Polen: kritiek op aartsbisschop wegens pro-immigratie uitspraken

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Een Poolse aartsbisschop, Wojciech Polak (foto), heeft met zijn aankondiging om iedere priester te schorsen die deelneemt aan een anti-immigratie demonstratie scherpe kritiek geoogst. “´Mijn kerk´ en ´mijn priesters´ bestaan niet. De kerk is van Christus. Wat betreft schorsingen, dan eerst homoseksuelen”, bekritiseerde de door zijn verzet tegen het communistische systeem bekende Armeens-katholieke priester en publicist Tadeusz Isakowicz-Zaleski.

Junge Freiheit

De Poolse primaat en aartsbisschop van Gniezno, Wojciech Polak, had er daarvoor in het weekblad “Tygodnik Powszechny” over geklaagd dat gebedsevenementen voor asielzoekers steeds minder gelovigen zouden trekken. Maar een christen zou zich niet kunnen afsluiten voor een vluchteling. “Als ik hoor dat er in Gniezno een of andere antivluchteling demonstratie plaatsvindt en dat mijn priesters daar aan deelnemen, dan zeg ik kort: een ieder die daar naartoe gaat, wordt geschorst.”

Het zou hem niet gaan om een “gebruikelijke opening van de grenzen zonder enige controle, maar om verstandige, systematische hulp die we zouden kunnen en moeten geven en die voor ons geen bedreiging vormt”. Daarom zou hij zich ook niet voor een politieke kant uitspreken, maar alleen maar aan de fundamenten van de kerkelijke samenlevingsleer willen herinneren.

“De primaat wil lege kerken. En zal ze krijgen. Wiens kerk moet dat zijn? die van zelfmoordenaars?”, vroeg de hoofdredacteur van de boulevardkrant “Super Express”, Sławomir Jastrzębowski, ironisch op Twitter. Ook de publicist en voormalige hoofdredacteur van de tv-zender “Telewizja Republika”, Tomasz Terlikowski, sprak Polak tegen: “Het dreigen met schorsingen van antivluchteling priesters kun je moeilijk dialoog georiënteerd noemen, en nog minder apolitiek. De primaat van Polen bedrijft politiek.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Pacifisme, Patriottisme, Polen, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Polen: kritiek op aartsbisschop wegens pro-immigratie uitspraken

 1. Guardiacivil zegt:

  Is uit op een belangrijke functie binnen het Vaticaan.

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  De katholieke kerk heeft een monsterverbond gesloten met islam.
  Met de slogan: wij zijn ook verzot op sex met kinderen.

  Ik zie met de dag minder verschillen tussen de katholieke kerk en de islam.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Politiek bedrijven? Daar heeft DE..KERK..toch altijd AL..in uitgeblonken. Deze aartsbisschop beseft NIET, doordat, ( vanwege armoede) in WEST-Europese landen veel POLEN werkzaam zijn, ..EN. DUS ‘meemaken’ aan welk gevaar onze mensen bloot staan, door terroristische aanvallen, etc. BOVENDIEN… maakt er WEER een v.d.clerus …MISBRUIK..VAN..DE..MACHT..VAN..EEN..RELIGIE!!,

  Like

  • fleckie zegt:

   ALGEMEEN DAGBLAD 2.8.1983:’VATICAAN BIJNA EEN TOTALITAIRE STAAT’. …( OOK onder..’ JUNCKER wil dat de eur.Unie,’etc., op ejbron vermeld, .30.5.’17? ….IS ..ECHTER VERDWENEN?). . dus nogmaals…’VATICAAN BIJNA..EEN..TOTALITAIRE ..STAAT’, uit Alg. DAGBLAD 2.8.1983. …New York–( REUTER)–De Zwitserse rooms-katholieke theoloog..Hans. KUNG ..heeft in een interview met het Amerikaanse weekblad Newsweek gezegd dat hij het Vaticaan ..veel..weg..vindt..hebben..van..een..totalitaire staat..en..dat….zich..rond..paus….Johannes..Paulus ll..een persoonlijkheidscultus..begint..te..ontwikkelen……..” Het Vaticaan”, aldus ..KUNG,” is helaas in veel gelijk aan..tal..van…TOTALITAIRE ..STATEN.. die altijd aan het buitenland vragen van eerbiediging v.d.rechten van de mens, MAAR..WEIGEREN.. die rechten te geven aan hun eigen mensen”. …….MENSENRECHTEN…….Volgens KUNG..voelt het Vaticaan niet voor de ondertekening v.d.Eiropese verklaring over de mensenrechten omdat het veel artikelen..in..zijn..kerkelijk recht zou moeten..wijzigen,…VOORAL die OVER ..DEMOCRATISCH..PROCESRECHT……..KUNG, die in .negentiennegenzeventig het recht..WERD ..ontzegd..priesters..op..te..leiden, omdat hij vraagtekens ..zette..bij..de..leerstellingen. . over ..pauselijke..onschendbaarheid..en..de..MAAGDE
   Ijke..GEBOORTE..van..CHRISTUS , zei….IK blijf vechten…voor..eerherstel………………
   FILMSTERREN…….Hij zei dat hij veel pogingen heeft ondernomen om tot de paus te worden toegelaten, maar steeds zonder succes……..De paus ontvangt filmsterren,communisten, maar hij ontmoet niet graag …kritische ..katholieken. …….
   MIDDEN….AMERIKA…….Volgens KUNG ..is..er..weinig..verband..tussen..de..pauselijke..politiek ..inzake..Midden Amerika…EN…..POLEN………Als de Poolse geestelijkheid zich mag uitspreken over politieke zaken, waarom dan de Latijns Amerikaanse..niet.??…………………

   Like

 4. abouneenee zegt:

  Geestelijken moeten altijd dergelijke domme uitspraken doen, het is namelijk gratis (en wereldwijde) reclame voor de kerk en zal mensen aanspreken die iedere vorm van beleid die immigranten het minste belemmerd welvaart te onttrekken van het gastland. Zoals we ook in Nederland weten is dat nogal een kudde. De Aartsbisschop wil twee vliegen in één klap vangen omdat de gratis reclame zeker Vaticaanstad zal bereiken, waar hij misschien de volgende stap in zijn carrière voor hem weggelegd zag. Mooi te zien dat zijn plannetje contraproductief zal zijn nu het volk er slecht op reageert, de kerk nog sneller zal leeglopen en de bisschop minder kans maakt op zijn baantje in het buitenland nu hij de kerk meer slechts dan goed lijkt te doen.

  Like

 5. T.Troubadour zegt:

  Zeker instructie gekregen van die islam Paus

  Like

 6. fleckie zegt:

  …..TWEEDE …WERELDOORLOG…….MULTICULTI..SS ….. NW. ISR.WEEKBLAD ..20.10.2017.
  HET..BEVRIJDINGSMUSEUM 1944-1945, te Groesbeek stelde in een aankondiging voor de pers. over de ..expositie. DE..SS: VEELZIJDIG ..EXTREMISME.. de vraag:”Wie wist bijvoorbeeld dat de..WAFFEN-SS…EEN van de meest..MULTICULTURELE..ORGANISATIES…op aande was, waarvan de soldaten uit MEER..dan..30 landen afkomstig waren ?” …Dat klinkt te..vergoelijkend ,liet het..CIDI ..weten. ” De ..SS was slechts ‘multicultureel’ ..door andere ..’ARIERS’ te rekruteren “. ( Het CIDI.. vergeet te vermelden dat ook ..OEKRAÏNERS , ..BOSNISCHE ..MOSLIMS..en..zelfs …INDIËRS..voor de ..SS..vochten.red.) …Ook zouden HOLOCAUSTONTKENNERS graag gebruik maken v.d.positief geladen term ‘multicultureel’ om de SS.. mee aan te duiden. ..Tentoonstellingssamensteller Jordy Brentjen laat desgewenst weten nog altijd vierkant te staan achter persbericht en expositie,die”allesbehalve een verheerlijking van de..SS is”. Aan het persbericht( niet aan de reeds verspreide flyers) is nu wel toegevoegd dat de..SS” een zeer brede misdadige organisatie” was en dat in de tentoonstelling ” de vele gezichten van het kwaad” te zien zijn. De tentoonstelling loopt nog tot…15 april.<<<<<<<<<<<<<<<.<<<<<<<
  …..OP de DUITSE ZENDER ARTE t.t. 114, d.d. 22.10.2017, stond…'ANKLAGE .gegen..
  …KZ-WACHTER'……..EIN ehemaligen ..EACHMANN des..KONZENTRATIONSLAGERS LUBLIN- MAJDANEK..ist vor dem LandgerichtnFRANKFURT Am MAIN der BEIHILFE zum Mord angeklagt. DEr Heute 96- jahrige Frankfurter habe als SS-ANGEHORIGE einer ..MORDAKTION im KZ abgesichert, sagte Oberstaatsanwaltin Nadia Niesen………………Der damals 22- jahrige habe Am 3.November 1943 eine TURMWACHE besetzt,als ..bei der sogenannte " AKTION ERNTEFEST" rund…17.000 …judische GEFANGENE getotet wurden……DIESE ..hatten..GRABEN..AUSHEBEN..UND..SICH..NACKT….HINEINLEGEN..MUSSEN…DANN..SEIEN..SIE..ERSCHOSSEN..WORDEN.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 7. ReneKampers zegt:

  Mooie aartsbisschop een homo wordt er geil van

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Landverrader !!

  Like

 9. Homoseksuele en pedofiele priesters met een politieke agenda, wie had dat ooit gedacht.

  Geliked door 1 persoon

 10. kruisridder zegt:

  En zie: Dit is de ware reden van de leegloop van de kerken. Het verloochenen van God, Jezus Christus en de Heilige Geest.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s