Speech Theresa Geissler tijdens de herdenking van Theo van Gogh (Amsterdam, 02-11-2017)

Screenshot_60

(Door: Theresa Geissler)

Geachte aanwezigen, vrienden van Pim Fortuyn en geestverwanten van Theo van Gogh:

Het is vandaag de 13de verjaardag van de moord op Theo van Gogh. Er heerst hier momenteel rust. Véél meer rust dan voor de herdenking van deze sterfdag passend geweest zou zijn. Mensen worden geboren, mensen sterven… en de vergetelheid volgt onherroepelijk. Zèlfs, ja zèlfs als het de dood betreft van een klokkenluider, die op gewelddadige wijze om het leven is gebracht. Vanwege niets anders dan het verkondigen èn het verdedigen van het vrije woord.

Juist daarom is het echter, dat wij, zoals wij hier bijeen zijn, alles op alles zetten om die vergetelheid, die in een tragisch geval als dit geen bestaansrecht zou mogen hebben, te blijven trotseren: Men kan het ook zó uitdrukken: Hier staan wij: Wij kunnen niet anders.

Want om te beginnen was Theo een bijzonder mens: Als cineast was hij gevierd, ook in de kringen van de Grachtengordel. En wat, vraag ik U, zou hem normaal gesproken hebben weerhouden om, evenals zovele anderen in die kringen, comfortabel achterover te leunen, verzínkend in de oppervlakkigheid van het progressieve snobisme, gekoppeld aan het zelfgenoegzame “goedmenschendom” ?

Dát echter deed Theo nu juist niet. Hij weerstond die verleiding. Hij bleef oog houden voor de maatschappelijke ontwikkelingen, de intriges van de EU-politiek, het foute van de massa-immigratie en de daaruit voortvloeiende islamisering. En zijn talent, dat hem tot een gevierde “BN”er had gemaakt, bleef hij aanwenden om voor de gevaren van dit alles te waarschuwen.

Dat maakte hem tot een witte raaf onder de BN’ers, een gunstige uitzondering binnen zijn eigen kring…. en tegelijkertijd een doorn in het oog niet alleen van “progressief Links”, maar tevens van hen die zich in gedachten al Heer en Meester wanen van West-Europa, dat zij door list en bedrog hebben weten te betreden. De Witte Raaf moest worden neergehaald. En de Witte Raaf wèrd neergehaald. Afgeslacht.

Een voorbode van wat ons, westerlingen, onherroepelijk te wachten staat als wij ons blind blijven staren op de vermeende “zegeningen” van de massa-immigratie en het zogenaamd “vreedzame” karakter van de islam. Alleen al om díe reden dienen wij alles op alles te zetten om de vergetelheid tenminste in dít geval géén kans te geven!

Theo, jij zult, als het aan ons ligt, nooit worden vergeten! In wezen kún jij niet sterven, in die zin, dat degenen die zich jou herinneren er alles aan zullen doen om die fakkel, dat lichtbaken, brandende te houden!

“Keep the homefires burning”, zoals de Britse geallieerden tijdens beide wereldoorlogen al vol overgave zongen. Wij zeggen het hen van harte na:

Als het aan het Patriottisme ligt, zal dit vuur nooit doven, maar ons blijven bezielen om de strijd voort te zetten: Tegen de massa-immigratie, de islamisering en de schijn-elite, vóór het behoud van onze westerse samenleving en onze westerse cultuur.

Rust in vrede, Theo van Gogh; Zij die de strijd blijven aangaan, vergeten jou niet!

Ik dank U voor de aandacht.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

48 reacties op Speech Theresa Geissler tijdens de herdenking van Theo van Gogh (Amsterdam, 02-11-2017)

 1. E.J. Bron zegt:

  Chapeau Theresa!!

  Geliked door 4 people

 2. Petra de Geus zegt:

  Goed gesproken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi geschreven… Theresa!!!

  Geliked door 3 people

 4. Marlies zegt:

  Respect, Theresa.

  Geliked door 5 people

 5. Theresa Geissler zegt:

  Dan gaan we toch zeker éérst dat zooitje aanpakken, Driek! Het moslimtuig komt daarna aan de beurt!

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  ‘Het is vandaag de 13de verjaardag van de moord op Theo van Gogh.’
  13e verjaardag?

  De herdenking van de 13e sterfdag bedoel je ………..

  Geliked door 1 persoon

 7. Sabeltant zegt:

  Well done!!!!

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Theresa, dank voor je glasheldere betoog, ik hoop dat het bijdraagt de blindheid van de massa op te heffen.

  Like

 9. tippelaar zegt:

  Mohammed B is de moordenaar van Theo van Gogh, maar hij was alleen maar de hand die de wapens hanteerde. Het politieke klimaat dat tot de moord leidde, werd gemaakt door de linkse partijen, met name de pvda, door Melkert, Klaas de Vries en Wim Kok, niet te vergeten. Ook Pim Fortuijn is door links vermoord door diezelfde intellectuele daders. Folkert v.d.Graaf was door hen ingehuurd, kan niet anders want die man had voor zich geen motief. Ik denk dat ook Geert Wilders nog wel uit de weg geruimd wordt. De dader zal komen uit zijn eigen beveiligingskring, op initiatief van de linkse partijen, die straks stiekum weer een moslim undercover laten gaan in de kring van Geert.

  Like

 10. Giny zegt:

  Mooi gesproken Theresa!

  Geliked door 1 persoon

 11. Marc zegt:

  Mooi werk, Theresa!

  Like

 12. Cynicus zegt:

  Goede en zeer duidelijke toespraak Theresa. Dank je wel !

  De islam duldt blijkbaar geen kritiek en de HEEL TERECHTE KRITIEK op dit agressieve islamgeloof is door een of andere gehersenspoelde islamdebiel gebruikt om Theo van Gogh op een afschuwelijke manier te vermoorden..

  De doodstraf voor de moordenaar van Theo van Gogh was JUIST geweest.

  Het vermoorden van critici van de islam is blijkbaar geoorloofd in de islamstrategie de wereld te domineren.. De afschuwelijke religie de islam eist onderwerping aan de islam

  Na de dood van Theo van Gogh zijn er vele andere islamcritici vermoord.

  Zullen er straks critici van de klimaatreligie vermoord worden ??

  Geliked door 1 persoon

 13. ReaGluurder zegt:

  Voor mij zaten/zitten de échte schuldigen in de keet op Het Binnenhof!! Dankzij hen zijn we al in decennia in het Midden-Oosten terechtgekomen! Met alle gevolgen, zoals de dood van Fortuyn, Van Gogh en een niet te beschrijven ellende van 1000en onbekende Hollanders!! (mooie speech, Theresa!)

  Like

 14. Zijlstra zegt:

  Theo van Gogh is als martelaar van het vrije woord gestorven.
  Die moslimvlooienbaarden zijn alleen maar slaven van hun trashmotieven

  Like

 15. Henk der Niederlànder zegt:

  Klasse Theresa.

  Like

 16. Lis zegt:

  Prachtig gesproken, Theresa.

  Like

 17. Doornroosje zegt:

  Goed geschreven en gesproken. Respect.

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Mooi geschreven en gedaan, ik zou het niet durven en trouwens ook niet kunnen.
  Waren met z’n tweeën gisteren weer in de grote stad van dept. 20.000 tot 40.000 inwoners.
  Dat is dan de grootste stad in dept.
  Gingen wat eten op terrasje. Het was nog 23 gr.
  Op heel groot plein
  Wijst mijn vrouw plots op van die grote betonblokken in de verte, enkelen.
  Die waren daar enkele weken terug nog niet.
  Dus zelfs hier ver in de “binenlanden” denken ze er al aan.

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   In La Douce France zullen ook wel mensen wonen die problemen hebben met hun bloedsuikerspiegel, toch?

   Like

   • delamontagne zegt:

    Die ellende is toch vooral in de grote steden.
    Als ik nu schrijf dat wij vrijwel NOOIT, ook niet in de grote super-marches, zoals Le Clercq, moslimas met hoofddoeken zien is het voor NL-ers moeilijk te geloven.
    Hier is her erg geconcentreerd en dan vooral
    in de grote steden.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @delamontage
    En daar woont ook een heel ander soort Fransen dan in de grote steden, die op nagenoeg de zelfde manier tegen Parijs, Lyon en Marseille aankijken als wij op het Nederlandse platteland tegen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Met dat verschil dat zij het nog minder zullen dulden dat die moslimzooi hun thuisland en hun regio gaat verzieken.
    En er ook geen been in zien om Mohammed een schot hagel te verkopen, foutre alors!

    Geliked door 1 persoon

 19. Wachteres zegt:

  Moord op Theo van Gogh (2 november 2004)

  Like

 20. Orelius zegt:

  Mooi gesproken Theresa , klasse . Theo was een held die zijn mond niet liet snoeren , door dat intolerante islam geloof . Wij moeten met ons Geuzenbloed standhouden en de strijd voort zetten .
  Patriotisme , vaderlandsliefde , en trots zijn geen vieze woorden . Terwijl ze ons dat wel willen laten geloven . Maar daar doen wij niet aan mee . Leve het vrije woord en de vrijheid van meningsuiting , daar stond Theo voor en wij zetten dat voort . Ons o zo mooie , gemoedelijke land in zo’n korte tijd om zeep geholpen , en dat is in een stroomversnelling gekomen sinds we in de eu zitten . Het 27tig koppig monster , dat heel Europa in chaos en ellende heeft gestort . Het is sinds de oorlog nog nooit zo’n zooitje geweest in Europa ,de eu die ze zogenaamd opgericht hebben voor onze veiligheid . Veiligheid , met al die open grenzen en toestroom van al die mohamedanen ,
  waar zit je verstand . En ze weten het donders goed , het is een voor opgezet plan . Maar laten wij doorgaan met het verzet en Geert dus de PVV blijven steunen , wij geven NOOIT op.

  En weer herhaal ik het , hang de driekleur op . Wij zijn het volk.

  Geliked door 1 persoon

 21. reageerbuis zegt:

  Ik sluit me van harte bij de voorgaande reacties aan! Jullie doen het toch maar weer, ook Jack.

  Geliked door 2 people

 22. ReaGluurder zegt:

  In Hielenlikkers van Rutte heb ik geen FUK vertrouwen in! Dit is kabinetje nr. zoveel dat Holland alleen nog maar verder sloopt! Het leek wel een kleuterklasje zoals ze er bijzaten, schijnheilig, samenzweerderig en onbeschoft!!

  Like

 23. Jessy james zegt:

  Nette speech Theresa, maar valt mij een beetje tegen van je dat jij niets met Pegida Nederland te maken wilt hebben (terwijl je zo op hun af hebt gegeven) je toch wel hun foto gebruikt?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ho, ho! Die foto weet Theresa niets van! Is erboven geplaatst door de webmaster! Dank u! Niet oordelen zonde kennis a.u.b.!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U kent mij niet, anders zoudt U uit uzelf begrijpen, dat ik, zo sinds juni 2016 uit principe NOOIT iets zou gebruiken, waarvan ik WEET, dat het afkomstig is van Pegida NL.
   Foto’s bij artikelen e. d. zijn de afdeling van onze webmaster, wat we helemaal aan hem overlaten. Ik had geen idee, waar deze van afkomstig was.

   Like

 24. Republikein zegt:

  Mooi Trees, soms denkt een mens dat het vechten tegen de bierkaai is.
  Complimenten.

  Like

 25. MF zegt:

  Dank Theresa

  Ik denk dat Theo gedreven werd door liefde voor de waarheid en het recht die te mogen uiten. Dank Theo.

  Like

 26. BertG. zegt:

  Laat Theresa maar een mooie speech schrijven, dan komt het helemaal goed.
  Dat kan je wel aan haar over laten.

  Like

 27. Guardiacivil zegt:

  Mooie speech Theresa, maar ik herinner mij dat vorig jaar of dat jaar ervoor er een foto bij geplaatst was van maar een handje vol mensen en dat zal nu ongeveer hetzelfde zijn geweest?
  Waarom wordt er naar de politiek toe niet meer pressie uitgeoefend om deze twee belangrijke dagen te herdenken als iets belangrijks en misschien via Geert Wilders?
  Alles wordt maar doodgezwegen of verwijderd uit de Vaderlandse Geschiedenis.
  Er was al sprake om de Nachtwacht te verwijderen ivm schurkenstreken van de afgebeelde figuranten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Via Wilders? Ja, inderdaad, daar zeg je wat!
   Ik weet het echter niet met Geert: Momenteel lijkt hij wel een beetje naast de praktijk van alledag te zweven.
   In het vuur van zijn (afgeblazen) Molenbeek-actie met Dewinter kondigt hij opeens aan, dat er massale protesten moeten komen…Maar vergeet, mee te denken over hoe die gerealiseerd moeten worden als hij tot nu toe voor zijn achterban geen enkele contact-mogelijkheid heeft gerealiseerd en ze trouwens niet tot de beweging-zelf toelaat.
   Van los zand bouw je geen imposante vesting, helaas. Ik vraag me af, of, en wanneer dat eens tot hem doordringt.

   Like

 28. Ha mensen… ik heb 14 foto’s van de Herdenking van Theo van Gogh 2-11-2017 gemaakt. Iedere link telt zeven foto’s; https://plus.google.com/u/0/105792476709984401449/posts/jbdscJLEwmz en deze; https://plus.google.com/u/0/105792476709984401449/posts/UpsAi8iRXjp

  Geliked door 2 people

 29. Theresa Geissler zegt:

  Ik zou hier graag even het volgende willen benadrukken:
  Ik ben bijzonder blij, dat ik op 2 november jl. deze speech metterdaad heb kunnen houden.
  Ik ben tevens blij, dat de inhoud ter plekke door de toehoorders werd gewaardéérd – een teken, dat men het tevens goed heeft kunnen verstáán.
  Ik ga er helemaal niet van uit, dat mijn stijl perfect is, maar wel, dat naar de ínhoud kan worden gelúisterd. Dat díe de moeite van het beluisteren wáárd is.
  Dus: @wie-de-schoen-past-trekke-hem-aan: Het heeft geen zin om uit pure treiterzucht regelmatig te blijven benadrukken, dat ik het niet kán en dat het een aanfluiting is en dat ik het niet meer zou mogen doen.
  Want waar het me wordt toegestaan, zal ik het b l i j v e n doen. Dat is MIJN beslissing, waar niemand zich in heeft te mengen. Niemand, begrijp je.
  Vereer jij, wie je wilt, maar respecteer tevens dit stuk zelfbeschikkingsrecht van m i j en blijf dat respecteren.
  Dat is alles, wat ik van je vraag: Geen woord, geen discussie, geen sneer meer hierover.
  Bij voorbaat dank.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s