Syrië-oorlog: Qatar noemt handlangers van het terreurcomplot

Screenshot_177

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In een tv-interview gaf de voormalige minister-president van Qatar, al-Thani (foto), toe dat vanaf het begin buitenlandse machten – namelijk de VS, Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar zelf – de Jihadisten in Syrië aanvoerden, financierden en van wapens voorzagen, en zodoende rechtstreeks hebben bijgedragen aan de escalatie van de oorlog.

Contra magazine

Niet alleen dat met medeweten van de Amerikaanse regering Saoedi-Arabië opdracht gaf tot het bombarderen van de internationale luchthaven van Damascus, zoals een gelekt NSA-document laat zien, evenals het feit dat de “bewapende oppositie” in Syrië in feite vanaf het begin onder directe buitenlandse (o.a. Amerikaanse en Saoedische) controle stond, ook steeds meer andere smerige details over de oorlog in Syrië komen aan het licht.

Alle tot nu toe bekende aanwijzingen en bewijzen, volgens welke het vooral de NAVO-landen VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije, evenals de Arabische Golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit enz., waren die de Syrië-oorlog aanwakkerden en bespoedigden, worden nu stap voor stap bevestigd. Aanwijzingen en bewijzen, waarvoor men al die jaren daarvoor “samenzweringstheoreticus”, “anti-Amerikaan” enz. werd genoemd.

Maar die hele smerige was, die nu in het dispuut binnen de Coöperatie van golfstaten (GCC) – vooral tussen Saoedi-Arabië en Qatar – wordt gewassen, brengt de waarheid vermoedelijk stap voor stap aan het licht. Want beide kanten beschuldigen elkaar ervan de “Islamitische Staat” en Al-Qaida ondersteund te hebben. En je kunt er van uitgaan dat beide kanten gelijk hebben, temeer daar in feite alle Golf-monarchieën jarenlang jihadistische groepen in Syrië, in Irak en in Libië financierden – en dit grotendeels waarschijnlijk nog steeds doen.

Nu gaf de voormalige minister-president van Qatar, Hamad bin Yassim Jaber al-Thani, die ook het overzicht had over de Syrië-operaties van Qatar tot het jaar 2013, in een interview met Qatari TV toe dat zijn land samen met Saoedi-Arabië, Turkije en de Verenigde Staten al vanaf het eerste begin van het zich aftekenende conflict in het jaar 2011 wapens aan jihadistische groepen leverde. Het doel was vanaf het begin om Assad en diens ondersteuners te verjagen.

Weliswaar wees al-Thani de geloofwaardige beschuldigingen van ondersteuning aan de “Islamitische Staat” van de hand, hij gaf echter toe dat de Golfstaten en de VS Al-Qaida in Syrië (in de vorm van het Al-Nusra-Front) vanaf de eerste jaren van de oorlog ondersteunden en hij benadrukte eveneens dat Qatar “omvangrijke documenten” en aantekeningen zou bezitten volgens welke de oorlog gepland was om te zorgen voor een Regime Change.

Nadat al-Thani toegaf dat de golfstaten de Jihadisten in Syrië met toestemming en ondersteuning van de Verenigde Staten en Turkije bewapenden, zei hij: “Ik wil niet op details ingaan, maar we hebben er omvangrijke documenten over om Syrië over te nemen.” Hij benadrukte dat de in 2015 overleden koning Abdullah van Saoedi-Arabië en de VS Qatar ervoor inzetten om een vooraanstaande rol in te nemen bij verdekte operaties in Syrië, om zodoende de plaatsvervangende oorlog uit te voeren.

In het interview probeerde de voormalige minister-president de ondersteuning van Qatar aan terreurgroepen ermee te verdedigen dat ze immers allemaal samen (dus ook de VS en Saoedi-Arabië) deze groepen financierden en terwijl deze landen eventueel hun ondersteuning verminderden, zouden ze toch allemaal “met ons in de loopgraaf hebben gezeten”.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Jihad, Qatar, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Syrië, Terrorisme, Turkije, VAE, verloedering, VS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Syrië-oorlog: Qatar noemt handlangers van het terreurcomplot

 1. Mary zegt:

  De VS onder de Obama regering en NAVO landen die de oorlog aanwakkerden en ondersteunde…., Rusland die daar het Amerikaanse en door de NAVO ondersteunde gajes heeft moeten verdrijven en de bevolking in veiligheid heeft gebracht, we wisten het al, fijn dat het nog even bevestigd wordt.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het deksel wordt van de beerput afgehaald. De drek komt boven drijven!

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Een gedeelte van het interview heb ik gezien en werd afgelopen woensdag uitgezonden op tv in Qatar. Wat ik al wist werd daarmee bevestigd en het NSA document bevestigd dat ook.
  Met dank aan deze landen werd Syrië kapot gemaakt, mensen op de vlucht gejaagd, waar wij weer mee mogen dealen, cultuur historische monumenten en gebouwen kapot gemaakt, vele doden en gewonden. Genocide op christenen en jezidi’s . Obama mag wat mij betreft gelijk opgepakt worden en berecht en de rest van de kliek zoals Erdogan idem dito.
  De VN met hun leugens over chemische aanvallen opdoeken en alle verantwoordelijken berechten die de “White helmets” van al Qaida/al Nusra hebben gesteund met belastinggeld zoals Koenders deed. Deze beerput moet helemaal opgeschoond worden en iedereen die vieze handen heeft berecht. En de media wat de leugens verkondigde idem dito.

  Like

  • Stef zegt:

   Beste Petra , sterke reactie van jou. Maar hoe kunnen we het zo ver krijgen dat deze lui daadwerkelijk veroordeeld worden en vooral de media hier met de billen bloot gaat?

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Stef, ik heb het sterke vermoeden dat er al aan gewerkt word want dit soort openbaringen tijdens interviews komen niet zomaar. Volgens mij speelt Trump het “spel” ontzettend clever. Hij doet alsof hij de olifant in de porseleinkast is maar ondertussen werkt hij stug door. Er zit eind november een heel belangrijke rechtszaak aan te komen in Amerika in de zaak Reza Zarrab en het kan zomaar zijn dat Erdogan dan hangt. Erdogan weet dat en probeert op allerlei manieren te voorkomen dat die rechtszaak doorgaat.
    Dat de “Weinstein” zaak naar buiten kwam is ook niet toevallig en die beerput moet helemaal uitgemest worden want er speelt nog meer, maar dat geld ook voor John McCain die afgelopen week in de zaak van het nepnieuws over Trump en de zogenaamde “Golden Shower” als de man ontmaskerd werd die het nep dossier naar de FBI heeft gebracht en dat dossier is betaald door Hillary Clinton. Dat de files over John Kennedy nu naar buiten komen is ook niet toevallig en zo zijn er nog een heleboel zaken wat het daglicht niet kan verdragen en uitgemest gaat worden.
    Dat de msm zich stilhoud is een teken aan de wand maar dat ze ooit de waarheid zullen moeten brengen lijkt me logisch.

    Trump heeft tijdens de verkiezingen gezegd dat hij Hillary Clinton achter de tralies wil omdat ze corrupt is en ik denk dat dit ook gaat lukken. De rest van het linkse zooitje word hopelijk niet gespaard en ik mag hopen dat de “Nobelprijs voor de vrede” die Obama kreeg, ingetrokken word en hij ook berecht word omdat hij een soevereine staat met proxylegers aangevallen heeft. Er word o.a. ook in Nederland aan gewerkt dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de genocide op de christenen en Jezidi’s berecht kunnen worden.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Dat de files over John Kennedy nu naar buiten komen is ook niet toevallig

    Nee, omdat toeval niet bestaat, niet in deze zaak want daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt.

    Like

  • Assyriër zegt:

   Weinig toe te voegen.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    Je verwoord helemaal mijn mening.
    Wat ’n duivels koppel die Clintons!
    Maar ook Obama is natuurlijk nèt zo schuldig.
    Ik ben er met jou van overtuigd dat Hillary dit jaar nog in staat van beschuldiging zal worden gesteld,.
    Die ‘Nobelprijs voor de Vrede’ voor Obama was natuurlijk een ongelofelijke misser, die als ’n boemerang gaat terugkeren.
    Ook Obama zal in de loop van 1918 in de beklaagdenbank mogen plaatsnemen…
    Dat zal een immens drama worden voor al die waanzinnige linksen zoals bijvoorbeeld ‘vrouwtje Halsema’, die indertijd zèlfs voor TV verklaarde dat “als hij het haar zou vragen, zij het wel zou weten…”

    De smerige teef…!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Honderd jaar later natuurlijk.
    19818 Lijkt me niet tijdig genoeg, dat zal 2018 moeten worden.,.,.,

    Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Een gedeelte van het interview met Engelstalige ondertiteling is hier te vinden. Het complete interview in het Arabisch staat op youtube en duurt meer dan 2 uur.

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Nu zien we maar weer wat de Nobelprijs voor de vrede nog waard is.
  Arafat, EU, Obama, fraai stel geboefte.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  En wij ….gewone mensen zakken langzaam weg in de SMERIGE DREK van de wereld.

  Like

 7. Kourosh zegt:

  Ik hoor niets over de rol en lot van iran hier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s