Amsterdam: Raad wil opheldering over geheime campagne

Screenshot_192

Diverse partijen in de Amsterdamse gemeenteraad willen opheldering over het antiradicaliseringsbeleid van de gemeente.

Weekblad Elsevier schreef zondag op basis van vertrouwelijke stukken en gesprekken met betrokkenen over een geheim project dat zou zijn opgezet in opdracht van de onlangs overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Volgens het blad werden de raad en wethouders er niet over geïnformeerd.

CDA-fractievoorzitter Diederik Boomsma noemt het verhaal ’bizar’ en vindt dat „alles nu boven tafel moet.” VVD-raadslid Marianne Poot spreekt van een „heftig artikel” en wil dat de onderste steen bovenkomt. „Waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd?” Raadsleden bespreken de kwestie donderdag in een commissievergadering.

Lees verder>>>
(h/t “Henk der Niederländer”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Amsterdam, Barbarisme, Censuur, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Amsterdam: Raad wil opheldering over geheime campagne

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik had het al gelezen bij Elsevier. Ik viel zowat van mijn stoel.

  Eberhard van der Laan wilde zo graag de boel bij elkaar houden kost wat het kost. Ook als hij hiermee buiten de democratische paden moest lopen.

  Ik kan niet anders concluderen dat de stank van het rottende P.v.d.A. kadaver intern binnen de partij niet meer te harden was en men met paniek voetbal wilden redden wat er nog te redden zou vallen.

  Hun project de multiculturele samenleving mocht niet mislukken.

  Het zou een mooi project zijn geweest (ik meen het) ware het niet dat men ook moslims wilden laten meedoen.

  Door de moslim in het multiculturele project te betrekken was het vanaf begin gedoemd te mislukken.

  Nog steeds willen ze niet begrijpen dat de moslim gaat voor mono cultuur.

  Eberhard rust in vrede.

  Het is je gegund.

  Je hebt op jou manier “verblind door ideologie” je stinkende best gedaan.

  Like

  • tippelaar zegt:

   Nu v.d. Laan dood is en al zijn uitzwaaiers hun kaarsjes hebben gedoofd en de bloemen in de vuilcontainer hebben geflikkerd, komen zijn lijken uit de kast. Ik denk dat er nog wel meer zullen volgen. Ik zie het aureool van v.d.Laan nu al verbleken. Als we alles weten wordt het: “Weet je nog, die klootzak van v.d. Laan…………….!

   Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Nou, wacht even.
    Ik denk dat van der Laan als mens best ’n goeie vent was.
    Maar het probleem wat anderen voor hem geschapen hadden was te groot.
    Hij was niet opgewassen tegen z’n eigen streven om de samenleving tussen lichtgetint tot zwart en blank in Amsterdam te verbeteren.
    Werd het slachtoffer van de manipulaties van de top van z’n eigen partij door en met hun ongebreidelde immigratiezucht.
    Op ’n gegeven moment vond hij zich terug in ’n situatie die zich helemaal tegen hem zou keren.
    Kwam niet meer uit de problemen, kreeg kanker en was weg.

    Like

 2. leefbarbaar zegt:

  De gemeenteraad is natuurlijk zelf de stront, die de beerput vulde.
  Hebben ze ooit hun controlerende taak uitgevoerd?
  Nee, ze deden niks anders dan hun eigen wethouders uit de wind houden.

  Daarnaast is het behoorlijk debiel om haatvolk via youtubefilmpjes te willen (de)radicaliseren; youtube is juist vergeven van de filmpjes van haatvolk, die elkaar afmaken, in de fik steken, verkrachten, dieren mishandelen, enz.
  Geef ze dan een Donald Duck, leren ze tenminste nog Nederlands en lang niet zo duur.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Niet alleen links, maar ook nog een gluiperd ! O, dat hoort bij elkaar .

  Like

 4. tjonge zegt:

  “wil dat de onderste steen bovenkomt”
  .
  dan moet je rutte vragen of die wie “voorzitten” in die vergadering..

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  LInkse hersens. Ik ken ze. Ik weet dat als zo een geen gelijk krijgt dan draaien ze de boel zo dat ze het gelijk aan hun kant krijgen, terwijl het gelijk absoluut niet aan hun kant is. Op een hele slinkse smerige achterbakse manier. En reken maar dat ze daar vele dagen (nachten?) over broeden. Heel veel mensen trappen er in. Totdat ze er een tegen komen die ze wel door krijgt en dan gaan ze haten en niet zo’n klein beetje ook. Schijtlui Ik vermoed sterk (weet het praktisch wel zeker) dat van der Laan ook zo’n zogenaamd “zachtaardig” typje is

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter zegt:

  Wellicht kan de heiligverklaring van Eberhardt worden ingetrokken.

  Like

 7. Helena zegt:

  Onderstaande brief heb ik destijds, dus voor zijn overlijden, naar de Telegraaf gestuurd. Niet geplaatst uiteraard, waarschijnlijk niet politiek correct, en de man was erg ziek dus dat kon je natuurlijk niet maken!

  “Aha, de ‘kliek’ van koningin Saadia, de rechterhand van ‘burgervader’ Van der Laan is ontmaskerd! Zijn we verbaasd, nou wij niet, wel woest! Onder het toeziend oog van deze zgn. ‘bruggenbouwer’ en ‘verbinder’ is er dus gedurende zijn ambtsperiode, een grote puinhoop van gemaakt! Van der laan alleen is niet terminaal ziek, dat is heel Amsterdam op een enkele heldere van geest na. Deze zwaar geislamiseerde stad is dus een bolwerk van jihadisten aangevuurd door de moslimbroederschap, niks geen de-radicalisering! Bij Van der Laan is het duidelijk ‘eigen volk laatst’ zoals wij hebben ervaren toen we een vreedzame demonstratie wilden houden tegen de islamisering van Europa en Nederland! In Amsterdam waren we overduidelijk niet welkom, en was er zelfs sprake van een bommelding bij de Stopera, waardoor de demo moest worden afgeblazen! De bom leek niet alleen bedrieglijk echt maar bleek dat na een 1 jaar durend onderzoek ook te zijn! (Typisch dat dat bekend werd gemaakt nadat er weer een demo, elders in het land, was aangekondigd !) De demonstranten werden destijds in Amsterdam ‘voor hun eigen veiligheid’ met bussen uit het centrum verwijderd omdat ze bijna gelyncht werden door de door links opgetrommelde hysterische ‘lieve mensen’ van Amsterdam genaamd Antifa – juist ja: degenen die in Hamburg bij de G20 hun visitekaartje nog hebben afgegeven. Ik zeg: schaam je Van der Laan!!!! Voor straf geen brug ter nagedachtenis! ”

  En als Van der Laan hier niet tegen opgewassen was dan had hij eerlijk moeten zijn, en zijn ambt neergelegd! Maar hij wilde zo graag ‘shinen’ als de grote held des vaderlands in een drie uur durend eerbetoon! De vraag is nu: komt die onderste steen ooit boven? En wie gaat Islamsterdam redden van de ondergang? Er is toch geen eer meer aan te behalen?

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Niets anders dus dan een ordinaire landverrader

  Like

 9. Wachteres zegt:

  https://www.parool.nl/amsterdam/groenlinks-vindt-ophef-over-geheime-campagne-onterecht~a4526229/

  Groenlinks vindt ophef over geheime campagne onterecht

  Fractieleider Rutger Groot Wassink van GroenLinks Amsterdam vindt alle ophef over het geheime anti-radicaliseringsproject van de gemeente ‘hijgerig’ en ‘onterecht’.

  Dat zegt hij op Twitter. Volgens Groot Wassink is de raad afgelopen maart door toenmalig locoburgemeester Kajsa Ollongren ingelicht over de onlinestrategie van de gemeente.

  Dat klopt echter niet helemaal: het ging toen over het inschakelen van ‘bevriende vloggers’ om namens de gemeente een boodschap te verspreiden. In de grijscampagne ging het om een acteur, waarvan niemand mocht weten dat de gemeente erachter zit.

  Volgens de fractievoorzitter waren in maart ‘sommige partijen enthousiast over online strategie, andere minder’. “Nu vol mee gaan speculeren en doen alsof we niets wisten past niet bij ’n raadslid,” zegt Groot Wassink op Twitter.

  Hij vervolgt: “Dat raadsleden nu verbijsterd zijn dat er online iets gedaan werd en doen alsof de raad van niets wist zegt vooral iets over hun geheugen en gretigheid om te speculeren.”

  Like

 10. Wachteres zegt:

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/elsevier-en-het-parool-van-der-laan-liet-saadia-a-t-opdraaien-voor-geheim-antiradicaliseringsproject~a4525993/

  Elsevier en Het Parool: Van der Laan liet Saadia A.-T. opdraaien voor geheim antiradicaliseringsproject

  De voormalige Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is zondag postuum zwaar onder vuur komen te liggen vanwege een vermeend ‘geheim’ antiradicaliseringsproject. Verschillende raadsfracties spreken van een bizar verhaal en hebben om opheldering gevraagd.

  In het kielzog van de fraudekwestie berichtten verschillende media, waaronder de Volkskrant, over mismanagement en vriendjespolitiek bij de afdeling. Half september voerde Van der Laan een pijnlijk debat over de kwestie. Daarin gaf hij omzichtig toe dat hij de afdeling niet goed had aangestuurd. Het was bovendien een onbevredigend debat omdat verschillende vragen van raadsleden onbeantwoord bleven. Uit piëteit met de terminaal zieke Van der Laan durfde de gemeenteraad de burgemeester niet te hard aan te pakken.

  Nog meer verbazing is er over de suggestie dat Van der Laan Saadia zou hebben gebruikt én ontslagen om de betalingen aan vlogger Said te verdoezelen. ‘Dat zou een Frank Underwood-achtige actie zijn’, zegt CDA-raadslid Diederik Boomsma, refererend aan de hoofdrolspeler uit House of Cards. Boomsma constateert dat het verhaal over meesterintrigant Van der Laan precies past in het straatje van de ontslagen ambtenaar. ‘En we weten dat zij haar ontslag bij de rechter aanvecht.’

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ziek of niet, ‘aardig’ of niet, de grote smoel van de jonge Van der Laan heeft me doen walgen van die persoon. Zo was zijn karakter.
  Een rooie rat blijft een rooie rat.

  Doei, Van der Laan!

  Like

 12. pietje precies zegt:

  Als er één op de hoogte was van de ins en outs van HET PROJECT was het wel die
  islamitische infiltrant S.a-T. En zij is in het Westen niet de enige.
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4476
  Vervolg te vinden door de 6 van de url hierboven te veranderen in een 5.
  Nederlandse vertaling op de site van Antinevin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s