De PVV, een gelopen verhaal?

PVV vogel

(Door: H. Numan)

Je hoort niet zo gek veel over de PVV. Zo heel af en toe wat over Wilders. Nu hij politiek onschadelijk lijkt te zijn zelfs wat positiefs zo af en toe. De laatste tijd over hoeveel idioten hem in tenenkrommend Neddelans vertellen dat ze hem gaan vermoorden. Daar staat tegenover dat FvD loopt als een tierelier. Het lijkt me dan ook heel goed om dat eens nader te bekijken.

Eerst even over dat fameuze Forum voor Democratie. De twee opportunisten werden op 23 maart 2017 beëdigd. De heren Baudet en Hiddema hebben geen enkele politieke achtergrond en ervaring. Helemaal niets. Ze hebben elk 223 dagen politieke ervaring om precies te zijn. Minus vakanties, minus recessen. Dat is alles. FvD zit in de oppositie. Dan kan je letterlijk alles beloven, en dat doet ze dan ook. Met twee zetels doet men niet zo gek veel, ongeacht over hoeveel ervaring je beschikt of hoe betrouwbaar je bent. De SGP zit al 99 jaar in de Kamer, altijd met 2-4 zetels.

De wijze waarop Baudet in de Kamer is gekomen, is een beetje sneu. Niet voor hem zelf, ik gun het hem van harte. Maar voor de mensen die op hem stemden. Baudet was een van de krachten achter het Oekraïne-referendum. Net als Jan Roos dacht hij: “Goh, dat gaat lekker. Nu eventjes incasseren.” Dus begon hij een partijtje waarmee hij de concurrentie met de PVV aanging. Dat deed hij een stuk slimmer dan Roos. Het gebeurt zelden dat zetelrovers de eerst komende verkiezingen overleven. Wilders is een grote uitzondering. Bontes en van Klaveren waren dat niet. Die verdwenen uit de Kamer en Jan Roos is weer journalist. Dat doet hij overigens prima.

Beide heren gingen dus even snel scoren. Roos gokte verkeerd, Baudet goed. De groep Bontes –Van Klaveren profileerde zich als een soort van ‘PVV light’. Het FvD is de versie ‘PVV politiek correct’. Eigenlijk helemaal geen PVV, maar dat laatste houden ze liever voor zichzelf. Anders gaan ze Bontes en Van Klaveren achter na.

U wilt een voorbeeldje? Een regent in Rotterdam, Joost Eerdmans, denkt zeer democratisch dat hij het monopolie op conservatieve kiezers heeft aldaar. De PVV heeft daar niets te zoeken. Of ze zo vriendelijk wil zijn om daar geen campagne te voeren. Rotterdam is van hem! Deze regent Eerdmans voelt de hete adem van Mozart in z’n nek en gaat daarom samenwerken met FvD. Tot zo ver, prima. Niks mis mee. Maar Eerdmans wil erg graag een asieligzoekerscentrum faciliteren. Dat is goed voor zijn carrière. Hij doet wat voor boerkameester Aboe Taleb, dan doet boerkameester Aboe wat terug voor hem. Leuke job. Mooi huis met fraai uitzicht en lage hypotheek. Onhandige regeling regelen. Zoiets dus. U kietelt mij, ik kietel u. Daar is Nederland groot mee geworden.

Wilders is daar begrijpelijk furieus over. Maar het duo Theo en Thea (Baudet & Hiddema)? Geen woord! Die vinden het prima. Beste mensen, dit geeft mij heel sterk de indruk dat Baudet hard bezig is om ook regent te worden. Om opgenomen te worden in de elite en mee te kunnen draaien in de baantjescarrousel.

Maar, zullen sommige mensen zeggen, die arme Thierry wordt van alle kanten bedreigd. Klopt. Maar door wie? Enkel door zeer extreem links, en enkel omdat hij geen beveiliging heeft. Antifa is dapper genoeg om stront in brievenbussen te stoppen als er geen enkel risico is. Vandaar dat Baudet een bruine envelop aantrof en Wilders niet. Dat Antifa een hekel heeft aan Baudet zegt erg weinig. Die hebben aan iedereen die niet extreemlinks denkt een hekel.

Dan nummer twee: Mr. Theo Hiddema, een zeer goede advocaat. Een van de beste in Nederland. Hij is te huur voor iedereen die het kan betalen. Even ter herinnering: Hiddema schurkte jaren tegen de PVV aan, maar op een niet verwijtbare manier. We willen natuurlijk geen omzet mislopen, wat? Daarna gooide hij een lijntje uit naar VNL van de twee zetelrovers Bontes en van Klaveren. Of die beter boden. Winnaar werd Baudet. Die betaalde het beste, dus zit hij nu daar.

Als Wilders met Eerdmans in zee was gegaan, dan had hij hem direct de plank laten lopen vanwege dat asieligzoekerscentrum. Maar FvD? Nee hoor. Die niet. Ze zwijgt. Kortom, beide heren hebben erg weinig problemen met de plannen van Eerdmans. En waarom zouden ze? Ze zitten enkel in de Kamer voor de centjes.

Over Baudet hoort u genoeg. Er is geen mediaboycot tegen hem. Wel tegen de PVV. Vertelt u mij eens: is er één tv-zender, krant of belangrijk blog dat de PVV door dik en dun steunt? Ik hoor het graag van u. Er zijn drie grote blogs in Nederland: GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en The Post Online. Alle drie hebben ze een afgrijselijke hekel aan de PVV, en steken dat bepaald niet onder stoelen of banken. De rest, helaas, is ‘klein bier’.

Let wel, de redacties van die blogs hebben een hekel aan de PVV. Niet hun lezers. GeenStijl is een heel klein beetje bij gedraaid, misschien omdat hun reaguurders elke keer als GeenStijl de PVV over de hekel trekt daar fors commentaar op hebben. DDS en TPO trekken zich niets van hun lezers aan. Die schelden vrolijk door. Ongeacht hoe hun lezers er over denken. Er is maar één verlosser, en die heet Baudet! Je leest zo heel af en toe wat positiefs over Wilders of de PVV op DDS en TPO, maar dat is meer omdat het niet anders kan. Noodgedwongen. Niet van harte.

Het idee dat twee splinternieuwe politici eventjes het systeem gaan veranderen is te zot voor woorden. Dat gaat echt niet gebeuren. Sterker nog, het is gewoon onmogelijk. Als dat wel kon, dan had de SGP Nederland allang verandert in een theocratie. Die proberen dat al 99 jaar. Maar als u DDS en TPO leest, kan dat prima. Er zijn helaas genoeg niet zo intelligente mensen die dat vreten als ware het chocoladevla.

Nog idioter is de pret waarmee DDS en TPO genieten als FvD virtuele zetels overneemt van de PVV. Virtueel. Het zijn tenslotte polls. We hebben maar één pol, en die heet ‘verkiezingen’. De PVV stond in die polls bijna twee jaar constant boven de 30 zetels en piekte op 42 virtuele zetels. Tot er verkiezingen in zicht kwamen, toen duikelden ze – zonder enige reden – van 42 naar 12. De media (inclusief DDS en TPO) genoten. Een rechts conservatief blog zou zich moeten afvragen waarom de PVV virtueel vele zetels verliest als Wilders zelfs maar niest, en de VVD zonder een krasje vele belangrijke ministers te grazen moet zetten. Dat is nogal opmerkelijk. Maar dat interesseert DDS en TPO geen ene moer. Delenda Wilders!

De grootste afkeer hebben de ‘rechts conservatieve’ blogs aan het ontbreken van democratie binnen de PVV. Dat is, zo schijnen ze te denken, het bewijs dat Wilders dictator wilt worden. Werkelijk? De politieke partijen hebben in de kamer geregeld dat politieke partijen een hele grote zak geld krijgen als ze vereniging zijn (want dat is democratisch) en in de Kamer verkozen worden. Op eigen benen staan en zelf geld inzamelen bij de mensen die je partij ondersteunen, ach. Dat is zo dom. Waarom zouden we? We kunnen ons toch door iedereen laten betalen? Dat is wat u nu doet: u betaalt niet voor de PVV, maar wel voor D66, de VVD, DENK en alle andere partijen. De PVV is gratis, die moet haar eigen broek ophouden.

Wilders heeft een keuze moeten maken tussen gemakkelijk groot geld incasseren en een stabiele partij. Hij koos voor het laatste. Toen de LPF verkozen was, vochten de diverse LPF-poppetjes elkaar letterlijk de tent uit. Pim Fortuyn was er niet meer om leiding te geven, en ik betwijfel of zelfs hij in staat was geweest om dat te voorkomen. Mogelijk, maar we zullen het nooit weten. Feit is dat de LPF afging als een gieter toen ze in de regering zat. Die regent Eerdmans is het laatste LPF-poppetje dat nog overeind staat.

Er is geen enkel bewijs dat Wilders zelfs maar denkt aan een dictatuur. Helemaal niets. Hij heeft geen boek ‘Mijn Strijd’ geschreven. Er zijn geen plannen voor wat er moet gaan gebeuren als de PVV aan de macht komt, helemaal niets.

Sterker nog, ik vrees dat de politiek van de PVV veel te slap is. Niet omdat ik ondemocratisch ben of een dictatuur voor sta, maar omdat een populist of opportunist zo’n onmogelijke opgave nooit zou accepteren. De gerechtelijke macht – die Wilders nogmaals wil knippen en scheren – moet volledig hervormd worden. Asieligzoekers is een complete industrie geworden. Teveel linkse rakkers vreten uit die ruif en willen absoluut niet brodeloos worden. Het onderwijs moet hervormd worden. De politie is een aanfluiting. Het leger? Dat hebben we allang niet meer. Werk? Dat gaat tegenwoordig weer op freelance en afroepbasis. Alleen stukloon ontbreekt nog. Zorg? U zorgt maar voor u zelf! Uitkeringen? Niet voor gewone Nederlanders, enkel voor asieligzoekers en mohammedanen die verder spugen op ons land.

Er wonen nu meer, veel meer dan een miljoen mohammedanen in ons land. Ondersteund door zeker 2 miljoen linkse Nederlanders die dat deels uit principe en deels uit misplaatst idealisme doen. Laten we het eenvoudig houden en stellen dat er 3 miljoen Nederlanders en niet Nederlanders zijn die zich dood willen vechten om hun verworvenheden te behouden. Wat ga je daar mee doen? De gevangenis in? Opsluiten in kampen? Hoe lang? ‘Onze’ mohammedanen die hun echte nationaliteit voor geen prijs willen opgeven (mw. Arib zou dat best kunnen, maar uit principe wil en doet ze dat niet) zijn niet welkom in hun eigen land. Alleen als ze op vakantie komen. Anders echt niet. Op de boot zetten en daar aan wal plaatsen? Dat is niet mogelijk, nog afgezien van het feit dat zoiets onmenselijk is. Maar het is wel een probleem dat opgelost moet worden. Of op z’n minst besproken moet kunnen worden.

Ik geloof niet dat Baudet een samenzwering is van ‘de elite’ om Wilders te elimineren. Maar u kunt gerust van me aannemen dat men er in de diverse sociëteiten er graag een goed glas cognac op toost. De PVV met 10 zetels en het FvD met 10 zetels is voor hen een natte droom. Vandaar dat Baudet geen duimbreed in de weg gelegd wordt. Laat ‘m maar gaan. Twee kleine rechtse partijtjes is veel beter dan een grote.

Als laatste wil ik u vragen om eens te kijken wat FvD werkelijk wil. Als je het partijprogramma leest, lees je het D66-programma. Maar dan liberaler, dat is leuk als u + 2x modaal verdient, en minder Europees. Dat is alles. Bejaarden kunnen beter de pil van Drion bestellen, want in hun verkiezingsprogramma moet u wel tot 66 jaar door. Da’s beter dan tot je 68ste, maar evengoed. Als je de mensen aan het bedotten bent, doe dat dan overtuigend.

Die stilte rondom de PVV gaat er binnenkort weer af, want na de gemeenteraadsverkiezingen komt de PVV volop in beeld. Oh, dan gaat Baudet ook merken dat hij intern concurrentie gaat krijgen. Met z’n tweetjes is geen probleem, dat gaat eventjes anders worden als er 5 tot 8 zetels gehaald worden. Dan begint de LPF pret daar ook.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Forum voor Democratie, Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

54 reacties op De PVV, een gelopen verhaal?

 1. tjonge zegt:

  “Er zijn drie grote blogs in Nederland: GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en The Post Online”
  .
  dds grote blog? wordt geleidt door neppers, net zo als die zelf gecreëerde trollen om reacties te genereren.
  .
  ennuh, tpo? was dat niet het aftreksel van depers wat ter ziele is gegaan, depers was zo links/pro islam als je maar kon bedenken.
  hoe heette die iidiote islam”wetenschapper” ook alweer toen bij depers ?

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  ‘k Heb Wilders al even een mail gestuurd en bedankt voor zijn GEWELDIG SPEECH vandaag in het parlement!! Moest je de tronies zien van al die Valse Landverraders!!

  Geliked door 3 people

 3. Tistochwat zegt:

  Geweldig artikel! Ik sta nog steeds voor de volle 100% achter Wilders.
  Hij is de enige Nederlandse politicus die beveiligd moet worden vanwege de mohammedaan die hem wil vermoorden. En waarom? Omdat hij de waarheid spreekt, omdat hij de enige is die voor ons opkomt.

  Thierry Blabla en Theo Bladidbla kunnen nog niet in de schaduw van Wilders staan! Ik zou weleens willen zien of Theo en Thierry nog zoveel praatjes hebben als ze zo moesten leven als Wilders!

  Bah, stel egotrippers!

  Geliked door 1 persoon

  • dutchdl zegt:

   Ik vind het ook een geweldig geschreven artikel. Mijn complimenten H. Numan!! Er was kort na de verkiezingen een avond in Leiden van de FvD. Er mochten vragen gesteld worden. Dit was nog voor mijn Hoger Beroep in Arnhem. Ik besloot om een vraag te stellen en te vertellen dat ik voor de rechter was gesleept door het *OM* om belediging van Moslims. De vraag werd beantwoord door Mr Hiddema. Hij zei dat de Islam een religie was. Ik zei het is een religie, maar nog meer een ideologie. En ik bekritiseerde de ideologie Islam. Volgens mij kent Hiddema de Islam niet goed en hij is zoooo politiek correct. In de pauze, sprak ik hem aan, en hij zei: “Ik ken u niet”. NOU JA, hij heeft mijn speech notabene gelezen en we hadden nog een gesprek waarin hij zei dat er alleen waarheden in stonden. Zou de rode wijn zijn gedachten vertroebeld hebben? Ik ben blij met een goed geheugen en een fantastische advocaat (MAX VERMEIJ). En ik blijf PVV!!

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Ha, die Raf! Tijdje stil geweest. _Had je kunnen mailen, maar dacht, je beter even met rust te kunnen laten.
    Zo is het: Max Vermeij is, niet alleen de beste, hij is enig in zijn soort, de laatste der Mohikanen! Doe hem de groeten van me, bij gelegenheid!

    Like

  • tippelaar zegt:

   Wat er ook gebeurt, ik stem Wilders, voor nu en altijd. Ik heb geen andere keus.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ tippelaar 4 november 2017 om 11:23

    Ik ook, absoluut zeker weten! Ledenpartij of niet.
    Ik hou van mensen die consequent zijn, die bij hun standpunt blijven. Als ik érgens een hekel aan heb, is het aan onbetrouwbare draaikonten, op welk gebied dan ook.
    Ja is ja en nee is nee.
    Bovendien ‘leeft’ wilders voor zijn standpunten en vecht voor ons; dat zie ik geen enkele politicus van andere partijen doen!

    Die kwezel van de Griezel Unie, bijv., verloochent niet alleen zijn kiezers, maar ook ‘zijn’ God. Hij gaat voor een ‘allah-welgevallige’ coalitie, de verachtelijke nepchristen.

    Baudet is leuk voor ‘erbij’, maar op mij maakt hij geen indruk. Hij is gewoon de echoput van Wilders.

    Like

 4. Rensk. zegt:

  Amen. Alsof de gevestigde politiek met hun jarenlange ervaring in de politiek het zo ontzettend goed doen. Ik merk er in ieder geval geen hol van. Wat blijft de kiezer nog over als de kiezer het vertrouwen niet meer heeft in de gevestigde orde? Dan probeer je een uitweg Kiezen op de gevestigde orde is sowieso een slechte zet. Dus probeer je een andere move te maken en dan maar kijken waar dat op uitloopt. Er zijn in feite maar twee keuzes mogelijk als je niet meer op de gevestigde orde wil stemmen. En van beide weet men niet hoe dat gaat lopen mochten ze aan de macht komen. Van de gevestigde orde weet je in ieder geval dat het geen zuivere koffie is als je je er in verdiept. Alternatief is er verder niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Hr Numan.
  Goed geschreven.
  Maar ’n vraagje.
  Waarom is het “onmenselijk” om asieleisers met de boot terug naar huis te brengen?
  Ze komen op eigen gezag, eigen keuze, naar hier.
  Geen woord dus, door niemand, over “onmenselijk”, of het zouden de gevaren
  van de reis moeten zijn.
  Maar ze gedwongen, edoch comfortabel en veilig terug brengen met de boot is ineens “onmenselijk”.

  Graag ’n woordje uitleg.

  Geliked door 3 people

  • MF zegt:

   Stel ik zit in mijn huis. Er komt een indringer. Het is avond, en ik gooi hem de deur uit. Is dat onmenselijk? Dat is waar we het over hebben. Is toch duidelijk.
   Dat eeuwige op je gevoel spelen is zo vermoeiend. ben ik met u eens.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad MF.
    Ik zie het voor me.
    Onmenselijk zou het alléén kunnen zijn als je hem met kracht de deur uit smijt terwijl je vergeten bent hem eerst te openen.
    Maar elk mens maakt wel eens ’n foutje.
    Zo lang als je het maar bewust doet…

    Like

  • daiyu-ninja zegt:

   paulzwueste zegt:
   1 november 2017 om 15:46
   ———————————————————————————————————————–
   Helemaal mee eens, want er is niets onmenselijk aan om ze netjes terug te brengen.

   Like

 6. Aegolius cs zegt:

  **Daar staat tegenover dat FvD loopt als een tierelier. Het lijkt me dan ook heel goed om dat eens nader te bekijken.**

  Teveel open deuren ten faveure FvD.

  Like

 7. MF zegt:

  FvD is goed, maar minder hard dan de PVV, dus verkoopt FvD gewoon beter. Dat kost PVV wel zetels, maar hoeft niet ongunstig te zijn voor PVV. Het harde, zware, ondankbare werk is voor Geert. Dat beseft Geert waarschijnlijk zelf ook wel: dat is zijn rol. De bloemen zijn echter niet voor Wilders, maar voor Baudet. Geeft mij niet. Ik weet wat Geert doet, en een relatief kleine groep met mij, ook. Dat is genoeg….

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ware woorden MF.
   Ik zie het ook zo.
   Ik ben/blijf onvoorwaardelijk trouw aan Wilders omdat ik weet dat hij NOOIT zal opgeven en absoluut de enige fraudeloze politicus is !

   Geliked door 3 people

   • Aegolius cs zegt:

    Eens met uw reactie.

    Ik denk overigens dat E.J. voornoemd artikel heeft geplaatst met realiteitszin. Als de PVV niet kan groeien door meer stemmen te winnen van het aloude kiezerspubliek…. met trouwens ’n uitstekend program, dan liever stemmen winnen (niet van de PVV) maar van de oude partijen.
    Misschien wordt 1+1=2.

    Like

 8. Heer M zegt:

  PVV en FVD moeten gewoon samen gaan, straks krijg je inderdaad allemaal kleine rechtse partijen waar niemand wat aan heeft op den duur.

  Like

 9. Het is maar hoe je het bekijkt.. Aan welke lijn je staat.

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Numan:

  “Vertelt u mij eens: is er één tv-zender, krant of belangrijk blog dat de PVV door dik en dun steunt?”

  Het feit dat Numan dit blog van E.J.Bron niet noemt betekent dat dit blog niet belangrijk is? Waarom publiceert hij z’n relaas dan hier? Nog even afgezien van de informatie, in de rechter kantlijn, waarin met zoveel woorden staat dat PVV en Wilders bashen ongewenst is.
  “Er zijn drie grote blogs in Nederland: GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en The Post Online. … De rest, helaas, is ‘klein bier’. Het is maar dat u het weet, heer Bron: “klein bier.”

  En dan nog dit (hier komt uw eigenste taalnazi weer even om de hoek kijken): het Nederlands van Numan is onder de maat voor iemand die voorgeeft van Nederland en z’n cultuur te houden. Voorbeelden?
  “FvD zit in de oppositie. Dan kan je letterlijk alles beloven, en dat doet ZE dan ook.”
  Nu is het woord “forum” onzijdig. HET forum. Aan een onzijdig woord wordt gerefereerd als ware het mannelijk. Dus: “dat doet hij dus ook.” Dat doet onnatuurlijk aan en beter zou dan ook geweest zijn om te schrijven: dat doen ze dus ook, verwijzend naar Baudet en Hiddema, in plaats van naar het forum.
  Nog een: “Eerdmans voelt de hete adem van Mozart in z’n nek…” Mozart is overleden in 1791 dus die heeft helemaal geen hete adem meer. Slaat dit dan uitsluitend op het blonde haar van Wilders? Een zielige vergelijking.
  Ook erg geestig: “Maar het duo Theo en Thea (Baudet & Hiddema)? Geen woord! Die vinden het prima. Beste mensen, dit geeft mij heel sterk de indruk dat Baudet hard bezig is om ook regent te worden. Om opgenomen te worden in de elite en mee te kunnen draaien in de baantjescarrousel.”
  Dat Theo en Thea is een erg sterke vondst. Die zou ik opsturen naar Youp, misschien stelt ie je wel aan als tekstschrijver. Maar waar de sterke indruk op gebaseerd is dat Thierry Baudet hard bezig is om ook regent te worden wordt nergens duidelijk gemaakt. Ikzelf heb althans die indruk geenszins.
  Dit is ook een topper: “Mr. Theo Hiddema, een zeer goede advocaat. … Hij is te huur voor iedereen die het kan betalen. Even ter herinnering: Hiddema schurkte jaren tegen de PVV aan, maar op een niet verwijtbare manier. We willen natuurlijk geen omzet mislopen, wat? Daarna gooide hij een lijntje uit naar VNL van de twee zetelrovers Bontes en van Klaveren. Of die beter boden. Winnaar werd Baudet. Die betaalde het beste, dus zit hij nu daar.”
  Dit is onbeargumenteerd en alleen een slappe poging om Hiddema door het slijk te halen. “Die betaalde het beste…” Wat zou Baudet aan Hiddema betaald hebben dan?
  “Als Wilders met Eerdmans in zee was gegaan, dan had hij hem direct de plank laten lopen…” Eerst even: Wie had wie de plank laten lopen? Dat is al niet duidelijk, maar wat het gezegde “de plank laten lopen” betekent weet ook bijna niemand. Tenminste niet bij de Taalunie of bij Van Dale.
  “Maar FvD? … Ze zwijgt.” Daar is ie weer. HET forum is niet vrouwelijk, waarom daar dan naar verwezen wordt als zijnde vrouwelijk weet bijna niemand.
  “Een rechts conservatief blog zou zich moeten afvragen waarom de PVV virtueel vele zetels verliest als Wilders zelfs maar niest…”
  Dat er een infiltrant in Wilders’ beveiliging is ontdekt, waardoor het voor Wilders een tijd bijna onmogelijk was om campagne te voeren is zeker niet relevant?
  “Er zijn geen plannen voor wat er moet gaan gebeuren als de PVV aan de macht komt, helemaal niets.”
  Dat die plannen niet aan Numan kenbaar zijn gemaakt, wil natuurlijk niet zeggen dat die plannen niet bestaan. Sterker nog: die plannen bestaan wél!
  ” ‘Onze’ mohammedanen die hun echte nationaliteit voor geen prijs willen opgeven… zijn niet welkom in hun eigen land.”
  Weer een volstrekt onberedeneerde losse flodder. Waar staat dat? Dat ze niet welkom zijn in eigen land? En wat is hun “echte” nationaliteit? De eerste of de tweede?
  “Maar het is wel een probleem dat opgelost moet worden. Of op z’n minst besproken moet kunnen worden.”
  Me dunkt dat Geert Wilders al jaren, en niet geheel zonder succes, bezig is om het te bespreken. Ook al wijst iedereen het af, bespreken doen ze het!
  “…er graag een goed glas cognac op toost.”
  Je brengt ergens een toost op uit met een goed glas. Een goed glas toosten is geen Nederlands.
  “Na de gemeenteraadsverkiezingen komt de PVV volop in beeld.”
  Ik help het Numan natuurlijk van harte hopen, maar ook hier ontbreekt elk argument.

  Ik heb beslist niet het idee dat ik dit “artikel” grondig genoeg heb gefileerd. Volledigheid was ook niet mijn streven. Maar het ongefundeerde afzeiken van Baudet, Hiddema en het FvD, het publiceren op dit blog van E.J. Bron zónder te vermelden dat dit wel degelijk een blog is dat de PVV en Geert Wilders onvoorwaardelijk steunt wreef me tegen de haren in. Hoog van de toren blazen en daarbij zó vaak in de fout gaan, vroeg om een reactie. Bij deze dus.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Heer Köhler,

   Twee dingen:

   1. Wat betreft mijn blog heeft de heer Numan wel degelijk gelijk. Ik heb geen grote sponsor achter me staan en doe alles in m´n eentje. In vergelijking met de drie genoemde sites/blogs ben ik dan inderdaad ook “klein bier”. Het zij zo. Desalniettemin wordt mijn blog goed gelezen.
   2. Wat betreft de kwestie met dat ZE – daar zit de fout bij ondergetekende, aangezien er inderdaad stond “dat doen ze dus ook”. Ik heb dat dus foutief “verbeterd”.

   Webmaster

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Relatief klein, maar tegelijkertijd relatief bekend. Dat kán.

    Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Wat mij betreft is het belang van een blog niet gelegen in de grootte van de sponsors, of het al of niet aanwezig zijn ervan. Ik lees DDS en TPO óók. En de objectiviteit daarvan kan niet in de schaduw staan van die van E.J.Bron. Ik heb ook het gevoel dat veel van de lezers dat ook onderkennen en uw blog derhalve hoger aanslaan dan de uitermate gekleurde en partijdige concullega’s, zoals DDS en TPO. De partijdigheid van Van der Galiën grenst aan het belachelijke. Bert Brussen is een ietsepietsie genuanceerder, maar ook hij doet het principe van eerlijke journalistiek geweld aan. Martien Pennings is wat dat betreft Hors Categorie. Hij is niet onpartijdig en wil dat wel weten ook. Jean Wanningen (aka Trias Politica) is jammergenoeg verdwenen achter een betaalmuur. Resumerend:
    Niet alleen het PVV en Geert Wilders bashen is ongewenst; het FvD bashen evenzeer.
    Wat mij betreft is E.J.Bron geen klein bier; het is de eerste blog die ’s morgens open en de laatste die ik ’s avonds sluit.
    Tot nader order blijf ik achter de PVV en Geert Wilders staan. En al kan ik er geen lid van worden, dat kunnen dan gelukkig een heleboel neo-bruinhemden ook niet.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    “Klein Bier…? ”
    Maar wel van de ALLERBESTE KWALITEIT!!!

    Geliked door 5 people

  • MF zegt:

   Kritiek op Wilders en op Baudet/Hiddema is vaak afzeiken zonder argumenten: steeds op de man spelen en een hele partij demagogie, en geintimideer met racist, fascist, nazi, extreem-rechts e.d. .

   Like

  • delamontagne zegt:

   U noemt zichzelf een “taalnazi” gekscherend.
   Ik noem mijn vrouw gekscherend een “taal-freak”.
   Taal; vindt ze nu eenmaal leuk en doet met alle drie de taaltests mee; ……… “Beter-Frans”, Beter Spellen [NL-s] en Engels.
   Maar met Engels moet ik meestal helpen.
   Maar hoeveel Nederlanders kennen nog genoeg grammatica.
   Het verschil tussen “hen” en “hun” is er vrijwel niet meer.
   Laat staan ml/vr of onzijdig hij/ze/het.
   Ik heb eens gelezen dat de Duitse naamvallen die er 60 jaar geleden er werden ingestampt, ook in de Duitse taal aan het verdwijnen zijn.
   der
   des
   dem
   den

   (opdreunen moesten we ze ( of is het die ? )
   Je hoort trouwens als onderwerp “hun” eerder worden gebruikt dan “IK”.
   Ik vind het afschuwelijk klinken…….’HUN’ als onderwerp, maar taal verandert.!
   Ik denk dat die meneer Numan het artikel heeft geschreven “in the spur of the moment”, zonder terug lezen op gramatica vauten.
   Het is jammer een nieuwe Partij op Rechts, hadden beter samen kunnen gaan met Wilders……..
   http://www.beterspellen.nl/website/index.php

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hr Köhler.
   Ik heb genoten van uw commentaar.
   Prima!
   Ik schreef aan Numan: “Goed geschreven.” Ik doelde de grote lijn in zijn artikel waarmee hij de politieke verhoudingen in de Kamer naar mijn mening goed situeert.
   Echter, ik vind wel realiteit in het neerzetten van de persoon van Baudet.
   Hiddema is een apart hoofdstuk.
   Ik mag hem bijzonder om zijn voorkomen en zijn precieus taalgebruik.

   Like

  • E. Wanrooij zegt:

   J.C.Th. Kohler schrijft “……degelijk een blog is dat de PVV en Geert Wilders onvoorwaardelijk steunt wreef me tegen de haren in.” Dit moet natuurlijk zijn “streek me tegen de haren in”.

   Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Goed stuk. Heel herkenbaar.
  Meneer Eerdmans is misschien geen onaardige kerel, maar hij stelt niks voor. Dat gaat zeer doen als meneer lijsttrekker wordt van Leefbaar Rotterdam.
  Want de PVV gaat hun zetels overnemen. Komt meneer Wilders naar 010 dan staan duizenden uren te wachten om hem even te kunnen zien en de hand te schudden. Meneer Eerdmans kan 100 euro op zijn voorhoofd plakken en nog ziet niemand hem staan. Die verhoudingen gaan we straks terug zien bij de verkiezingen.
  Verder heeft meneer Numan een punt inzake het Forum voor de Democratie. Men doet er alles aan om de verstandige kiezer te verdelen. Zelfs 50+ wordt steevast voor verkiezingen ineens op meer zetels gepeild; het is allemaal nep.
  En dat het FvD samen wil werken met LR is een blunder en getuigt van weinig inzicht. LR bestaat uit mensen, die zeggen dat ze ooit meneer Fortuyn hebben gekend en ondertussen geen zak doen voor onze stad. Coalitiegenoot van D666, wie wil daar nu mee aan de slag?

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Ik ken meneer Eerdmans nog uit de tijd dat hij solliciteerde bij Jan Nagel van Leefbaar Nederland. Hij kwam niet aan de bak omdat Nagel de stekker uit de partij trok vanwege conficten met Pim. Tot mijn verrassing zag ik later Eerdmans bij leefbaar rotterdam. Toch gelukt dus, een politieke carriere.

   Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ik zelf plaats alle artikelen op mijn sites met de hoop dat er nog meer lezers naar E.J. Bron komen om hier de artikelen te lezen en comments te plaatsen.
  Zoals ik zelf merk zijn er dit jaar al wat nieuwe lezers bij gekomen. Maar dat hoeft niet alleen aan mijn actie te liggen.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  BertG. zegt:
  1 november 2017 om 19:03
  * * *
  Klopt niet helemaal wat je schrijft.
  Ik ben geen TIMMERFRANS.
  Ken alleen Nederlands, Engels en Frans.
  Dat Italiaans komt van een Zwsitsers “blog” dat ik volg.
  In Zwitserland spreken ze 3 of 4 talen, waaronder Italiaans.
  Als ik iets vertaal van It. afkomst, is het door een Zwitser naar Frans vertaald, dat kan ik lezen.
  Ik heb aan ’t eind van m’n leven een poosje Engelse les gegeven.
  Ik had liever Spaans willen gaan doen, dat werd me toen afgeraden.
  Het is waarschijnlijk wel de taal die ik als aller,aller eerste “woordjes” hoorde.
  Jammer, misscchien in een volgend leven……………

  Geliked door 1 persoon

 14. delamontagne zegt:

  Zo klein is NL ook weer niet dat er helemaal geen aandacht aan de NL politiek/partijen wordt besteed.
  Pays-Bas : percée d’un second parti patriote européen ?

  Artikel over de min-of-meer afsplitsing van PVV door Baudet, de afsnoeping van kiezers zogezegd.
  http://www.medias-presse.info/pays-bas-percee-dun-second-parti-patriote-europeen/82537/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ook over het tourisme……….

   Amsterdam met un coup de frein au tourisme – JT TVL 1 novembre 2017

   Et si le tourisme de masse n’était pas une fatalité ? Alors que des centaines de milliers de touristes mettent en danger des villes comme Venise, d’autres cités européennes ne se …

   Like

 15. Rensk. zegt:

  Ik vind dat op dit forum volop vrijheid van meningsuiting geldt en veel meer dan b.v.. Geen Stijl DDS en Post online. Dat moet gezegd wat mij betreft. Ik waardeer dat enorm. Als ik ergens een bloedhekel aan heb is dat er mensen zijn die je vrijheid in willen inperken, omdat ze vinden dat je niet helemaal correct in hun ogen bent.

  Like

 16. Orelius zegt:

  Ben stemmer van het eerste uur op PVV , en dat blijft zo. Een man die zelfs zijn eigen vrije leven opoffert voor ons land en onze idealen is een held en iemand met ECHTE principes .
  Geert is een kanjer , daar kan geen Baudet of Hiddema tegenop. Het is natuurlijk wel klote als zij zetels bij Geert weg zouden snoepen . Toch vind ik het ook niet verkeerd dat er nu een partij bij is waarvan Geert bijval kan verwachten . Ik hoop dat Baudet veel stemmers weg zal kunnen trekken bij pvda , sp , doordat ze wat genuanceerder zijn dan Geert . Maar het ware verhaal komt van Geert zelf , die al zoveel heeft bereikt , zelfs zonder te regeren . Onbegrijpelijk dat dat klootjes volk op de vvd blijft stemmen , die nemen het volk , vooral de middenstand zo in de maling . vvd is voor de multinational , niet voor de middenstand . cda zijn draaikonten willen alleen op het pluche zitten net als d66 . PVV is blijft mijn partij . We hebben een hele lange adem nodig , maar eens gaan wij regeren ,die tijd die komt . Alles heeft tijd nodig , dit zijn processen die jaren duren . Maar met veel strijd geloof in ons zelf en uithoudingsvermogen komt de dag dat Nederland weer van wordt .
  Geef nooit op en geloof in onze zaak , de PVV, en in ons land . Geert weet van geen wijken dus wij ook niet ,STEM PVV.

  En ik blijf het hier herhalen hang je driekleur voor je huis , wees trots op je land wees trots op onze geschiedenis , wees trots op wie we zijn . Wees trots op ons land en laat dat zien door de Nederlandse vlag voor je huis te hangen .

  Like

  • Orelius zegt:

   Yes nou hangt de driekleur zelfs in de zaal van het parlement super.wie volgt hang die vlag voor je huis.

   Like

   • Wolf zegt:

    De Plenaire zaal?? Nooit opgemerkt. misschien omdat de NOS/npo dat liever maar niet in beeld brengt om de PVV een podium te geven? Als straks na het vallen van kabinet Rotte Pinoccio Rutte III is gevallen en de PVV zal meeregeren, halen wij hier de Prince Vlag van zolder en laten hem fier wapperen in de frisse wind van de vrijheid. Als overwinning op de vervloekte linkse onderdrukking en vernieling van Nederland, die aan de macht zijn geweest de laatste 60 jaar.

    Like

   • tippelaar zegt:

    Ik ben geen nationalist. Ik doe niet aan vlaggen. Ik hang liever een poster van de PVV voor mijn raam aan de straatzijde. Ben benieuwd hoelang de ruiten heel blijven in democratisch nederland. Ook reken ik met een moordcommando van GroenLinks.( ze ontkennen het maar doen het wel) Dus je moet er wat voor over hebben om PVV.er te zijn. Liever PVV.er dan NSB.er (zoals veel christenen)

    Like

 17. MF zegt:

  Die Nederlandse vlag gaat er bij mij komen. Dank . Goed idee.

  Like

  • tippelaar zegt:

   Dit oude nationalistische symbool heeft al voor veel ellende en verwarring gezorgd. Vandaar dat ik niet vlag. Ik ben ook niet trots op nederland, ik zou niet weten waarom. Dat ik de pest heb aan links en aan moslims wil nog niet zeggen dat ik trots ben op nederland. Dat gevoel is bij mij vanaf de jaren 1962 volledig verdwenen met de opkomst van de het pvda.programma “schuivende panelen”en andere communistische indoctrinatie van o.c. Jack Wallage, Bram Peper, Andre v.d. Louw en anderen. Ook Marcel van Dam droeg bij aan de vernietiging van nederland. Dus, niet vlaggen en geen nationalistische symbolen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s