Waarom financiële oligarchen als George Soros linkse bewegingen ondersteunen

Screenshot_106

(Vertaling: E.J. Bron)

Onheilige alliantie tussen financiële industrie en cultureel marxisten 

“Open samenleving” betekent niet minder staat. Ze betekent alleen maar dat de burgers minder inspraak in hun eigen land hebben. Daartegenover wordt de invloed van de globale financiële industrie en supranationale organisaties groter. De linkse NGO´s spelen daarbij de financiële industrie in de kaart.

Die Freie Welt

Wanneer migranten in massa´s immigreren, supranationale organisaties (EU, IMF, Wereldbank, VN) de richtlijnen van de economische politiek aangeven en de financiële industrie volledig geïnternationaliseerd is, dan hebben de burgers in het eigen land minder te vertellen. Wanneer alle ramen en deuren openstaan, tocht het in huis. De burgers moeten zich warm aankleden.

De paradox: de protagonisten van het financiële globalisme ondersteunen bij voorkeur schijnbaar links-ideologische organisaties en NGO´s. De hedgefonds-manager George Soros is een schoolvoorbeeld van een globale speler, die zowel financieel oligarch als cultureel marxist is. Daarom wordt hij vaak als betrokken linkse filantroop, vaak als gewetenloze kapitalist gekwalificeerd. Een tegenstrijdigheid? Absoluut niet!

De globale financiële industrie staat onverschillig tegenover ethische en nationale vragen

Grote delen van de financiële industrie werken internationaal over grenzen en culturen heen. Dat heeft niets met samenzwering te maken, maar beschrijft het dagelijks leven in de City of London of aan Wallstreet. Politiek en realistische economie worden niet beoordeeld naar kosten en baten voor de bevolkingen, maar naar winstmogelijkheden voor investeerders. De jachtigheid van de branche staat geen beoordeling van politieke en maatschappelijke omstandigheden toe. Het is een tijdspel.

Cultureel marxisten strijden met hun NGO´s voor een zogenaamd rechtvaardiger samenleving – maar bereiken slechts het tegendeel, omdat ze handlangers van de oligarchen geworden zijn

Cultureel marxisten (uit het Engels van “Cultural Marxists”) is een begrip dat uit de VS afkomstig is. Het noemt de tendens van bepaalde linkse bewegingen, die zich van de klassieke linkse tegenstelling “bourgeoisie versus proletariaat” hebben afgekeerd en zich in plaats daarvan op de algemenere tegenstelling “onderdrukker tegen onderdrukte” (oppressors versus oppressed) focussen.

Het gaat dus niet meer om de klassieke thema´s van de vakbonden in de strijd om beter betaald werk, maar om het verkrijgen van rechten voor vermeende “onderdrukte minderheden” zoals vrouwen, migranten, etnische minderheden, religieuze minderheden, homoseksuelen, transseksuelen enzovoort. Daarbij worden klassieke waarden zoals familie, hetero normativiteit, traditie, geboortegrond en burgerlijkheid als vijandbeelden geënsceneerd, omdat deze waarden zogenaamd vormen van onderdrukking zouden zijn.

In “Deutschlandfunk Kultur” wordt beweerd dat het begrip “cultureel marxisme” een strijdbegrip van de nieuw rechtsen in de VS zou zijn. Maar dat is slechts een definitie van zogenaamde “rechts-extremisme-onderzoekers”, die begrippen willen vernauwen om hen  politiek te stigmatiseren. In werkelijkheid bestaat er nauwelijks een meer praktisch begrip dat de ommezwaai van “strijd van de arbeidersklasse” naar de cultuurstrijd van de media en de politiek tegen de Amerikaanse middenklasse omschrijft. Daarom wordt het begrip ook graag door de Trump-beweging gebruikt. Want die ziet zichzelf als vertegenwoordiger van de Amerikaanse “Middle Class”.

Hoe komen de globalistische financiële oligarchen en het cultuur-marxisme bij elkaar?

Er bestaat een grotere markt dan een aandelenmarkt: dat is de markt van de staatsleningen. Staten en regeringen zijn gigantische kredietnemers. Terwijl privépersonen en ondernemingen gemakkelijk failliet kunnen gaan, schijnen de westerse landen over schier eindeloze reserves en garanties te beschikken. Want zij kunnen desnoods de hele bevolking en alle bronnen van het land als garantie geven. En mocht desondanks toch een keer het staatsbankroet dreigen, dan kunnen andere landen evenals het IMF en de Wereldbank te hulp schieten. Het jongste voorbeeld is Griekenland: daar hebben de ECB, het IMF en de Europese Commissie het roer overgenomen en grijpen naar alles in het land dat niet spijkervast zit. Wie de schulden van een land beheert, regeert quasi dat land.

Tot de fundamenten bij het meten van de kredietwaardigheid van een land behoren ook het bnp per hoofd van de bevolking en de som van alle belastinginkomsten. Beide zijn te verhogen wanneer een zo mogelijk groot deel van de bevolking als arbeidskrachten en potentiële beroepsbevolking wordt ingezet. Dat betekent in duidelijke taal: mogelijk alle vrouwen moeten werken, gezinnen zijn een hindernis. Krimpende bevolkingsaantallen kunnen leiden tot de inkrimping van het totale bnp en de belastinginkomsten. Dan kunnen er minder staatsleningen worden uitgegeven. Dus is het voor de leningmarkt interessant als er zoveel mogelijk immigranten het land binnenkomen, over wier schouders de schulden verdeeld kunnen worden.

Ideologisch hebben Wallstreet en linkse partijen niets gemeenschappelijks. Ze worden niet verenigd door een gezamenlijk wereldbeeld. Maar op één punt overlappen hun belangen elkaar: ze willen dat zo mogelijk iedereen in dezelfde mate in het systeem wordt ingebonden. De enen, omdat ze een wereld vol gelijkheid willen hebben, de anderen, omdat zij zo mogelijk veel mensen tegelijkertijd in de arbeids- en schuldenmachine willen inspannen.

En zo kan het dat vele multinationale concerns en internationale financiële instellingen via hun media- en marketingcampagnes en NGO´s unisono het lied van de gelijkheid zingen. En dat, hoewel juist zij voor een splijting van de samenleving en economische ongelijkheid zorgen. Want het gaat hen niet om gelijkheid of eerlijkheid, maar om het erbij betrekken van iedereen in het hamster-rad van de toegevoegde waarde, hetzij als consument, als producent of als eeuwige schuldenaar. De schulden van de een zijn het vermogen van de ander.

Welke tegenmaatregelen zijn er mogelijk?

De tegenmaatregelen liggen voor de hand. Des te meer subsidiariteit er heerst, hoe meer invloed de burgers op het politieke gebeuren en de financiën in hun regio en gemeente hebben. Daarom is er in heel Europa een streven naar autonomie: in Catalonië, in het Baskenland, in Lombardije, in Veneto, in Zuid-Tirol, Schotland, Vlaanderen en in vele andere regio´s.

De burgers willen en hebben meer regionale en lokale controle over de financiën, de wetgeving en de migratie nodig. Regionaal en lokaal kan bovendien een volledig andere binnenlandse solidariteit georganiseerd worden, omdat de burgers van een regio gelijke waarden en gelijke tradities onderhouden. Dat is het fundament van wederzijds vertrouwen. Meer regionale autonomie, burgersoevereiniteit en culturele identiteit zijn de beste bescherming tegen de koude wind van de globalisering.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Elite, establishment, Europa, Globalisering, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, New World Order, NGO´s, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom financiële oligarchen als George Soros linkse bewegingen ondersteunen

 1. Perfide Albion zegt:

  De onderklasse en de elite. Beiden vijanden van de bourgeoisie. Beiden moeten tot op de grond toe afgebroken en vernietigd worden.

  Like

 2. tjonge zegt:

  maw, elke importnegert staat garant voor nog meer kunnen lenen door de staat, ongeacht of die werkt, steelt of uit de staatsruif vreet zijn/haar gehele leven.
  .
  wist u dat sinds de intrede van die prachtige euro “onze” staatsschuld is verdubbeld naar 480 miljard euro ?
  .
  wat leven we toch in een gaaf land……

  Like

 3. Cynicus zegt:

  Er viert nogal wat idioterie hoogtij..

  Like

 4. Cynicus zegt:

  Soros heeft belang bij een soort neomarxisme als ultrarijke meneer die Soros

  Blijkbaar poogt men 100 jaar na de Russische Oktoberrevolutie het vieze valse communistische vuurtje weer op te stoken.

  Vandaar de interesse echter communistische revoluties werden bloedbaden zoals Pol Pot, Mao Stalin, Noord Korea ………. : Ene grote ellende met 40 miljoenen doden en ook Stalin en Hitler met het Nationaal Socialisme

  Vele honderden miljoenen doden zijn gevallen voor dat zogezegde COMMUNISTISCHE IDEAAL !!

  Veel ellende , heel veel ellende ………………

  HET LIJKT WEL 1984 VAN GEORGE ORWELL..

  ELLENDE ……

  Like

  • MF zegt:

   En steeds wordt door allerlei systemen het individu vernietigd door allerlei utopische dromen, die niet uit komen. Zie o.a. ook Brave New World van Aldous Huxley.

   Het gevaar zat bij het nazisme, communisme, en nu bij de radicale islam en de new wordl order.

   Like

 5. hendrikush zegt:

  Soros heeft zijn rijkdom te danken aan speculeren “a la baisse”.
  Verkoop zaken die je nog niet in bezit hebt; wacht (of zorg) tot de prijs daalt en koop dan tegen een lage prijs de zaken die je moet leveren.
  Achter de vernietigende liefdadigheid van Soros schuilt waarschijnlijk eenzelfde handelsstrategie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s