Jodenhaat in Frankrijk: de daders doen het als de nazi´s

Screenshot_39

(Door: Jürg Altwegg – Vertaling: E.J. Bron)

Misdaden tegen Joden worden doodgezwegen – en in de banlieues woedt het islamitisch antisemitisme: de feministische filosofe Elisabeth Badinter klaagt de Franse media en politiek aan.

“Een vrouw van 65 werd gefolterd, uit het raam gegooid, de dader wist dat ze Joodse was en schreeuwde zijn volk te willen wreken.” Een uur lang had de moordenaar Sarah Halimi gepijnigd, het gebeurde in april van dit jaar in Parijs: “Twee maanden lang werd er alleen maar over bericht in de joodse media. In de kranten stonden geen onderzoeken en geen reportages, niemand heeft de buren ondervraagd, die de kreten ´Allahu Akbar´ hadden gehoord.”

Zo omschrijft Elisabeth Badinter de barbaarse misdaad, het zwijgen van zowel de media als de politici hierover hebben haar geschokt. De filosofe en feministe, wier boeken “De moederliefde” en “Ik ben jij” wereldwijd bestsellers waren, heeft in het nieuwsblad “L´Express” een oproep tot de strijd tegen het antisemitisme in Frankrijk gepubliceerd. “De aanslag op de joodse supermarkt ´Hyper Cacher´”, voegt ze er aan toe in het gesprek met deze krant, die in verband met de aanslag op “Charlie Hebdo” werd gepleegd, “staat op het punt om uit de collectieve herinnering te verdwijnen.”

In haar appel citeert Elisabeth Badinter een passage uit de tv-documentaire “Uitverkoren en buitengesloten”, die door Arte en de WDR heel stiekem uit het programma werd gehaald en pas na scherpe kritiek (aangepast) werd getoond. De burgemeester van Sarcelles beschrijft indringend de angst van de joodse gemeenschap en zijn medeburgers, wier veiligheid hij niet zou kunnen garanderen. “Beangstigend” noemt Badinter de poging van de zender om het bericht over het antisemitisme in de Franse banlieues en in Palestina te onderdrukken.

De radicaalislamitische terreur in Frankrijk is niet begonnen met de aanslag op “Charlie Hebdo”. Vijf jaar geleden vermoordde Mohammed Merah in Toulouse doelgericht joodse kinderen – ook zij zijn uit de openbare herinnering verdwenen. “De beelden uit het Bataclan en Nice achtervolgen ons”, zegt Elisabeth Badinter: “We hebben de priester, wiens keel werd doorgesneden, in het hoofd. De doodgeschoten journalisten. Maar wie herinnert zich de kinderen van de joodse school? Merah deed het net zoals de nazi´s, hij trok een 7-jarig meisje aan de haren en schoot het een kogel in het hoofd. Waarom dringt dit beeld niet net zo binnen in ons bewustzijn?”

Naar aanleiding van de herdenkingsbijeenkomsten een jaar later ter gelegenheid van de in juli 2016 gepleegde aanslag in Nice zei een minister dat deze heel erg vreselijk geweest zou zijn, omdat er voor het eerst kinderen gedood werden. Voor het eerst kinderen, vraagt Elisabeth Badinter: “Pardon – u heeft de drie joodse schoolkinderen vergeten.” Ze citeert een petitie van islamitische intellectuelen: “De tekst was heel goed. Maar als inleiding was er een heel lange lijst van de slachtoffers: karikaturisten, jongeren, een politie-echtpaar, een priester die de mis las – geen woord over de Joden die door Merah verraderlijk werden vermoord en diegenen, die in de ´Hyper Cacher´ om het leven kwamen.”

“Je suis Charlie” – zonder de Joden? Elisabeth Badinter wijs top de kleine Provençaalse stad Carpentras, waar in 1990 de joodse begraafplaats werd geschonden. Skinheads groeven lijken op en spietsten ze. Nogal gemakzuchtig werden Jean-Marie Le Pen en het Front National hiervoor verantwoordelijk gemaakt. 200.000 Fransen gingen de straat op, met aan het hoofd president Mitterand. “Het was een door en door antisemitische misdaad”, zegt Elisabeth Badinter. “Omdat men het Front National als schuldig beschouwde, protesteerde links massaal – misschien meer tegen Le Pen dan tegen het antisemitisme.”

Sinds de Dreyfus-affaire in 1894, toen Emile Zola zijn pamflet “J´accuse” publiceerde, streed links tegen het antisemitisme. “Een nieuw radicaal links heeft deze traditie verraden”, zegt Elisabeth Badinter. “Dat solidariseert zich met de Arabieren in de banlieues en de Palestijnen. De strijd voor deze anti-zionisten heeft de strijd tegen het antisemitisme geveld. Marine Le Pen zegt dat ze geen antisemiet zou zijn, dat kan wel zijn – in haar partij en onder haar kiezers is het traditionele antisemitisme geenszins overwonnen. Maar sinds dertig jaar is het niet dit antisemitisme dat de Joden achtervolgt, maar het nieuwe antisemitisme van de radicale islamieten.”

Wie zich hier tegen zou keren, zou al snel van “Islamofobie” beschuldigd worden: “Met dit begrip worden de critici van de islam tot zwijgen gebracht. De houding van het ´islamisme´ tegenover de vrouw en het antisemitisme worden niet bij de naam genoemd.” Niemand zou zich willen blootstellen aan de beschuldiging van racisme, zegt Elisabeth Badinter, die al dertig jaar lang pleit voor een versluieringsverbod, en zich niet laat intimideren: “Mij mag men met alle plezier een islamofoob noemen. Ik spreek van hun religie en hun overtuigingen. De Franse wet staat dat ook toe, net zoals hij godslastering toestaat.” Ze zou zich altijd inspannen niemand persoonlijk aan te vallen. “Maar bij meningen en handelingen mag je radicaal vraagtekens plaatsen.”

Ook de “Loi Gayssot”, een wet die als reactie op de grafschendingen van Carpentras werd uitgevaardigd en ervoor zorgt dat ontkenners van Auschwitz in de gevangenis komen, wijst ze af. “Een racist of een antisemiet wordt daardoor niet tot rede gebracht. Ik heb me altijd tegen de ´herinneringswetten´ uitgesproken, ze belemmeren het onderzoek en de geschiedschrijving. Ik ben tegen iedere censuur.”

Screenshot_40

Elisabeth Badinter klaagt politici en media aan.

Natuurlijk heeft ze met journalisten gesproken over het falen van de media. Zij rechtvaardigen het met een precedent van vijftien jaar geleden. Destijds had de private zender tf1 de dag voor de verkiezingen heel uitvoerig bericht over een brute misdaad op een bejaarde – en, dacht men, zodoende ervoor gezorgd dat Jean-Marie kon meedoen aan de laatste ronde van de presidentsverkiezingen. Sarah Halimi werd twee weken voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen dit jaar vermoord.

Intussen heeft het Openbaar Ministerie het antisemitische motief in de aanklacht in de zaak Halimi overgenomen. Meerdere intellectuelen – Alain Finkielkraut, Pascal Bruckner, Michel Onfray – zijn een petitie gestart, waarin ze “de waarheid over de moord op Sarah Salimi”eisen. “Ik dacht eerst dat het alleen maar om Fake News kon gaan. Zo´n ongehoorde, ongelooflijke misdaad – en niemand praat er over”, zegt Elisabeth Badinter en verklaart haar eigen zwijgen van zes maanden er ook mee dat zij haar land geen schade zou hebben willen toebrengen in het buitenland. Vooral de Amerikaanse pers zou altijd heel alert zijn op zulke verhalen, maar: “Frankrijk is niet antisemitisch!”

Ze zou er ook graag op willen wijzen dat ze getrouwd zou zijn met Robert Badinter, wiens vader in de oorlog vermoord werd en die zich regelmatig zou uitlaten over het thema antisemitisme. “toen tijdens een pro-Palestijnse demonstratie in Parijs ´ Dood aan de Joden´ werd geschreeuwd en geen enkele niet-Jood het woord nam, schreef hij een artikel voor ´Le Monde´”, zegt ze. Na hetgeen er met Sarah Halimi was gebeurd, kon zij ook niet langer zwijgen. En nogmaals zegt ze de zin, waarin haar appel in “L´Express” uitmondde: “Laat de Joden in de strijd met het antisemitisme niet in de steek. Anders is hij van tevoren al verloren.”

Bron:
www.faz.net
Auteur: Jürg Altwegg

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Jodenhaat in Frankrijk: de daders doen het als de nazi´s

 1. guusvelraeds zegt:

  Wie de kanarie in de kolenmijn veronachtzaamt is verdoemd het zelfde lot te verkrijgen. De moslims zullen als ze de macht eenmaal krijgen en/of hebben onder aanvoering van hun koran eerst de zaterdag mensen vermoorden en verdrijven en daarna zijn de zondagmensen aan de buurt. Dat dit zo is bewijst de geschiedenis van al die gebieden die onder islamitische dominantie hebben gestaan of nog staan.

  Moslims onder aanvoering van hun koran zijn nooit in staat geweest enige productieve industrieën samen met het erbij behorende innovatief vermogen te ontwikkelen. Hun wetenschappelijke productie en innovatie drive werd verwoest door eeuwenlang ritueel reciteren uit de koran.

  Waar ik dezelfde moslim populatie als geheel wel voor in staat acht is de vaardigheid los van gewetenswroeging het op industriële schaal uitmoorden van minderheden. Deze negatieve energie werd uitputtend bevoorraad generatie op generatie uit de stichtelijke grondteksten van de islam.

  Zolang er niet moslims zijn zolang zal de islam brandbaar materiaal vinden om het islamitisch vuur van dood en verderf brandend te houden. Zijn de niet moslims op dan gaan de moslims op zoek naar mindere moslims want de strijdt zal doorgaan totdat hemel, aarde en hel geheel aan Allah zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Cynicus zegt:

  Dat antisemitisme daar in die banlieus is een kanarie in de kolenmijn.

  Mocht je de kans krijgen als jood te vertrekken dan maar naar de VS of Israel.

  Australie ?! dan ?

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  ‘De moslims zullen als ze de macht eenmaal krijgen.’

  Die macht hebben de moslims al met behulp van de VVD, de Christ ….. moslim-unie, het CDA en het Seyss-Inquart Pechtoldtje weg-met -ons-clubje van wereldvreemde wegkijkers.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Republikein zegt:

  Europa heeft de duivel binnen gehaald, decennia geleden.

  Geliked door 1 persoon

 6. M. zegt:

  Het is niet zo moeilijk te bedenken waarom de EU hun bondgenoot in haat zo door de strot moet duwen bij het westen. De geschiedenis gaat zich herhalen in overtreffende trap omdat we niets geleerd hebben en de mensen veelal niet eens moeite willen doen om wat te leren. Mensen laten liever hun hoofd vullen met tv leugens en onzin dan in te zien hoe de toekomst van hun kinderen verwoest word terwijl ze er bij staan te kijken. Gehypnotiseerd in hun gsm kijken is wat men nog doet. Dat is belangrijker als nadenken over de bende waar we in geduwd worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. MF zegt:

  Wat gaat Macron er aan doen?

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Elisabeth Badinter schrijft dat Misdaden tegen Joden worden doodgezwegen en in banlieues woedt het islamitische Jodenhaat. Zij heeft volkomen gelijk dat ze de Franse media en de politiek aangeklaagd. Eigenlijk moeten ook andere Fransen het massaal doen. Misdaden gepleegd door moslims tegen autochtone Fransen worden doodgezwegen. Zij vinden massaal plaats over heel Frankrijk en op dagelijkse basis; heel vaak met dodelijke afloop. In de banlieues woedt ISLAMITISCHE HAAT tegen iedereen die niet van Allah houdt. Dus ook voor de Joden. Misschien voor de Joden wat meer omdat de Israëliërs laten moslims zien hoe nietig ze zijn. De Israëliërs zijn niet bang om racist te worden genoemd als zij een islamitische terrorist neutraliseren door een kogel in zijn kop te jagen. Een racist met een wapen in zijn hand blijft leven en humanist met mooie woorden valt dood.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  In de banlieues worden plannen gesmeed FRANKRIJK OVER TE NEMEN. De islamitisch geitenneukers en Afrikaanse bavianen vinden het heel normaal dat autochtone Fransen hard werken om ze te onderhouden. Ze dromen van bergen half rottende onthoofde Franse lichamen in de straten van Franse steden en dorpen; waar zij met de zegen van hun god Allah de baas zouden worden. De Jihadleger is daar ruim vertegenwoordigd. Zeker nu met de terugkeer van ISIS strijders uit Syrië en Irak. Het is ook aan te nemen dat ze, waarschijnlijk, over immens arsenaal aan wapens beschikken. In Frankrijk anno nu is het HEEL NORMAAL dat
  “Een Joodse arts van 65 wordt gefolterd, door een islamitische geitenneuker uit het raam gegooid. De dader wist dat ze Joodse was en schreeuwde zijn volk te willen wreken.” Een uur lang had de moordenaar Sarah Halimi gepijnigd, het gebeurde in april van dit jaar in Parijs:
  “Twee maanden lang werd er alleen maar over bericht in de joodse media. In de kranten stonden geen onderzoeken en geen reportages, niemand heeft de buren ondervraagd, die de kreten ´Allahu Akbar´ hadden gehoord.”
  Hoe heeft de Franse media gereageerd op de misdaden tegen HET FRANSE VOLK?
  http://www.bbc.com/news/world-europe-36892785
  Oh Ja! Zij schrijven massaal daarover, maar de vlijtige redacteurs vergaten niet te melden dat moslims veroordelen de moord namens de islam http://christiantoday.com.au/news/muslims-condemn-french-church-attack-call-islamism-disease-of-the-century.html Dat noemt men bij de Al Soennah moskee op ordinaire wijze: ‘ Takiya’.Hoeveel aandacht hebben de volgende incidenten gekregen: .
  http://www.pi-news.net/2015/06/frankreich-asylant-setzt-rathaus-in-brand/
  http://diversitymachtfrei.blogspot.nl/2014/08/france-muslim-smashes-up-historic.html
  https://www.theguardian.com/world/2017/aug/09/paris-police-hunt-driver-hit-soldiers-on-patrol-levallois-perret of dit https://ejbron.wordpress.com/2013/06/02/frankrijk-verkrachting-van-een-francaise-als-inwijdingsritueel-van-moslimbende/#comment-89677 en de steniging van Franse christenen die na de mis de kerk uitgingen? http://europenews.dk/en/node/55183
  Wie herinner zich nog de invalide vrouw die in een Marseillese bus DOOR MOSLIMS IN BRAND WERD GESTOKEN. Nog een nieuws item die heel zorgvuldig door de huidige Franse ‘VOLK EN VADERLAND’ media wordt uitgepoetst.

  Like

 10. Thomasson zegt:

  DEEL 3
  De Joden kunnen Frankrijk beter verlaten. Het land staat op instorten en er is voor hen geen reden daar te blijven, mits zij gaan wonen in gebieden die nog vrij zijn van islam en Afrikaanse negers. Zulke gebieden bestaan nog in Centraal Massief en afgelegen landelijke gebieden. De Fransen hebben geen andere keuze dan voor hun land te strijden met alle middelen die ze over beschikken; Zeker als ze weer in een land willen wonen die vrij en Frans is. Hun verleden laat duidelijk zien dat ze kunnen strijden http://historianet.nl/oorlog/revolutie/hoeveel-revoluties-waren-er-in-frankrijk
  In de Tweede Wereldoorlog hadden ze te maken met de autoriteit van Vichey en de Nazis. Nu is de toestand ongeveer hetzelfde i.p.v Vichey en Nazi Duitsland is dat nu Vichey 2.0 en Islam.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Het is niet te bevatten dat bepaalde figuren de holocaust uit de geschiedenisboeken willen schrappen om de mohammedaan niet te kwetsen. Want die zieluggu mohammedanen zijn immers de ‘nieuwe Joden’? Maar wie wilde er vroeger nou alle Joden uitroeien?
  Hint: hij had een snor en een grote bek.
  En wie willen ook heel graag alle Joden (en de rest van de ‘ongelovigen’) uitroeien?
  Hint: ze liggen de hele dag met hun reet omhoog en roepen ‘allahu akbar’.

  Mark, heb je enig idee? Jij hebt toch geschiedenis ‘gestudeerd’?
  Kijk, Mark, zo zien echte stumpers eruit:

  Een heel verschil met die weldoorvoede, glimmende, zwarte, mohammedaanse koppen die jij hier op onze kosten, en ten koste van onze ‘veiligheid’ binnenhaalt, hè?

  Geliked door 1 persoon

 12. Een andere Jansen zegt:

  Ik was 35 jaar geleden in Parijs, net toen er een terreuraanslag werd gepleegd: https://en.wikipedia.org/wiki/Goldenberg_restaurant_attack (Engelse Wiki).
  Kort samengevat: mohammedanen gooien bij een joods restaurant een granaat naarbinnen en schieten hun mitrailleurs leeg; zes doden en twintig gewonden; daders nooit veroordeeld: één woont in Noorwegen.
  Grootste moordpartij op joden in Frankrijk, ná de Tweede Wereldoorlog, maar helemaal vergeten.

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Jodenhaat in Parijs, forse toename antisemitische daden in Frankrijk

  Op verschillende plekken in Parijs zijn afgelopen weekend antisemitische leuzen geschreven en getekend. Zo stond op een bagelwinkel ‘Juden!’ geschreven en werd op een garagedeur ‘Macron Jews’ bitch’ gespoten. Franse politici hebben de uitingen streng veroordeeld.

  “Laf en abject”, tweette de burgemeester van Parijs gisteren over een hakenkruis dat op een afbeelding van de in 2017 overleden Auschwitz-overlever en oud-politicus Simone Veil was aangebracht. Burgemeester Hidalgo schreef erbij dat ze aangifte gaat doen.

  Vorig jaar nam het aantal……..

  https://nos.nl/artikel/2271645-jodenhaat-in-parijs-forse-toename-antisemitische-daden-in-frankrijk.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s