Tsjechië: Een duidelijk protest tegen de EU

Screenshot_65

(Door: Václav Klaus – Vertaling: E.J. Bron)

De overwinning van Andrej Babiš in Tsjechië werd verwacht en is een uitdrukking van de Tsjechische politieke situatie. Het is een resultaat van het volledige falen van traditionele politieke partijen, vooral van de sociaaldemocraten. De tot nu toe regerende sociaaldemocraten hebben twee derde deel van hun kiezers in vergelijking met de vorige verkiezingen verloren. Dat is een val zonder precedent in onze jongste politieke geschiedenis, bovendien zonder concrete reden (of schandaal).

Junge Freiheit

De burgers hebben duidelijke ontevredenheid getoond waar ons land en de Europese Unie naartoe gaan. Politieke partijen, die duidelijk “pro Brussel” zijn geweest, de euro als onze munt wilden invoeren en zich bij de harde kern van de EU wilden aansluiten, hebben maar tussen de 5 en 7% van de stemmen gekregen. Daarentegen hebben partijen, die niet bang waren om Tsjechische belangen te verdedigen, en partijen die progressieve, links georiënteerde politiek, die ons door het Westen wordt opgedrongen, afwezen, goede resultaten behaald.

Babiš werd tot martelaar verheven

De grote winnaar is de beweging van Andrej Babiš, ANO. Babiš wordt de Tsjechische Berlusconi genoemd – een miljardair, zakenman met een enorm imperium in verschillende economische takken, mediamagnaat, een mens met meerdere onopgehelderde beschuldigingen van de kant van de rechtbank. Tot zijn overwinning heeft ertoe bijgedragen dat bijna alle partijen en media geprobeerd hebben om hem door middel van de criminalisering van zijn zakelijke activiteiten uit de politieke strijd te verwijderen. Dat was een fatale fout, daardoor werd hij tot martelaar verheven.

De verkiezingen in ons land hebben niet gezorgd voor het einde van de democratie, hoewel enkele critici dat beweren. De resultaten zijn voor velen, inclusief mezelf, geen zegen en geen vreugde, maar in ieder geval hebben ze duidelijk laten zien dat de mensen niet tevreden zijn met de huidige omstandigheden. Desondanks moet ik nogmaals noemen dat het een duidelijk protest tegen de ontwikkeling van de EU geweest is en de daaraan verbonden toekomstperspectieven – meer dan kritiek op de binnenlandse situatie.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Václav Klaus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, soevereiniteit, Tsjechië, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tsjechië: Een duidelijk protest tegen de EU

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Wat een verademing, volkeren en naties die wars zijn van kletsmajoren zoals in West-Europa die zich bezighouden met non-argumenten aangaande LGBHTYRTH-genders en hoe belangrijk dat allemaal wel niet is.
  Volkeren die trots zijn op hun identiteit.
  Volkeren die zich intern verbonden voelen als natie.
  Wat is daar mis mee?

  Geliked door 2 people

 2. guusvelraeds zegt:

  De EU moet opgeruimd worden, al was het alleen maar om deze gladjanus. Maar hij is niet de enige politieke gladjanus zonder mandaat maar wel de meest onpasselijke. Zelfs de zuiplap Jean Claude Juncker sla ik vele malen hoger aan als deze huichelende emo tripper.

  Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Ze gaan straks Oost-Europa afscheiden van de rest en gaan dan gestaag door met de vernietiging en het VOL laten lopen met haatkoppen…..

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Daar kunnen de Nederlanders een voorbeeld aannemen met stompzinnig stemgedrag !

  Geliked door 1 persoon

 5. MF zegt:

  Frans Timmermans zegt dat de keus is: diverse or war. Hij forceert, want hij is dom. Er komt geen oorlog, maar ook geen totale open grenzen politiek en totale diversiteit, Frans. Je probeert eem machtsgreep te doen , Frans. Maar… vergeet het maar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s