KRANKZINNIG!: “Naamswijziging ministeries kost miljoenen”

Screenshot_24

De naamswijziging van ministeries gaat miljoenen euro’s kosten. Alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden moeten worden vervangen. Hoeveel belastinggeld er precies gemoeid is met de operatie is nog onduidelijk. Ingewijden op meerdere departementen bevestigen dat het alles bij elkaar om een paar miljoen moet gaan, meldt De Telegraaf.

Algemeen Dagblad

De nieuwe coalitie wil verschillende ministeries een nieuwe naam geven. De meest opvallende is die van ‘Veiligheid en Justitie’, dit wordt na de kabinetswisseling omgedoopt tot ‘Justitie en Veiligheid’. De vier partijen vinden namelijk dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.

Bekend is dat de naamswijziging van Economische Zaken naar ‘Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ in 2010 maar liefst 1,5 miljoen euro heeft gekost. Twee jaar later werd het voor een vergelijkbaar bedrag weer teruggedraaid.

Bron:
www.ad.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op KRANKZINNIG!: “Naamswijziging ministeries kost miljoenen”

 1. BertG. zegt:

  Ministerie voor spek en bonen gaat dan heten, ministerie voor bonen en spek.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Die miljoenen hebben ze van het budget “ZORG” weggehaald!
   Hoe lang pikt het Nederlandse volk dit soort onderdrukkingsmethoden van die villijne emotieloze politieke-bureaucraten… die het volk alléén maar zien als een reusachtige machine die geld voor ze produceert… ?

   Like

 2. boorzalf zegt:

  Geld over de balk gooien noemen we dat, daar zijn zeer goed in.

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Het was Veiligheid en Justitie.
  Dus de staat zorgt voor veiligheid op de eerste plaats en gaat er iets niet goed dan komt justitie er aan te pas.
  Prima volgorde lijkt mij.
  Nu echter gaat het Justitie en Veiligheid worden.
  Dus eerst achterstallige belastingen innen en de boete-generator op volle toeren laten draaien en dan pas de veiligheid van de maatschappij.

  ‘De vier partijen vinden namelijk dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.’

  Nee dus..
  Veiligheid is de basis voor een rechtsstaat, komt deze veiligheid in het gedrang dan is daarna justitie aan de beurt.

  Deze naamsverandering laat weer haarscherp zien waar de prioriteiten van Pinokkio III liggen.

  Geliked door 5 people

 4. d.g.m.holland zegt:

  Geachte Reizigers (Dames en Heren kan echt niet meer)
  Ook voor het bedenken van deze geldsmijterij hebben de idioten 208 dagen gedaan !!!
  Moet de BTW nou echt omhoog om deze onzin te betalen ???
  En dan ook nog 3 vice-premiers…. De kleuters konden het blijkbaar niet eens worden.
  Man man.. Ik barst van het vertrouwen, dat dit kabinet snel in elkaar dondert.
  Graag z.s.m. nieuwe verkiezingen….

  Geliked door 2 people

 5. Golden Girl zegt:

  whoppa, daar gaan we weer, en welke belasting voor ons gaat nu weer omhoog of wordt verzonnen? De inadem belasting soms, schaf die klote eigen bijdrage eens af ipv van deze ongein
  de wegenbelasting ook ik betaalde 1 x per jaar en dat kon niet meer had Den-Haag besloten, nu moet ik om de paar maanden betalen, weer extra werk voor de belastingen, maar maakt hun niets uit wij betalen wel weer hoor

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Ik noem het mierenneukerij van ambtenaren en daar zijn ze verdomd goed in en ook zo’n beetje het enige waar ze goed in zijn. Plus andermans geld uitgeven. Gisteren monitor: de vragensteller aan Rutte hoe het zit met mensen die later AOW krijgen met een zwaar beroep. Als je heel scherp luistert dan hoor je dat deze klootzak geen enkel antwoord geeft. Elke VERANTWOORDING schuift dit vieze mannetje af op de werkgever enz. Hij is nergens verantwoordelijk voor. Dat hoort zeker bij narcisten. De vragensteller kon het niet aan merkte ik. Hij liet zich volkomen overrompelen door die gladde aal. Wat ik ook wel snap, want je moet langere tijd met zo een een doorgebracht hebben en dan krijg je een leerschool, die je nergens anders krijgt. De rutte met zn gladde bek overrompelde de man en de man heeft dus geen antwoord gekregen. Komt er op neer dat het rutte een zalige zorg zal zijn mensen met een zwaar beroep zoals stratenmakers. Zolang hij het maar niet hoeft te doen. Baudet had gevraagd om bezuinigingen bij de NPO, in de plaats van het eigen risico in de zorg Rutte: we willen toch de NPO niet kapot maken *( met die grijns) Eigenlijk had Baudet moeten zeggen: meneer Rutte wat is belangrijker de gezondheid van het volk of uw stokpaardje de NPO. in UW EIGEN BELEVING. Deze tijden zijn een feest voor narcisten totdat het mensen de strot uitkomt. Dat heeft tijd nodig, maar die tijd komt. Rutte is beslist niet slim, maar wel heel heel sluw en dat zijn twee geheel verschillende dingen.

  Like

 7. Rotterdamse zegt:

  Iedere keer, als je denkt dat het absolute dieptepunt is bereikt, blijkt dat het nóg erger kan.
  Een samengeraapt zooitje ongeregeld en onbenul, dat als eerste begint miljoenen over de balk te gooien met deze idioterie.
  Ik bemerk bij mij zelf dat mijn woede steeds heftiger wordt. Ik dacht dat er in ons land toch wel een paar probleempjes lagen om te worden opgelost..

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  De wijsgeren laten meteen zien hoeveel schijt ze hebben aan de belastingbetaler die weer moet opdraaien voor de strapatsen van de vileine linkse dictators. Voor dat geld hadden ze de mensen in ‘verzorgings’tehuizen bijv. een extra luier per dag kunnen geven.
  En dan durven ze het nóg te hebben over ‘prioriteiten stellen’! SCHOFTERIGE BENDE!!!!!

  Ik hoor mijn vader (R.I.P.) nog zeggen: ‘Nee, ik hoef geen onderbroeken, ik draag inco’s.’
  INCO’S! Mooi woord voor luier…
  De stakker had op het laatst zulke vuile ‘inco’s’, dat hij een urineweginfectie had opgelopen, die mede de oorzaak van zijn dood was. In het verzorgingstehuis deden de mensen hun uiterste best, maar de ‘bezuinigingen’, hè?

  Ik vind het nog steeds hartverscheurend dat mijn vader een paar jaar geleden tegen me zei dat hij eigenlijk geen recht meer had op zijn pensioentje en AOW omdat hij ‘zo oud’ was geworden.
  Hij was een beklagenswaardige stumper, vooral tijdens zijn laatste levensmaanden.

  Mijn haat jegens de ‘socialistische’ ‘elite’ brandt in me als de hel. Nee, feller en heter nog dan de hel.
  Hoe lang moeten wij deze smeerlapperij nog aanzien en verdragen?

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Inderdaad, @Tistochwat, als we de pensioengerechtigde leeftijd naderen (die alleen maar wordt opgerekt in de hoop dat steeds minder mensen deze leeftijd halen, want te moeten doorwerken omdat ‘we steeds ouder worden’ is een rotsmoes!) zou de overheid het liefst zien dat we vlak voor die tijd het loodje leggen. Zo hoeven ze geen AOW uit te keren. Het zou eerlijk zijn als de opgebouwde AOW aan de wettige partners van de overledene zou worden uitgekeerd, want die heeft zijn/haar hele leven premie betaald. Maar dat kunnen we vergeten. Niks rechten, blijkbaar alleen plichten…

   Wat diep triest eigenlijk, dat je vader zich als het ware schuldig heeft gevoeld omdat hij ‘zo oud’ is geworden! Onze ouderen zouden tot en met verzorgd moeten worden, als dank voor hun aandeel in de opbouw van Nederland.
   Maar als ik denk aan de bewoonster van kasteel Drakenstyn, die er doodleuk ieder jaar ‘loon’ bij krijgt, terwijl zij bulkt van het geld, die volledig verzorgd wordt, dag in dag uit, dan kan IK daar kwaad om worden! Is het noodzakelijk dat zij tot haar dood toe profiteert van het van ons afgenomen geld? Zou zij iets tekort komen als ze geen cent meer via de overheid zou ontvangen?

   Helaas denken die smerige graaiers in Den Haag alleen maar aan het kaalplukken van onze burgers. Jong en oud, het maakt niet uit. Een grotere minachting richting het eigen volk is gewoon niet denkbaar!

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    de bewoonster van kasteel Drakenstyn, die er doodleuk ieder jaar ‘loon’ bij krijgt, terwijl zij bulkt van het geld, die volledig verzorgd wordt, dag in dag uit, dan kan IK daar kwaad om worden! Is het noodzakelijk dat zij tot haar dood toe profiteert van het van ons afgenomen geld? Zou zij iets tekort komen als ze geen cent meer via de overheid zou ontvangen?

    Deze persoon, die zo dol is op de islam (olie) en op (groene) draken (kasteel en boot) móét wel dik bevriend zijn met satan, die o.a. ‘draak’ wordt genoemd.
    Ik begrijp niet waarom dit hebberige wezen zich niet kapot schaamt.
    Mijn arme moedertje bezat NIETS. Ze hoefde ook nooit iets, ze gaf niets om pronk, prots en frutsels. Ze at het meest simpele eten dat er bestaat. De stakker heeft altijd hard gewerkt, was zo dapper als ik nooit zal kunnen zijn, en was tevreden met wat ze had. Aan het eind van haar leven waren al haar zelfgemaakte kleren versleten. Haar stoel ook…
    Een jaar voor haar dood zat ze te huilen omdat er niet snel genoeg iemand van de verpleging bij haar was om haar te helpen met naar de wc gaan…

    En dat schaamteloos rijke !#$#@#$%%^^ heeft NOOIT genoeg! Alles moet goud, glamour en glitter zijn. TEN KOSTE VAN ‘HAAR’ ‘ONDERDANEN’!

    Van zo iemand zouden wij moeten houden?

    https://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2014/01/31/Prinses%20Beatrix%20Prinsjesdag.jpg?itok=Ijvvb_up

    http://media.tpo.nl/column/aan-prinses-beatrix/

    * walgt onuitsprekelijk*
    😦 😦 😦 😦 😦 😦 😦

    Like

 9. Antivenin zegt:

  Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, laten die halve zolen zien dat je het bij het verkeerde eind hebt. Met totale verachting voor de belastingbetaler!

  Like

 10. Cynicus zegt:

  Misscnien een keer tijd voor het Ministry of silly walks.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ik moet opeens denken aan wat mijn moeder vroeger zei:

  “Gekken en dwazen schrijven hun naam op deuren en glazen.”

  Like

 12. Cathja zegt:

  Nu begrijp ik pas waarom de BTW van 6 naar 9 procent verhoogd moet worden. Idiote en geldverslindende veranderingen moeten érgens van betaald worden?!
  In Brussel doen ze precies hetzelfde. Ook daar wordt met geld van ons allen gesmeten.
  De appel valt dus niet ver van de boom.
  Bedankt weer, Rutte, met het verkwanselen van óns geld!!

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   we worden van alle kanten kaal geplukt, boodschappen worden steeds duurder en er moet toch ook geld zijn voor al die zielige mensen die alles achter hebben gelaten door oorlog enz, wat kosten al die uitkeringen wel niet, nee den Hollander (zoals Driek zo mooi schrijft) die mag het betalen
   Brussel is 1 grote dure grap, vreten en drinken , reizen, hotels , de bevolking dokt wel

   Geliked door 1 persoon

   • Golden Girl zegt:

    Was een keer op TV een huppeldoosje die bij dat zooitje in Brussel werkte zat te vertellen dat ze s avonds party s afliep want het was toch GRATIS
    Ja jonge dame alles betaald uit de bevolking zijn portemonnee

    Like

 13. ReaGluurder zegt:

  75% van de Hollanders maken zich hier niet druk om, hebben er amper sjoege van. De eigen portemonnee, HHB, BZV, Boelvaar, Sjownieuws, Voetjeballen etc etc, het is allemaal véééél belangrijker. Hun eigen landje, toekomst van de (klein)kinderen, zijn ze niet mee bezig. Dat Hollanders een intelligent volkje zouden zijn en van aanpakken houden, wordt met de dag duidelijker. Op een dag bestaat hun landje gewoon niet meer, wordt “opeens” een deelstaat/provincie genoemd en de buren zijn “opeens” voor zo’n 75% gekleurd. Óóóóohhh… Boelvaar is ook niet meer op TV! Te laat!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Marian zegt:

  Weer een vorm van bezuiniging uit onze portemonnee..

  Geliked door 1 persoon

 15. Anton Haksteeg zegt:

  Wat een absolute idioterie. Dit heeft niets maar dan ook niets met gezond bestuur te maken maar is een complete demonstratie van gender zwakzinnigheid. Die namen hoeven niet veranderd te worden. De zgn. mensen die daarover gaan dienen veranderd te worden. Vroeger was het de rekenkamer die jaarlijks iets van de idioterie aan de kaak stelde nu kan de burger (en velen doen dat) direct doen op het net. Zoveel idioterie als vandaag aan de dag heeft nog geen zgn. Nederlandse regering ooit gepresteerd wat dat betreft zijn ze kampioen in bestuurlijke vervuiling.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Zo werkt dat.
  In de cultuursector deugt men massaal en verzamelt men toners voor stichting Aap en gebruikt met printpapier aan beide kanten.
  En verandert men geregeld van logo en huisstijl en worden er tonnen uitgegeven aan de bevriende bedenker van het nieuwe logo en pallets met drukwerk vernietigd. Want verouderd.
  Deugen is een vorm van blindheid en ontkenning.

  Like

 17. Rini willems zegt:

  Je kan zien, dat mark Rutte geen prettige en lieve man is voor het Nederlanders, maar ikke, ikke!
  Hij gooit nog meer heel veel geld weg, voor ons is hij slordig met geld om!
  Nep-Koningschap is overbodig, we hebben koningschap totaal niet hard nodig!
  Hij denkt dat hij lekker een rijkelui is, maar arm zijn is veel gelukkiger!
  Allerergste is: dat hij een zeer slechte regeerder is.
  We snappen niet, dat hij gelukkig kan zijn met zijn rijkdom??
  Want zoveel rijkdom of steenrijk heeft niemand nodig, als hij maar geld genoeg heeft!
  Isreal heeft gelijk als Wilders, want je weet nooit wat er met islam in de toekomst gebeurt in Nederland. Zoals je ziet, dat islam haast op de wereld de baas speelt…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s