Catalonië kiest voor onafhankelijkheid

Screenshot_133

AMSTERDAM – Het parlement van Catalonië heeft vrijdag gekozen voor onafhankelijkheid van de Spaanse regio. Een meerderheid van het parlement stemde voor een motie die vanochtend werd ingediend door twee partijen.

De Telegraaf

Parlementsleden van de drie partijen die tegen afsplitsing zijn, verlieten voorafgaand aan de stemming de zaal. De Spaanse senaat is vrijdag bijeen in Madrid om te stemmen over dwangmaatregelen zoals het buitenspel zetten van het Catalaanse parlement. De Spaanse regering heeft al laten weten zelf in Catalonië te willen regeren.

Kort na de stemming klonk er geklap en gejuich in het parlement. Ook werd het volkslied van Catalonië ten gehore gebracht.

De krant La Vanguardia meldt dat voor de regionale president Puigdemont en de andere leden van de regioregering een gevangenisstraf van 30 jaar dreigt.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, democratie, EUSSR, soevereiniteit, Spanje, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

21 reacties op Catalonië kiest voor onafhankelijkheid

 1. Aegolius cs zegt:

  Catalaans parlement roept onafhankelijkheid uit

  Het Catalaanse parlement heeft vrijdag bij een hoofdelijke stemming vastgehouden aan het mandaat voor onafhankelijkheid. Daarmee gaat in het tegen de wensen van de centrale regering in Madrid.
  https://www.nu.nl/buitenland/4981661/catalaans-parlement-roept-onafhankelijkheid.html?redirect=1

  Ik meende begrepen te hebben “hoofdelijk” doch geheime stemming ter voorkoming dat de voorstemmers kunnen worden opgepakt door Madrid.

  Democratie in een notedop.

  Geliked door 2 people

 2. Sjaak zegt:

  De stinkende Parasiten in Madrid krijgen ook nog op hun sodemieter !
  Het zou me niet verwonderen dat niet alleen bij de Catalanen maar ook
  weer de Basken met hun bommetjes beginnen te spelen !
  En die bemoeizuchtige overbodige hoerenlopers uit Brussel hebben ook
  met hun portie steekpenningen bijgedragen !
  Fuck the EU
  En Madrid daartoe !

  Like

 3. Als Kosovo dat ook kan,dan kan Catalonië dat ook …Wat EU zocht, hebben ze ook gekregen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Haagse Harry zegt:

  In Catalonië zal het aldaar wonende moslimtuig er nu alles aan doen om een kalifaat te realiseren!
  Catalonië herbergt niet voor niets grote getale moslimtuig!

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  “Kort na de stemming klonk er geklap en gejuich in het parlement”

  Toch weer een subtiel semantisch trucje om het geheel neer te halen. Normaal zou men schrijven “Kort na de stemming werd er door het parlement geapplaudiseerd”. Maar zoals het er nu staat lijkt het alsof slechts enkelen klapten en juichten, terwijl dat natuurlijk door iedereen gedaan werd aangezien de tegenstemmers de kamer al hadden verlaten.

  Geliked door 3 people

 6. D. G. Neree zegt:

  SPANNOND!

  Geliked door 1 persoon

 7. Haagse Harry zegt:

  In Catalonië zal het aldaar wonende moslimtuig er nu alles aan doen om een kalifaat te realiseren!
  Catalonië herbergt niet voor niets grote getale moslimtuig!

  BEDANKT LINKS CATALONISCH ADDERGEBROED, “BURN IN HELL”!

  Like

 8. Mary zegt:

  Tsja het mag niet van de EU en de Catalanen gaan er voor, dit zal nog wat gaan worden ik wens de Catalanen veel succes!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Ik weet niet wat ik ervan denken moet. Wat Catalonie betreft. Met zo’n enorme populatie moslims vraag ik me af wat daar gebeuren gaat. Het rommelt en het broeit onderhuids in Europa en ik vraag me af hoeveel jaar het gaat duren voordat er een volledige uitbarsting gaat komen. Het broeide ook minimaal 2 decennia in voormalig Yoegoslavie, waarna het tot een uitbarsting kwam. Want dat die er ook hier gaat komen daar twijfel ik niet meer aan. Als je de geschiedenis leest dan lees je dat mensen na een lange periode van Vrede niet met Vrede meer om kunnen gaan Te lang Vrede en de mensen gaan mokken en worden te verwend door de Vrede en vinden het zo gewoon die Vrede dat ze met vuur gaan spelen en niet meer beseffen wat Vrede betekent. Door de Eeuwen heen steeds weer een terugkerend fenomeen. En de politici die een voorbeeldfunctie hebben doen er vrolijk aan mee.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Terwijl in Frankrijk een niet genoemde diffuse oorlog al meerdere jaren aan de gang is kan in Spanje zomaar de vlam in de pan springen en een oorlog ontbranden die niet meer in de media omlaag gespeeld kan worden. Ik denk dat we in Europa stap voor stap een climax naderen.

   Like

 10. Roeland zegt:

  Heel veel succes Catalanen ! Ik sluit mij volledig bij het standpunt van het Vlaams Belang in deze aan.
  Op naar de republiek Vlaanderen!

  Geliked door 2 people

 11. Jean zegt:

  Goed opvolgen dan zien jullie héééél snel wat men verstaat onder dictatuur…
  Hebben jullie iemand horen eisen dat die nutteloze familie in Spanje (en nog 6 overige Europese landen) opstapt??? monarchie is anders 1.000% in strijd met democratie want in een democratie worden verkiezingen w.w.z. “de wil van het volk” gerespecteerd.

  Geliked door 2 people

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Die afscheiding zal de Spaanse regering niet pikken. Dat wordt knokken geblazen. Jammer is dat. Het zou veel beter geweest zijn om de armen ineen te slaan en de moslims te verdrijven. Ik vermoed zomaar dat dit economisch veel meer zal opleveren.

  Like

 13. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  WAT WORDEN WIJ TOCH GEKNECHT

  Like

 14. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Zie hier de democratie in werking. Diep gewortelde gevoelens zijn boven komen drijven. Ze strijden voor een ideaal. De afscheiding is een feit. Nu afwachten hoe lang het stand kan houden. Vandaag is het voor de Catalanen feest. Morgen ontwaken ze met een kater. Ze strijden met de moed der wanhoop en staan met lege handen tegenover een nietsontziende guardia civil en een zwaar bewapend leger. Onze sympathie behoort de Catalanen toe. Wij hebben immers niet voor niets 80 jaar gevochten, om ons van het Spaanse juk te ontdoen. Vandaag staat niet alleen Spanje, maar de hele EU op zijn grondvesten te schudden. Er staan grote belangen op het spel. Het gaat om DEMOCRATIE – VRIJHEID – LEIDERSCHAP dictatuur – onderdrukking – heerschappij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s