Frankrijk: Identitaire activisten wegens actie in Poitiers voor de rechter

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

 Aanklacht: ophitsing en aanzetten tot religieuze haat

Vijf jaar geleden gaven 70 activisten met een indrukwekkende bezetting van een moskee in het Franse Poitiers het startschot voor de Europese oprichting van de Identitaire Beweging. Vijf jaar later staan vijf van hen nu voor een Franse rechter.

Direkt

Het waren beelden die destijds spreekwoordelijk de wereld rondgingen. Op 20 oktober 2012 bezetten 70 activisten van de “Generation Identitaire” een zich in aanbouw bevindende moskee in Poitiers. De plek was uitermate symbolisch, want in het jaar 732 sloegen de Franken daar onder commando van Karel Marte de Moren terug en verhinderden zodoende een verdere islamitische expansie naar het Westen. Met hun protest gaven de activisten niet alleen een indrukwekkend signaal af tegen de islamisering van Europa, maar gaven ze ook de aanzet tot de oprichting van de Identitaire Beweging in meerdere Europese landen.

Moskee is van radicale islamieten

Maar nu, vijf jaar later, op 20 oktober 2017, vond in Frankrijk de eerste procesdag tegen vijf activisten van de Generation Identitaire plaats. Bij hen zou het volgens de politie en de rechtbank gaan om de organisatoren van de destijds sterk polariserende actie. Alleen hun advocaat is verschenen, die vooral de eigenaren van de moskee, de “Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk” (UIOF), die geldt als de Franse tak van de radicaalislamitische Moslimbroederschap, aanviel. De beschuldiging dat de activisten destijds delen van het dak beschadigd zouden hebben, zou gezien de toenmalige bouwtoestand absurd zijn en niet met de waarheid overeenkomen.

Ophitsing en aanzetten tot haat

De belangrijkste beschuldiging van de Franse rechtbank luidt echter ophitsing en aanzetten tot etnische en religieuze haat. Terwijl de UIOF in totaal een schadevergoeding van € 28.000,- eist, eiste de verantwoordelijke officier van justitie een straf van 12 maanden voorwaardelijk voor de vijf patriottische activisten. De definitieve beslissing en het vonnis worden op 7 december verwacht.

Moskeeterrein bijna gratis gekregen

Pikant detail: in het kader van het proces werd bekend dat de radicale islamieten het terrein van de moskee 17 jaar geleden van de burgemeester van Poitiers hadden gekocht voor in totaal 30 Franse Francs (omgerekend ongeveer € 3,-). Deze omstandigheid, evenals het feit dat het bij de UIOF om een duidelijk radicaalislamitische organisatie gaat, zorgt nu voor ophef en zou het voor de rechtbank wel eens moeilijk kunnen maken om de activisten als voorbeeld te stellen. Want dit zou beoordeeld kunnen worden als concessie aan de radicale islamieten.

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, Historie, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslimbroederschap, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Frankrijk: Identitaire activisten wegens actie in Poitiers voor de rechter

 1. Sabeltant zegt:

  In een democratie mag je demonstreren.
  Behalve tegen een ideologie die verantwoordelijk is voor MILJOENEN onschuldige doden.
  Dat heet het ineens… ophitsing en aanzetten tot religieuze haat?

  De enige religieuze haat die ik ooit in mijn leven ben tegengekomen heet islam.

  Dagelijks bommen, dagelijks tientallen totaal onschuldige doden uit naam van mohammud.
  Niet uit Christus, niet uit God, niet uit Shiva, niet uit naam van Wodan, Odin, Mars, en zelfs niet uit naam van een Heilig Konijnenpootje.

  Werkelijk de enige religieuze haat die ik ken heet islam.

  En nu worden mensen die ons waarschuwen tegen de islam veroordeeld voor ophitsing en aanzetten tot religieuze haat.

  Met zulke aanklagers en rechters is er geen democratie meer.
  Een democratie kan tegen aanklachten en kritiek.
  Zodra men dat niet meer mag zeggen noemen we deze bestuursvorm gewoon een dictatuur.

  Geliked door 4 people

 2. Jean zegt:

  Elke dag opnieuw en opnieuw wordt bewezen dat de linkse rotzooi moeite heeft met “De Waarheid”. Wij zullen doorgaan tot wij ons doel bereikt hebben en wij zullen “De Waarheid” blijven zeggen.

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Die linkse opinie moet natuurlijk in stand gehouden worden door machtige (media-) krachten, dat kan niet anders….

   Like

   • ongesgoolde zegt:

    En figuren zoals jou, die een ander lafjes de maat proberen te nemen.
    Links rechts links rechts links…

    Like

   • Bas zegt:

    Je bedoeld kennelijk het Linkse (media) Kalifaat van Nederland ?

    Like

   • Cynicus zegt:

    Links is het nieuwe NSB. Landverraders. In de komende burgeroorlog MOET iedereen partij kiezen. Of je bent voor de vrijheidslievende patriottten of voor linkse policordictatuur die de islam als onderdrukkende religie en het klimaatsprookje als duivelseieren steeds verder uitbroedt. Ofwel;

    Of je bent voor vrijheid

    of je bent voor onderdukking (islam en klimaatbulldicatuur)

    Kies maar !

    Voor vieze gladde glibberige draaiers is geen plaats !

    Like

 3. fleckie zegt:

  De moskeeen staan NIET op erfpachtgrond, …..maar geboekstaafd soms..als..’EIGENDOM,’ inclusief het hele aangepaalde perceel, DUS…’MOSLEM-VEROVERING’, van NEDERLANDS GRONDGEBIED!!

  Like

 4. ReneKampers zegt:

  Karel Marte mag van geluk spreken , toen bestond er nog geen linkse politieke beweging

  Like

 5. Meine zegt:

  Het is wel bijzonder, een betaling van 30 Frank. In de Christelijke Fabelen, ook wel bekend als de bijbel, staat in Mattheüs 26:15, dat de betaling voor het verraad van Judas , 30 zilverlingen bedroeg. Het verhaal gaat verder, en Judas krijgt spijt en pleegt zelfmoord.

  Het lijkt mij dat de ontvanger van de 30 Frank, het voorbeeld van Judas maar moet volgen….

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Goed idee, laten alle landverraders een voorbeeld nemen aan Judas !!

   Like

  • BertG. zegt:

   Lever ik net lege flessen in, krijg ik 30 cent terug.
   Laat dat nou toevallig precies zo staan beschreven in de bijbel.
   Zij die hun lege flessen inleveren, zullen 30 cent krijgen, Paulus 14:26
   Dat kan toch geen toeval meer zijn, ik laat me niet zomaar gek maken.

   Like

 6. Wachteres zegt:

  https://sultanknish.blogspot.de/2017/10/europes-next-world-war-begins-in-france.html

  Interior Minister Gerard Collomb made it official. France is “in a state of war”.

  It’s not just rhetoric. Bombs turn up in a posh Parisian suburb. Two young women are butchered at a train station. And it’s just another week of an Islamic World War III being fought in France.

  From the November attacks in 2015 that killed 130 people and wounded another 400+, to the Bastille Day truck ramming attack last year that killed 86 and wounded 458, the war is real.

  French casualties in France are worse than in Afghanistan. The French lost 70 people to Islamic terrorist attacks in Afghanistan. And 239 to Islamic terrorist attacks in France.

  The French losses in Afghanistan were suffered in over a decade of deployment in one of the most dangerous Islamic areas in the world. The French losses in France were suffered in less than two years.

  There’s something very wrong when Afghanistan is safer than Paris.

  Like

 7. MF zegt:

  @Ongesgoolde
  De typering links vs rechts, is een grove indeling, dat besef ik. Als u het niet met me eens bent, vind ik dat prima, maar dan weet ik graag uw argumenten.
  P.S. Ik heb nooit iemand voor fascist uitgemaakt, die het niet met me eens is, en dat doen bepaalde mensen wel.

  Like

 8. MF zegt:

  @Bas
  Ik bedoel dat er vermoedelijk grotere krachten achter zitten dan de “linkse media” van Nederland…. Welke weet ik niet.

  Like

  • Cynicus zegt:

   Globalisten hebben de media in handen. Die globalisten zijn een soort neocommunisten die de middenklasse kapot willen maken en gebruiken de islam als tegenstander tegen de nationalisten. Globalisten zijn een soort satanisten (in de Herbreeuwse betekenis van tegenstander). Men zet groepen tegen elkaar op (zie voor beeld nationalisten tegen der islamisten). Ondertussen grijpen ze meer en meer macht over mensen met bedachte problemen zoals het klimaatsprookje (klimaatverandering komt door de zon en niet door CO2-uitstoot). Allemaal heeft het as doel alle vrijheden van mensen wegnemen in een digitale dictatuur.

   Like

 9. Pingback: “Defend Europe”: Alpenroute geblokkeerd | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s