Beter laat dan te laat!

Screenshot_167

(Door: “bozeoudeman”)

Ik was in de tijd van ‘De Duivelsverzen’ van Salman Rushdie iemand die vond dat Rushdie een idioot was die enkel op publiciteit uit was; dat vind ik niet meer. Ik hield me niet echt bezig met de islam, kende in die tijd veel moslims die om mij hen woonden en ging daar goed mee om. Ik was onnozel en stelde dat iedereen zelf moest weten waar hij/zij in geloofde of niet, leven en laten leven was (en is nog steeds) mijn motto. Maar door de Obama/Merkel-jaren wel aangepast in de zin dat anderen ook mij laten leven zoals ik dat wil. Namelijk, niet gelovig. Was ik dom en blind? Het antwoord is simpel: dat werd ik gehouden door de media. Mijn krant (indertijd de NRC) was vanaf mevrouw Donker en later nog meer een soort reclameblad voor uitgeverijen geworden. Deze en andere zogenaamde kwaliteitskranten stonden en staan bijna bol van verhalen van columnisten en schrijvers om hen een goed gevulde portemonnee te bezorgen en met hen die van uitgevers.

Zoals nu ook boek na boek verschijnt over het gezin Visser, of van een mevrouwtje die boos op de VVD is, anders wel sprookjes van Dame Halsema en niet te vergeten een mevrouwtje die boos op de SP is. En zo zal vast en zeker, nu nog als feuilleton net als bij het gezin Visser, straks een prachtboek verschijnen over de avonturen van de ‘vluchteling’ uit Saoedi-Arabië met vrouw en kinderen in Nederland. Dat nog nooit iemand zich heeft afgevraagd waarom deze zogenaamde vluchteling hier is, verbaast mij, omdat er toch geen oorlog in Saoedi-Arabië is waarvoor hij als islamiet moest vluchten? Hoezo is deze persoon erkend als vluchteling? Kolonist? Dat kan, net als veel anderen die vanaf de Obama/Merkel-jaren Europa zijn binnengestroomd? Door dit feit en meer zie ik dat Salman Rushdie gelijk had dat de islam een bedreiging voor de wereldvrede kan vormen, en zo een bedreiging voor iedereen die geen islamiet is. Maar dat mag niet gesteld worden, dan ben je een nazi. Wat deden die nazi’s ook al weer? Iedereen die het niet met hen eens was in kampen wegstoppen. En wat willen de “goedmenschen” die geen kritiek op de islam willen horen? Juist, iedereen die anders denkt in kampen opsluiten om hen daar te heropvoeden! Zoals Pol Pot heeft gedaan? Zoals Hitler heeft gedaan? Mister Rushdie, I apologize, I was the fool!

De wereld moet een grote kolonie van Mekka worden, wat Mekka vanaf 1975 van de wereld eist? De wereld lijkt via zijn olieverslaving vanaf 1975 gechanteerd door Mekka. De Resolutie van Straatsburg uit 1975 maakt duidelijk waarom de immigratie plaatsvindt en dat deze georganiseerd plaatsvindt: de toenmalige EEG (de huidige EU) beloofde blijkbaar heel plechtig om de Arabische immigratie actief te bevorderen en moslims de ruimte te geven om hun cultuur naar Europa te brengen. De pers zou worden ingeschakeld om een gunstig klimaat te scheppen voor immigratie en de academische wereld moest de nadruk leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa. Precies dus zoals vandaag gebeurt via die pers en die academische wereld! Dus daarom bijvoorbeeld vangt een hoogleraar via de EU twee en half miljoen om vast en zeker straks ‘wetenschappelijk’ aan te tonen dat autochtonen een succesvolle integratie van allochtonen en met name islamieten in de weg staan? Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt? Hoezo vrije pers? Hoezo hoogstaande academici? Hoezo democratie?

Helaas was de wereldleider in 1975 een slap figuur, Gerald Ford, die president was geworden nadat Richard Nixon op tijd was afgezet zodat de demografische islaminvasie succesvol kon starten en onbelemmerd kon doorgaan. Er was geen leider in het Westen waar moed in zat. De chantage van de olieboer had meteen moeten worden beantwoord met het dreigen van het wegvagen van de olieboer als de olieboer halsstarrig bleef. Chantage had zeker niet beloond dienen te worden. Maar daar had de slappe knieën-man Ford de moed niet voor noch dat de na hem gekozen pindaboer Jimmy Carter moed had. Reagan, Bush senior, Clinton, Bush junior en Obama deden hierna braaf wat er van hen verlangd werd. Door onder andere veel slappe presidenten kan de wereld op termijn in een genocidaal bloedbad of in een wereldwijde burgeroorlog terechtkomen. Moest Nixon verdwijnen omdat hij de enige krachtige president uit die tijd was? Nixon die de VS-inmenging in een postkoloniale oorlog in Vietnam, die door de heilige John Kennedy was gestart, heeft beëindigd en die tevens in die tijd aansluiting zocht bij China om wellicht steun te vinden tegen de zich toen al ontwikkelende islamdreiging? Met andere woorden, het zelfverklaarde betweterige geweten van de wereld kan zo de oorzaak zijn van strijd vandaag en wellicht op termijn een Derde Wereldoorlog. Een domme meute die zich liet/laat leiden door intriganten en uitbuiters die hen noch de wereld goed gezind zijn. Om een voorbeeld te geven van vergaande onnozelheid: miljoenen fans dwepen met mister Bono als zijnde een heilige. Hoezo een heilige, zoals weer eens is gebleken uit zijn belastingontduiking. Op zich is dit niet zwaar misdadig, maar het spoort ook niet met het gedrag van een heilige. Hallo, goed bedoelende volgers, word eens wakker!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Beter laat dan te laat!

 1. Rensk. zegt:

  Er staat hierboven dat Islam een bedreiging voor de wereldvrede wordt en voor iedereen, die geen Islamiet is. Dat laatste is een denkfout. Ook Islamieten zijn een bedreiging voor elkaar. Dat zie je nu al met al die clans en verschillende stromingen binnen de Islam. Krijgt de Islam poot aan de grond in Europa dan is het voorgoed gebeurd met de wereldvrede. Dat gaat nooit meer goed komen. Je kunt dan beter wensen dat je nageslacht zich niet gaat vermenigvuldigen.

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Rensk
   ‘Krijgt de Islam poot aan de grond in Europa dan is het voorgoed gebeurd met de wereldvrede.’
   Ook jij spreekt in het toekomstige met het woord: als.
   Niks ‘als’, met 50 miljoen moslims is het niet de vraag of de islam een poot aan de grond krijgt maar is simpelweg vast te stellen dat de islam al met twee poten in Europa staat.
   Gevolg van demografie+EU+Den Haag+domme electoraat.
   1+1+1+1=islam

   Geliked door 2 people

  • Rapunzel zegt:

   Beste Rensk, islam en islamieten niet langer met een hoofdletter schrijven is een goed begin van het verzet.
   Het begint met taal.

   En jawel, islamieten zijn ook een bedreiging voor elkaar maar pas nadat wij ongelovigen in de pan gehakt zijn. Tot die tijd staan die griezels schouder aan schouder.
   En al sloegen zij elkaar nu al de niet aanwezige hersens in zou ik er ook geen traan om laten.

   Ik schrik wel een beetje van bozeoudeman….Salman Rushdie gek?!
   NRC “kwaliteitskrant?!”
   Gosternokke waarom moeten mensen eerst een jaar of 70 aan alle kanten bedonderd en belazerd worden voor ze eens hun hersens gaan gebruiken?
   Als ik het beleven mag word ik volgend jaar 50, dan ben je piepjong onder islamcritici!

   Ik ken een paar jonge mensen die al vroeg wakker waren en zich proberen te verzetten tegen deze ellende maar daar sta je dan, met een nog steeds twijfelende rollatorbrigade die het opzeggen van het NSB Handelsblad al knap griezelig vinden.

   Nu is het de schuld van de U2 fans en de jeugd van tegenwoordig. Schei toch uit houd eens op.
   Beter laat dan nooit maar als spuit 11 uit de modder komen en dan anderen iets verwijten…maak van dat bozeoudeman maar bangeoudeman.

   Like

   • Jean zegt:

    Ik vind je reactie erg kort door de bocht.
    Het gros van de mensen zijn niet geinformeerd en of worden verkeerd geinformeerd ( NOS).
    Daarnaast geld voor de de werkende mens als hij zijn werkdag gehad heeft en kapot moe , hij na het avond eten zijn flesje bier pakt en naar de voice kijkt.
    En zeker geen droge politieke of informatieve programma`s gaat aanhoren of bekijken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Het is niet een boze oudeman, maar een verbitterde oudeman, die alles en iedereen de schuld geeft.
    Lijkt me echt zo’n buurman die al begint te zeuren als de buren het gras niet meteen maaien of hun auto scheef geparkeerd hebben.

    Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  ‘Beter laat dan te laat!’ is de kop hier.
  De scribent hierboven is van mening dat omdat hij het ‘licht’ heeft gezien er nog hoop is, net op tijd maak ik op uit ‘beter laat dan te laat’ maar zo werkt dat niet.
  Als ik voor mijzelf spreek zag ik het ‘licht’ al 40 jaar terug en aangezien er in die 40 voorbije jaren geen verandering heeft plaatsgevonden maar de islam juist is toegenomen i.p.v. een halt toegeroepen is bovenstaande stuk niet gespeend van opportuun denken.
  Scribent mag dus uitdragen dat de situatie hem duidelijk is en het vijf voor twaalf is anno 2017 maar ik durf te beweren dat het inmiddels kwart voor twee is en dat ‘wakker worden’ sowieso te laat is omdat het point of no return al mijlen ver achter ons ligt.
  Zulke schrijfsels klinken als de aandelenkoers van APPLE, ik kon niet vermoeden dat de koers zo zou stijgen maar als ik het geweten had ………..

  Geliked door 2 people

  • laura van der storm zegt:

   Helemaal met u eens. Ik had dezelfde gedachte. De uitspraak beter laat dan nooit slaat op de schrijver. Maar schrijver…goed opgeschreven!! Het barst nog van de mensen die nog “verlicht” moeten worden.

   Geliked door 2 people

  • tjonge zegt:

   ben het met u eens statler, maar,, liever dat iemand laat tot inkeer komt dan helemaal geen inkeer ?

   Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  @scribent ‘bozeoudeman’.

  Sluit naadloos aan bij mijn reaguursel 10 minuten terug.

  https://ejbron.wordpress.com/2017/11/08/video-parijs-is-verloren-slechts-enkele-fransen-verzetten-zich-tegen-moslimgebeden-in-hun-straat/

  Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Goed artikel van een boze “oude” man. Dank u, boze man. En groots om uw ongelijk over Rushdie te melden.

  Like

 5. Nachtkaarsje zegt:

  Hitler had een ontmoeting met een hooggeplaatste moslim voor de tweede wereldoorlog. Deze hooggeplaatste moslim raadde hem aan om alle Joden te vermoorden. Iets wat Hitler vervolgens is gaan uitvoeren. En zo zijn er andere raakvlakken met de Nazi’s van die tijd en de moslims.
  Wordt het niet eens tijd om te gaan erkennen dat de autochtonen van Europa heden ten dage de Joden zijn?

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Ik vind de vergelijking ongelukkig. Ik heb het idee dat de West-Europese bevolking bijna zelfmoord pleegt… We verweren ons niet, en praten alles goed. “We” doen het zelf, dat is het surrealistische….

   Like

 6. Rapunzel zegt:

  2011, 6 jaar geleden https://mg.co.za/article/2011-02-14-hofmeyr-dumps-u2-tickets-over-bono-comments

  Ik weet dit, mijn kinderen weten dit. Waarom weet jij dit niet bozeoudeman?
  Beetje dom?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Rapunzel 8 november 2017 om 22:12

   Om een voorbeeld te geven van vergaande onnozelheid: miljoenen fans dwepen met mister Bono als zijnde een heilige. Hoezo een heilige, zoals weer eens is gebleken uit zijn belastingontduiking. Op zich is dit niet zwaar misdadig, maar het spoort ook niet met het gedrag van een heilige. Hallo, goed bedoelende volgers, word eens wakker!

   “bozeoudeman” praat Bono toch niet goed?

   Like

 7. Cynicus zegt:

  Alweer duidelijk dat de islam onderwerping eist aan de islam. De waarheid vertellen over de islam is blijkbaar voor islamgeestelijken een reden om een soort doodsvonnis te verkondigen. Een Fatwah voor elke moslim dat het een soort plicht is de islamcriticus te doden

  Zie ook Theo van Gogh

  Like

 8. Republikein zegt:

  De boze oude man heeft best nog wel een jonge ziel.
  Beter ten halve gekeerd.

  Like

 9. M. zegt:

  Men heeft letterlijk de deur open gezet voor de duvel.
  Met zalvende woorden over vrede word u weer in slaap gesust.
  De enige die u nog een schijn van kans geeft en u ruim van te voren gewaarschuwd heeft zich niet te laten verleiden met de zachte leugens wil men niet kennen.
  Zonder maakt u geen schijn van kans.
  Daarom zegt een hele belangrijke leugenaar tegen de mensen dat een persoonlijke relatie met Jesus gevaarlijk is voor de mensen omdat hij u graag van uw bescherming af helpt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s