De Schaamte voor het Kruis

Screenshot_166

(Door: “OpWegNaarMorgen”)

Zo nu en dan kom je op het internet van die berichten tegen waarbij je met stoel en al achterover valt. Een zo’n stuk, en het is er slechts een uit duizenden die we nooit zullen lezen, betreft het volgende.

De CEO van de British Redcross, Mike Adamson, vraagt zich af of de woorden “British” en “Redcross” juist geen verkeerde associaties oproepen onder degenen die hulp worden geboden. Adamson denkt dat de christelijke achtergrond van de organisatie wellicht een bezwaar kan zijn, juist omdat hij zo’n voorstander is van diversiteit en niemand wil uitsluiten:

There is a risk that an organization with the words ‘British’ and ‘Cross’ in its title is confused with a Christian, establishment organization.

What the Red Cross learned at Grenfell, 1 sep 2017

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islam, Krankzinnigheid, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

16 reacties op De Schaamte voor het Kruis

 1. Rensk. zegt:

  Steeds meer mensen lijken koekoek te worden. Is dat een gevolg van te lange Vrede vraag ik me steeds meer af.

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Steeds meer mensen zijn koekoek…Het is het gevolg van de te lange periode van ja knikken op de meest idiote dingen.

   Like

  • Driek zegt:

   Rensk. zegt: Steeds meer mensen lijken koekoek te worden. Is dat een gevolg van te lange Vrede vraag ik me steeds meer af.

   Welnu, beste Rensk, het is al te lang rustig geweest, de mensen zijn weer eens toe aan een echte oorlog met veel dood en verderf, alles duidt daar ook op. Het is mij een raadsel dat men kiest voor de islam in plaats van voor het christendom. Alles is beter dan die verfoeilijke islam, want die wordt de ondergang van Europa. Het is natuurlijk idioot dat je niet meer veilig over straat kan lopen. Doch de mensen hebben er zelf voor gekozen. Dat blijkt ook wel uit de verkiezingsuitslagen. De doorsnee burger weet totaal helemaal niets over de islam. Ze denken nog altijd dat het een mooie exotische religie is. Zoiets als het Boedhisme.

   Geliked door 1 persoon

   • Peacepipe zegt:

    Daar lijkt het inderdaad op. Zweden is buiten beide wereld oorlogen gebleven. Kent dus al meer dan eeuw vrede. In plaats van daar blij om te zijn en die situatie zorgvuldig te bewaken, organiseren ze nu zelf op grote schaal een burgeroorlog met een vijand die zelfs nu nog steeds letterlijk binnenhalen!

    Like

  • MF zegt:

   Wat een verwarring, je wordt er niet goed van. Ik denk dat het komt dat de welvaart te langdurig aanwezig is, en dat vele heeft verslapt: hedonisme et cetera.. Zie ondergang West-Romeinse Rijk (vgl. EU).

   Geliked door 1 persoon

  • J.C.; zegt:

   “Adamson denkt dat de christelijke achtergrond van de organisatie wellicht een bezwaar kan zijn, juist omdat hij zo’n voorstander is van diversiteit en niemand wil uitsluiten”

   Deze idioot is giga swaar koekkoek.
   WTF the redcross een christelijke organisatie??????
   Het rodekruis is een elite-nwo organisatie van zakkenvullers met de Zwitserse vlag en opgezet door een bankier, wat wil men nu nog meer dan?? Het rode kruis heeft totaal niets van doen met waar het echte christelijke kruis voor staat!!!
   Komt men (nuttige idioten) met collectebus aan de deur voor het rode kruis vraag ik altijd eerst even waarom de directeur een jaar salaris heeft van 5 ton en de collectanten veel vrije tijd erin stoppen om te komen bedelen????

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12230:elite-veroorzaakt-rampen-en-bedelt-vervolgens-om-geld&catid=20:het-complot&Itemid=33

   Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Veel Engelsen hebben het Royal-syndroom, dat is traditie, opvoeding, welstand, pochen met de beste kostschool, en door dit keurslijf slaan ze door met drank, drugs, sex en andere zaken die het daglicht niet kan verdragen, oh en volgens mij ook nog schizofrene inslag, Typisch Engels.

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Dan is de traditie te strak, maar in West-Europa is de vrijheid ook vaak te ruim.

   Like

   • tippelaar zegt:

    vrijheid is veel verantwoordelijkheid. Veel mensen blijken die verantwoordelijkheid niet aan te kunnen en voelen zich nergens verantwoordelijk voor, zelfs niet voor hun vrijheid.
    Daar komen ze pas achter als ze hun vrijheid kwijt zijn.

    Like

 3. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Religie heeft afgedaan in Europa, West Europa.
  De christelijke religies…………….
  Kerken dicht, gesloopt, religieuze beelden en andere kenmerken op rommelmarkten, brocante of decoratie in Restaurants, zoals bv. in Antwerpen.
  Alleen de kunst blijft over.

  Like

  • MF zegt:

   Een priester (een zeer edele man): zei op zijn sterfbed:
   “Zolang wij hetgeen er op Golgotha (zie : Pasen) gebeurd is, niet begrijpen, zal het nooit wat worden op deze wereld”.

   Voorlopig dansen we in West-Europa om het “gouden kalf”. Totdat “de bom ” valt…

   Like

   • MF zegt:

    P.S. Toevoeging:
    “Alleen de kunst blijft over”. Wat een decadentie. Paul Witteman zit ook altijd te schimpen op het Christendom, en noemt het zelfs misdadig als je zo wordt opgevoed. Ondertussen kicked hij op Bach: allemaal religieuze muziek natuurlijk. “Zum k*tschen”… Hij maakt er een mooi programma over bij de NPO. De belastingbetaler financiert de zaak…

    Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Naast het rode kruis is er al de rode halve maan want het rode kruis mag niet werken in islamitische landen. Goederen en geld schenken mag het westen uiteraard wel maar de halve rode maan verdeelt het aan de mensen in die landen. Nu zit ik niet te wachten op een rode halve maan in Nederland en ik raad het Engeland ook niet aan want bij rampen loopt je dan het risico dat de moslims van de rode halve maan je niet komen helpen als het er op aan komt, want moslims gaan natuurlijk voor.

  Hoe meer het christendom word afgebroken hoe meer ellende voor iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 6. MF zegt:

  @Tippelaaar
  Daar raak u m.i. precies de kern. Meer vrijheid, zou moeten beteken: meer verantwoordelijkheid. Maar die twee zijn niet in evenwicht in onze maatschappij, en daarmee is vrijheid verworden tot bandeloosheid en vrijblijvendheid, en alleen maar rechten claimen, zonder plichten. Kan niet !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s