Spanje zet regering van Catalonië af en gelast nieuwe verkiezingen

Screenshot_142

De Spaanse minister-president Mariano Rajoy.

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering in Madrid heeft Catalonië onder inbewaringstelling geplaatst. De Spaanse regering heeft vandaag de autonome regio Catalonië na diens onafhankelijkheidsverklaring onder inbewaringstelling geplaatst. Hij zou besloten hebben de Catalaanse regering te ontslaan, deelde de Spaanse minister-president Mariano Rajoy vanavond in Madrid mee.

DWN

Zijn eigen kabinet zou de taken van de Catalaanse autoriteiten overnemen. Hij zou bovendien het parlement in Barcelona hebben ontbonden. Op 21 december dienen er nieuwe verkiezingen plaats te vinden. Bovendien zou hij de de politiechef van de regio ontslaan, kondigde Rajoy aan.

Daarvoor had het Catalaanse parlement voor de afscheiding van de autonome regio van de Spaanse staat gestemd en zodoende het conflict met de centrale regering in Madrid laten escaleren. Iets later gaf de Senaat in Madrid toestemming aan Rajoy voor de inbewaringstelling van Catalonië.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, democratie, dictatuur, soevereiniteit, Spanje, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Spanje zet regering van Catalonië af en gelast nieuwe verkiezingen

 1. T.Troubadour zegt:

  Zij zijn nog geen spat cerandert sinds Alva en Philips II.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Het Spaans Gerechtshof onderzoekt nu wie van het Catalaans Parlement gearresteerd kunnen worden en 30 jaar cel riskeren. In aanmerking komen de vier personen die voorzaten tijdens de stemming en de voorzitster, daarnaast Charles Puigdemont en zijn rechterhand.
  Verder is het gehele Parlement direct uit ambt ontzet, krijgen geen salaris meer. Alle betalingen naar Barcelona opgeschort.
  Maandag zal Madrid verdere mededelingen doen mbt verdere acties en inzet van politie, om de rust te waarborgen.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   De parlementariërs die voor onafhankelijkheid hebben gestemd zullen worden aangeklaagd evenals alle ambtenaren die zich zullen verzetten of weigeren de bevelen van Madrid te gehoorzamen. Dat worden gezellige dagen. Zal na het weekend wel spannend worden. Of eerder al

   Like

  • MF zegt:

   Die “rust” waarborg je alleen met behulp van grof geweld… Kan wat worden. Timmermans zal dat geweld ongetwijfeld “proportioneel” gaan noemen.

   Like

 3. Jade zegt:

  Man, laat Catalonië gaan, en doe niet zo zielig.
  Heeft u dat gelul van tusk met een kleine t
  nog gehoord? “Wij praten alleen met Spanje”.
  Ik word echt doodziek van die ongekozen club
  in Brussel/Straatsburg.

  Like

 4. Roeland zegt:

  Het klinkt als een dwangbevel van een incassobureau. Maar dat is de EU in de ware zin natuurlijk ook. Spanje is ook maar een onderdeel van dat incassobureau ook wel als EU bekend. Is (was) daar in Spanje geen 50% jeugdwerkloosheid? Maar volgens onze “onafhankelijke media” is de crises hier voorbij en is iedereen overgelukkig. Spanje = EU gaat dus ingrijpen.
  Het lijkt me de hoogste tijd, dat Rusland hierop gaat reageren. Uit eigen ervaring weet ik, dat de betrekkingen tussen Barcelona en Moskou altijd al uitstekend waren.

  Like

 5. Ad de Pree zegt:

  Ik hoop, dat zij eerder vrij zijn als wij. Wij hebben er 80 jaar over gedaan.
  .

  Like

 6. Wim zegt:

  Begrijp wel de Catalanen en hun winstopbrengsten richting Madrid gaan, en hun niet thuis voelen, onder gezag van Madrid, wel vermoedelijke de oorzaken kunnen zijn. Ben ook niet zo goed van op de hoogte, dat er mogelijk nog andere rol speelt, buiten de cultuleren verschillen en taal. Dit is
  ongeveer hetzelfde met België, Vlaanderen en Wallonië ongeveer. Vlaanderen zou ook beter af zijn, zonder de geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië miljarden versluist worden en hebben ook hun eigen taal en totaal ander cultuur hebben en werkwijze. Rusland heeft al genoeg zij eigen problemen en de wereld met de machtsverhoudingen en politieke evenwicht ook niet optimaal te noemen, door de gekende reden, Hier bedoel ik mee, dat er al genoeg gevaren zijn in de wereld, en het niet nog extra moeten gaan creëren.

  Ten slotte zijn er nog veel grotere kolessale milieu wereld problemen, die zich steeds verder uitspreiden, en ons zelf al aan vergiftigen zijn. Zover zijn wij al, of dit ook nog niet genoeg is, wegens niet veel van de politieke wereld moet verwachten, en hierdoor nog erger zal worden, tot de burgers er zelf nog meer met geconfronteerd worden, wegens het nog altijd niet voldoende beseft wordt, en de tijd werkt wel degelijk nadelig tegen de mensheid begint te werken, en ook volledig volledig van overtuigt. Luchtvervuiling, grondvervuiling, watervervuiling, landbouw en veestapel, die toxische zware afvalstoffenstoffen, via grondwater binnen krijgen, door de afval maffia in Italië. Dit wordt dan zelfs onbekend in Nederland geïmporteerd voor de verkoop aan supermarkten. (zie Canvas, DE GIFCIRKEL van Panorama) mogelijk dient aan te vragen. Documentaire is wel van eind vorig jaar 2016. Daar wordt niets over geschreven, want men heeft geen kennis, en als men die zou hebben, dan wordt het als nog verzwegen, want het vertrouwen is vele malen belangrijker t.o.v. de supermarkten. Ben nu wel volledig over ander belangrijke zaken bezig, waar weinige echt benul van hebben, (zie ook weekmakers van plastic) en microplastic. Dit zij grote wereldproblemen, die nog altijd door de echte vervuilers nog altijd de oceanen verder vervuilen, wegens het kapitaal vele malen belangrijker is, dan de natuur, waar de gezonde burgers zouden van kunnen leven, niet meer zo is, en nog altijd niet erg genoeg is.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Wat er nu gebeurt is tegen alle internationale wetgeving. Want zodra een regio die al autonoom was, de onafhankelijkheid uitspreekt die via een referendum te stand is gekomen. Is op dat moment een eigen staat en geen onderdeel meer van het land waar het eerst onder viel. Dus hier verklaard Madrid de oorlog aan Catalonië.

  Like

 8. willie zegt:

  Niks nieuws onder de zon :

  Like

 9. willie zegt:

  Spanjaarden zijn altijd al moordenaars geweest

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s