Tunesië eist meer geld en ondersteuning van de EU

Screenshot_138

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Tunesische minister van Buitenlandse Zaken eist meer financiële en economische ondersteuning van het land door de EU. Hij heeft kritiek op de migratiepolitiek van de Europeanen.

Contra magazine

Khemaies Jhianoui, de minister van Buitenlandse Zaken van Tunesië, eiste van de EU duidelijk meer ondersteuning voor zijn land op. De Europese Unie moet niet alleen financiële hulp geven, maar ook helpen bij de wetgeving, bij de opbouw van een economie die tot concurrentie in staat is en bij de modernisering van de infrastructuur.

Want Tunesië zou volgens de minister het eerste land in de regio zijn dat een “echt” democratisch systeem ingevoerd zou hebben. “Wij laten bovendien zien dat er ook een tolerante islam bestaat. Tunesië is een jonge democratie – als we succes hebben, dan vergroot dat ook de veiligheid en de welvaart van Europa”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken verder. Bovendien zouden de kosten voor de ondersteuning van Tunesië duidelijk lager zjin dan die wanneer het land zou mislukken. Want als wij mislukken, dan zullen de gevolgen dramatisch zijn – voor Tunesië en voor Europa”, aldus Jhianoui verder.

De Tunesische regering zou echter geen opvangkampen voor illegale migranten in het land willen hebben, waarin in geval van een escalatie van de migratiegolf deze mensen via de Middellandse Zee naar het Afrikaanse continent teruggebracht worden. Want de “publieke opinie is hier tegen”. Men zou bereid zijn om in alle migratiekwesties met de EU samen te werken, “maar niet wat betreft zulke centra”.

Ook bekritiseerde Jhinaoui de migratiepolitiek van de Europese Unie, die volgens hem niet echt oplossing georiënteerd zou zijn. “Onze Europese vrienden zouden de wortels van het probleem moeten aanpakken. In plaats van de mensen, die uit de sub-Sahara en andere gebieden naar Europa willen, te stoppen, zou het beter zijn om de landen van herkomst erbij te helpen een perspectief voor hun bevolking te ontwikkelen.” Hij voegde er aan toe: “In plaats van de vluchtelingen naar Libië terug te brengen, zouden de Europeanen eraan moeten meewerken dat Libië een functionerende regering krijgt, die in staat is alle grenzen te controleren.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, Rotzakken, Tunesië. Bookmark de permalink .

29 reacties op Tunesië eist meer geld en ondersteuning van de EU

 1. Mirjam zegt:

  Ik snap niet waarom Europa überhaupt zaken met deze corrupte landen doet. Je kunt aan alles merken dat ze de boel proberen te flessen en de EU trapt er met beide voeten in.
  Gewoon niet onderhandelen, dat moest gebeuren. Want door die mensen gunsten te geven, maar je jezelf chantabel. Europa is het niets verschuldigd en het feit dat ze dat wel denken, zegt al genoeg.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   *hun i.p.v. het

   Like

  • tippelaar zegt:

   Tunesie is geen democratie, Er is geen moslimland ter wereld waar het politiek systeem democratisch is, ook in Tunesie niet.. Hij vertelt alleen praatjes voor de vaak, om EU.geld los te krijgen en hij maakt misbruik van het humanitaire denken in Europa door te dreigen met de vluchtelingen. Had ie aan mij een verkeerde. Ik maakte ALLE vluchtelingen af en liet zde lijken, opgestapeld in zeecontainers op de tunesische kust afzetten. Bij protest kwamen er daarna schietende mariniers..

   Like

  • fleckie zegt:

   Men kan net zo goed de ‘geschonken’bedragen aan moslems in mindering brengen, op de tegoeden, investeringen, als ‘reeds ‘afgedragen voorschot’ op…..de door moslem-landen het te ‘innen/ eisen’ van…$. +. € .

   Like

 2. maarten1954 zegt:

  Laat hem ff lekker de colère krijgen met zijn ‘eisen’.
  Maar ik durf wedden dat hij van rutte, kleine letter, en consorten min of meer zijn zin krijgt.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Deze Tunesische idioten hebben een paar weken geleden 1600 zware criminelen amnestie gegeven en al die smerige ratten zitten nu in Europa. Alleen de kolere krijgen is niet genoeg. We moeten al die criminelen in dat tering land terug dumpen, desnoods met paracute uit vliegtuig pleuren. Liefs eentje die niet open gaat!!!!!

   Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Ik ga niet met jou wedden, dan ben ik mijn fles wijn kwijt.

   Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, moslims eisen, enz. enz. enz. enz. enz.

  Geliked door 2 people

 4. Flo zegt:

  Hek eromheen,een keer een grote uitgave ,en klaar

  Geliked door 1 persoon

 5. Thomasson zegt:

  Kan de Tunesische Minister van Buitenlandse Zaken samen met zijn hele volk plus buren lekker de PEST KRIJGEN? …Met zegens van de EU …Ze hebben nu Pest genoeg in Afrika ..Mag hij een beetje van genieten ..Net als in de reclame van Oikos https://www.youtube.com/watch?v=Hk99fP78whQ

  Like

  • tippelaar zegt:

   Moslims, een archaïsch achterlijk volk dat je met steentijdmiddelee moet bestrijden, daar hoort de builenpest ook bij. Ik gun alle molims de builenpest (wel graag uit mijn buurt blijven, kom je te dicht bij dan wordt er op je geschoten. Deden ze vroeger ook. Het hielp wel).

   Like

 6. Elena zegt:

  Smerige afpersing !
  Rutte zal wel betalen van uw en mijn belastinggeld.

  Like

 7. Anton Haksteeg zegt:

  De Europeanen moeten dit en moeten dat en natuurlijk eist deze “democratie”?? geld van de EU en dus van Nederland. Wel wij eisen om te beginnen dat hij zijn moslims bij zich houdt en als hij dat eens4 jaar heeft laten zien dan kunnen we wellicht met hem praten mar wie hij ook is hij kan niets van ons eisen, laat dat duiderlijk zijn.

  Like

 8. Jean zegt:

  En het gaat maar verder en verder, het enige wat moslims en moslimstaten goed kennen is “EISEN” maar ja ze weten verdomd goed dat die EU zwakzinnigen maar blijven geven en toegeven.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Nou als ik terugkijk hoeveel geld er naar ontwikkelingshulp is gegaan en wat dat voor de landen heeft gebracht dan sla je stijl achterover. Het volk daar moet zelf de boel opbouwen. Is hier toch ook gebeurd na de oorlog. Zolang je de verantwoording van mensen overneemt komt er niks meer uit.

  Like

 10. Marc zegt:

  Het lijkt een zinvolle redenering: help landen van herkomst hun economie te ontwikkelen. Maar waar is de eigen verantwoordelijkheid voor de volken van die landen terug te vinden? Eveneens zinvol lijkt de eis tot financiering en modernisering van zowel wetgeving als infrastructuur. Maar waarom lijkt het dan toch zo verdomd veel op chantage?

  Laten we eerst even de islam afzweren, dan praten we verder!

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Na Turkije het tweede MO land dat de Eu gaat chanteren.

  Like

 12. Robby E. zegt:

  Kortom: Chantage!

  Like

 13. MF zegt:

  Eisen? Ze kunnen een verzoek doen. Ze hebben niks te eisen.

  Like

 14. Mirjam zegt:

  Ze chanteren gewoon omdat het kan. De Europese Unie heeft ervoor gezorgd dat Europa bekend staat als het continent waar alles kan en alles mag. Wij zijn de gekken, niet zij.

  Like

 15. fleckie zegt:

  We horen de laatste tijd niets over MUTTI MERKEL!

  Like

 16. Elena zegt:

  Vorig jaar was het een Tunesiér die de aanslag pleegde op de Kerstmarkt Berlijn.
  Laat Tunesië lekker de tyfus krijgen met hun eisen om geld.
  Smerig volk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s