Raqqa: Poolse christenen verjagen ISIS

Screenshot_46

(Door: Bianca Hoekstra – Vertaling: E.J. Bron)

Militante Poolse vrijheidsstrijders hebben afgelopen dinsdag een verrassende mededeling op Facebook gepubliceerd, waarin de bevrijding van de Syrische stad Raqqa gevierd wordt. Daarbij wordt een foto getoond met een Poolse vlag en een brandende ISIS-vlag voor een verwoeste stad.

journalistenwatch

De groep “Archer – Grupa Zadaniowa ´Gniew Eufratu´” publiceerde de post in de Poolse taal:

Screenshot_47

We hebben ons best gedaan om de Google-vertaling in het Duits nog wat te verbeteren:

“Overwinning!!!!! Welkom in de hoofdstad van ISIS!!! De Islamitische Staat is feitelijk verslagen!!! De Slag om Raqqa ging enkele uren geleden ten einde, na meer dan vier maanden. Het was een zeer harde strijd en onze dank en eer komt diegenen toe die in de strijd tegen het Kalifaat van Raqqa zijn gesneuveld.

Ik wil er graag op wijzen dat alle strijders, die aan deze operatie hebben deelgenomen, derden waren: Koerden, Arabieren, Jezidi, Syriërs en tientallen buitenlanders, inclusief wij Polen! We zijn overweldigd door geluk, maar bovenal zijn we tevreden! We zijn in het begin van het jaar hier naartoe gekomen om de Islamitische Staat en zijn strijders te bestrijden en het is ons gelukt! Vandaag is absoluut de belangrijkste dag in het leven van ons allemaal. Wij hebben het mogelijk gemaakt. Dat kan niemand betwisten.

In de nieuwsberichten zult u dit nieuws niet zien, maar wie ons profiel volgt, weet dat wij hier waren. Alle hoop rustte op ons. Iedereen heeft geroteerd en zijn familie bezocht. Alleen wij hebben het slagveld nooit verlaten!

Vandaag hijsen we de grote Poolse vlag in het centrum van Raqqa om eraan te herinneren dat wij hier waren en wat wij gedaan hebben. Verspreid ons bericht en laat iedereen weten waarvoor en met wie we gevochten hebben. Laat iedereen weten dat wij Raqqa bevrijd hebben.

#PolandFirstToFight
#GniewTuBy!”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Bianca Hoekstra

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Christendom, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Polen, Syrië, Vrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Raqqa: Poolse christenen verjagen ISIS

 1. ReaGluurder zegt:

  Mooi dat er heel veel geld zit bij de Arabieren!! De wederopbouw van Syria, Irak etc. gaat BILJOENEN kosten!! De mouwen op!!

  Like

 2. Cynicus zegt:

  Goed gedaan. Gefeliciteerd. Dat er maar weer Christenen kunnen terugkeren naar NInive en elders en daar het land weer kunnen opbouwen wat de moslims kapot hebben gemaakt.

  Like

 3. tjonge zegt:

  die polen zullen als misdadigers in eigen land of europa onthaald worden en kunnen rekenen op een fikse straf…

  Like

 4. Cathja zegt:

  Hun grote blijdschap is heel begrijpelijk! Dat ook deze mensen hun leven waagden om IS te verdrijven verdient ons aller respect en lof!

  Like

 5. Wolf zegt:

  Hulde aan deze DAPPERE Strijders voor de vrijheid tegen de ROTLAMISTEN!

  Like

 6. tippelaar zegt:

  “Nog is Polen niet verloren”. De poolse strijders doen deze strofe uit hun volkslied, eer aan.
  De enige nederlandse oudmilitair die meestreed om IS te vernietigen, werd bij zijn terug komst in nederland als crimineel behandeld en is uit het bevolkingsregister van zijn woonplaats uitgeschreven. In zijn plaats worden IS.moordenaars geïmporteerd en in NL gepamperd en van alles voorzien. Dat doen de autoriteiten uit angst voor hun eigen hachje. Maar de tijd breekt aan dat er met die autoriteiten wordt afgerekend.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Idd schandalig die behandeling van deze oud-militair. En wat een hypocrisie. Dat er afgerekend word met de politici kan nog lang duren. Het broeit altijd eerst jarenlang voordat de uitbarsting komt. Was ook zo in voormalig Joegoslavie. Daar heeft het ook het broeien een paar decennia stand gehouden tot er een enorme uitbarsting is gekomen. Zo gaat het altijd al als de geschiedenis leest En het broeit hier in Europa en met name dat laatste paar jaar.

   Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Bravo voor deze jongens!

  Like

 8. Piet Karbiet. zegt:

  Wow. Jan Sobieski 2.o !

  Like

 9. Hendrik zegt:

  Hup Polen!

  Like

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  Vanavond een Poolse vrouw met man op visite en heb ze het laten lezen.
  Ze gingen helemaal uit hun dak, want ze wisten te vertellen dat dit niet de eerste keer is dat de Polen de moslims een partij op hun flikker gaven.
  Ook zij zijn wenen nog niet vergeten.
  LOL.

  Like

 11. Robby E. zegt:

  Top mannen!!

  Like

 12. Marian zegt:

  Zo kan het ook. Laat maar zten dat je haar op je tanden hebt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s