Berekening: zorgpremie naar € 1600,-

Screenshot_21

DEN HAAG – Nederlanders zien de komende jaren de zorgpremie verder oplopen. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft berekend dat de zorgverzekering deze kabinetsperiode zo’n € 300,- duurder zal worden. De gemiddelde zorgpremie bedraagt nu jaarlijks € 1290,- Dat wordt in 2021 maar liefst € 1601,-

De Telegraaf

De hogere kosten zijn onder meer het gevolg van het besluit van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU om het eigen risico te bevriezen op € 385,-. De rekening hiervoor wordt bij de premiebetalers gelegd, met name de mensen die meer verdienen. De laagste inkomens worden immers via de zorgtoeslag gecompenseerd. Daarnaast blijven de kosten van de gezondheidszorg stijgen, wat de verzekeraars zullen doorberekenen in de premie.

Overigens vermeldt het planbureau er wel bij dat de stijgende zorgpremie is meegenomen in de koopkrachtberekeningen die onlangs zijn gepubliceerd en waaruit bleek dat de overgrote meerderheid van Nederland er op vooruitgaat. Het is dus niet zo dat de stijgende zorgpremie nu een nieuwe verrassing is die de koopkracht onder druk zet.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, ChristenUnie, D66, Graaien, Hypocrisie, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

30 reacties op Berekening: zorgpremie naar € 1600,-

 1. Rensk. zegt:

  Voor de nieuwkomers stijgt er niets. Alles gratis.

  Geliked door 2 people

 2. Irma Vlasblom zegt:

  Prima spaarplan voor de rijken want zij worden steeds ouder.
  De overige mensen sterven vroeg uit armoede.
  Zij kunnen het zich niet permitteren om naar de specialisten te gaan of om medicijnen te slikken.
  Nog meer mensen die hun zorgpremie niet kunnen betalen.
  De geschiedenis herhaalt zich.

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Het Nederlandse volk zal elk jaar door de misdadige beroepspolitici zwaarder worden belast voor de ongebreidelde massa-immigratie van uitzuigers, profiteurs, moordenaars, rovers en verkrachters..!

  Geliked door 3 people

 4. Rensk. zegt:

  Vraag me af of de premie zorgkosten via inkomen ook nog gaat stijgen. Zeggen dat b.v. werkenden minder belasting gaan betalen en dan bij de zorgpremie via inkomen weer wat afsnoepen. Zal me niet verbazen als ze daar ook nog iets mee gaan doen. Dit is nog maar het begin. We zullen met zijn allen toch de asielindustrie moeten bekostigen. Hoe dan ook. Iedere keer dat de mensen de gevestigde politiek aan het bewind willen dan zullen ze iedere keer weer meer in moeten leveren. Hebben heel veel mensen nog steeds niet door.

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Daar komen dan het ‘eigen risico’ en de tandartskosten nog bij.
  En de ‘medicijnen’ die niet vergoed worden.

  In 2019 gaan we minstens 1000 euro per jaar meer betalen, vermoed ik.
  Ja, het kost wat, de zorg voor die ‘vluchtelingen’, hè, stommelingen die weer op Markje en z’n kameraden hebben gestemd!

  KLOOTJESVOLK! Zwaai vooral ook lekker met je vlaggetje naar de ‘oranjes’ met hun privéafdeling in het Haagse ‘Bonobo’ ziekenhuis. Die lui hoeven niet bang te zijn als ze ziek worden. De ‘oranjes’ zijn zóóó ‘in de Heer’, maar ze gaan het liefst zo laat mogelijk naar Hem toe.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Ik kijk ook altijd met verbazing naar die mensen, die urenlang achter die dranghekken staan om de oranjes te zien.

   Like

  • Hws zegt:

   Beste tistochwat, laat je niet negatief uit in Suriname heb ik ergere dingen gezien, het geld wat ik over hou van mijn bijstand stuur ik naar een famile, dit geeft mij hoop, ik kijk niet meer naar deze Nederlandse maatschappij, ik kijk naar de ander die het nog slechter heeft getroffen dan ik.
   Als ik negatief ben vervloekt ik deze Nederlandse samenleving, maar ik kijk ook uit naar de toekomst van de mensheid, en in mijn hart word ik blij dat ik nog iets kan doen voor een familie die het minder heeft als ik.
   Dat geeft mij een blij gevoel,dat is wat Gods Woord bedoeld, geeft en u zal gegeven worden, dus doe het goede, en u zal beloond worden niet op deze aarde maar in de Hemel zal u rijkdom geven worden
   Please verander je denken, weet dat Jezus Christus voor jou gestorven is.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Hws 31 oktober 2017 om 22:24

    U bent een gelukkig mens. Ik kan niet wachten tot God hier orde op zaken komt stellen. Had ik ook maar een rotsvast geloof. Volgens mij is dat de enige manier om de ellende die over ons wordt uitgestort, te kunnen verdragen.
    Ik hoop dat u een christen bent die inziet dat de mohammedaan satan dient. ‘Christenen’ die heulen met de islam, zijn geen christenen, maar afgodendienaren.

    Like

   • tjonge zegt:

    ik ben een beetje in de war hws, in een ander topic loopt u te verkondigen dat u het niet red zonder geldelijke steun van u ouders /familie, en hier houdt u geld over om weg te geven aan iemand die armer is dan u ?
    weten de mensen/uw familie wel dat u geld weg loop te geven wat u net van hun hebt gekregen ?
    ik zou redelijk pissed off zijn….

    Like

   • tjonge zegt:

    moet u niet op jehova.nl zijn ?

    Like

   • tjonge zegt:

    u zegt; “Je hebt gelijk, ik word financieel ondersteund door mijn broer en mijn ouders om een normaal bestaan te lijden, daarom ben ik te vreden,”
    .
    en hier zegt u; het geld wat ik over hou van mijn bijstand stuur ik naar een famile, dit geeft mij hoop,
    .
    .
    als ik u broer of ouder was kreeg u never 1 cent meer van mij !

    Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Die Premie stijging naar Euro 1600 voor de basis verzekering is tot daaraan toe.
  Wat veel erger is: DE MEESTE NEDERLANDERS WETEN NIET DAT DIT SLECHTS ÉÉN DERDE DEEL VAN DE TOTALE ZORG-BIJDRAGE IS………………..

  Overzicht inkomensafhankelijke bijdragen
  Ontwikkeling van de inkomensafhankelijke bijdrages (in 2016, 2017 en 2018)

  2016 2017 2018
  Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw (werkgeversheffing) 6,75 procent 6,65 procent 6,90 procent
  Inkomensafhankelijke (eigen) bijdrage Zvw (ondernemers/gepensioneerden) 5,50 procent 5,40 procent 5,65 procent
  Inkomensafhankelijke bijdrage Wlz (voorheen AWBZ) 9,65 procent 9,65 procent 9,65 procent
  TOTAAL 22,2 %

  22.2 % van moderaal inkomen Euro 35.000 = Euro 7770.

  Gemiddeld genomen Basis Premie in 2018 Euro 110.p.mnd jaar = Euro 1320

  Eigen risico jaar 380
  _______________

  TOTAAL EURO 9470 JAAR = EURO 789.- MAAND

  BRON:
  https://www.zorgwijzer.nl/faq/wat-is-de-inkomensafhankelijke-bijdrage

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Dank voor de uitgebreide info inkomensafhankelijke bijdrage. Eigen risico is 385 euro. Maar een kniesoor die over 5 euro valt als je pak m beet rond de 800 euro per maand betaalt , omdat je verplicht solidair moet zijn met mensen, die nog nooit ook maar iets hebben bijgedragen aan deze maatschappij

   Geliked door 1 persoon

 7. Golden Girl zegt:

  Vies vuil pleuris kabinet , sorry voor mijn woorden elk jaar door ziekte ben ik in 3 maanden door mijn eigen risico heen, stel grafbakken, lekker burgertje treiteren

  Geliked door 1 persoon

  • Hws zegt:

   Beste goldengirl, vanwege mijn diabetes al 35 jaar ben ik in een maand Doormijn eigen risico heen,ik hoop nog steeds dat de oppositie een tegen maatregel neemt om het eigen risico af te schaffen.
   Wees niet te negatief, er is nog hoop, ik hoop dat dit kabinet het einde van het jaar niet haalt, vanwege hun afschuwelijke plannen, de rijken en werkenden worden rijker, en de mensen die geld nodig hebben worden steeds armer.
   Je bent niet de enige, uit jou uitlatingen te lezen , ik zelf heb ook het zelf moeten ervaren wat het is om een bijstand uitkering te krijgen, dat alles duurder word en in komende jaren nog duurder gaat worden.
   Dit is de macht van het kwade, het kabinet, maar laat je niet door het kwade beïnvloeden, daar heb je alleen zelf mee, doe het goede waar je in je hart blij van word, dat geeft een positieve instelling, laat deze wereld maar begaan in hun zondige denkwijze, de toekomst licht voor ons in Jezus Christus.

   Like

   • Cynicus zegt:

    En dan wordt je als bijstandsgrechtigde autochtoon waarschijnlijk als stront behandeld. De Turken en de Marokkanen in de bijstand krijgen de vertroetelende koninklijke behandeling. Waar of niet waar ?

    Like

 8. Hws zegt:

  De werkende beroepsbevolking zal het in de toekomst beter af zijn, maar de aowers en uitkering gerechtigden krijgen het in de toekomst op hun bord door het derde kabinet Rutten, de rijken worden steeds rijker en de armoede zal toenemen vanwege de klimaathysterie

  Geliked door 1 persoon

 9. tjonge zegt:

  “dat de overgrote meerderheid van Nederland er op vooruitgaat. ”
  .
  tja, rutte, DAT moet je even gauw voorkomen dan, niet dan ? vuil stuk schorem !!

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   btw, hoezo gaan we er op vooruit ? ik merk al jaren niks van meer koopkracht, wel minder !

   Like

   • Hws zegt:

    Je hebt gelijk, ik word financieel ondersteund door mijn broer en mijn ouders om een normaal bestaan te lijden, daarom ben ik te vreden, als ik dit niet had thanks God,had ik al zelfmoord gepleegd !!!!!!!!!

    Like

 10. Rensk. zegt:

  Eigen volk gaat voor en niet andersom. Zo gaat het in de natuur ook en dat is normaal gedrag. Dieren weten het beter dan mensen. Althans beter dan de gevestigde orde en de mensen die op hen stemmen,

  Geliked door 2 people

 11. Nachtkaarsje zegt:

  Ik ben even gaan rekenen, maar het gemiddelde wat de Teleleugenaar ons voorschotelt is niet waar. De gemiddelde zorgpremie bedraagt nu jaarlijks € 1290,-
  Ik heb een WAO uitkering en betaal 1693 euro in 2017. Ik heb voor het gemak de basis verzekering alleen genomen, want ik ben ook extra verzekerd voor fysiotherapie, oftwel 10 behandelingen, want daarna mag ik de therapeut zelf gaan betalen. Of een nog hogere premie gaan betalen. Ik zit dus 403 euro boven het gemiddeld met een basis verzekering en eigen risico.
  Volgens de telegraaf zijn er dus ook mensen die 403 euro onder 1290 euro zitten.
  Zijn er mensen die 887 euro per jaar betalen aan de conglomaraten? Ik ken ze niet en ik heb er ook nog nooit van gehoord. Zeggen dat ik een zorgtoeslag krijg en dus minder betaal is onzin, want die zorgtoeslag betaal ikzelf via de andere belastingen.
  Oh ja ik ben ziek, zit in de WAO, dus ik betaal altijd, al 29 jaar de hoofdprijs en ik word er zo langzamerhand erg moe en teneergeslagen van.

  Like

  • Hws zegt:

   Weet nachtkaarsje je staat niet alleen er zijn heel veel mensen in jou situatie, ik ook, ik wordt zelfs bij gestaan met geld door mijn broer en ouders, geen kans op werk, diabetes
   Geen toekomst perspectief meer en 53 jaar oud, ik kijk alleen maar uit naar mijn dood en of de terugkomst van mijn Here Jezus Christus.

   Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Ik krijg ook ondersteuning van anderen, niet veel, maar gelukkig toch wat. Ik ben 57 jaar nou, en als ik dan kijk wat er gaande is in de zorgsector dan slaat mij de schrik om het hart omdat ik aan de vooravond van verzorging sta. Nee, deze wereld is verrot en ik kijk uit naar de nieuwe onder leiding van Jezus.

    Like

 12. Perfide Albion zegt:

  Alles om die buitenlandse parasieten in leven te houden.

  Geliked door 1 persoon

 13. leefbarbaar zegt:

  Zolang veel graaiers in de zorg ook politici zijn, zal er niets veranderen.
  Wij laten dat toe.
  Daarnaast de waanzin om iedere zieknegert medisch te verzorgen tot in lengte van jaren, gratis.
  Wij laten dat ook toe.
  Tijd voor Agema I.

  Like

 14. Marian zegt:

  Het is net wat Edgar Muller PVV zei; wij betalen met zijn allen de migratie. Daardoor kunnen wij zelf nog amper medische hulp krijgen.

  Like

 15. Jade zegt:

  Schijtziek word ik ervan…
  Als alleenverdiener is de kar bijna
  niet meer te trekken.
  Nog even en dan kan ik m`n gezin
  ook inschrijven bij de voedselbank.

  Like

 16. Marian zegt:

  Het plunderen blijft gewoon doorgaan zolang wij dit zelf niet stoppen en blijft Rutte maar lachen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s