OOK TOEN WAREN ZE FOUT . . .

Screenshot_24

Enthousiaste Duitse burgers (1933).

(Door: “Driek”)

Steeds meer worden wij in onze vrijheden beknot door dien farizeeërs in Den Haag die nog altijd niet het licht hebben gezien. Doch misschien hebben zij een trage denkwijze die je ook wel aantreft bij zware drinkers. Ik wind mij daar danig over op, lezer, soms is het zelfs zo ver dat ik met rood aangelopen gelaat mijn hoofd op het bureau bonk. Want, let wel, spitse lezer van “E.J. Bron”, het Vrije Woord waar zo dapper voor is gestreden, behoort binnenkort tot de verleden tijd. Dankzij Merkel en de ongelooflijke lichtzinnigheid waarmee die vrouw Duitsland opoffert aan honderdduizenden zwarte islamitische Afrikanen en daarmee een historische schuld op zich laadt, grenst werkelijk aan totale waanzin. Zij heeft op misdadige wijze een gehypnotiseerde volkerenmassa, die volledig aan de genade van hun god Allah is overgeleverd, van harte welkom geheten.

Edoch, ook toen, in den jaren dertig, toen Adolf Hitler Duitsland ten oorlog voerde, bleef de Duitse bevolking lijdzaam toekijken hoe een stel misdadigers hun land in een wrede dictatuur veranderde. Zonder enig merkbaar verzet lieten de Duitsers gelaten de wrede barbarij over zich heengaan. Zelfs onder de 525.000 duizend Joden die in januari 1933 in Duitsland woonden, bleken geen gevoelens van paniek of zelfs maar ongerustheid te bestaan. In de loop van de eerste maanden van 1933 moet Hitler al snel hebben opgemerkt dat hij de steun genoot van kerken en universiteiten. Daardoor kon hij ongestoord zijn plannen – zoals hij beschreef in ‘Mein Kampf’ – volvoeren en kon de Nationaal Socialistische regering zijn gewelddadigheden botvieren op den Joodsche bevolking en andere onwelgevallige lieden.

Doch ondanks de grote weerzin tegen Frau Merkel heeft Duitsland toch weer een vrouwelijke dictator die gansch Europa meesleept naar den armoe. En net zoals gedurende de Nationaal Socialistische dictatuur onder Adolf Hitler past ook nu weer de regering Merkel grove journalistieke censuur toe. Zowel internetgebruikers als nieuwsbladen mogen geen ongeremde kritiek meer leveren op het huidige beleid. Frau Merkel is een incarnatie van het Grote Kwaad dat als een grauwe gifwolk rondzweeft in de Duitse steden en dorpen.

 En er is helemaal niets veranderd, want, lezer, toen een enkele dominee in 1933 het geweld tegen de Joodsche burgers veroordeelde, schoot niet één kerkelijke autoriteit hem te hulp. Toen Joodsche ondernemingen werden geboycot, werd er geen enkel religieus tegengeluid gehoord. Toen Adolf Hitler zijn scheld-tirade tegen de Joden hield, bleven de bisschoppen zwijgen. Toen Joodsche collega’s werden ontslagen, tekende niet één Duitse hoogleraar in het openbaar protest aan. Toen het aantal Joodsche studenten drastisch werd ingeperkt, was er geen universiteitscomité of faculteitsmedewerker die in verzet kwam. Toen er overal in het land boeken werden verbrand, gaf geen Duitse intellectueel, of wie dan ook in Duitsland, openlijk blijk van enige schaamte. Zelfs den beroemde schrijver Thomas Mann (1875–1955) ging kortstondig mee met het Nationaal Socialistische gedachtegoed. Zijn boeken werden bij de beruchte boekverbranding op 10 mei 1933 niet in het vuur geworpen.

Screenshot_25
Frau Merkel. Het ‘Grote Kwaad’.

Dus, vraag ik U, waarom zouden ze dan nu ineens in verzet komen? Neen, met Frau Merkel heeft Duitsland de nieuwe Adolf. En in plaats van onderkoning Seyss-Inquart heeft Nederland nu Mark Rutte. Betonblokken op de Dam en voor het Centraal Station. Gewapende marechaussees die den burgers moeten beschermen tegen een terroristische aanslag. Nog duidelijker kan de vijandschap der islamitische barbaren voor den Nederlandsche bevolking niet uitkomen. En dat noemt zich dan een vredelievende religie. Welnu, lezer, ik heb schoon genoeg van dien zogenaamd vredelievende religie.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, dictatuur, Duitsland, Europa, Historie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op OOK TOEN WAREN ZE FOUT . . .

 1. Jean zegt:

  Beste Driek, in Brussel in die EU misdaadorganisatie zit véél gevaarlijker tuig dan in Den Haag, de nationale clubjes zijn maar reetlikkers van de troep in Brussel, in Brussel zit de echte DICTATUUR daar kunnen die van Madrid nog veel van leren.
  Het is nu aan ons die DICTATUUR te elimineren.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Jean, ik zou willen dat ik het kon maar ik weet niet waar te beginnen. Heeft iemand anders misschien ideen hoe dat aan te pakken?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De Rooms Katholieke Kerk heeft zich definitief van Europa afgewend en richt zich nu intensief op andere landen die het Christelijk geloof nog willen omarmen.
    De grote kentering is in gang gezet door de Rotterdammer Erasmus, die het ei legde voor de vernietiging van een religie die zich in de voorgaande duizend jaar op basis van chantage, onderdrukking, roof, diefstal en moord had ontwikkeld tot een monsterachtige en schatrijke international.
    Erasmus heeft zich naast de publicatie van een aantal “Overdenkingen” vooral beperkt tot het schrijven van de boeken “Lof der Zotheid” en “Utopia”, waarin voor het allereerst, zij het op indirecte wijze, een andere wereld dan die in dienst van de Kerk werd geïdealiseerd.
    De Duitser Luther echter, was een van de zeer weinigen die de methoden van de Kerk, welke bestonden uit het financieel uitknijpen van het volk en de allesomvattende dwang om te leven volgens Kerkelijke richtlijnen, daadwerkelijk wilde veranderen.
    Hij, de Brabander Jeroen Bosch en de Zwitser Calvijn, waren de hoofdpersonen in het drama van de “Verlichting” dat in Europa honderdduizenden mensenlevens heeft gekost.
    Luther wilde de Kerk toegankelijk maken voor het gewone volk dat niet kon lezen en schrijven.
    De Bijbel was trouwens een verboden boek voor het gewone volk, alleen in het bezit van priesters en de adel.
    De Christelijke Kerk stabiliseerde de samenleving en toen die Kerk in vraag werd gesteld werd Europa in een poel van chaos en totale rechteloosheid gestort.
    De bestaande wereldlijke orde was niet in staat de rechtsorde te handhaven, wat tot gevolg heeft gehad dat o.a. in Duitsland 1/3-e van zijn bevolking werd gedood in opeenvolgende oorlogen en binnenlandse conflicten.

    Men verwacht dat de huidige ontkerkelijking, die zijn wortels vind in de zestiende eeuw en het resultaat is van de “Verlichting”, er toe zal leiden dat in 2050 de laatste sporen van het Christelijk Geloof in Europa verdwenen zullen zijn.

    Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wilt Gij niet wat de Duitser ziet
  vergeet Driek’s wijze lessen niet…!
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. Helena zegt:

  Ook wij waarde Driek, hebben schoon genoeg van deze terreurorganisatie vermomd als ‘religie’ genaamd islam. U heeft het weer fantastisch verwoord, de parallellen met het toen en het nu, hoe triest het verhaal ook is. Iemand die het ook heel duidelijk heeft beschreven in haar boek ‘om erger te voorkomen’ is Nanda van der Zee. Een aanrader, maar zeker geen makkelijk leesbaar boek, zeer gedetailleerd en daardoor ook een document dat bewaard moet blijven zodat je het altijd nog even na kunt kijken – opdat wij nooit vergeten – Maar zolang men het zelf nog prima voor elkaar heeft komt men niet in verzet of is te bang of te lui of ziet het nut er niet van in ‘omdat het toch niet helpt’. Hulde aan de Patriotten die, ondanks de weerstand die ze bij iedere demo ondervinden nota bene van het ‘eigen’ volk, toch de straat op blijven gaan. U ook een gezegende dag toegewenst 🙂

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Goed geschreven Driek.

  Vooral de oplopende lijn in stadia die vervolging van Joden in beeld brengt vanaf 1933 tot 1940. Bij elke stap die in boosaardigheid verder ging bleef de toenmalige kerkelijke en wetenschappelijke elite stil. Geen bescherming voor Joden. Is het vandaag anders? Eigenlijk niet.Voor de vorm legt men vandaag op 4 mei een krans en plaatst voor de paar synagoges die we nog hebben een beetje qua vorm een politie bewaking container. De bewaking voor Joodse scholen moeten de Joden zelf regelen en betalen. Dat doen ze zonder verder te mokken. Maar Joden die herkenbaar op straat lopen gaan een groot risico aan. Melden ze een “incident” met pure Jodenhaat dan krijgen ze van de politie het advies om in het vervolg beter niet herkenbaar van huis te gaan.

  Gelukkig is er vandaag de dag wel een staat waar Joden gegarandeerd niet meer vervolgd worden en dat is maar goed ook.

  Terwijl de Joden sinds 1945 sterk uitgedund maar niet klagend verder werkten aan verbetering van de wereld ging in Amsterdam op zekere dag een burgervader undercover om de ongevraagd binnengehaalde islamitische oorlogszucht en Jodenhaat met kilo’s wensdenken en nul kennis van zaken het hoofd te bieden.

  Zouden de moslims ons ooit kunnen brengen wat de Joden ons gebracht hebben?

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Zouden de mossels ons ooit kunnen brengen wat al die slimme Nederlanders bedacht hebben.
   Zonder die slimme Nederlanders konden wij hier niet eens wonen, dan stond half Nederland onder water.
   Ze hebben hier zelfs de video recorder en de CD bedacht.
   Dus zo slim zijn die Joden nou ook weer niet, anders hadden zij het wel bedacht.
   Zonder die Nederlanders hadden ze daar nou nog geen CD kunnen draaien.
   Dus doe nou niet of iedereen verder een beetje achterlijk is als je niet uit Israël komt.

   Like

 5. Jade zegt:

  We kunnen er schoon genoeg van hebben,
  maar met een geboortepercentage van 1.6
  per europese vrouw en 8.0 per moslima
  weten we wie de macht “democratisch”
  gaat overnemen.
  Wat gaan we er aan doen???
  De tijdbom tikt verder…

  Like

 6. Japio zegt:

  Griezelig Driek die overeenkomsten van toen en nu. Je zou bijna denken dat men van fouten uit het verleden zouden moeten leren maar helaas.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  De islam en de islammelingen werken verlammend op een ieder die niet zijn gezonde verstand gebruikt en Rutte weet niet eens meer waar zijn verstand zit.

  Like

 8. tjonge zegt:

  driek zegt; ” Toen er overal in het land boeken werden verbrand, gaf geen Duitse intellectueel, of wie dan ook in Duitsland, openlijk blijk van enige schaamte.”
  .
  beste driek, nu worden boeken niet verbrand maar herschreven en onwelgevallige teksten worden gecensureerd en veranderd naar sneeuwvlokjes-teksten…
  en nieuwe onwelgevallige met rechts geluid boeken worden zowiezo niet uitgegeven….

  Geliked door 1 persoon

 9. Cynicus zegt:

  Zeer duidelijk en goed beschreven.. Het was heel erg vals en stom om de joodse bevolking van Europa grotendeels uit te roeien. En heel erg onmenselijk. Vele creativiteit, ervaring en kennis ging verloren..

  Echter menselijkheid kun je van mensen als het om de centen en de belangen (territorium) gaat nauwelijks verwachten.

  Dan worden mensen roofdierachtige wezens en dan vallen alle maskers van zogezegde beschaving af..

  De geschiedenis heeft ons veel geleerd dat mensen beesten worden wanneer er ellende is

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Beste Driek, uw goede artikelen vergen veel van uw gezondheid, maak u zich niet kwaad, maar probeer nog te genieten van wat er nu nog is en straks niet meer.
  Denk aan uw gezondheid.

  Like

 11. ReneKampers zegt:

  Nu zijn de paarden vervangen door kamelen en de ruiters door witte soepjurken , verwarde baarden en zure smoelen …Heil Hitler werd vervangen door Allahu Akbar …en …..we zijn opnieuw vertrokken na 73 jaar rust en vrede in ons Europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s