Britse Syrië-gangers ‘moeten dood’, zegt Britse minister

Screenshot_19

(Door: Ghassan Dahhan)

De Britse regering heeft voor het eerst publiekelijk gezegd dat ze haar jihadistische staatsburgers in Syrië en Irak liever dood ziet dan voor het gerecht. Minister van internationale ontwikkeling Rory Stewart zei vandaag in een interview met BBC dat de Syriëgangers ‘in bijna alle gevallen’ geliquideerd moeten worden.

De minister deed de uitspraak kort nadat een onafhankelijke terrorismecommissie oordeelde dat Britse Jihadisten in Syrië en Irak terug moeten kunnen keren naar hun land. Maar volgens Stewart is dat geen optie: “Zij zijn volledig toegewijd, als leden van Islamitische Staat, aan de oprichting van een kalifaat.” Zij hebben in het strijdgebied daarnaast misdaden begaan, aldus Stewart. “Dus ik ben bang dat we onder ogen moeten zien dat deze mensen een extreem gevaar vormen voor ons, en helaas rest er geen andere mogelijkheid dan hen, in bijna alle gevallen, te doden.”

Lees verder>>>
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Groot-Brittannië, Syrië. Bookmark de permalink .

25 reacties op Britse Syrië-gangers ‘moeten dood’, zegt Britse minister

 1. MF zegt:

  Zeer forse uitspraak. Ik ben benieuwd hoe de internationale gemeenschap gaat reageren.Het is in ieder geval geen zoete koek.

  Like

 2. Johan zegt:

  Dat is een heel verstandig besluit van de Britse en Franse regering.
  Premier Mark Rutte heeft enige tijd geleden gezegd, dat hij de jihadstrijders liever daar ziet sneuvelen dan dat ze terugkomen.
  Het zou dus zomaar kunnen, dat Nederland ook mee doet aan deze actie om zoveel mogelijk ISIS-gasten aldaar naar hun 72 maagden te katapulteren.
  Het is inderdaad de beste oplossing. Deze lieden zijn en blijven een gigantisch veiligheidsrisico.
  Ze zullen hier weer opnieuw gaan beginnen om hun kalifaat gestalte te geven. Als het niet in Syrië is, dan maar ergens anders. Ze zullen dus altijd bezig blijven met staatsondermijnende activiteiten.
  Daarom mogen ze nooit meer tot Nederland worden toegelaten. Ook hun kinderen zijn een groot risico. Velen van hen zijn al te ver geïndoctrineerd om nog fatsoenlijke Nederlandse staatsburgers te kunnen worden. Laat dat addergebroed maar lekker in het Midden-Oosten blijven. In de woestijn hoort het thuis en niet hier.
  Bovendien is er momenteel een enorme stijging waar te nemen van het aantal salafisten in Nederland. Dit, in combinatie met teruggekeerde ISIS-strijders, zal een dodelijke cocktail voor de Nederlandse samenleving worden.
  Daarom, in het kader van preventie, is terugkeer tegenhouden de beste optie.

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   dat Rutte zei dat hij ze liever ziet sneuvelen is gewoon grootspraak en even een stoere opmerking plaatsen, stond gisteren een foto van hem zonder bril, is hij nog enger, die vent likt de hielen van al die nieuwkomers die wij hier niet willen, ik zie er steeds meer

   Geliked door 1 persoon

   • MF zegt:

    Rutte durft niet “straight” te zijn, en zegt het gecamoufleerd, zodat hij zijn uitspraak achteraf altijd kan relativeren…. Hij durft de verantwoording niet aan. De Britten wel, net als in WOII.

    Churchill: “We shall never surrender”.

    Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Dat zal in nl nooit gebeuren. In nl durven ze nog geen vlieg dood te drukken waarbij komt, dat als een politicus in nl dat inderdaad wil doen, de rest van de schijtlaatzen hem laten vallen als een baksteen. De moslims niet hoor, die weten wel hoe ze dood en verderf moeten zaaien. Staat in hun moslimhandboek

   Like

 3. fleckie zegt:

  Daar heeft de minister gelijk in, ze zijn en blijven een groot gevaar vormen, OOK al uit het..te …VERWACHTEN.. BROEDSEL, dat zich( door indoctrinatie)…’naderhand zal gaan roeren,…..met ‘hun lange tenen’!!…( DE..SCHULD..ligt immers bij ..die ANDER, volgens de..moslems)

  Like

 4. Mary zegt:

  Helemaal mee eens, het is te zot voor woorden dat ze sowieso weer een gevaar kunnen vormen voor de Europese bevolking, de regeringen die dat toestaan zijn er duidelijk niet voor het volk maar hebben een andere (NWO) agenda.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  He links Nederland, nou hoor je het eens van een ander !

  Like

 6. BertG. zegt:

  Onze mark heeft dat toch al een keer gezegd, laat ze daar maar sterven.

  Like

 7. Driek zegt:

  Ambassadeur: Gaat veel beter met Afrika dan bekend, stuur migranten terug
  Xander 22-10-2017 14:22- in Algemeen Nieuws, Economie, EU, Gezondheid-Psychologie, Immigratie, Islam & Terreur, Maatschappij, Natuur-Weer-Klimaat, NWO-Complot

  ‘Ook Somaliërs kunnen al vandaag worden teruggestuurd’ – ‘Hongersnoden meestal zelf veroorzaakt’ – ‘Afrika kan zichzelf prima voeden en opbouwen, maar hun mentaliteit houdt dit tegen’

  Volgens Dominik Langenbacher (foto), de voormalige Zwitserse ambassadeur in Somalië, Ethiopië en Ivoorkust en tegenwoordig migratie-expert, gaat het veel beter met Afrika dan door de politiek en media wordt geschetst. De reden dat enorme aantallen Afrikanen dan toch hun biezen pakken om naar Europa te gaan? ‘Omdat ze hier niet hoeven werken en van sociale uitkeringen kunnen leven.’ Europese miljardenhulp gaat daar naar zijn overtuiging niets aan veranderen, omdat de mentaliteit van de Afrikanen ‘nu eenmaal zo is’. Als we ons werelddeel niet willen laten overspoelen door tientallen miljoenen sociale ‘toeristen’, kan er maar één ding worden gedaan: de meeste migranten geen vluchtelingenstatus geven, maar terugsturen – óf hen hier verplicht aan het werk zetten.

  Eerder deze maand veegde een andere erkende Afrika expert, de Italiaanse professor Ana Bono, het beeld van de arme, zielige en hongerige Afrikaan die op de vlucht is voor oorlog al compleet van tafel. Bono wees erop dat de gemiddelde ‘bootvluchteling’ die door Europese ‘hulp’organisaties wordt opgehaald doorgaans duizenden euro’s heeft kunnen betalen aan mensensmokkelaars, en meestal een normaal leven met onderdak en voedsel achterlaat. De weinige échte vluchtelingen lukt het volgens haar niet om naar Europa te komen, en blijven achter.

  Afrika is de laatste 10 jaar volop in ontwikkeling, stelt ook Langenbacher. De armoedegrens is gestegen van $1 naar $2 per dag, en landen zoals Botswana, Ghana en zelfs Somalië, waar de burgeroorlog is beëindigd, zijn aan het opbloeien. ‘Maar over die voorbeelden hoor je niemand,’ bekritiseert de voormalige ambassadeur de berichtgeving in Europa.

  ‘Ook Somaliërs kun je vandaag al terugsturen’

  De reden dat zoveel Afrikanen hun opbloeiende landen dan toch verlaten en naar Europa gaan, komt omdat het immigratiebeleid in onze landen niet is aangepast aan de huidige situatie in Afrika. ‘De mensen uit meeste Afrikaanse landen hebben geen recht op de vluchtelingenstatus. Ook voor Somaliërs zou het op zijn plaats zijn om de situatie te controleren. Naar mijn mening kunnen we de nieuwkomers vandaag terugsturen.’

  ‘Afrikanen komen hier voor onze uitkeringen’

  De Afrikaanse migranten komen niet naar Europa omdat ze vluchten voor oorlog of om hier te komen werken, zo stelt Langenbacher, maar om onze royale sociale uitkeringen. Daarnaast weten bijvoorbeeld Ethiopiërs en Somaliërs dat ze toch niet worden teruggestuurd. ‘Wij schatten de Afrikanen vaak verkeerd in. Ze hebben een overlevingsstrategie en zijn zeer creatief.’

  De migratie expert wijst erop dat Afrikanen over het algemeen ‘opportunisten’ zijn, die het gaan ophalen van sociale uitkeringen in een ander land ‘noch als profiteren, noch als klaplopen’ zien. ‘Want als de (Europese) omgeving zo lief is en je iets geeft, dan kun je het gewoon pakken,’ verklaart hij de mentaliteit van de doorsnee Afrikaan.

  ‘Verstrekken van miljardenhulp werkt niet’

  Het verstrekken van miljardenhulp ter plekke, zoals ook het nieuwe kabinet Rutte III wil doen, gaat niet werken en zal de Afrikanen er niet van weerhouden toch hun koffers te pakken en naar Europa te gaan. De enige reden is dat Europa hen op een makkelijke wijze een beter leven geeft. Zelfs muren en opvangcentra zal hen niet stoppen, zo stelt Langenbacher. ‘De mens vindt altijd een weg, die is zo flexibel als water.’

  Overigens werkt zo’n grensmuur in bijvoorbeeld Hongarije wèl heel goed, en deed ook de beruchte Muur tussen Oost en West uitstekend zijn werk. Daar kwam nauwelijks iemand doorheen.

  ‘Repressie enige dat werkt’

  Het enige dat Afrikaanse migranten kan tegenhouden zijn repressieve maatregelen. De Zwitser vindt dat we Afrikaanse migranten die hier toch willen komen verplicht aan het werk moeten zetten. Het uitkeringstoerisme zal daardoor stoppen. Verder moet de ontwikkelingshulp aan Afrika consequent worden beëindigd zodra blijkt dat een overheid het geld in eigen zak steekt, zoals tientallen jaren lang massaal is gebeurd.

  Zwitserland heeft dat al in de jaren ’90 gedaan, toen bij een hotelvakschoolproject in Kenia corruptie werd geconstateerd. De complete ontwikkelingshulp aan het land werd daarop 3 jaar lang van € 16 miljoen naar praktisch nul teruggeschroefd.

  ‘Hongersnoden zelf veroorzaakt, Afrika kan zichzelf prima voeden’

  Ook de hongersnoden in Afrika zijn -op enkele uitzonderingen in crisisgebieden na- zelf veroorzaakt, vervolgt de ex ambassadeur. ‘In ontwikkelingslanden proberen de regeringen vaak om zich via de boeren te verrijken. Daardoor is er voor landbouwers geen prikkel om meer te produceren dan ze voor zichzelf nodig hebben. Dat leidt in slechte tijden tot nood.’

  Afrika kan zich dan ook prima zelf voeden. Alleen al het Jubbadal in Somalië zou de hele Hoorn van Afrika van voedsel kunnen voorzien. ‘Het moet alleen op de juiste manier worden bewerkt.’ De boeren weten dat al, die gebruiken apps waarmee ze kunnen zien wanneer het gaat regenen, en wanneer ze de beste prijs voor hun oogst kunnen krijgen.

  Kortom: de massa immigratiegolf die Europa overspoelt is én niet onomkeerbaar, én niet nodig. Wederom blijkt dat deze massale immigratie en de daaraan gekoppelde islamisering, criminalisering en forse verarming van onze samenleving een puur ideologische en politieke keuze is.

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   U heeft gelijk: het gaat wel degelijk om een politieke keuze.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Negers verplicht aan het werk zetten…
   De oude tijden van de slavenhalers keren weer terug.
   Met dit verschil dat die negers van nu helemaal niet zullen werken…

   Like

   • Republikein zegt:

    Het kan wel met moderne techniek.
    Zo was er een Japanner met een oor groeiende aan zijn voorhoofd.
    In South Park was er een mannetje die zijn penis kwijt was.
    Op een muis zijn dna geplakt en toen zomaar een muis met zijn penis op het ruggetje.
    Dus ergo et lumergo dna van Rotterdammer implanteren.
    Ik heb mijn vakantie al geboekt.
    Kijk op Vers Beton.

    Like

 8. fleckie zegt:

  BIj de DUITSE..JUSTITIE./ politie, wordt men OOK een …BEETJE?… ‘harder’. Nul….op de Duitse RTL-tt.120, dd.23.10.2017 :…LEBENSLANGE..HAFT..FUR…” REICHSBURGER”…… ‘Wegen todliche Schlusse auf einen Polizisten ist ein sogenannter…REICHSBURGER…zu einer lebenslangen..HAFTSTRAFE..verurteilt worden. Das Landgericht Nürnberg-Furth wertete die Tat des ..50- Jahrigen in ..Georgensgmund ..als..MORD..und zweifachen ..VERSUCHTEN.. MORD.
  Die Verteidiger hatten auf fahrlassige ..TOTUNG..pladiert. …………..Der Mann hatte ei einem Polizeieinsatz Mitte Oktober 2016.. auf Beamte eines Spezialeinsatzkommandos geschlossen. …..DABEI Starbucks ein Polizist, zwei weitere wurden Verletzt<<<<<<<

  Like

 9. Hendrik zegt:

  Die man heeft helemaal gelijk, je importeert toch ook geen ebola………

  Like

 10. Rensk. zegt:

  Terecht. En er staat Bijna allemaal. Wat ze met dat bijna bedoelen vraag ik me af. Laat het bijna dan maar gecastreerd of gesteriliseerd worden mocht er onzekerheid bestaan.

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  En dat schrijft Trouw?! Niet dat ik het oneens men met het gedrukte.

  Like

 12. Petra DeBoer zegt:

  Een groep Koerden in Syrië hebben al een lijst met buitenlandse Jihadstrijders uit Europa om deze Jihadisten naar hun 72 maagden te sturen en Frankrijk en Engeland willen ook dat de vrouwen en kinderen gedood worden.

  Like

 13. Marian zegt:

  Van mij heeft zij groot gelijk/

  Like

 14. Deze uitspraak is echt het enige dat een oplossing bewerktstelligt voor het probleem islam.. Door de z.g. (zieke ) tolerantie van het Westen is er een toename van misdagers onstaan, waar nu paal en perk aan moet worden gesteld. maar daar zullen bepaalde groepen personen, zoals advocaten rechters, regeringleiders en medische stromingen wel tegen zijn i.v.m. het financiele gewin dat ze er uit kunnen halen. Maar het is thans zaak om de doodstraf weer op tafel te krijgen , om straks niet met z’n allen ten onder te gaan. De rotte appels moeten uit de mand gehaald te worden en vernietigd worden..
  .

  Like

 15. Anton Haksteeg zegt:

  Deze minister heeft volkomen gelijk. Zo moet het en niet anders

  Like

 16. ReneKampers zegt:

  EINDELIJK een politieker met moed , nu de rest nog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s