‘Derde van alle Europese Syriëgangers teruggekeerd’

Screenshot_123

Een derde van alle Europese IS-strijders is inmiddels weer teruggekeerd naar Europa. In Nederland zijn vermoedelijk alweer 50 Jihadisten teruggekeerd uit Syrië en Irak, schat de Amerikaanse denktank Soufan Center.

Teruggekeerde Syriëgangers vormen een groot gevaar voor de samenleving waar ze naar terugkeren, stelt het Soufan Center. De kans dat ze een normaal leven gaan leiden en ze blijven gevoelig voor oproepen van voormalige strijdmakkers.

RTL Nieuws

Bureaucratie van IS

De Amerikaanse onderzoekers werden geholpen door de organisatie van IS, schrijft de Volkskrant. Want ook al bedekken de jihadisten hun gezicht op filmpjes en doen ze hun best onder de radar te verdwijnen, de bureaucratie van IS hield wel netjes bij wie waarvandaan kwam en waarheen trok. En bij het veroveren van de IS-bolwerken werden er duizenden van zulke documenten gevonden.

In heel Europa zijn 5600 IS’ers teruggekeerd naar hun geboorteland, dat is zo’n dertig procent van hoeveel er zijn afgereisd. Vanuit Nederland trokken er de afgelopen jaren naar schatting zo’n 280 Jihadisten naar Syrië. De 50 die naar schatting terugkeerden, zijn dus een relatief kleine groep, vergeleken met andere landen. Het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld zag de helft terugkeren: 425 van de 850.

Bron:
www.rtlnieuws.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Europa, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op ‘Derde van alle Europese Syriëgangers teruggekeerd’

 1. MF zegt:

  Welkom in Nederland, zou ik maar weer zeggen. Mark Rutte III zorgt goed voor u. Wij betalen wel weer, en wachten op een moordpartij….

  Geliked door 1 persoon

 2. ReneKampers zegt:

  Staat de linkse bende niet met spandoeken “Welkom thuis”

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Het beroerde van de link hierboven is dat er maar een heel klein gedeelte is die dit leest en weet. als Nederlanders veel ,meer van deze kost onder ogen zouden krijgen dan is de maat sneller vol. In de media lees je deze dingen amper en de meeste Nederlanders gaan zelf niet op zoek naar informatie

   Like

   • MF zegt:

    Ik verspreid daarom zelf al ruim 2 jaar berichten naar vrienden en kennissen. De emmer met druppels moet zo snel mogelijk vol…

    Like

   • De Aanschouwer zegt:

    Het hierover hebben naar mensen in je directe omgeving, of doorsturen van links naar hen, heeft vaak weinig zin. Het blijkt dat men het niet wil weten of dat men het ongeloofwaardig acht, ondanks de ontwikkelingen van na de aanslagen op de Twin Towers. (Hoewel de problemen als gevolg van de import van de islam al veel eerder zijn begonnen). Het is verbijsterend hoe naïef en hardnekkig blind men is! Maar het heeft ook te maken met de angst om buiten de groep te vallen en je bestaan – je werk, je huis – op het spel te zetten. Er zijn al heel veel klokkenluiders geweest, maar de politiek-correcte karavaan trekt gewoon verder. Onderwijs, media en politiek zijn doordenkt van het correcte denken. Ik vrees dat er nog veel bloed zal vloeien, maar ik hoop dat ik hierin ongelijk krijg.

    Like

 3. Cathja zegt:

  Wij moeten die terroristen oppakken en vast zetten, óf ze direct tot ongewenste vreemdelingen verklaren en uitzetten, zodra ze zich op Nederlands grondgebied bevinden. We willen die lui hier niet, zelfs niet als ze een Nederlands paspoort bezitten. Wie zich in een ander land met terrorisme bezig heeft gehouden, zelfs als daarvoor geen bewijs is, verdient het niet meer om de Nederlandse nationaliteit te hebben.
  Wij moeten trouwens af van die dubbele nationaliteiten. Je bent Marokkaan (bijvoorbeeld), en je thuisland is Marokko, óf je bent Nederlander en je thuisland is hier (liever niet!). Niemand kan twee heren dienen, dus ze moeten definitief voor de keuze gesteld worden.

  Heb ik het mis, of wil de nieuwe regering deze maatregel invoeren? Of was dit soms een vorm van stroop smeren om welwillend over te komen bij de burgers?

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Na de tweede wereldoorlog had je Neurenberg. Je vraagt je af waarom dat Neurenberg zin heeft gehad als je ziet wat er nu gebeurd met mensen, die net zo erg en misschien zelf nog ergere tekeer zij gegaan dan de misdadigers van Neurenberg. Moeten terug volgens de nieuwe minister en berecht (hoeven maar twee derde van de straf uit te zitten) en vervolgens de maatschappij in. Mensen die hoofden afgehakt hebben en over de rest ook maar te zwijgen. Denken ze nu echt dat je die kan normaliseren? Mensen die zich aangetrokken voelen bij een organisatie als IS. Neu daar is niets meer mee te beginnen.

   Like

 4. MF zegt:

  Over 9 jaar weer welkom in overheidsdienst:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/901730/politiemol-amine-a-hoort-straf

  Nederland: wat een land ! Wat een doetjes.

  Geliked door 1 persoon

 5. willem zegt:

  Deze criminelen worden natuurlijk door links met open armen ontvangen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  Ach, WIR SCHAFFEN DAS, toch?

  Geliked door 1 persoon

 7. Mirjam zegt:

  Vijftig moordenaars teruggekeerd naar Nederland. Hoe gaat Rutte III dit aanpakken?

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Een hoog percentage. Voor mij het bewijs dat zij zich als lafaards hebben gedragen, anders waren zij wel afgeknald.

  Like

 9. Trucker zegt:

  Hoe zou ik het aanpakken (?), simpel (als immer 🙂 ).
  bij binnenkomst in kamertje waar de lijkenzak,klaarligt vervolgens is er een schroeivlek in het achterhoofd en opgelost.
  Wat is het verschil tussen de special forces die ze in islamietenland opjagen en zorgen dat ze niet kunnen terugkeren of in eigen land God een handje helpen… geen jota verschil.
  Ha, ik hoor het links gepeupel al huilen als hyena’s (rond een karkas) en jammeren (net als jullie (fijne) nieuwe minister van justitie) dat ze mogen terugkeren kunnen ze misschien één of andere nuttige functie krijgen…
  Vijf NA twaalf en nog steeds zijn de beleidsmakers samen met het tuig uit europa HQ brussel er van overtuigd dat de islam(ieten) een love peace and understanding clubje is..

  Geliked door 1 persoon

 10. renato zegt:

  Straffeloos en met open armen ontvangen. De politie staat onder grote druk, dus die gaan ons niet ontzetten van de aanstaande belegering. Tijd om een Oosteuropese grens over te wippen voor het aanschaffen van attributen ter verdediging van huis en haard.

  Like

 11. MF zegt:

  @BertG
  Al heel lang geleden las ik een analyse, die van de Rooms Katholieke kerk kwam (het blad Osservatore, Rome), die sprak van een “cultuur des doods” in (West-) Europa. Ik houd niet van dit soort, veel te radicale, uitspraken,. Toch zit er helaas wat in…

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Ik maak bezwaar tegen het woord “barbarians”. Wij leefbarbaren zijn atheïst en moorden niet voor een geloof of boek, maar verdedigen alles wat ons lief is of weerloos is.

  Like

  • MF zegt:

   Dat betekent dat in onze seculiere maatschappij, ook onder atheisten, de Christelijke waarden verwerkt zijn, en dat we die ons eigen hebben gemaakt. In die zin is onze maatschappij dus toch Christelijk.

   Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Bij Ferdinand Grapperhaus staat de theepot al te pruttelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s