Catalaanse leiders aangeklaagd door Spaanse overheid voor rebellie

Screenshot_6

De Spaanse regering klaagt de Catalaanse leiders aan voor rebellie, opruiing en misbruik van belastinggeld.

De Spaanse openbare aanklager José Manuel Maza spant een rechtszaak aan tegen de politici die de onafhankelijkheid van Catalonië uitriepen. Voormalig minister-president Carles Puigdemont, voormalig viceminister-president Oriol Junqueras  en Carme Forcadell, voorzitter van het Catalaanse parlement, zijn de eerste namen die voorkomen in de aanklacht.

Het is nog niet duidelijk of er voorzorgsmaatregelen genomen zullen worden voor de genoemde politici, zoals bijvoorbeeld hechtenis. Elke beslissing wordt gebaseerd op ‘de ernst van de daden’.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, democratie, dictatuur, soevereiniteit, Spanje, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Catalaanse leiders aangeklaagd door Spaanse overheid voor rebellie

 1. IkBenHet zegt:

  En gróót gelijk dat zij hebben. Minimaal 15 á 30 jaar celstraf.
  Het allermooiste is, dat het plegen van de misdaden minutieus vastligt op video.
  De hele poppenkast in het parlement, inclusief het hóófdelijk stemmen is live opgenomen. De 70 vóór stemmers staan dus, tijdens het uitbrengen van hun stem, met hun smoel op beeld.
  Hoe makkelijk kan je het als aanklager en rechter op een serveerblaadje aangereikt krijgen 🙂
  “Som i serem” maar de wet geldt voor iedereen!! Oók voor communistische anarchisten!!

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ben benieuwd of ze asiel krijgen in Brussel. Heeeeeeeeeel benieuwd.

  Like

 3. Harry zegt:

  “Misbruik van belastinggeld ” door de Catalanen ?
  Kun je dat als argument gebruiken als premier van een land dat goeddeels drijft op het geld dat in het Noorden wordt verdiend ?
  Is dat niet HEEL erg hypocriet ?

  Geliked door 1 persoon

 4. IkBenHet zegt:

  UPDATE:

  “El president de la Generalitat cesado Carles Puigdemont está este lunes en Bruselas, según ha avanzado hoy EL PERIÓDICO. Se encuentra acompañado de los ‘exconsellers’ de Governació, Meritxell Borràs (PDECat); Salut, Toni Comín (ERC); Interior, Joaquim Forn (PDECat); Treball i Afers Socials, Dolors Bassa (ERC) y Agricultura Meritxell Serret (ERC) del Govern destituido. Puigdemont y estos cinco ‘exconsellers’, que han viajado en coche a Marsella (Francia) y han cogido un avión desde ahí a Bruselas, tienen previsto solicitar asilo político en Bélgica, según ha informado La Sexta y confirmado este periódico.”

  Kort samengevat: Puigdemont en nog 5 ex-parlementariërs zijn van plan politiek asiel in België aan te vragen. Zij zouden per auto Spanje verlaten hebben en in Marseille het vliegtuig naar Brussel hebben genomen…

  http://www.elperiodico.com/es/politica/20171030/puigdemont-esta-en-bruselas-6390005

  Like

 5. tippelaar zegt:

  Juncker en timmermans willen bloed zien en zorgen er voor dat de Catalaanse asielaanvragers geen asiel krijgen in Belgie maar worden uitgeleverd aan spanje. Kolfje naar de hand van deze twee eu.sse.ers, Kunnen ze hun macht gebruiken om andere landen en politici schrik aan te jagen, zoiets als: “je ziet wat er van komt als je uit de EU wil.”

  Like

  • IkBenHet zegt:

   En zo hoort het ook te zijn.
   Je overtreedt legio wetten en brengt een welvarende regio in krap 4 weken naar de rand van de afgrond. Laat de Catalanen tot op het bot verdeeld achter. Oeps…putsch mislukt; koffers pakken en in België asiel aanvragen. En U tippelaar bent van mening, dat dit gehonnoreerd dient te worden!??
   Zijn simpelweg lieden die willens en wetens op grove wijze de wet hebben overtreden.

   Like

 6. Bas zegt:

  Door de Catalaanse kopstukken te laten arresteren saboteert de Europese Unie het Volkenrecht. De EU is nu feitelijk gezien een totalitaire staat ! Jammer dat Amnesty International nog niets heeft ondernomen om de gevluchte president te helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s