Duidelijke ruk naar rechts bij de Tsjechische parlementsverkiezingen

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het tellen van de stemmen van ongeveer 31% van de stembureaus kwam de partij ANO van Babiš op 31,69% van de stemmen, de islam-vijandige SPD van Okamura kreeg 11,58% van de stemmen. De sociaaldemocratische ČSSD kreeg nog maar 7,85%.

epoch times

Bij de Tsjechische parlementsverkiezingen tekent zich een duidelijke ruk naar rechts af. De partij ANO van de ook wel “Tsjechische Trump” genoemde multimiljardair Andrej Babiš stond na de sluiting van de stembureaus vandaag op de eerste plaats, gevolgd door de “rechts-extreme” SPD op de tweede plaats. De sociaaldemocratische partij ČSSD van de aftredende minister-president Bohuslav Sobotka viel terug naar de 6e plaats.

De 63-jarige ondernemer en voormalige minister van Financiën Babiš is tegen immigratie en de invoering van de euro. In de verkiezingscampagne had hij ook de corruptiebestrijding tot onderwerp en zette hij in op scherpe kritiek op de Europese Unie, niet echter op een EU-uittreding van zijn land. Dat eist de als tweede geëindigde SPD onder haar voorzitter Tomio Okamura.

Vanwege de verdenking van subsidiebedrog verloor Babiš in mei zijn functie als minister van Financiën en in september zijn parlementaire immuniteit. De oprichter van het levensmiddelen-, chemie- en landbouwconcern Agrofert bestrijdt de tegen hem gerichte beschuldigingen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Islam, Patriottisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Duidelijke ruk naar rechts bij de Tsjechische parlementsverkiezingen

  1. dondorp zegt:

    ik ben ontzettend blij vannacht hostel pecs komen er 4 man uit wc–doece cel iedere een zeer sterke smell van wit en beklag toeristen informatie gedaan.Ik ben anti anarchie en blij met iedereen die naar rechts wil 1 mei is verjaardag socialisten zijn er met volle maan duizenden die magie bedrijven vervloekingen over christenen uitspreken Dus socialisten die zich met een mei vereenzelvigen zijn indirecte christenvervloekers/moordenaars/anarchisten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s