Filipijnen trotseren de terreur: leger verkondigt volledige bevrijding van Marawi van ISIS

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

De Filipijnse regering verklaart de strijd tegen islamitische extremisten in Marawi na vijf maanden voor beëindigd. De poging van ISIS om in Zuidoost-Azië vaste voet aan de grond te krijgen, is zodoende mislukt en de Filipijnen hebben hun zwaarste veiligheidscrisis doorstaan.

RT

Woensdag elimineerde het Filipijnse leger een laatste groep extremisten, die zich in een gebouw in Marawi, in het zuiden van de Filipijnen, had verschanst. De Filipijnse minister van Defensie, Delfin Lorenzana, verklaarde na de succesvolle strijd tegen de laatste groep:

“Dit was de laatste groep van de Mautes. Hij zat ingesloten in een gebouw. Er was een vuurgevecht en de groep werd uitgeschakeld. Nu zijn er geen terroristen meer in de stad Marawi.”

Oprichting van een kalifaat in Zuidoost-Azië verijdeld

De Maute-groep is ook bekend als Islamitische Staat van Lanao, een radicaalislamitische groep, aangevoerd door guerrilla´s van het voormalige Moro Islamic Liberation Front en buitenlandse strijders. De strijd in de regio had vijf maanden geduurd en de Filipijnse regering kondigde het oorlogsrecht af. De opstand van de extremisten wekte de vrees dat de Islamitische Staat zou proberen een nieuw kalifaat in het zuidoosten van Azië te stichten. Ook Australië bood uit zorg om de veiligheid in de regio hulp aan.

In video´s had ISIS buitenlandse strijders ertoe opgeroepen om zich bij de terroristische strijd in Zuidoost-Azië aan te sluiten en naar Marawi te komen. De regio is overwegend islamitisch. Op 23 mei wapperden in het zuiden van het land de eerste vlaggen van ISIS. De terroristen vernietigden winkels, huizen en kerken. Ze namen in totaal 1780 mensen in gijzeling, die echter door het leger bevrijd konden worden.

Leger wil alert blijven

In Marawi kwamen in verband met de gevechten minstens 1131 mensen om het leven, waaronder 919 extremisten en 165 soldaten en politieagenten van de Filipijnen. In het kader van de strijd om Marawi werden meer dan 300.000 inwoners van de regio vluchtelingen in eigen land.

Verleden week maandag doodde het leger de beide laatste aanvoerders van de radicale islamieten van Marawi, Isnilon Hapilon en Omarkqayam Maute. Het centrum van de stad Marawi is na de gevechten zwaar beschadigd. Zes bataljons van het leger zullen vooreerst in Marawi blijven, aldus de Filipijnse minister van Defensie, want de strijd tegen de radicale ideologie zou nog niet zijn gewonnen.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Azië, Barbarisme, Filippijnen, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Filipijnen trotseren de terreur: leger verkondigt volledige bevrijding van Marawi van ISIS

 1. P.Kossen zegt:

  Maar ze doen het wel, dat is wel effe anders dan hier, of in de andere Europese landen.

  Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Als je de groepsdynamiek in islamitische gemeenschappen begrijpt en de impuls die hierin uitgaat van Koran en Soenna/Hadith dan besef je dat 1 miljoen gematigde moslims in een land op termijn een groter gevaar vormen voor vrede in dat land dan 5000 islamitische extremisten. De 1 miljoen gematigde moslims zijn bij groei namelijk een permanente kweekvijver voor toekomstige radicaal islamieten.

  Vanuit dit licht gezien is het goed en noodzakelijk om radicaal islamieten op te ruimen maar het ware beter om het continent van 1 miljoen gematigden stap voor stap te verminderen en terug te brengen tot ver beneden de kritische massa waarop ze geen toekomstig gevaar meer vormen voor dominantie over allen die niet moslim zijn.

  Geliked door 4 people

 3. fleckie zegt:

  Nu, mogen/ gaan de FILIPINO S toch zeker wel eens aan geboortebeperking denken, als toeleveringseilanden van ‘.’ onderdanige’ slaven…voor…’gegoeden’ in..moslimlanden’.

  Geliked door 1 persoon

 4. Floris zegt:

  Dictatoriaal ingrijpen en met harde hand regeren is de enige taal die moslims begrijpen. Kijk bijvoorbeeld naar Saddam Hussein en Khadaffi, hee het waren geen lieverdjes maar in die regionen was er wel relatieve rust en stabiliteit. En dat was enkel en alleen omdat ze met ijzeren hand regeerden en de islamitische inwoners ongelooflijk kort hielden. Kort houden en er bovenop zitten is de enige manier om broeinesten waar extremisme uit voor kan komen te voorkomen. Een paar keer een daad stellen en ze halen het niet eens in hun hoofd om iets te proberen. Irak en Libië zijn nu islamtische schurkenstaten en kijk naar al die islamitische import in Europa. Met pappen en nathouden kan dat gezwel enkel groeien, want integreren doen doen ze toch niet!

  Like

  • tippelaar zegt:

   Islamieten behandelen zoals ze in hun thuislanden gewend zijn. Kop dicht en doen wat wordt bevolen, zo niet, kop eraf. Korter kan ik het niet uitdrukken. O ja, en nog een belangrijke toevoeging bestemd voor nl.politici: “Doe wat je zegt en zeg wat je doet en hou je eraan”. Nu worden we geregeerd door een windvaan zoals we die in nl nog nooit gezien hebben met allemaal kleine windvaantjes erachter die allemaal een andere kant uitwaaien

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Wat mij betreft direct afmaken die overblijvers van Isis. Te gevaarlijk om die lui nog de maatschappij in te sturen.

  Like

  • tippelaar zegt:

   Lijkt me een goed plan Rensk maar daar zullen de nl.schijtlaarzen wel weer geen moed voor hebben. In dit laffe land wordt zelfs wel een nl.beroepsmilitair uit een operatiegebied terug gevlogen naar nl om voor een militaire rechtbank te verschijnen omdat HIJ OP EEN VIJAND HAD GESCHOTEN. Gekker moet je het in dit k..land niet maken. Onze politici lijden allemaal aan het stockholmsyndroom, heulen met je vijand uit angst.

   Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  President Duterte van de Filipijnen gaat voor een tweede termijn. Ik denk dat de gewone man hem daar op handen draagt.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Die president daar is zo gek nog niet en “werden meer dan 300.000 inwoners van de regio vluchtelingen in eigen land” en hier miljoenen gast in eigen land, wat is het verschil eigenlijk, ik zie het niet en nu ben ik een racist?

  Like

 8. williaan zegt:

  Eindelijk een president die de criminaliteit en de islamitische terreur durft aan te pakken. De bevolking heeft er al vele decennia vreselijk van te lijden. Het brut en meedogenloos optreden, die zo bekritiseerd wordt, is het enige wat hopelijk eens zal helpen, want medelijden en empathie tegenover anderen hebben de Filipijnse islamieten daar NOOIT gekend. De islamieten waren al de even knie van de IS. De Gutmenschen zullen wel weer jammeren

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Het probleem is alleen dat na de criminaliteit en de islamitische terreur het dictatoriale gedrag van Duterte niet ophoudt. Het is leuk zolang hij zich richt tegen zaken waar heel het volk last van heeft. Maar als hij andere onderwerpen voor zijn dictatoriale hobbies gaat zoeken is de lol er gauw af.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Dat is goed nieuws, dan is de slachting in Las Vegas misschien de laatste Filippijnse ISIS-aanslag geweest. (Dat ISIS die aanslag pleegde is waarschijnlijk vanwege de claim van ISIS en het feit dat de vriendin van Steven Paddock een Filippijnse was en 120.000 dollar kreeg toegestuurd toen ze daar was.> Maar het blijft een theorie.)

  Like

 10. Jan zegt:

  Regering van Filippijnen kondigt oorlog aan tegen giga Chinese visserijvloot als zij doorgaan met het leeg vissen van de wateren rondom het land

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s