Steeds minder Amerikanen geloven de media

Screenshot_136

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ontnuchterend percentage: slechts 27% van de Amerikaanse burgers vindt dat de Amerikaanse massamedia een objectief beeld van de gebeurtenissen leveren.  Voor de meerderheid zijn de televisie, de krant en de radio slechts een spreekbuis van politiek en grote concerns. Het aantal sceptici neemt toe. Dit blijkt uit een onderzoek door de Russische nieuwssite “Sputnik”.

Duits - Zuerst

Geloofde twee jaar geleden nog 53% van de Amerikaanse burgers dat massamedia in de eerste plaats de kijk van politici en concerns op het gebeuren in hun eigen land en de rest van de wereld weergeven, inmiddels is dat percentage gestegen naar 59%.

Er gaapt een diepe kloof tussen aanhangers van de Amerikaanse Democraten en die van de Republikeinen: terwijl bij de Democraten “slechts” 44% de massamedia wantrouwt, bedraagt dit percentage bij de Republikeinen 78%.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, Desinformatie, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Steeds minder Amerikanen geloven de media

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Gelukkig hebben wij in Nederland daar geen last van.
  De Nederlandse media is zeer divers, links nog rechts en treden met open vizier en journalistiek onbevangen zonder vooringenomen ideeën elk onderwerp tegemoet bij hun verslaggeving.
  Niets van een voorkeur of propaganda is waar te nemen bij onderwerpen zoals Pinokkio III, de asiel-eisers crisis en al helemaal niet m.b.t. D. Trump waarbij de Nederlandse Propaganda Omroep deze laatste altijd in zijn waarde laat.
  Ook m.b.t. de islamisering van Nederland die er niet is volgens de NPO weet de NPO onder de behoedzame leiding van Den Haag en Brussel haarscherp en onbevooroordeeld verslag uit te brengen zonder zich een aanmatigende houding aan te meten.
  Zelfs weet de NPO uuh …… NBO (Nederlandse Buikspreekpop Omroep) u haarscherp op de hoogte te stellen dat de aanslag op het Museumplein in A’dam geen aanslag was maar een onschuldige onwelwording blijkens de 10 camera’s aldaar die niet aan stonden.

  Geliked door 1 persoon

 2. D. G. Neree zegt:

  Jammer genoeg is het percentage in NL nog veel te hoog. Zelfs veel mensen die het met me eens zijn dat we via TV en kranten leugens onwaarheden krijgen voorgeschoteld, dan nog blijkt uit wat ze zeggen dat ze toch het mainstream narratief overnemen. Het heeft echt harde argumenten nodig om dat te doorbreken. M.a.w.: de indoctrinatie is zo slinks, dat zelfs als je je bewust ben van de misleiding, de kans groot is dat je toch in een gekleurd narratief verzeild raakt. Een grote troost is dat hetinternet het aan het winnen is van de MSM, maar donkere wolken doemen op, want de censuur wordt met de dag groter. Facebook, Youtube en Google zijn al erg ver daarin. Populaire vloggers worden op de zwarte lijst gezet mbt advertentie-inkomsten en zien opeens hun aantal views halveren. Velen stappen al over naar sites als GAB en Minds, etcetera.

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  Aangezien de kranten en Televisie aan het afsterven zijn, zullen ze al het mogelijke doen om de val tegen te gaan. Inperking van het internet is dan 1 vd beschikbare middelen en daar gaat men op het moment steeds verder in.

  Like

 4. tippelaar zegt:

  Dat is in NL ook zo. \wiens brood men eet wiens woord men spreekt, is regelrecht van toepassing op de NPO. (nederlandse propaganda omroep). Ik heb daar meerdere bewijzen van en daarom wantrou ik alles ten diepste wat op mij af komt via de staatsomroepen

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Vreemd he, de Haagse regenten eten ons brood, (het Nederlandse volk betaald deze figuren) alleen zij bijten de handen die hen voeren en ze spreken niet eens ons woord ??

   Like

 5. maarten1954 zegt:

  De Amerikanen zijn, in mijn geval, niet de enigen….
  Ik ben eerlijk verbaasd dat ik nog erg veel mensen spreek die ‘het nieuws’ volgen en nog geloven ook wat er voor/als nieuws gepresenteerd word.

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 3 people

 7. Rensk. zegt:

  Hier op de site geloofd men niet meer in de media. Maar hoe het zit met de rest van Nederland?Ik vrees het ergste.

  Like

 8. Anton Haksteeg zegt:

  Ik heb geen krant nodig en de TV heb ik voor NETFLIX daar kan ik kiezen wat ik wil zien en hoef me niet dood te ergeren aan die idioot de leeuw en consorten “Nederland op z’n smalst”. Er is voldoende informatie beschikbaar op het net. Een aantal van mijn Amerikaanse vrienden denken er net zo over in de USA en het is duidelijk dat daar de kranten nog bestaan door voor de linkse elite vooral tegen President Trump te keer te gaan terwijl men langzaam maar zeker door krijgt dat het die obama is die de grootste vernietiger en dus misdadiger was en is met zijn Iran deal en steu aan het moslim gebeuren.

  Like

 9. Thoth zegt:

  Ik geloof sowieso geen ene media meer. Het zijn allemaal Pinokkio’s. Ook Sputnik. Alleen B-wetenschap en blogs vertrouw ik tot op zekere hoogte.

  Like

 10. T.Troubadour zegt:

  Main stream lying anti Trump media .wat een gospe

  Like

 11. Onno zegt:

  Steeds minder Amerikanen geloven de media.

  Wat doen ze door het eten daar, dat ze zo traag zijn……

  Like

 12. R van Aalst zegt:

  De DNC en FBI in Amerika spelen onder een hoedje.
  De Clintons zijn nog corrupter dan het meest corrupte land in Afrika en hebben ook nog de MSM in hun zak, dit allemaal gefinancierd door de Russen Soros en Hollywood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s