Burgemeester van Leipzig eist leerplicht tot 25 jaar

Screenshot_157

De burgemeester van Leipzig (Burhard Jung, SPD) en de nieuwe klasgenoten – welk een vreugde!

(Door: “Inxi” – Vertaling: E.J. Bron)

De tegenstellingen in Leipzig zijn ernstig: erkende universiteitsstad, bolwerk van de links-radicale scene, overstroomd door asieleisers, bovenaan in de criminaliteitsstatistiek van de deelstaat Sachsen. Voorwaar niet echt aangenaam, maar ook niet echt verwonderlijk – Leipzig wordt immers al jarenlang door burgemeester Burkhard Jung (SPD) systematisch naar de kloten geholpen (auteur: met uitzondering van de dierentuin, die zoekt zijn gelijke in de wereld).

PI News (2)

Nu is het burgemeester Jung echter opgevallen dat het met het onderwijs in zijn stad niet goed gesteld is. Niet dat dit feit nieuw zou zijn. Uiteraard bedoelt Jung niet de hordes links-radicale vechtersbazen, die complete straten en wijken in de stad beheersen. Nee, het viel de burgemeester op dat veel jonge moslims “de hele dag rondhangen” en “zonder toezicht” zouden zijn. Dat is echter niet helemaal juist; de politie doet wel degelijk haar best om “toezicht” te houden op de dealers, verkrachters en rovers. Het succes is met het oog op de strijd op vele fronten met de Antifa, de georganiseerde misdaad in de beruchte Eisenbahnstraße, het geweld van de binnendringers, de dealers en de dagelijkse criminaliteit veeleer bescheiden.

En nu dus de eis van Jung tot een uitbreiding van de leerplicht tot 25 jaar om cultuur-vreemde analfabeten van de straat te krijgen. Van straat naar de basisschool, zogezegd.

Dealers als klassenvertegenwoordigers?

Volgens het Arbeidsbureau zijn alleen al in Leipzig ongeveer 700 (!) “asielzoekers” in de doelgroep van burgemeester Jung te kwalificeren. Let wel, het gaat Jung niet om speciale scholen of speciale klassen – hij wil voor de goudparels graag hun eerste onderwijs-weg openstellen. Daarom zou het wel degelijk mogelijk zijn dat de 22-jarige Mohammed in de voor- en naschoolse opvang terecht zou kunnen komen, de 19-jarige Mustafa blij is met de overgang naar groep 5, de 18-jarige Achmed helaas van de wandeldag uitgesloten moet worden, omdat hij zijn 11-jarige klasgenoten drugs wilde verkopen. Natuurlijk is het minder waarschijnlijk dat deze clientèle uitgerekend zou bukken voor een leerplicht. Dat zou ook burgemeester Jung moeten weten. Hoewel, vanuit het oogpunt van de dealers zou de eis uiteraard perfect zijn. Ecstasy in plaats van pauze-hap . . .

Uiteraard miskent Jung de rechtspositie volledig. Ook in Sachsen is men op zijn 18e meerderjarig en geldt men als volwassene, met alle daarbij behorende rechten en plichten. De leerplicht eindigt precies op deze dag en dat is ook goed. Er bestaan genoeg mogelijkheden om bij te spijkeren. Ook voor de clientèle van Jung. Zoiets veronderstelt echter een wil, eigen initiatief en een bepaalde mate aan intelligentie. Waarschijnlijk ziet de burgemeester van Leipzig deze eigenschappen niet bij de goudparels. Anders zou er geen sprake hoeven zijn van zo´n verplichting.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Inxi”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Duitsland, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, migrantengeweld, moralisme, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, sarcasme, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Burgemeester van Leipzig eist leerplicht tot 25 jaar

 1. Rensk. zegt:

  Het barst tegenwoordig van de Einsteins. Ik zweer erop. Als Einstein nog zou leven zou ie stijl achterover slaan van de enorme intelligentie, die tegenwoordig rondwaart.

  Geliked door 1 persoon

 2. kruisridder zegt:

  Hij bedoelt ongetwijfeld ook de Mohamedanen. Gemiddeld hebben dezen een IQ van minder dan 50….

  Like

 3. Republikein zegt:

  Normen nog lager stellen en straks is iedereen inderdaad kerngeleerde.

  Like

 4. Kutmongool zegt:

  Wat een kutmongool

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Tja, in de landen van herkomst hingen deze atoom fysici, tandartsen, architecten en andere hoog opgeleiden ook al op straathoeken in hun “prachtige” steden waar je nooit iemand zag werken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lee zegt:

  18 jaar is schijnbaar niet meer genoeg om de jeugdigen te indoctrineren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s