Verdachte metromoord Amsterdam was patiënt op verlof

Screenshot_51

Het metrostation Venserpolder waar de steekpartij plaatsvond.

De verdachte van de dodelijke steekpartij in een metro in Amsterdam was gedwongen opgenomen op de psychiatrische afdeling van het AMC. Hij was op de avond van de steekpartij met verlof. Dat bleek vanochtend tijdens een tussentijdse zitting.

Op 27 juli werd een 38-jarige man doodgestoken in metro 53 ter hoogte van station Venserpolder. Het OM maakte een paar dagen later bekend dat de dader het slachtoffer volstrekt willekeurig leek te hebben uitgekozen. De rechter-commissaris beval een onderzoek naar de geestelijke toestand van de 27-jarige verdachte Philip O.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Amsterdam, Krankzinnigheid, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Verdachte metromoord Amsterdam was patiënt op verlof

 1. Aegolius cs zegt:

  Zucht……….!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   En wat verder…?
   Stel je man en vader wordt vermoord door de een of andere psychopathische moordenaar,
   die gewoon op onbegeleid verlof werd gestuurd omdat: “Er geen enkele aanleiding bestond om te veronderstellen dat er iets zou kunnen gebeuren…”
   Men verschuilt zich hier achter professionele onnozelheid.
   Namelijk: “Wij wisten het niet…”
   Meer is niet nodig.
   100% Bewijs van totale incompetentie dus…!
   Waar zijn nu ineens de professionele geleerden die bepalen wat er met iemand
   moet en/of mag gebeuren.
   Plotsklaps blijken die niet te bestaan…
   Want… “Er was geen enkele aanleiding….”
   Louter leugen en bedrog!!!
   Wat men had moeten verklaren is “Wij konden niet zien aankomen wat er zou gebeuren..”.
   Dat is genoeg.
   Genoeg om die hele vervloekte poppenkasterij met al die levensgevaarlijke moordende psychopaten, die al lang ’n dodelijke injectie hadden moeten krijgen, per direct te beëindigen.

   Hoeveel levens hebben die experimenten met waanzinnige moordenaars al gekost…?
   Hoeveel onbeschrijfelijk verdriet hebben onschuldige familieleden al moeten verwerken.
   Vaak voor het leven gebroken…
   Ik stel dan ook voor die “deskundigen te straffen door ze per geval op dezelfde wijze om het leven te brengen als hun “patiënten” met onschuldige burgers hebben gedaan.
   Geen enkele patiënt zou meer op onbegeleid verlof mogen…!!!

   Wedden…?

   Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Aan het verslag te lezen hebben we hier met grote zekerheid te maken met iemand die lijdt aan paranoïde wanen. Deze kunnen aanwezig zijn binnen een schizofrene stoornis. Schizofrenie is een ongeneeslijke psychiatrische aandoening. Waarschijnlijk heeft hij het slachtoffer in zijn paranoïde waan (achterdocht) aangezien voor iemand die hem volgde en kwaad wilde doen. De dader lijdende aan schizofrenie is binnen dit kader eigenlijk slachtoffer van de maakbaarheidswaan die ook heerst binnen de GGZ instellingen. Alles en iedereen moet kost wat kost zoveel als mogelijk deel kunnen nemen aan de maatschappij. Helaas kunnen veel mensen die lijden aan schizofrenie dat niet tenzij er een heel betrouwbare omgevingsprothese om hun bestaan opgetrokken is. Het slachtoffer (de te betreuren dode in de metro) is de prijs die we betalen voor de idioterie dat alles maakbaar is. Dat is niet zo. We zijn te ver doorgeslagen.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @guusvelraeds, het kan ook komen doordat iemand manisch depressief is want zij hebben ook vaak een psychose met wanen met paranoïde kenmerken maar het kan ook een schizoaffectieve stoornis zijn. Dat is een mix tussen schizofrenie en manisch depressief. Verder kan er een persoonlijkheidsstoornis zijn met wanen en ook mensen met een delirium hebben vaak wanen of mensen die dementeren enz.

   In elk geval is duidelijk dat deze dader een psychiatrische stoornis heeft en dat hij een gevaar voor de samenleving was en is. Die misselijke BOPZ die de krankzinnigenwet heeft opgevolgd zorgt ervoor dat de autonomie van psychiatrische patiënten voor de autonomie van mensen gaat die geestelijk gezond zijn, en heel veel ellende hebben van deze geestelijk gestoorden. Het criterium “gevaar” word in de meeste gevallen slecht beoordeeld door psychiaters, burgemeesters en rechters. Dan krijg je weer doden en dat moet eens ophouden want zoals schizofrenie en manisch depressiviteit is niet te genezen en ik wens dat de maatschappij beschermd word en dus deze patiënten in instellingen en nooit weer zelfstandig wonen. Kost een paar centen maar dan kost het geen geld om slachtoffers op de rails te houden zodat ze kunnen werken, sporten..kortom leven.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekend verwoord !

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Zo ‘werkt’ het in Nederland, niet begeleid op verlof natuurlijk, was een voorbeeldige patiënt etc, etc.
  Of andere lul verhalen !

  Like

 4. hslot4 zegt:

  De rechter-commissaris beval een onderzoek naar de geestelijke toestand van de 27-jarige verdachte Philip O.
  Ontoerekeningsvatbaar kan ie straks weer op proefverlof heb je ook echt een onderzoek voor nodig

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Psychiatrie is een geitenwollensokkenwetenschap.

  Like

 6. williaan zegt:

  de psychiatrie moet nodig op de schop en ontdaan worden van die onbekwame hulpverleners.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Iedere crimineel op proefverlof alleen in 020 loslaten. Daar juichen ze dit beleid toe en kunnen ze geen kwaad. Doen.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Nee hoor. Alles behalve. Psychiatrie is een vastomlijnde discipline binnen de geneeskunde. Er zijn misschien wel psychiaters die geneigd zijn meer risico te nemen dan de ander. De psychiatrische ziekte beelden voor behandeling staan exact omschreven in DSM V. De DSM (DSM I kwam uit in de jaren 50 vorige eeuw inmiddels zijn we toegekomen aan DSM V) is een wetenschappelijk gevalideerd naslagwerk dat over de hele wereld aanvaard is als standaard voor diagnostiek van psychische aandoeningen. Deze standaard is door serieuze empirische wetenschappers samengesteld. Dus alles behalve luchtfietsers. Dat betekent echter niet dat er geen fouten gemaakt kunnen worden. Psychiaters zijn afgestudeerde artsen met als specialisatie psychiatrie.

  Vaak wordt psychiatrie wel verwisseld met psychologie. De psychologie als wetenschap is wel gevoeliger voor luchtfietserij. Binnen de psychologie is de tak van de klinische psychologie het meest vergelijkbaar met de psychiatrie en ook deze is weer minder gevoelig voor luchtfietserij als bijvoorbeeld de sociale psychologie en of de culturele psychologie.

  Maar zoals het vaak gaat staat en valt alles weer met de beoefenaar van het vak.

  http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89824/pagina/dsm_5.html

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Ze kunnen tegenwoordig meestal wel snel een diagnose stellen als de patiënt een beetje meewerkt maar er is nog heel wat werk te doen om de oorzaken van bepaalde geestesziekten helder te krijgen. Verder zou elke psychiater eigenlijk ook neurologie moeten studeren want het gaat vaak om bepaalde stofjes in de hersenen die niet in balans zijn of andere hersenaandoeningen zoals bij een depressie na een overlijden van een geliefd iemand of een depressie na een herseninfarct. Voorheen hadden we zenuwartsen die beide disciplines leerden. Toen de psychiatrie een specialisme werd en de neurologie ook, verdwenen langzaam aan de zenuwartsen.

   De meeste psychiaters hebben moeite om vast te stellen of iemand een gevaar is voor zichzelf of zijn/haar omgeving want de patiënten doen zich vaak beter voor dan ze zijn als ze op zeker moment weten hoe het werkt. Weinig zeggen, eerst even slapen, charmant zijn, overstappen naar een andere psychiater enz. Zeker patiënten met een hoog IQ kunnen zo lang onder de radar blijven. Verder is het bepalen van het criterium van gevaar een momentopname. De patiënt kan een uur later totaal flippen.

   In elk geval vind ik dat we beschermd dienen te worden tegen mensen met wanen en psychoses en dat deze mensen beter in een beschermde en eventueel gesloten instelling kunnen wonen met minder prikkels zodat ze zelf minder angst hebben en de rest van de bevolking niet te maken krijgt met moord en doodslag. De gevangenissen zitten vol met mensen met een psychiatrische ziekte. Doorgeslagen autonomie voor mensen met een geestesziekte die dan voor moord en doodslag zorgen en in de gevangenis belanden.
   Hoe krom wil je het hebben!!! Familie wat vecht om de patiënt opgenomen te krijgen, en andere familie van de gedode wat moet leven met het overlijden van een geliefde persoon en wellicht uiteindelijk ook van het pad raakt door aan de alcohol te gaan of anderszins.
   De oude krankzinnigenwet was niet alles maar de BOPZ is krankjorum en zorgt alleen maar voor meer ellende en dat patiënten vaak in de gevangenis terecht komen terwijl ze beter hadden kunnen opgenomen.

   Geliked door 2 people

 9. Anton Haksteeg zegt:

  Gaat het ooit anders in Nederland? Het is altijd iemand die “even op verlof” is dankzij ons voortreffelijke ministerie van Justitie en v(uiligheid).

  Like

 10. Republikein zegt:

  guusvelraeds zegt:
  24 oktober 2017 om 20:52

  Kennis van zaken.
  Guus is/was psycholoog of psychiater, als ik het wel heb.

  Maar nu terzake, een gedwongen opname in een tehuis voor leipenisten, een soort staatshotel met alle gemakken voorzien, weliswaar met beperkte bewegingsvrijheid, en dan met verlof sturen.
  Zou het grootverlof geweest zijn, dus eigenlijk afgezwaaid en je pang-pang mag je houden.
  Een alcoholist achter de tap en altijd happy hour of het eerste drankje is gratis.
  Is de Paus rooms?

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Helemaal gelijk. Gedwongen opname in een gesloten instituut met permanent karakter kan bij huidige wetgeving niet meer. Bovendien is de overheid verplicht in elke psychiatrische instelling een zogenaamde cliënt vertrouwenspersoon aan te stellen. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk van de instelling en opereert strikt uit belang van de cliënt. Hulpverleners moeten de gevaarlijkheid van de cliënt (vroeger waren het patiënten) met meetbare criteria vaststellen. Vertrouwenspersonen en ook externe advocaten kijken de psychiater/psycholoog hulpverlener hierbij op de vingers of de belangen van de cliënt niet geschaad worden. Alles in het kader van de wet BOPZ. Groot probleem ervaar je dan bij mensen die lijden aan een vorm van sociopathie vroeger noemde men hun psychopaten. De moordenaar van Anne Faber is zo’n psychopaat. Psychopathie is heel wat anders dan schizofrenie. Psychopaten lijden ook niet in die zin aan wanen als een schizofreen. Wat je bij psychopaten wel tegen kunt komen is een vorm van jaloersheid waan. Maar deze waan zit meestal verankert hun hun narcisme. Het niet kunnen verkroppen dat een partner een keuze maakt voor iemand anders. De psychopaat zelf natuurlijk heeft alle vrijheden zoals het hem uitkomt. Psychopathie komt overigens merendeels voor bij mannen en nauwelijks bij vrouwen. In mijn werk eigenlijk nooit een vrouw tegen gekomen met een uitgesproken psychopatisch karakter. Egoïstische vrouwen genoeg maar geen psychopathische. Een psychopaat kan coherent denken terwijl een schizofreen dat niet meer kan. Psychopaten zijn narcisten die geen uitstelling dulden van hun behoeften. Daarnaast zijn psychopaten geboren manipulators die gemakkelijk de medemens kunnen manipuleren. Je ziet dat regelmatig terug in de kranten als die schrijven over TBS instellingen waar een TBS’r een seksuele relatie onderhouden heeft met een of meerdere medewerkers. Dat is ook een lacune in het huidige Nederlandse beleid in TBS instellingen. Men laat er meisjes werken met een hulpverleningssyndroom dat ze opgedaan hebben op de een of andere MBO HBO opleiding voor sociotherapie, arbeidstherapie of creatieve therapie. Als de namen van deze opleidingen leest dan voel je hem al. Deze wichten van pakweg 20, 21 jaar zijn niet opgewassen tegen doorgewinterde psychopaten waarvan niet weinig zich heel charmant en als slachtoffer kunnen presenteren. Schizofrene mensen staan naar meerdere schubs (psychotische episoden) gemakkelijker open voor behandeling en ook voor blijvende opname in een gesloten of semi gesloten instelling. Schizofrene mensen lijden tijdens hun psychose aan grote angsten en in die angsten kunnen ze tijdelijk gevaarlijk gedrag hebben voor anderen en ook zichzelf. Een psychopaat heeft die angsten niet. Integendeel een psychopaat ervaart nauwelijks angst, hij is heel berekent en is in staat vallen te zetten voor potentiële slachtoffers. Kortom psychopaten werken met een plan. Schizofrenen werken niet met een plan hun overkomt het allemaal. Overigens ben ik geen psycholoog of psychiater. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige van de oude stempel zullen we maar zeggen met decennia ervaring in de psychiatrie en inmiddels alweer 5 jaar met verdient pensioen.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Guusvelraeds, mee eens alleen jaloersheidswaan is meestal onderdeel van een grootheidswaan.

    Er zit een nieuwe wet aan te komen die de BOPZ gaat vervangen.
    https://www.dwangindezorg.nl/de-toekomst/wetsvoorstellen/wet-verplichte-geestelijke-gezondheidszorg

    Deze nieuwe wet zal een aantal zaken verbeteren maar niet zodanig dat de samenleving optimaal word beschermd voor mensen (die al dan niet tijdelijk) een gevaar zijn voor de samenleving. De krankzinnigenwet stelde niet het belang van de krankzinnige, maar dat van de maatschappij centraal. Daar zouden we weer naartoe moeten en zeker met alle allochtonen die een psychiatrische stoornis hebben. Dat de krankzinnigenwet aangepast moest worden was duidelijk maar men is veel te veel doorgeschoten en nu staat het belang van de psychiatrische patiënt centraal en de samenleving moet daar maar mee dealen met alle gevolgen van dien. In de nieuwe wet kunnen psychiatrische patiënten ook gedwongen behandeld worden als ze niet in een instelling verblijven.

    Verder ben ik er voor dat mensen op een hoge positie in de politiek, semi publieke organisaties zoals in de zorg een psychologische test moeten doen voordat ze aangenomen worden om te kijken of ze niet narcistisch zijn. De meeste graaiers zijn namelijk narcistisch.

    Daarnaast ben ik een groot voorstander om de opleiding B verpleegkundige weer in te voeren, evenals de Z en A opleidingen van voorheen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s