“We moeten prioriteiten stellen”: kleine delicten worden in Londen niet meer vervolgd

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

De politie van Londen staat op instorten: ze heeft te maken met bezuinigingsmaatregelen, personeelstekort, een hoger misdaadcijfer en een constant terreurgevaar. Daarom moeten er prioriteiten gesteld worden en zullen kleine delicten niet meer vervolg worden wanneer de schade minder dan £ 50,- (omgerekend ca. € 60,-) bedraagt.

epoch times

Kleine delicten zoals winkeldiefstal, verkeersovertredingen en vandalisme zullen niet meer vervolgd worden wanneer de schade minder is dan omgerekend € 60,-, staat er in een nieuwe richtlijn van de leiding van de Londense politie.

De politie van Londen staat op instorten: tot 2020 moet ze £ 400 miljoen (bijna € 450 miljoen) bezuinigen. Bovendien zou het aantal agenten van 32.000 naar 30.000 zijn afgenomen – en moet nog verder verminderd worden. Het aantal geregistreerde delicten is daarentegen met 5,7% tot 774.737 delicten toegenomen, staat er in een officiële verklaring van de Metropolitan Police Londen.

Schiet- en steekpartijen, seksuele overvallen en het aantal noodoproepen zijn in de Britse hoofdstad met 10% gestegen. Daar komt de radicaalislamitische terreur nog bij.

Britse geheime dienst: terreurgevaar nog nooit zo groot als nu

Op dit moment zouden er bijvoorbeeld meer dan 500 onderzoeken tegen in totaal 3000 mensen lopen, die verwikkeld zouden zijn in extremistische activiteiten, zei de chef van de binnenlandse geheime dienst MI5, Andrew Parker, deze week.

Britse veiligheidskrachten zouden in de afgelopen vier jaar 20 radicaalislamitische aanslagen hebben voorkomen, waarvan alleen al zeven in de afgelopen zeven maanden, zei Parker.

De chef van MI5 waarschuwde ervoor dat aanslagen tegenwoordig zeer snel uitgevoerd zouden kunnen worden. Van de planning tot de uitvoering zou het vaak slechts enkele dagen duren. Dit, en de gebruikmaking van veilige plekken op internet, zou het werk van de veiligheidskrachten bemoeilijken. De bedreigende situatie zou zo divers zijn zoals hij deze nog nooit meegemaakt zou hebben.

Politie moet prioriteiten stellen

De politie zou dus meer misdaden met minder geld en personeel moeten bestrijden. “We moeten prioriteiten stellen met onze financiële middelen om te voldoen aan de eisen, opdat onze agenten op het juiste moment op de juiste plaats kunnen zijn om de burgers te helpen”, zei de plaatsvervangende politiechef van Londen, Mark Simmons.

Dit alles zou ertoe leiden dat de politie zich niet langer met kleine delicten zou kunnen bezighouden, aldus Simmons. Want bij zulke zaken zouden de kosten veel hoger zijn dan de baten.

“We hebben onze agenten nodig, die zich op zware misdaden en zaken moeten concentreren, waarin een realistische kans bestaat dat we ze kunnen oplossen. We willen ook dat ze ter beschikking staan om in noodgevallen te reageren en zich tot die leden van het publiek te wenden die onze hulp het dringendst nodig zijn”, voegde de plaatsvervangende politiechef er aan toe.

Screenshot_44

Hamburg: teveel misdaden, te weinig politie

Zo ziet de situatie in Hamburg er ook ongeveer uit. “We zijn op, we kunnen veel zaken niet meer onderzoeken!”, zei de voorzitter van de Bond van Duitse Politieambtenaren (BDK), Jan Reinecke, vorige week.

Vooral het vertrek van personeel bij Afdeling 1 zou de reden van de problemen zijn. Hier werken ongeveer 700 politieagenten vooral aan zaken betreffende alledaagse criminaliteit zoals bedrog, bedreiging of huiselijk geweld. Volgens Reinecke zouden daar mensen worden vertrekken om over te stappen naar de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Zo ook Mirko Streiber, de chef van de afdeling, die op 1 november overstapte naar de binnenlandse Veiligheidsdienst.

“Zo wordt Afdeling 1 gevoelig verzwakt. Nu al wordt op veel bureaus de criminaliteit alleen nog maar beheerd”, zei Reinecke.

Tientallen aktes werden aan de kant gelegd en niet op tijd verwerkt. Dat zou ook gaan om internetbedrog en georganiseerde criminaliteit. Deze zou nauwelijks nog bestreden worden. Wanneer men eindelijk met de zaken aan de slag zou gaan, zouden de sporen al uitgewist zijn en de daders niet meer te vinden, zegt Reinecke.

Bron:
http://www.epochtimes.de/politik/europa/wir-muessen-prioritaeten-setzen-kleindelikte-werden-in-london-nicht-mehr-verfolgt-a2245968.html

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op “We moeten prioriteiten stellen”: kleine delicten worden in Londen niet meer vervolgd

 1. renato zegt:

  De anarchie met een dubbele moraal. Niet gericht tegen de gevestigde orde, maar tegen het volk dat juist door hen dient te worden beschermd. Binnenkort in dit theater……

  Geliked door 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Het is hier toch precies hetzelfde.
  Voor je gestolen fiets hoef je allang niet meer naar het bureau te gaan voor aangifte, tenzij deze verzekerd is.
  Voor je auto waar de ruiten van zijn ingeslagen en leeg geroofd hetzelfde.
  Voor een inbraak hebben ze ook al geen tijd meer, zoek het zelf lekker uit, niet ons probleem.
  En zo zijn er nog wel 100den voorbeelden te bedenken waar voor je NIET meer bij de politie hoeft te wezen.

  Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Klopt! Zo gauw er iets linksig nieuws van Engeland valt over te nemen loopt en kruipt Nederland er per direct zonder slag of stoot achteraan te hobbelen om het precies zo te gaan doen. Om je kapot te schamen voor die slappe theelurkende hap in den Haag. BAH!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Niet wanhopen!
   Het gaat de goed kant uit.
   De overheid staat met het schaamrood op de kaken en mompelt dat ze ons niet meer kunnen beveiligen.
   Prachtig.
   Van dat gezeur zijn we dus definitief af.

   Like

 3. Golden Girl zegt:

  dat is een uitnodiging tot kleine overtredingen, ik ga denk eens maar eens shoppen in Londen en pik dan voor 50 pond mee, rij vrolijk door rood licht, ze maken het makkelijk voor dieven en verkeers overtreders, hier heb ik paar keer boete gehad door die stomme flitspalen voor jawel 3 a 4 km te hard rijden, ik ben een snelheidsduivel dat merkt u wel

  Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Ik vrees dat u de verkeerde kleur heeft om vrijuit te kunnen gaan…?
   Voor een plakje bacon worden mensen al opgesloten en vervolgens vermoord in dat land.

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  Nou, dat wordt dan lekker makkelijk elke week gratis winkelen ter waarde van 60 euro.

  Het is toch te idioot voor woorden?!
  Alsmaar ‘bezuinigen’ op politie en op mensen die ‘in de zorg’ werken…
  En dat, om de mohammedaan te importeren, aan de vreet te houden en op allerlei manieren te bevredigen en te behagen.

  Wat zou het leven toch aangenaam en betaalbaar zijn zonder de smeerlapperij die ‘islam’ heet, zonder de zakkenvullende ‘elite’ die ons in ALLES tegenwerkt en dwarszit…

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   De staat en haar trawanten, zijn uw ergste vijanden. Niets ontziend en altijd met het gelijk aan hun kant, vinden zij zelf, gesteund door een leger advocaten in overheidsdienst en ook met de rechterlijke macht op de staatsloonlijst (wiens brood men eet wiens woord men spreekt )Zij walsen over u heen en maken u net nog niet dood want het enige dat zij niet willen aantasten dat is uw verdienvermogen en uw vermogen om de belastingscen tjes op tafel te brengen tot meerdere eer en glorie van de machthebbers.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Prima situatie toch?
   Zo lang als het kan lekker proletarisch leven.
   Daarna eindelijk eens leven gebaseerd op de macht van de sterkste…!
   ‘ns Kijken hoe hard dat muzelmannenvolk zal lopen…
   Vervolgens orde op zaken stellen.
   Dat wil zeggen…
   De vroegere politieke verraders en bedriegers die ons decennia-lang hebben bedrogen en bestolen terechtstellen, en wel op ’n manier die iedereen zal bevallen…

   Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Het is om droevig van te worden om te zien hoe honderden jaren zijn verstreken met opbouwen van een beschaving in nog geen 30 jaar om zeep wordt geholpen.
  De brave burger in een wild-west scenario terecht is gekomen zonder zichzelf te mogen bewapenen.
  Hoe kan je in hemelsnaam een maatschappij fatsoenlijk laten functioneren wanneer men veel criminaliteit maar laat lopen of met nikszeggende taakstrafjes laat wegkomen.

  Rotterdam 1960, 700.000 inwoners, 6.500 aangiften van criminaliteit.
  Rotterdam 2012, 600.000 inwoners, 122.000 aangiften van criminaliteit.

  Factor 19 !!

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Kijk Statler.
   Dat zijn nog eens cijfers waarmee je voor de dag kunt komen.
   Ik vraag me af waarom dit soort bewijsmateriaal nou nooit eens in die feministisch-politieke praatgroepen zoals “Pauw en “De wereld draait door”, behandeld worden…
   Zeker niet interessant genoeg voor dat grachtengordel-tuig.
   Kan zijn, maar hun tijd zal komen.

   Prima materiaal Waldorf!

   Like

 6. Perfide Albion zegt:

  Perfide Londen….

  Like

 7. tjonge zegt:

  maar het ergste van het verhaal is weer dat zorgvuldig de woordjes vluchtelingentoename en pislam wordt vermeden.
  want ook zij weten dat dit het WERKELIJKE probleem is…..

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Een afglijdende handhaving van de wet !

  Like

 9. Marian zegt:

  koddebeier gebeurt hier ook. Toen mijn dochter die Amsterdam Geuzenveld woont de politie belde, omdat er een man hard schreeuwend door het trappenhuis van de flat liep en deuren aan het slopen was. Later de straat op rende auto’ s aanhield en iedereen uitschold, dat de mensen die bij de bushalte stonden te wachten van schrik wegliepen. De politie hoorde het hele verhaal aan, maar toen hij vernam dat het om een Turkse man ging, hing hij op en de politie kwam niet. Hoe veilig zijn wij in Nederland. Ik zou zeggen bewapen u zelf burgers, de tijd is er rijp voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s