Voor wie de klok luidt in Catalonië

Screenshot_30

(Door: Arnold Karskens)

Een demonstratie in Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, kent een vast ritueel. Rond een uur of negen in de ochtend ramt iemand op een grote trom. Een vrouw zegt: ‘Er zal vandaag niets gebeuren. want Europa zal ons niet steunen.’ Om 12 uur verschijnen de politie en de ordetroepen van de demonstranten op straat. Tegen 14.00 uur zie je groepjes mensen getooid met gestreept geelrode vlaggen praten. En ineens heb je een massa. Ze roepen: ‘Libertat- vrijheid. No pasarán – Ze (Madrid) komen er niet langs.’

In de loop der jaren heb ik tal van opstanden, invasies, rebellies en natuurlijk echte oorlogen meegemaakt. En allemaal hebben ze een eigen dynamiek. Ook deze te midden van zo’n zeven miljoen Catalanen. Catalonië is een van de economische motoren van Spanje en levert een vijfde van het Bruto Nationaal Product, zo’n 17 miljard euro vloeit jaarlijks naar armere regio’s. Er is geen honger, geen massale repressie en toch mokt het volk.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, soevereiniteit, Spanje, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Voor wie de klok luidt in Catalonië

 1. Aegolius cs zegt:

  **In de loop der jaren heb ik tal van opstanden, invasies, rebellies en natuurlijk echte oorlogen meegemaakt. En allemaal hebben ze een eigen dynamiek.**

  Virtuoos en met kenniservaring geschreven: er is daarom niks mis met een vrij Catalonië, er is wel iets mis met een vrije Europese Unie.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Karskens is een door en door integer man die als bijzonder professionele oorlogsverslaggever, naast de gebruikelijke informatie over het strategisch en tactisch oorlogsgebeuren, in bijzondere mate de vinger legt op onrecht, wreedheid en onderdrukking.
   Zijn duidelijke mening is dat de Catalaanse bevolking in opdracht van de EU wordt onderdrukt door de centrale Spaanse regering.

   Ik hoop dat voorstanders van het gelijk van die marionettenregering hier, zich diep schamen…

   Geliked door 2 people

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Toen Kosovo zich vrij wilde vechten van Servië werden deze moslims door de meeste Europese landen ruimhartig geholpen en nu Catalonië vrij wil zijn in de besteding haar uitgaven, want daar draait het om, is Europa stil, doodstil ! Ik heb hier maar een woord voor: hypocriesie en dat is kennelijk een besmettelijke ziekte in met name West-Europa !

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   West-Europa lijdt sinds de UE zich ontwikkeld heeft tot het monster dat ze nu is, aan ’n dodelijke ziekte die haar langzaam maar bijzonder grondig vernietigd.
   De enige oplossing hiervoor is een revolutie die dit dodelijke abces grondig zal wegsnijden!

   Geliked door 1 persoon

 3. Petra DeBoer zegt:

  Goed en interessant artikel.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Ik heb het er voor over maandelijks met minder uit te komen als de EU maar ophoudt te bestaan. Europa van de Europeanen en niet een speeltje van een globale elite. Een Europa van onafhankelijke soevereine staten. Samenwerking in onafhankelijkheid en elk land zijn eigen krachtige identiteit dat is het Europa dat ik wil. Stop islamisering, stop EU en stop de dictatuur van de politiek correcte dwang op scholen, universiteiten, bedrijven, media en in de publieke ruimte.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Hoe meer de EU zich laat gelden des te meer komen er onafhankelijkheidsbewegingen op gang. En die gasten hebben het niet door in hun bunkers.

  Wat Catalonie betreft begrijp ik niet goed wat daar nu precies speelt. Het vele binnenhalen van Islamieten b.v. Ik kan het niet plaatsen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Duchesne zegt:

  Wanneer de wind van vrijheid door Europa waait zal al het “elite” tuig van Eurofielen moeten wijken, laten we erop letten dat er geen word vergeten, opdatse nooit meer de kans krijgen dit soort smeerlapperij nogmaals te flikken. Binnenkort Revolutie en grote schoonmaak, ook in dit theater…

  Like

 7. IkBenHet zegt:

  Voor al die mensen die zogenaamd van de hoed en de rand weten;

  https://themolesite.wordpress.com/2017/10/08/catalonian-independence-what-you-are-not-being-told/
  https://www.spanjevandaag.com/20/10/2017/waarom-madrid-in-zijn-recht-staat/

  Puigdemont en consorten geven h-e-l-e-m-a-a-l niets, nada niente om Catalunya of de Catalanen. Deze extreem linkse, zeg maar gerust communistische, oorlogshitsers zijn maar op één ding uit: Het geheel conform de communistische doctrine vernietigen van het kapitalisme en de welvaart. Zij hopen dan, op de rokende puinhopen van een weleer welvarende streek, hun utopische maatschappij te kunnen stichten.
  Kijk maar naar de websites van:
  CUP http://cup.cat/
  OMNIUM https://www.omnium.cat/
  Allemaal extreem linkse/anarchistische denkbeelden en doelstellingen.

  Naar mijn mening is Puigdemont een achterbakse, gluiperige lafaard die maar om de hete brij heen blijft draaien. Geeft nergens concreet antwoord op (ook niet aan de Catalanen) en poogt door tijd te rekken (over de rug van Catalanen) hulp los te weken. Gedraagt zich samen met zijn trawanten als een combi van neger en moslim. Iedereen is gek, Iedereen heeft het gedaan en zij zijn groot en ik is klein. Kortom de slachtofferrol en volop wijzen met het vingertje.

  De eventuele Catalaanse Republiek is nu reeds en op voorhand dood geboren kindje. Financieel aan de afgrond c.q. failliet, alle grote bedrijven gevlucht, toerisme voor 2018 gereduceerd tot 0% ,totaal geïsoleerd en de Catalanen tot op het bot verdeeld. Chapeau Puigdemont, Junqueras en Parlement. Gij allen heeft in slechts 3 WEKEN!! een welvarende regio aan de bedelstaf weten te brengen.

  Wat mij eigenlijk nog het meest verbaasd; is het feit dat het merendeel der reaguurders blindelings de kant van Puigdemont en de Seperatisten kiest en bejubelt… Louter door hun blinde haat voor de EU; vinden zij alles acceptabel zolang het maar aan de poten van de EU zaagt. Zij gaan daarmee wel heel kortzichtig kort door de bocht 😦

  Like

 8. Republikein zegt:

  Sorry Bert, die kutmuzikanten waren al geplakt.
  Gaarne vervangen door deze, en tyvm.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Kijk, dit is dan geen geneuzel.

  In 2014 hebben twee gebieden in het oosten van Oekraïne zich afgescheiden onder de namen Donetsk People’s Republic (DPR) en Luhansk People’s Republics (LPR). Oekraïne heeft zijn troepen aan de grenzen met deze gebieden samengetrokken omdat ze hun onafhankelijkheid niet wil accepteren.
  http://delangemars.nl/2017/10/06/nederlander-vecht-mee-oekraiense-troepen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s