Een op de vijf topbestuurders in de zorg verdient boven de norm

Screenshot_43

(Door: Shannon Bakker en Bart van den Berg)

Het salaris van veel zorgbestuurders voldoet nog niet aan de norm. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vanaf dit jaar moeten veel topbestuurders in de zorg die meer verdienen dan de norm hun salaris afbouwen.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek tientallen jaarverslagen en alle formulieren waarmee bestuurders in de zorg hun salaris opgeven. Van 92% van de onderzochte zorgbestuurders was bekend in welke categorie ze vallen en welke norm voor hen geldt. Van deze bestuurders verdiende 21% boven de norm.

Top 50

De vijftig best verdienende bestuurders kregen vorig jaar samen ruim 13 miljoen euro. Jos Aartsen van het Universitair Medisch Centrum Groningen verdiende van alle nog zittende bestuurders het meest in 2016: € 310.706,-

Bekijk hier de hele top 50 van best verdienende bestuurders in de zorg

Lees verder>>>
(h/t J.B.)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Een op de vijf topbestuurders in de zorg verdient boven de norm

 1. Cathja zegt:

  En maar vol blijven houden dat de zorg jaarlijks duurder wordt omdat wij ‘betere medicijnen’ willen hebben (én krijgen…..ahum..!), we allerlei dure behandelingen willen hebben, én de mensen steeds ouder worden, waardoor de kans op kwalen toeneemt.

  De ergste ziekte waarover we het eens zouden moeten hebben als patiënten/zorgverzekerden, is de ziekmakende beloningen voor ‘top’bestuurders. Als zij eens met wat minder salaris genoegen zouden nemen, dan zou er al veel geld bespaard kunnen worden, wat ten goede zou kunnen komen aan het terugdringen van die alsmaar stijgende ziektekosten.
  Verder zou de farmaceutische industrie eens ter verantwoording geroepen moeten worden over de hoge kosten van geneesmiddelen in Nederland, terwijl dezelfde geneesmiddelen in onze buurlanden (stukken) goedkoper zijn!
  Iets klopt er niet.

  De nieuwe regering moet de zaken maar eens onder een vergrootglas gaan leggen. Edith Schippers heeft ons met haar leugens over de hoogte van de zorgverzekeringspremie en het eigen risico flink om de tuin geleid, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de belangen van haar echtgenoot. Zij had nooit op die post mogen zitten! VVD en graaien, dat is geheid ellende voor de burgers.

  Het is tijd voor verandering, maar dan wel ten gunste van de zorgverzekerden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  In wezen zielige mensen,, die steeds meer nodig schijnen te hebben. Met elke euro die ze meer krijgen (verdienen is iets anders) worden ze banger het kwijt te raken. Mooiste is dat ze het zelf niet meer in de gaten hebben. Zoals b.v. Timmermans die teveel vreet en dat is altijd een teken dat er iets mis is in de geest. Te weinig is killing en teveel net zo. Het is en blijft leuker en een sport je huis leuk en mooi aan te kleden en jezelf zonder daar enorme hele bulten geld voor nodig te hebben. Het is te leren.Ook niet teveel geld zoals die BNers, die zich vol laten spuiten met rotzooi en steeds beroerder en belachelijker uit gaan zien.

  Geliked door 1 persoon

 3. tippelaar zegt:

  Deze zorgbestuurders bewijzen mijn stelling : “Ziek zijn en er beter van worden”. Je moet heel wat baantjes trekken in het lobbycircuit om op zo’n rustig baantje je macht uit te oefenen over de ruggen van je slaven van medewerkers die zich kapot werken voor een schijtloontje . Maar die medewerkers doen dat uit compassie met hun zieke medemens terwijl die zorgbestuurders doen dit alleen maar uit kil eigenbelang en hebzucht, edoch zij zullen nooit gelukkig worden want ze hebben nooit genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  En in de media nog een graadje erger.

  Geliked door 2 people

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Er zijn twee belangrijke bezwaren tegen de titel van dit artikel.
  1. Deze topbestuurders VERDIENEN deze TOPsalarissen niet maar krijgen of stelen deze idiote bedragen. Hun taken zijn lang niet zo zwaar als voor de verpleegster die de handen aan het bed levert. En …. waar al meer op bezuinigd is dan goed voor ons (en de ouderen onder ons) is.
  2. Er wordt nu gefocust op een aantal topbestuurders. Niet vergeten dat de mensen daar direct onder ook zulke gigantische bedragen verdienen (pardon, krijgen of stelen). Het gaat dus om veel meer dieven dan in het lijstje in de bijlage bij dit artikel. Het gaat dus in totaliteit om een veel groter bedrag (over de balk gegooid geld) dan de optelsom van deze bedragen. Deze lieden kijken naar elkaar en bieden tegen elkaar op. Een groter huis, een duurdere auto, een vakantie verder weg en langer in de zon dan die genoemde verpleegster. Het kan niet op, maar …. OP IS OP !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 6. hendrikush zegt:

  Trucje van een insider.
  Vraag de raad van bestuur om je tegelijkertijd te benoemen bij twee verschillende instellingen onder hun beheer. Per aanstelling een salaris onder het maximum maar samen flink erboven.

  Geliked door 1 persoon

 7. SIMON BORGES zegt:

  Gewoon door het rijk laten bestieren en geen particulieren de oplichters dat is het rijk ook wel maar je moet toch wat.

  Like

 8. Ach dit betekent maar een ding: de bestuurlijke elite heeft gewoon schijt aan de burger. De gezondheidszorg is een verdienmodel geworden, diegenen welke pech heeft om een chronische aandoening te hebben zijn € 385,- per jaar kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Een op de vijf topbestuurders in de zorg verdient boven de norm, daar zou nog mee te leven zijn als het werkelijk topbestuurders zouden zijn, maar veruit de meeste zijn alleen maar graaiers, waarvan het niet eens zou opvallen als ze afwezig zouden zijn !!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s