Nieuwe troef in zeeoorlog: Russische supersonische raket “Zircon” laat tegenstanders er oud uitzien

Screenshot_144

(Vertaling: E.J. Bron)

Onder militaire deskundigen zorgt de nieuwe Russische supersonische marineraket van het type 3M22 “Zircon” voor gespreksstof. Hij werd onlangs voor het eerst getest en dient de komende jaren successievelijk bij de Russische marine ingevoerd te worden.

Duits - Zuerst

De nieuwste “Zircon”-raket is ongeveer tien meter lang en heeft een reikwijdte van tot 500 kilometer. Hij wordt sinds 2016 getest. In april haalde de raket een snelheid van 9.800 kilometer per uur, dat is achtmaal de snelheid van het geluid. Volgens Russische militaire deskundigen zal de “Zircon”-raket al binnen afzienbare tijd de belangrijkste troef van de Russische marine in een mogelijke strijd tegen Amerikaanse vliegdekschepen worden.

De nieuwe raket moet zijn voorgangers “Kalibr” en “Onyx” vervangen en de marineluchtafweer van potentiële tegenstanders ineffectief maken. Gezien de enorme snelheid van de raket is een afweer met de op dit moment gebruikelijke wapensystemen onmogelijk. Volgens inschattingen van deskundigen zal er de komende 12 tot 15 jaar geen afweermiddel tegen de “Zircon”-raket bestaan.

Al in 2018-2020 dienen niet alleen grote, maar ook kleinere schepen van de Russische marine met het “Zircon”-systeem uitgerust te worden. Dit betekent, dat potentiële tegenstanders inclusief moderne Amerikaanse vliegdekschepen en hun begeleidende schepen, ineens veel kwetsbaarder worden.

Onder andere de atoomonderzeeërs van het project “Husky”van de vijfde generatie en onderzeeboten “Jassen-M”van het type 885M evenals de zware door atoomkracht aangedreven raketkruisers “Admiraal Nachimov” en “Pjotr Weliki” dienen met “Zircon”-raketten uitgerust te worden. Ook het enige Russische vliegdekschip “Admiraal Koeznetsov” moet na de modernisering “Zircon”-raketten krijgen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

25 reacties op Nieuwe troef in zeeoorlog: Russische supersonische raket “Zircon” laat tegenstanders er oud uitzien

 1. sabina zegt:

  Dit heet wapenwedloop , volgende maand komt er weer een ander met nog weer beter

  Like

  • biebie zegt:

   Wapenwedloop=werkgelegenheid.
   Deze productie gaat tenminste niet naar lage lonen landen wegens staatsgeheim.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Toch handig als je tegenwoordig de stad in wilt gaan.
   Je huurt er ’n aanhangwagen bij en je parkeert ‘m voor de kroeg.
   Wil je op de terugweg de kortste weg door het Schilderskwartier nemen dan druk je even op de knop.
   Nergens meer last van.

   Like

 2. Jade zegt:

  Hé Poetin, verlos ons uit ons lijden en schiet
  er eens 100 op Brussel/Straatsburg af.
  En vergeet het torentje in Den Haag niet.
  P.S. alleen als die oelewapper er zit…

  Geliked door 1 persoon

 3. jantjeuitnl zegt:

  De amerikanen hebben de railgun en wij hebben de goalkeeper. De Russische marine schijnt niet zoveel meer voor te stellen.

  Like

 4. fleckie zegt:

  Heeft het misschien iets te maken met een…vacuuum- bom?

  Like

 5. Williaan zegt:

  Geen wonder dat de USA liever vandaag dan morgen Rusland zou willen aanvallen.

  Like

 6. theoprinse zegt:

  Een Russische Hypersonic Scramjet vliegtuigmotor zou fantastisch zijn vanwege de mogelijkheid om er een SpacePlane mee uit te rusten. Weliswaar heeft Elon Musk en zijn SpaceX inmiddels de herbruikbare raket en komt er de 3-D geprinte raket aan die de raketprijs fenomenaal goedkoper maakt. Maar voor passagiers naar de ruimte is een horizontaal van de startbaan vertrekkend ruimtevliegtuig aantrekkelijk omdat dit van elk vliegveld kan geschieden en de verticale raket niet.
  Toch is het waarschijnlijk niet waar dat de Russische ingenieurs een werkende hypersonic engine hebben. Dit omdat het probleem van de immense hitte door wrijving nog niet opgelost is en de noodzaak om met de hypersonic engine in full flight van 3.000 naar 7.000 kilometer te versnellen ook niet is aangetoond.

  Like

 7. Flo zegt:

  Wat hebben wij voor raketjes eigenlijk, mocht het verkeerd gaan?
  Ach nee, domme vraag…..

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Moet je wachten tot begin december dan begint het lanceren en op 31 december kan je buiten niks meer zien van de rook.
   Hier en daar hangen wat ledematen te lillen in de struiken of kom je wat handen, ogen en voeten tegen die ’n eigen leven zijn begonnen.
   Altijd leuk.
   Maar echte raketten…?
   Nee.

   Like

 8. fleckie zegt:

  …..’RUSLAND ..BETREEDT..SLAAPKAMER..NAVO’……PROCESNIEUWS 113-oktober 2017.
  PROCESNIEUWS is een uitgave van Stichting ‘Tribunaal voor de Vrede'( advocaten ,etc. Tegen kernwapens)…..ism.Laka en Stop Wapenhandel……PROCESNIEUWS@ tribunaalvoordevrede.nl
  …..VAN DE REDACTIE :’ Het verheugt ons bijzonder dat ICAN( International Campaign to Abolish NUCLEAR Weapons) de Nobelprijs voor de Vrede 2017 krijgt……”TRIBUNAAL..VOOR..DE..VREDE”. Is. Nederlandse partner van ICAN in het wereldwijde streven om atoomwapens af te schaffen. Evenals PAX!..Stop..Wapenhandel,..NVMP( Ned. VERENIGING MEDISCHE POLEMOLOGIE ) Burgemeesters. Voor. Vrede, ..WILPF,..Vrouwen voor Vrede,..Atheisisch Verbond, en..PUGWASH……Zie http://www.ican.org …………..De steeds grotere kilte in de Russisch- Amerikaanse betrekkingen valt samen met de verscherpende tegenstellingen in de…TURKS- Amerikaanse betrekkingen. En dus is het besluit van Rurkije om te kiezen voor het Russische S-400 Triumf luchtverdedigingssysteem zowel symbolisch…als…strategisch. Als Turkije dit wapensysteem op zijn grondgebied plaatst zal het niet langer toegang hebben ..tot..de..radarbeelden..van de Navo,terwijl de gevechtsvliegtuigen van de NAVO..in het geval van een regionaal conflict niet langer kunnen vliegen in de buurt v.h. S-400 systeem dat in Turkije staat opgesteld. ………………..Hiermee begeven Turkije..en..de..NAVO..zich in onbekende wateren. De luchtverdedigingsarchitectuur is geen…STAND ALONE systeem,zoals een tank. Om een inkomende vijandelijke ballistische raket te onderscheppen zijn er vroegtijdig data nodig van..militaire satellieten..met..geavanceerde detectiemiddelen…Turkije ..wil..deze..capaciteit uit-
  eindelijk ..zelf ontwikkelen,…hetgeen…een…uitgebreid…met…RUSLAND…afgestemd…programma ..betekent,dat niet Damen..zal..kunnen..werken..met de systemen van de NAVO……………Een…commentaar..van..het..Chinese..persbureau.. Xinhua..gebruikt een goed gekozen vergelijking en stelt dat Rusland hiermee de slaapkamer v.d.NAVO zou hebben betreden.>>>>>>>- lees het hele artikel van M.k.Bhadrakumar op het blog..Indian Punchline, l juli 2017 ……….Vredesnieuws.<<<<<<<

  Like

 9. fleckie zegt:

  ……..’ PROCESNIEUWS’ 113/ oktober 2017. ( PROCESNIEUWS is van ‘tribunaal voor de Vrede’ …advocaten, etc. Tegen kernwapens). ……………..’EUROPESE …PLANNEN…KRIJGEN…VORM.’.
  De EU- plannen om jaarlijks ..miljarden…in..de..wapenindustrie te steken, krijgen..steeds concreter vorm. ..Op 7 juni lanceerde de Europese Commissie..het voorstel ..om..wapenbedrijven vanaf 2021 €1,5. Miljard per jaar te geven voor de ontwikkeling..van..nieuwe..militaire..technologie….De komende jaren..zou er alvast €500 miljoen per jaar meer dan eerder voorgesteld in het European..Defence..Action..Plan( december 2016) beschikbaar komen. Dit extra geld zal worden weggehaald bij andere,..belangrijke..EU budgetposten, zoals voor duurzame energie..en..bescherming van het milieu. ..Het voorstel lijkt ..bovendien…opmerkelijk ..veel op een soortgelijk..voorstel..dat..is..gedaan..door..de..belangrijkste…..lobby-organisatie …van…de…..Europese…wapenindustrie,…de…Aerospace..and…Defence..Industries…Association…of…Europe,( ASD)!. Interne …EU-documenten tonen aan dat de Europese Commissie ..talloze..bijeenkomsten..met..de..wapenindustrie heeft gehad in de jaren voorafgaand aan de lancering van de verstrekkende nieuwe plannen……………Een ander..deel..van..het..Defence. Action Plan, ..een zogenaamd..’capaciteitsraam’, wordt nog verder..uitgewerkt. Volgens dit plan zouden EU-lidstaten jaarlijks zo’n… €5 miljard…bij elkaar moeten leggen..voor de gezamenlijke aankoop van…nieuwe wapens.>>>>>Nederlandse..deelname..aan..grote..WAPENBEURS DSEI.
  Van 12. Tot. 15 september vond in Londen de tweejaarlijkse ……..WAPENBEURS…..Defence …..
  and …..SECURITY…..Equipment….International..( DSEI)…een v.d.grootste ter wereld plaats. …..Er namen .22., Nederlandse standhouders deel, waaronder TNO,..PHOTONIS, ..en…Van…HALTEREN. Sprekers van ..Thales. Nederland en van Koninklijke
  LUCHTMACHT ..stonden op, het programma v.d.diverse conferenties..en..seminars die tijdens de beurs gehouden werden. ……………Er is altijd veel protest en actie tegen de..DSEI.., waarbij met name gewezen wordt op de aanwezigheid van officiele delegaties uit landen die mensenrechten schenden en/ of in oorlog zijn. …..De Britse regering hanteert bepaald geen terughoudend uitnodigingsbeleid:,…voor ..deze..editie..stonden onder meer…SAOEDIE- Arabie,..BAHREIN,..Algerije, ..de ..Filipijnen,..de VAE,..Turkije,..Egypte,..en Pakistan op de lijst. ….
  Acht personen die in 2015 werden opgepakt voor pogingen de beurs te blokkeren werden vorig jaar vrijgesproken……De rechter zei overtuigd te zijn door bewijs dat er illegale feiten plaatsvinden op de beurs doordat daar verhandelde wapens..later..voor..misdaden…zoals..mensenrechtenschendingen gebruikt worden. ……..Ook dit jaar vonden er vele acties plaats tijdens DSEI…. Zo waren er allerlei blokkades,die de start en voortgang van de beurs..behoorlijk..belemmerden. ..De ..Londense. Burgemeester Sadiq Khan..sprak zich opvallend genoeg ook uit tegen DSEI… Hij liet weten het niet te zien zitten dat Londen gebruikt wordt ..als..marktplaats..voor..wapenhandel..met..,ensenrechtenschendende regimes, ..
  maar niets tegen het houden v.d.beurs te kunnen ondernemen.<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s