Vluchtelingenonderkomen ongebruikt gesloten – nieuwe meubels komen op de vuilnisbelt terecht

Screenshot_102

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw een geval van zinloze verspilling van belastinggeld: op het hoogtepunt van de vluchtelingenstroom schoten de onderkomens als paddenstoelen uit de grond, als uit de toverhoed kwamen miljarden euro´s tevoorschijn, de asielindustrie rook big business en het belastinggeld stroomde rijkelijk. Sinds midden 2016 stagneren de vluchtelingenaantallen en zodoende moesten ongebruikte vluchtelingenonderkomens weer gesloten worden, zoals het “vluchtelingenonderkomen Forstwald” op het voormalige kazerneterrein in Krefeld in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

politikstube

Vóór afloop van het contract werd de Malteser hulporganisatie met een schadeloosstelling van € 2,1 miljoen afgepoeierd, de buurtbewoners klagen daarentegen over de belastingverspilling: het nieuwe meubilair komt op de vuilnisbelt terecht. Vermoedelijk is dit voorbeeld de gangbare praktijk in heel Duitsland?

Over de zaak van het “vluchtelingenonderkomen Forstwald” meldt de “Rheinische Post” van 24-10-2017:

De inrichting en de afbouw van de nooit in bedrijf genomen vluchtelingeninstelling op het voormalige kazerneterrein in Forstwald hebben ongeveer € 11,5 miljoen gekost. Voor het totale pakket “vluchtelingenonderkomen Forstwald” werden € 4,5 miljoen door de deelstaat aan de Malteser hulporganisatie betaald, € 2,1 miljoen als schadeloosstelling voor het vroegtijdige beëindigen van het contract. Buurtbewoners klagen over belastingverspilling.

Helmut Gruner, die heel dicht bij het kazerneterrein in Krefeld woont, heeft de op- en afbouw met belangstelling gevolgd. Wat betreft Gruner is het duidelijk dat de deelstaatregering en haar contractpartners tijdens de vluchtelingencrisis heel lichtzinnig met belastinggeld zijn omgegaan: Veel bedden en kasten zijn gewoon in de vuilcontainer beland”, zegt hij. Hij zou regelmatig gepraat hebben met de bewakingsmensen aan de poort van het terrein van Forstwald. “Eentje vertelde me: ´Ik had tranen in mijn ogen toen ik zag wat er met het materiaal gebeurd is´”, zegt Gruner.

Een woordvoerder van de Malteser hulporganisatie bevestigt: “Het klopt dat we een deel van de bedden en kasten moeten weggooien, omdat er geen koper voor was te vinden.” Men zou geprobeerd hebben het meubilair op te slaan en elders te gebruiken: “Ons stonden echter geen voldoende opslagcapaciteiten en andere gebruiksmogelijkheden ter beschikking. Vooral een niet onaanzienlijk aantal nieuwe bedden en kasten moesten daarom via de vuilverwerkingsbedrijven afgevoerd worden, wat wij zeer betreuren, maar waarvan de situatie ter plaatse de oorzaak was.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, moralisme, Multiculti, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Vluchtelingenonderkomen ongebruikt gesloten – nieuwe meubels komen op de vuilnisbelt terecht

 1. Cynicus zegt:

  Wat een idioterie. Had de meubels door een kringloopwinkel laten ophalen.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Oh, de situatie ter plaatse was de oorzaak….
   Nooit diegenen die de situatie zèlf hebben veroorzaakt.
   Niemand was schuldig.
   Kan gebeuren.
   Gewoon de belastingen verhogen als er volgend jaar weer massaal tuig wordt verwacht.
   En weer opnieuw Asielcentra bouwen…
   Het voordeel van het verhogen van de belastingen is immers dat het de schuldigen geen rooie cent kost en dat men de belastingen nooit meer hoeft te verlagen.
   Dus het geld blijft binnenstromen.

   Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Nee natuurlijk doen ze dat niet. Dat betekent dat er minder gekocht word. Economie moet draaien. Kopen kopen kopen. Liever de vuilniscontainer in dat dat iemand er plezier van krijgt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Golden Girl zegt:

  niemand er aan gedacht om mensen met lage inkomens spullen te geven? nee hoor gewoon weggooien, schandalig er zijn genoeg mensen in Duitsland die er blij mee waren geweest

  Geliked door 2 people

 3. Guardiacivil zegt:

  Een totale krankzinnige wereld..

  Geliked door 2 people

 4. Williaan zegt:

  Diep treurig, wat een verspilling, wie kan nog begrijpen wat er werkelijk achter de schermen gebeurd. Niet veel goeds in elk geval.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Wat buitengewoon schandalig!! Waren er dan totaal geen gezinnen te vinden die niet zo ruim bij kas zaten, en dolgraag deze nieuwe kasten en bedden zouden willen hebben? Wordt er dan helemaal niet meer gekeken naar de Duitsers die ‘aan de rand van de samenleving’ leven?

  Het is niet alleen geldverspilling, maar het is ook een verachtelijke houding richting het ‘gewone’ en ‘minder bedeelde’ volk. De verantwoordelijken voor deze buitensporige verspilling moeten zich de ogen uit hun kop schamen!!

  Geliked door 1 persoon

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Zijn hier in Nederland ook voorbeelden van?????

  Like

 7. BertG. zegt:

  Dan verhogen ze toch gewoon de belasting daar, dat doen ze hier ook als ze met geld smijten.

  Like

 8. Henk der Niederlànder zegt:

  En is er iemand die kan bedebken dat het er in Nederland anders aan toe gaat.
  Er is namelijk niet iets makkelijker te bedenken dan het uitgeven van andermans geld.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Typisch linx. Linx beleid botst altijd met linx beleid, maar ze hebben het zelf niet in de gaten en ze deugen te hard om het te kunnen inzien.

  Geliked door 1 persoon

 10. Marian zegt:

  Zo zie je maar mensen die het niet breed hebben, wordt nou eenmaal niets gegund. Dag belastinggeld.

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  nicht gewusst ……

  Geliked door 1 persoon

 12. fleckie zegt:

  De Duitse ZDF tt.150 , dd.27.10.2017, bericht: ‘BEVOLKERUNGSWACHTSTUM ..in…AFRIKA: UNICEF warnt vor MASSENFLUCHT………..ANgesichts
  des anhaltend hohen BEVOLKERUNGSEACHTUMS in…AFRIKA… warnt UNICEF vor einer KATASTROPHE ..Ohne eine Starkung von Bildung und GESUNDHEITSVORSORGE DROHE eine…” soziale ..und…wirtschaftliche KATASTROPHE”, ..die “MILIONEN zur Flucht zwingen” konnte,heisst es in dem ..UNICEF-BERICHT..” GENERATION..AFRIKA..2030″. ……………Laut Bericht wird es 2030 in..AFRIKA rund..750 Millionen KINDER und Jugenliche geben,..rund 170 Millionen mehr als derzeit. ..Daher seien allein zusattzlich knapp 6 Millionen Lehrer notig.<<<<<<<

  Like

 13. Republikein zegt:

  De gemeenteraad heeft woensdagavond 723.000 euro beschikbaar gesteld voor het openhouden van de bed-bad-broodopvang in het oude F1-hotel in Groningen. De uitgeprocedeerde asielzoekers zijn in ieder geval tot en met oktober verzekerd van opvang.

  Voor 4 maanden, niet slecht voor mensen die hier niet behoren te zijn.
  Ze zijn er zou Merkel zeggen.

  Like

 14. sabina zegt:

  Als het om vluchtelingen gaat maakt het niet uit wat het kost , als het om eigen volk gaat laten ze van de honger dood gaan. Klote EU !

  Like

 15. Elisah zegt:

  Ik hoorde van iemand die werkt op locaties waar asielzoekers wonen, dat er idd flink gesmeten wordt met geld.
  Ze krijgen dure spullen waar de gemiddelde Nederlander nieteens zomaar geld voor heeft.
  De duurste apparaten, telefoons, wasmachines, fietsen, computers voor de kinderen plus de spellen etc etc, jaja, het mag wat kosten.
  De mensen die daar werken mogen geen foto’s maken en moeten hun telefoons laten checken voordat ze van de locatie mogen vertrekken, zo stiekem wordt er omgegaan met deze feiten die dus naar buiten mogen komen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s