84-jarige krijgt voor winkeldiefstal 90 dagen gevangenis

Screenshot_143

(Vertaling: E.J. Bron)

Ze had honger en stal levensmiddelen ter waarde van € 70,-

Toen was het voor justitie van de arrondissementsrechtbank Memmingen uit met de pret. Een 84-jarige was al eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke straf wegens diefstal. Omdat ze in de proefperiode nog een keer stal, moet ze nu 90 dagen de gevangenis in.

Die Freie Welt

Ingrid M. woont in het schilderachtige Bad Wörishofen in Beieren. Waarbij haar situatie vermoedelijk beter met het woord “overleeft” kan worden omschreven. Want na aftrek van de vaste kosten zoals huur- en nevenkosten heeft de 84-jarige net € 100,- van haar armetierig pensioentje over. Daarmee probeerde de voormalige kleermaakster haar levensavond door te komen. Nadat haar eten al meerdere weken alleen nog maar uit knäckebröd en water had bestaan en ze ook geen toiletartikelen meer had voor haar eigen verzorging, zag Ingrid M. geen andere oplossing meer dan iets te stelen in een plaatselijke supermarkt. Daarbij werd ze betrapt, er werd aangifte gedaan en ze werd tot een voorwaardelijke straf veroordeeld.

Omdat er echter niets aan haar situatie veranderd was en er aan het eind van het geld nog een maand over was, verviel Ingrid M. regelmatig in dezelfde fout. In totaal werd ze vijf keer betrapt op winkeldiefstal. Bij de arrondissementsrechtbank Memmingen zag men in Ingrid M. waarschijnlijk een professionele winkeldievegge, die nu wordt getroffen door de volle kracht van de wet. Voor de in totaal vijf winkeldiefstallen en de overtreding van de proeftijd moet de 84-jarige bejaarde vrouw nu 90 dagen de gevangenis in. De waarde van de spulletjes die Ingrid M. had gestolen, bedraagt ongeveer € 70,-

Ter vergelijking: nog niet zo lang geleden kregen talrijke pedofielen en verkrachters, in ieder geval als ze de “passende” achtergrond konden aantonen, voorwaardelijke straffen en mochten ze de rechtszaal verlaten. Bij de bejaarde Ingrid M. echter, die uit honger en wanhoop goederen ter waarde van € 70,- had gestolen, slaat de Duitse justitie meedogenloos toe. En de politiek sluit zich hier direct bij aan: een gratieverzoek aan het Beierse ministerie van Justitie werd afgewezen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

56 reacties op 84-jarige krijgt voor winkeldiefstal 90 dagen gevangenis

 1. Guardiacivil zegt:

  Elk nadeel heeft zijn voordeel, nu hoeft ze niet meer te stelen en krijgt ze gratis eten en verzorging.

  Geliked door 1 persoon

   • kruisridder zegt:

    Tsja, mevrouw is Duits staatsburger en geen moslimmigrant. Op zich al een hele vernedering om in deze tijd Duits Staatsburger te zijn met zoveel incestongedierte in de asielcentra en met een land vol moslims door de opengrenzenbeleid van die Merkel. En die migranten en andere minderheden bovendien er niet tegen kunnen rennen zoveel ze in hun armen geworpen krijgen.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Wilde ik net zeggen.
   Dat vrouwtje is dolgelukkig.
   90 Dagen heerlijk rust en gratis warmte en goed eten.
   Die gaat nog geld overhouden.
   Ik denk dat ze zich ook laat betrappen .
   Dat vrouwtje heeft helemaal gelijk.
   Ik zou die rechter nog eens goed de waarheid zeggen, krijgt ze als ze geluk heeft misschien wel ’n heel jaar gratis eten en drinken.

   Like

  • Lotte zegt:

   Misschien stelen bij particulieren uit de keuken? Overdag aan het werk en sleutel ligt onder de vaas. En anders ruitje uitsnijden, uitsnijden en niet ingooien want dat maakt lawaai en je moet wel wegkomen. En in een supermarkt opletten of er geen camera’s zijn, die zijn er wel.. Ik heb vaak genoeg met eten in de handen gestaan en had het zo in de tas kunnen doen. Niet bij de albert heijn, daar staat in elke rij een bijvulschooljongen, en daar betaal je dan ook voor, dus veel te duur daar. Sinds albert Heijn dood is is het zowiezo een puinhoop daar.
   Overigens Vroeger was het nog fijn in de supermarkt dan kun je einde van de middag eten kopen en zonder wat te zeggen en hoefde je alleen je hand op te houden om het geld terug te ontvangen en daarna vermoeid naar huis eten koken. Nu moet je allerlei vragen beantwoorden van de cassiere. Voor mij dus geen albert heijn meer. Oh en ze hebben ook nog bewaking die de goede mensen aanspreken want dat is makkelijk, nadat ik klaagde over een associale klant naar mij toe. Gelukkig zijn er nog andere fijne supermarkten.

   Like

  • Rensk. zegt:

   Idd Zouden meer ouderen daar moeten doen. Sommigen zitten de vuilnisbakken na te kijken. Kun je beter met zn allen in de bak zitten. Zeg maar als een soort verzorgingstehuis, waar het nu aan mankeert, want de nieuwe Duitsers hebben de verzorging nodig. Dat zou een mooie aanval zijn van de ouderen.

   Like

 2. Anton Haksteeg zegt:

  Flink hoor die Duitse justitie moslim verkrachters laten ze gaan maar een oude vrouw die honger lijdt en steelt die moet natuurlijk flink aangepakt worden, daar kunnen ze hun “rechtsgevoel” volledig op uitleven. Het lijkt verdacht veel op de zgn. rechtstaat in Nederland.

  Geliked door 4 people

 3. rare belg zegt:

  amai en moslims moge echt alles is da rechvaardig walgelijk gedag zo ziet ge wie de molims helpe en dat allemaal door het verdag van 1975 om ons europa over te geven aan de arabiere

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Wat zouden deze drie Marocs voor straf krijgen.
  Ik lees vrijwel elke week zulke berichten en het zijn altijd N-Afrikanen, vreemd ? ?

  */*/*/*/
  ITALIË: Drie marokanen hebben een arme Italiaanse vrouw vermoord en haar bijoux gestolen………

  De oude dame werd in haar keuken gevonden, badend in het bloed.
  3 Jonge Marokanen ( twee 19 jaar oud en de 3e 21 jaar ) waren bekenden [ van de politie ! ] in het land dat hen onderdak had geboden.
  Na de moord namen de 3 “jongeren” de bus en gingen naar Ferrarar waar zij Landgenoten [ Marocains ? ] ontmoeten.
  2 namen daarna de trein maar kochten geen kaartje en kregen een boete hiervoor.
  Ze gingen naar Milaan waar ze bij een “goud-opkoper” hun buit verkochten voor 400 Euros.

  BRON:
  http://gazzettadimodena.gelocal.it/modena/cronaca/2017/10/24/news/tre-ragazzi-accusati-di-omicidio-per-la-morte-di-mirella-ansaloni-1.16032614

  Geliked door 1 persoon

 5. Ad de Pree zegt:

  In de jaren vijftig was er een smartlap “de boevenwagen” van Willy Alberti. Er is dus niets veranderd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Qvic zegt:

  Het vreemde is dat wanneer je voedsel steelt omdat je anders van de honger om komt, is bij de wet niet verboden. (tenminste hier in Nederland) Dus kan die vrouw niet op dat feit berecht worden.

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Het is een arm mens, letterlijk en figuurlijk. Toch, inderdaad, is het goed dat ze nu haar eten en drinken én verzorging krijgt. Voor haar leeftijd maakt deze straf niet veel uit, want ze zal nooit meer gaan werken en als men haar iets zou verwijten over haar ‘criminaliteit’ dan zouden ze zich diep moeten schamen, want honger zou niemand in deze ‘rijke’ tijd moeten hoeven te lijden. Waar zijn de linksen nu? Waar zijn ze om deze vrouw te verdedigen? Waar is de regering nu en de rechtvaardigheid? Ze moeten zich diep schamen dat ze het überhaupt durven, gezien wat ze allemaal op de burgers loslaten van onveroordeeld moordenaarstuig mèt benefits en uitkeringen die ze nooit verdiend hebben om te krijgen, om een mens dat lijd aan de gevolgen van honger voor zoiets te berechten. Ze zullen ooit hun loon daarvoor krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 8. hendrikush zegt:

  Bij de buurtmoskee doen ze wel aan liefdadigheid.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Vuile schoften!
  Dus een oude vrouw mag gerust de hongerdood sterven, als de ‘kansenparels’ het maar aan niets ontbreekt? Want zo zie ik het. Was er in de omgeving van deze vrouw dan niemand die zich haar lot aantrok? Is het al: ieder voor zich?

  Diep treurig!

  Nu moet deze vrouw de gevangenis in. Ik hoop voor haar dat ze in die drie maanden wél fatsoenlijk te eten krijgt. En verder moet deze vrouw na haar vrijlating financieel en/of met voedselpakketten worden ondersteund. Dit mag gewoon nooit meer gebeuren!

  (O ja, Merkel zegt over Duitsland: “een land waar wij graag wonen”…….!)

  Geliked door 4 people

 10. BertG. zegt:

  Gevolgen kunnen ook zijn dat ze haar uitkering kwijt is, omdat ze onderdak en voedsel krijgt.
  En zonder uitkering heb je ook geen huis meer.
  In Nederland ben je ‘m kwijt als in de gevangenis zit, anders zou je kunnen sparen omdat alles al gratis is in de gevangenis.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Diefstal is diefstal en moet bestraft worden.
  Straks zijn moslims zielig en die hoeven dan niet de bak in, o wacht, dat is al zo.
  Anyway, iemand van 84 verdient beter, veel beter. Maar niet als ze haar hele leven CDU gestemd heeft of SDP. De afbraak van Duitsland is al jaren aan de gang, je moet er wel tegen vechten.

  Like

 12. Elisah zegt:

  In Duitsland hebben ze toch die Tafel, waar mensen die weinig geld hebben voedsel kunnen krijgen?

  Like

 13. BertG. zegt:

  Hier staat heel wat anders in dit Duitse artikel, iets wat vaker gebeurt.
  http://www.journalistenwatch.com/2017/10/27/aus-not-gestohlen-85-jaehrige-sitzt-im-knast/

  Ze hield 50 euro na alle aflossingen, dus bergen schuld gemaakt in haar leven.
  En ze stal voor 50 euro cosmetica, niet iets wat je echt nodig heb als je honger heb.
  En dat ze voor 9 maanden de gevangenis ingaat.

  Wat is nou waar?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG.

   Nepnieuws. Het moesten maar eens asielzoekers zijn. Dan werd er niet opgelepeld wat die allemaal jatten, en voor hoeveel geld winkeliers het schip in gaan.

   Like

 14. Elisah zegt:

  Nog een waanzinnige veroordeling…
  https://fenixx.org/2017/10/26/noemde-de-ikea-moordenaar-neger-op-facebook-is-door-de-rechtbank-veroordeeld/
  Gevaarlijke psychopaten die verkrachten lopen vrij rond, maar iemand die de ikea-moordenaar neger noemt wordt gestraft…

  Like

 15. Benesha zegt:

  Te gek voor woorden zulke verhalen. En niemand van de politiek maakt zich hier druk om en de Duitsers stemden gehersenspoeld en vol van misplaatst met de genen overgeërfd schuldgevoel voor dezelfde politiekers.

  Like

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als je nou op je 84ste voor €70 mag stelen, hoeveel mag ik dan stelen op m’n 72ste?
  Ik wil maar zeggen dat het allemaal onzin is. Stelen mag niet en deze vrouw doet het bij herhaling. Ze zal best zielig zijn, maar om dan stelen recht te gaan praten slaat nergens op.
  Daar staat tegenover dat iemand van 84 naar de gevangenis sturen ook niet getuigt van veel medemenselijkheid. Een voorwaardelijke straf had hier meer op z’n plaats geweest.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat heeft een voorwaardelijke straf nou voor zin wanneer je een draaideur bejaarde bent qua diefstal.
   Dat zou helemaal mooi zijn, dat als je een bepaalde leeftijd heb bereikt, dat je dan maar van alles en nog wat mag uitspoken.
   Nou is het wel zo dat hoe ouder ze worden, ze soms ook steeds onbeschofter worden.

   Like

   • willie zegt:

    ”Nou is het wel zo dat hoe ouder ze worden, ze soms ook steeds onbeschofter worden.”
    Dan ben je toch ook al heel oud Bert ???

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Helaas willie, ze zijn er bij die elke beleefd vorm afgeschaft hebben als ze ouder worden.
    Het lijkt wel of dat waar ze vroeger verplicht toe waren om zich zo te gedragen, maar daar altijd een hekel aan hadden.
    Dat ze zich daar nu niet meer druk om maken en helemaal los gaan.
    Ze overtreffen mij ruimschot.
    Ze rammen zo een winkelwagen tegen je auto aan als ze er bij moeten b.v.
    Of ze rammen je achterlicht van je fiets er af om ruimte te maken.
    Geen genade van mij kant voor zulke mensen, ongeacht hoe oud ze zijn.

    Like

   • BertG. zegt:

    En trouwens willie, je kan nog een hoop van mij leren qua fatsoen.
    Ik ben tenminste geen achterbakse schijnheilige gluiperd die met iemand loopt te slijmen als ik iemand een lul vind, om het toch maar vooral beleeft te houden omdat zo hoort.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ willie

    Nou Willie, die komt wel aan bij Bert…..!!

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Denk je dat nou echt, Cathja?
    Maar verder ben ik blij dat jullie het zo met mekaar eens zijn.
    Die BertG. zou eigenlijk een ban moeten krijgen, toch.
    Wat een brutale rot kerel is dat toch.
    Zomaar commentaar hebben op ons voorbeeldige gedragende gelovigen, hoe durft ie.

    Like

   • BertG. zegt:

    En eigenlijk ben ik een ontzettend aardige en beleefde vent, alleen jullie willen het niet zien.
    Het enige verschil is, dat ik mezelf geen onzin laat aanmeten en voor mezelf opkom.
    Iets wat ik nog maar zelden zie, maak om er uit te liggen en er niet meer bij te horen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Iets wat ik nog maar zelden zie, maak om er uit te liggen en er niet meer bij te horen.

    Moet zijn, maar om er niet uit te liggen en om er niet meer bij te horen, zwijgen jullie.

    Like

   • Elisah zegt:

    Sommige ouderen zijn idd behoorlijk onbeschoft, dat komt doordat ze soms alleen nog maar met zichzelf bezig zijn en voor de rest steeds negatief afgeven op anderen, zoals bijv het eeuwige klagen over “de jeugd van tegenwoordig”.
    Het zal wel met de leeftijd te maken hebben en misschien met beginnende dementie, want er zijn ook genoeg sympathieke, gezellige en sociale ouderen.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Zie je nou wel, ik klets niet uit mijn nek.

    Like

   • BertG. zegt:

    En dan nog wat Cathja.
    Het is allemaal de schuld van mijn arrogante opvoeding door mijn moeder.
    Ik ben opgevoed met, er is maar 1 Bert in de wereld, en daar hebben ze maar rekening mee te houden.
    En dat is heel goed voor je eigenwaarde, niemand die mij wat doet.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 14.50: Ja, en wat ik ook frappant vind, als je het over dat “zwijgen” hebt:
    Wanneer er hier héél af en toe eens iemand door de één of andere dominante hufter verbaal afgemaakt dreigt te worden, willen ze er opeens óók allemaal bij horen.
    Dus: Angstvallig zwijgen, jongens. Of zelfs in een enkel geval een beetje met die dominante hufter mee gaan lullen, hetzij omdat ze door hem onwillekeurig geïmponeerd zijn, hetzij om zelf maar buiten schot te blijven.
    Gunstige uitzonderingen daargelaten: Trucker bijvoorbeeld.

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Nu kan ik dus weer rustig gaan zitten wachten op deze of gene, die verontwaardigd in het midden komt brengen, “dat Trucker zèlf zo’n dominante hufter is.” (grinnik.)
    Maar daar kan ik dan tenminste weer tegenin brengen: Lijkt misschien zo, maar met z’n hart op de goede plaats.

    Geliked door 1 persoon

 17. Cathja zegt:

  @ BertG.

  Beste Bert, ik zal hier de allerlaatste zijn die graag zou willen dat je ‘in de ban’ werd gedaan! Ik moet bekennen dat je naar mijn smaak wat ál teveel laat merken dat je niks van christenen moet hebben, maar okee, jouw mening mag net zo goed gehoord worden als die van anderen.
  Mijn reactie aan @ willie was eigenlijk bedoeld als een reactie met een knipoog. Niet omdat ik blij blij was dat er iets negatiefs over jou werd gezegd. Volgens mij bedoelde Willie het ook niet serieus.

  Blijf jij hier maar lekker reageren hoor Bert. Mijn zegen heb je (maar die hoef je natuurlijk niet?).

  🙂

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Er staat twee keer ‘blij’….. Zó blij ben ik nou ook weer niet hoor!

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Van jou vind ik het niet erg om die te krijgen.
   Daarmee ben je enige uitzondering.

   Like

   • Cathja zegt:

    Dankjewel Bert! Zie je wel, je hebt je hart toch op de goede plaats zitten. 🙂

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat kan niet volgens Petra deBoer.
    Een atheïst kent geen goed en kwaad, ik heb dus geen hart.
    Vraag maar aan Petra.
    Ik ben door en door verdorven en slecht, een linkse marxistische communist ben ik, die de hel verdient heeft.

    Toch mooi he, zo’n blog regel nr 4, zolang je het maar in een godsdienstig sausje verpakt, dan mag je mensen tot op het bot beledigen.
    Ik zal ook eens zo’n belediging in elkaar knutselen, maar dan met Pinkeltje als verpakking.
    Dan is er niks aan de hand.

    Like

 18. Cathja zegt:

  @ BertG. om 15:22

  Jij bent tenminste nog opgevoed door je ‘arrogante’ moeder. Dat begrijp ik er tenminste uit. Ik merk dat je daar allerminst rouwig om bent, omdat deze opvoeding je een gevoel van eigenwaarde heeft gegeven. Dat is mooi. Daar kun je wat mee.

  Mijn moeder is heel jong overleden. Ik mocht voor ons gezin zorgen. Een iets oudere broer en een jonger zusje woonden nog thuis. Ik heb weinig ‘jeugd’ gekend, maar als ik er nú opnieuw voor geplaatst zou worden, zou ik opnieuw voor de hulp aan ons gezin kiezen.
  Ik heb er nooit spijt van gehad, en het heeft MIJ geleerd dat je nooit jezelf op de 1e plaats moet zetten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s