Pegida-Dresden viert zijn verjaardag!

Screenshot_130

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

Zaterdag 28 oktober 2017 om 15.45 uur viert Pegida-Dresden zijn verjaardag. De wandeltochten zijn al lang een marathon geworden. Drie jaar lang, iedere maandag, heeft de burgerlijke en vreedzame volksbeweging “Patriotische Europeanen Gegen die Islamisierung des Abendlandes” (PEGIDA) voor het behoud van ons Duitse thuis, onze cultuur en onze democratische rechtsstaat en tegen islamisering, asielmisbruik en de overheersing door massa- en armoede-immigratie gedemonstreerd.

PI News (2)

De avondwandelaars werden door het organisatieteam en gasten geïnformeerd over maatschappelijke problemen, die op die manier niet, eenzijdig of verkeerd (“Lügenpresse”) door de media en de politiek werden weergegeven. Ondanks alle tegenstand en gepoogde tegendemonstraties konden de Sachsen en hun vrienden standhouden.

Het verjaardagsfeest zal nu definitief op de Theaterplatz plaatsvinden! De wijziging van de plek van de manifestatie is de verantwoordelijkheid van het chaotische raadhuis. Al op 14 augustus wilde Pegida de bijeenkomst voor de 28e oktober op de Theaterplatz aanmelden. Er was echter al een aanmelding voor deze plek op dezelfde dag. Zo verging het Pegida ook bij de Neumarkt.

Dus na onderhandelingen met de stad bleef de Altmarkt over. Daar vindt echter het Hope-gala in het cultuurpaleis plaats; dat was het bestuur waarschijnlijk vergeten. Toen de Charity-lady Viola klein dit ter ore kwam, organiseerde ze een kinderfeest op het plein om Pegida dwars te zitten. Nu wees de stad Pegida definitief de Theaterplatz toe.

Daarop heeft het organisatieteam van Pegida eerst een klacht ingediend bij de administratieve rechtbank. De pers berichtte van een “Strijd om de Altmarkt” en schreef “Pegida tegen kinderfeest” of “Pegida wil kinderen van de Altmarkt verjagen”. De administratieve rechtbank heeft de klacht van Pegida afgewezen.

Om een einde te maken aan de klucht gaat Pegida nu naar de Theaterplatz. Op de Neumarkt staan zes verschillende manifestaties gepland, van een vredesgebed via een tegendemonstratie tot aan de manifestatie met kunstenaars uit Dresden – in de hoop dat er voor elk wat wils is. Ook burgemeester Dirk Hilbert zal zich op de tegendemonstratie tegen zijn eigen burgers keren.

Technische Universiteit Dresden roept illegaal op tot anti-Pegida protesten!

Ook de studentenraad van de TU Dresden heeft in het kader van zijn referaat “WHAT” (Weten, Handelen en Actief Deelnemen) illegaal opgeroepen tot deelname aan protesten tegen de manifestatie van Pegida. Jens Maier, parlementariër van de AfD uit Dresden, zelf spreker op de jubileumbijeenkomst van Pegida morgen, heeft het misbruik van de studentengegevens door de studentenraad van de TU Dresden fel bekritiseerd. In een persmededeling schrijft Maier:

[…] Het is schandalig dat de gegevens van alle studenten toegankelijk gemaakt worden voor een politieke twist en de partijdigheid voor deze duidelijk tot het links-radicale spectrum behorende groepering. De oproep lijkt op een handleiding om je aan te sluiten bij het links extremisme.  

Bij dit illegale gebruik komt ook een strafrechtelijke component, omdat het ogenschijnlijk een schending is van § 14 Gebruik van persoonlijke gegevens van de universitaire vrijheidwet Sachsen.

Deze wet regelt heel duidelijk waarvoor de universiteiten de persoonlijke data van hun studenten mogen gebruiken. Een oproep tot mogelijke gewelddadige twisten, zoals we die gezien hebben in Hamburg, wordt nadrukkelijk NIET genoemd. Daarom behoud ik me het recht voor om aangifte te doen van deze handelwijze.

Tegelijkertijd maakt de partijdigheid het eenzijdige gedrag van de universiteit duidelijk. Stel je eens voor dat dezelfde gegevens gebruikt zouden worden voor deelname aan PEGIDA, de echo in de pers zou gigantisch zijn. […]

Screenshot_131Maar er zijn ook leuke dingen te melden: behalve de lange en belangrijke lijst met gasten van het Pegida-feest – onder andere zijn als sprekers Tommy Robinson, Martin Sellner, Götz Kubitschek, Jürgen Elsässer, Michael Stürzenberger en Stefan Möller (fractiesecretaris van de AfD in het deelstaatparlement van Thüringen) uitgenodigd – zijn er ook enkele verrassingen. Zo zal de Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) zichzelf voor het eerst presenteren met een informatiekraam, met affiches en spectaculaire acties.

De pers begeleidt de verjaardag van Pegida morgen door te klagen dat Pegida de politie bezighoudt. In de afgelopen drie jaar zouden meer dan 102.000 politieagenten de “optochten” van de diverse Pegida-bewegingen in de deelstaten Sachsen hebben beveiligd. Alleen al in Dresden waren daarvoor in totaal bijna 50.000 politieagenten nodig. Afgezien van het feit dat alleen de anti-demonstranten politiebeveiliging noodzakelijk maakten, waren zo gezien meer dan 1 miljoen burgers van Dresden met Pegida op straat.

We zien elkaar morgen om 15.45 uur op de Theaterplatz in Dresden!

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

4 reacties op Pegida-Dresden viert zijn verjaardag!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, de Moederpartij Dresden is en blijft de kern van het enige, èchte Pegida….Dat zo onopvallend begonnen is met de a v o n d w a n d e l a a r s .

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Maar bereiken deze vreedzame mensen ook iets? Als je ziet hoe de import van pestratten alsmaar toeneemt…
  Het vreselijke onrecht dat de eigen bevolking wordt aangedaan, heeft mij ertoe gedreven om alleen nog maar knokploegen te willen. Liefst net zo zwaar bewapend als de mohammedaan.
  Vreedzaam handelen levert ons niets op. Daardoor worden we steeds meer onder de voet gelopen.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Gefeliciteerd. Respect voor jullie.

  Like

 4. al twee zegt:

  Hulde aan Pegida Dresden, de dappere mensen die zich niet laten ontmoedigen om de straat op te gaan voor de goede zaak! Dappere mensen die het zelfbeschikkingsrecht van de staatsburger op vreedzame wijze verdedigen en vreedzaam strijden tegen het morele verval veroorzaakt door de islamitische overheersing!. Hoe deze Pegida helden ook aangevallen worden, vernederd en in een kwaad daglicht worden gezet, de Echte Patriotten gaan door, ook in Nederland, al twee jaar! CHAPEAU!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s