bleken dan de Duitsers.
  Ik hoop niettemin dat ze tegenwoordig in Oostenrijk de islam en de linkse bolsjewisten nog veel erger gaan haten omdat het niets anders is dan stinkend en rottend afval!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Waanzinnigen genoeg.
   Over en weer…
   Als ze maar op hun achterste benen kunnen staan.
   Over het algemeen zijn Joden in Oostenrijk inderdaad niet populair bij de bevolking.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s