Alice Weidel wil in 2021 de AfD aan de regering brengen

Screenshot_181

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Wat betreft de fractievoorzitster van de AfD is het helder: in het jaar 2021 moet haar partij klaar zijn om aan een regering deel te nemen. Margaret Thatcher is haar politieke voorbeeld.

Contra magazine

Vier jaar in de oppositie en daarna direct in de regeringsbank – dat is het doel van de fractievoorzitster van de AfD, Alice Weidel (foto), aldus de “Bild am Sonntag”. “Op de middellange termijn is het ons doel om vorm te geven, en daarom willen we in de regering. Vanaf 2021 willen we zover zijn”, aldus de politica. Daarom moet haar partij in het parlement “een Formule 1 auto worden, waarmee we iedere race tegen de anderen kunnen doorstaan.”

Screenshot_183De voormalige Britse premier Margaret Thatcher is daarbij haar “politieke voorbeeld”, zoals ze benadrukte. “Mij imponeert haar biografie, het zwemmen tegen de stroom in, ook als het onaangenaam wordt. Thatcher heeft Groot-Brittannië overgenomen toen het land economisch aan de grond zat, en ze heeft het weer op het juiste spoor gebracht. Groot-Brittannië profiteert daarvan tot op de dag van vandaag.” De door Thatcher veroorzaakte enorme problemen als gevolg van de gigantische golf van privatisering – o.a. bij het openbaar vervoer en in de gezondheidszorg – storen haar vermoedelijk niet.

Haar partij zou echter ook voor vrouwen aantrekkelijker moeten worden. Dat slechts 18% van de AfD-kiezers vrouwen zouden zijn, zou te weinig zijn: “We hebben nog geen bevredigende antwoorden wat betreft de verenigbaarheid van gezin en beroep. Daar moeten we aan werken om voor vrouwen aantrekkelijker te worden. Ik ben voorstander van gratis kinderdagverblijven en kleuterscholen, omdat dit gezinnen direct helpt. Daar moeten we aan werken.”

Het is echter duidelijk dat alleen de CDU als potentiële coalitiepartner voor de AfD in aanmerking komt. Echter alleen maar met een duidelijk conservatiever profiel, zoals de ÖVP in Oostenrijk onder de nieuwe partijchef Sebastian Kurz dat heeft gedaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Alice Weidel wil in 2021 de AfD aan de regering brengen

 1. Alice Weidel wil in 2021 de AfD aan de regering brengen, tja dit vergezicht kon wel eens te laat komen, gezien hoe het tempo van de islamisering in Europa om zich heen grijpt. Het zal wel aan mijzelf liggen maar ik vertrouw géén 1 politieke partij en hun afzonderlijke politici, met al hun mooie praatjes om stemmen te winnen en vergezichten. Men gewoon achteruit gezet, geen vooruitgang, alleen maar de steeds erger wordende ellende van hun exotische vrienden uit het Midden-Oosten.

  Geliked door 2 people

 2. Goldie zegt:

  Haar partij zou echter ook voor vrouwen aantrekkelijker moeten worden. En dat wil het AfD oplossen met gratis kinderdagverblijven en kleuterscholen. Tjonge, tjonge wat een armoede weer. Een oud PVDA trucje om mensen te paaien. Als Alice dit inderdaad gezegd heeft, maar dat betwijfel ik, dan kun je de AfD nu al afschrijven.

  Like

 3. Roeland zegt:

  “De voormalige Britse premier Margaret Thatcher is daarbij haar “politieke voorbeeld”.
  Dat is mijn voorbeeld beslist NIET! Dat is kiezen voor keihard neo liberalisme. Werken tot je 70 ste o.a..
  Alice Weidel tot nu toe had je mijn steun, maar deze uitspraak doet mij huiveren. Jammer!

  Like

 4. P.Kossen zegt:

  Die reacties, tjonge jonge , deze dappere dame is nog maar net begonnen. Wat bezielt de thuis blijvers om zo te reageren. En maar afzeiken wat erg, ik vindt het fantastisch dat er dit soort mensen zijn die hun verstand nog laten werken voor het eigen volk!!!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  Merkel voelt de hete adem van AfD in haar nek en ‘dus’ wordt actie ondernomen, dwz hetze gevoerd tegen de AfD met verwijzing naar nazi-tijdperk van Hitler


  Omdat de geschiedenis ons meer dan voldoende heeft laten zien waartoe dat zou kunnen leiden
  http://www.pi-news.net/afd-bashing-in-berliner-s-bahn/

  ‘Johannes’ ontgaat het dat hij al lang in het fascistische tijdperk van Merkel zit

  Like

 6. Jan zegt:

  Je verzint het niet:

  Migratie heeft er voor gezorgd dat Duitsland opener naar de wereld toe staat en moderner is geworden, in staat beter te concurreren. Niet luisteren naar de radicalen zoals de AfD, die een hetze voert tegen moslims en tegen de ‘kapitalistische democratie’ (?????), met moet in vooruitgang geloven, niet zeggen ‘moslims’ maar buren, kameraden, collega’s en medeburgers. Wie de visie van de AfD volgt is tegen innovatie (?????), chauvinistisch en zondert Duitsland af van de rest van Europa. Duitsland moet weliswaar enkele tegenslagen overwinnen zoals het doodrijden van Duitsers, maar achter de horizon lacht het geluk ons al toe

  Migration hat Deutschland weltoffener und moderner gemacht
  Alan Posener
  https://www.welt.de/debatte/kommentare/article170323915/Migration-hat-Deutschland-weltoffener-und-moderner-gemacht.html

  Video: Die Bertelsmann-Stiftung hat untersucht, wie verbunden sich Muslime zu ihren europäischen Heimatländern fühlen: Demnach fühlen sich rund 96 Prozent der Muslime in Deutschland wohl und wollen sich integrieren.

  Das icht nicht lache!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s