Jesse in Neverland

Screenshot_168

(Over de idealen en ambities van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver, gebouwd op de door hemzelf geschapen droomwereld “achter de sterren”)

De beste manier om inspiratie op te doen, is soms de eenvoudigste: bijvoorbeeld een kleine, concrete aanwijzing van deze of gene dat er behoefte bestaat aan een bepaald onderwerp. Op het topic van mijn vertaling van het Mannheimer-artikel over de Duits-Turkse journalistieke etter Deniz Yücel, geplaatst op 1 november jl., informeerde mede-reageerder ‘Renekampers’, naar eigen zeggen omdat hij op E. J. Bron de humor miste, of er niet eens een artikeltje mogelijk was over GL-coryfee Jesse Klaver. Geheel impulsief reageerde ik dat ik er wel eens over wilde denken, op het oog een geheel vrijblijvende reactie…..Behalve voor mijzelf, die vanaf haar prilste jeugd is grootgebracht met het welhaast dwangmatig aangekweekte principe “belofte maakt schuld.” Dus gíng ik er over nadenken.

Tja, wat weten wij, preciezer gezegd: wat is er in de media te vinden over “mooiboy” (smaken verschillen) Jesse Klaver, de jongehonden-achtige fractievoorzitter van GroenLinks? Is hij zo briljant, charismatisch of zelfs maar opmerkelijk? Zelf vind ik eerlijk gezegd van niet: Qua type is er nauwelijks iets anders denkbaar als ‘gezicht’ van het rariteitenkabinet GroenLinks, al ontdek je dat als buitenstaander pas als je er bij stilstaat: Wie kijkt naar Klaver’s voorgangers – het revolutionaire arbeider spelende rijkeluiszoontje Rosenmöller, het elfje met de Alice-in-Wonderland-oogopslag Halsema, het mentaal nooit de puberteit ontgroeide klungeltje Sap – kan het patroon onmogelijk ontkennen. Hekkensluiter Bram van Ojik kon dan, wat dat betrof, min of meer een uitzondering genoemd worden, al had dat weer als keerzijde dat z i j n type van binnen zowel als van buiten zó “aards” te noemen was dat hij deed denken aan een uit de klei getrokken pieper. Maar goed, laten wij de verleiding weerstaan om te gaan oordelen op zoiets banaals als iemands uiterlijk, hoe moeilijk dat in de praktijk ook telkens weer is. En dan zou ik trouwens bijna Tofik Dibi nog vergeten, de heuse, Marokkaanse relnicht-mascotte van het Rariteitenkabinet: Wel geen èchte voorganger van Jesse – had-ie wel gewild en heeft-ie ook agressief genoeg geprobéérd, maar hij verloor de strijd met een neuslengte van het puberale kneusje Sap – maar in zijn soort een té karakteristiek GL- exemplaar om in deze opsomming onvermeld te laten. (“Mascótte”, ja, wat U zegt…).

Screenshot_170Jesse is, strikt genomen, geen Marokkaan. Of in ieder geval niet noemenswaard. Weliswaar is het bekend dat zijn biologische vader Marokkaanse roots heeft, maar die man verwekte zijn zoon dan ook, naar goed islamitisch gebruik, bij een niet-moslima, een Nederlands-Indische “Kaffir” tijdens een one-night-stand, om vervolgens schielijk uit het beeld te verdwijnen, mogelijk in afwachting van zijn huwelijk met de kuise, onderworpen islamitische bruid, die zijn familie wel eens voor hem zou arrangeren. Gelukkig dus maar dat het volgens de Indonesische traditie van de familie van moederskant tóch al gebruikelijk was dat de grootouders zich meer dan intensief met de opvoeding van de kleinkinderen bemoeiden, want nu konden die mensen gewoon doorgaan met datgene waarvoor ze in hun belevingswereld reeds bestemd waren. Zo kan het jongetje Jesse blijkbaar terugblikken op een redelijk ongecompliceerde jeugd, al schijnt hij nog wel pogingen ondernomen te hebben om, in zijn biografie, bepaalde herinneringen dramatischer te maken dan ze in feite geweest zijn. Ach ja, je moet íets doen om althans dóór te kunnen gaan voor een door het leven getekende politieke strijder. Al is het maar quasi-achteloos je biologische Marokkaanse afkomst blijven benadrukken, zonder dat die bij jouw omstandigheden een rol van betekenis gespeeld heeft. Maar politiek verkóópt het natuurlijk: Om je, geheel in lijn met de uitgangspunten van het rariteitenkabinet GL, behalve voor het milieu in te zetten voor de “verworpenen der Aarde” is het nu eenmaal een Gódsgeschenk om je te kunnen presenteren als “één van hèn”, daarover zal iedereen, vriend en vijand, het roerend eens zijn!

Een waar zóndagskind, dat jongetje Jesse: Onderwijs genoot hij – zoals trouwens veel GroenLinksers – van jongs af aan aan de “Vrije School”, waarvan het maar goed is dat die voorziet in een doorlopend lesprogramma tot en met het voortgezet onderwijs, want de parate kennis die men in dat Vrije onderwijs opdoet, wil nog wel eens verzúipen in de creatieve vakken en de elfjes, sterren en planeten. Maar op déze manier slaagde hij er tenminste nog in het VMBO af te ronden. Meer schijnt er aldus, ondanks het creatieve, kind- en jongerenvriendelijke lesprogramma van Rudolf Steiner, voor hem niet ingezeten te hebben. Maar ach, gezien zijn huidige positie is ook voor hem datgene opgegaan, wat Michael Mannheimer met betrekking tot diverse – fatale – Duitse politici reeds vaststelde: “Ik ben trots op mezelf: Heb niets geleerd, had beroepsmatig geen succes – maar politiek bedrijven kán ik!”

Screenshot_171Toegegeven, in 2008 zou hij nog een opleiding Social Work weten af te ronden aan Avans Hogeschool (die in 2005 nog betrokken was geweest bij hogeschool-fraude), maar bij een schakelprogramma om toegelaten te worden tot de master politicologie aan de Universiteit van Amsterdam haakte hij na een jaar weer af. Ach, de jongeling nam ook al zoveel hooi op de vork: Secretaris -later voorzitter- van DWARS, de meest radicale jongeren-afdeling van GL, vervolgens voorzitter van CNV-jongeren (waarbij hij zich onder meer beijverde om het christelijk karakter van het CNV naar de achtergrond te schuiven: Je bent radicaal of je bent het niet, hoewel vervolgens de vraag dan rijst waarom hij in dat geval voor het CNV koos. Enfin… ) Voorts dan nog, vanaf 2009, jongste lid van de SER, en daarnaast lid van diverse commissies… Nee, dat hij op zijn manier niet aan de weg timmerde, kan hem niet worden verweten. Het zal dan ook mede daaraan te danken geweest zijn dat hij in 2010 zijn doel wist te bereiken: Het Kamerlidmaatschap van GroenLinks. Mogen vele van zijn voorgaande functies dan vaak van korte duur zijn geweest, Kámerlid zou hij blijven. EN in 2015 van Ojik opvolgen als fractievoorzitter. (“……maar politiek bedrijven kán ik.”)

En zo moeten we het sinds die tijd in het Nederlands parlement zien te rooien met een soort Peter Pan als aanvoerder van het rariteitenkabinet GroenLinks. Niet nieuw met zo’n samenraapsel van een partij, waarin het elfje Tinkerbel-Halsema en Sap-de-Aardwortel hem, zoals gezegd, al vóórgingen. Wèl funest in een tijd, waarin, met uitzondering van vooral de PVV, vrijwel het hele parlement zich, onuitgesproken,vastgebeten schijnt te hebben in het Coudenhove-Kalergi-plan ter vervanging van het Europese ras door andere rassen, en waarbij zo’n eeuwige weigeraar-om-volwassen- te worden er met gráágte nog een schepje bovenop doet door gulhartig te decreteren dat wat hem betreft het volledige “vluchtelingen” bestand wel binnen de Nederlandse grenzen opgenomen zou mogen worden, of dat nu mogelijk zou zijn of niet! Want ach, voor wie denkt in de termen van Neverland, dat fabelachtige land achter de sterren, is alles mogelijk en bestaan er geen grenzen of bodems: Voor zover ze al bestaan, zitten ze bij ons klavertje vier op een heel ander vlak; stelt hij voor zijn medemensen liever restricties op in de vorm van: Méér aandacht voor het milieu, méér multiculti, méér verdraagzaamheid….. Méér, méér, méér…. Oh ja, ook nog één minder: Minder vlees eten met z’n allen moeten we. Dan komt het allemaal beslíst goed!

Screenshot_169

31 jaar oud, weliswaar getrouwd en met twee koters, maar zelf de sprookjeswereld nooit ontgroeid. Zelfs de documentaire over zijn leven liet hij, in zijn grenzeloze onnozelheid, maken door een partijgenoot en intieme vriend van hem, kennelijk onkundig van de gulden regel dat de documentairemaker zoveel mogelijk onpartijdig moet zijn, wil het product een maximaal geloofwaardigheidsgehalte bereiken. En het resultaat is dat niemand in Nederland de documentaire ooit te zien zal krijgen, met uitzondering van enkele mensen van de media, die ons trouwens zonder uitzondering wisten te vertellen dat daar weinig tot niets aan verloren is. Iedere volwássene had dat op die manier kunnen voorvoelen. Maar Jesse is geen volwassene.

Het enige goede hieraan is dat het ook nu weer niet tot regeringsdeelname gekomen is – zoals nooit trouwens. Zelfs het landverraderlijke koppel VVD-CDA-D66 zag tenslotte meer heil in de kleinste coalitie ooit, met deelname van de CU – die zeker niet op alle punten met hen op één lijn zit – dan in een peilloze sprong in het diepe, die met een coalitie-partner als GroenLinks met aan de top zó ’n soort fractieleider, slechts kan voeren naar….Ja, waarheen? Neverland…?

Met sprookjes is niets mis, maar sprookjes horen hun plaats te kennen. En die is niet in de regering (voelt zèlfs een Rutte).

Jesse, mócht je in de grond nog het beste met dit land voorhebben, ga dan definitief naar huis, trek je eikeltjes-pyama aan, neem je zoons op schoot en lees díe het sprookje voor van het wonderschone-land-achter-de-sterren. Dan kunnen wij hier misschien nog redden wat er te redden is.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Groenen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Jesse in Neverland

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  Zou deze halve zool dan ook op de loonlijst van Soros staan zoals 226 anderen die Soros in zijn zak heeft.

  https://www.ninefornews.nl/soros-honderden-europarlementariers-zak/

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Die Jesse Klaver is al passé.
   Populariteit…totaal opgebrand.
   Wilde geen regeringsverantwoordelijkheid, tsja, dan is het over… is straks plotseling weg.
   Opletten, dan zul je merken dat het zo zal gaan.
   Komt er weer ’n andere groene idioot.
   Zal ook helemaal niks kunnen klaarmaken.
   Zo zal die partij altijd alleen maar zorgen voor ’n hoop stennis, en niks kunnen waarmaken.

   Gelukkig…

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Voor wie het nog niet gezien heeft.

  Geliked door 1 persoon

 3. Taljaard zegt:

  @Trees
  Leuk!

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  In ieder geval hoeft Jesse Klaver niet voor Peter Pan te gaan spelen daar hij, gelijk aan talloze linkse volwassenen in Nederland, geestelijk nog een kind is! Hij zal beslist niet door de lucht vliegen en als hij al in Neverland belandde en de plaats van James Haak in probeerde te nemen zou hij de monsterachtige zeekrokodil achter zich aan krijgen! Mits deze hem al ging consumeren dan kreeg het arme reptiel vast al een voedselvergiftiging wat overigens ook zou gebeuren als een enorme stierhaai achter Klaver aanging om zijn achterwerk aan flarden te scheuren!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik hád al een vermoeden, dat dít jou zou aanspreken, Jules!
   Hoe zou ik dáár nou toch bij komen, hè?

   Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    Weet je trouwens ook nog dat Jesse Klaver in 2020 het idiote idee had om alle jongeren, die 18 jaar werden, zeker 10.000 euro te gaan schenken als een soort startkapitaal zodat zij zich hierdoor konden gaan ontwikkelen! Veel van die jongeren zijn echter al veel te verwend en overbeschermd opgevoed en als die zoveel geld kregen dan zouden ze het hierna meteen verbrassen, in plaats van zich ermee te gaan ontwikkelen!

    Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Theresa,

  zonder je verhaal tekort te willen doen, kan het in één woord worden samengevat: BLAASKAAK!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 6. tippelaar zegt:

  Ik vind hem een prima doelwit voor een sluipmoord. Daar weten de linksen alles van, tot ze zelf het slachtoffer zijn, dan schreeuwen ze moord en brand. Hoe zat ook al weer met die Duivendak?

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  informeerde mede-reageerder ‘Renekampers’, naar eigen zeggen omdat hij op E. J. Bron de humor miste

  Zonder jou in de wielen te willen rijden, beste Theresa, plaats ik speciaal voor “Renekampers” hieronder een paar linkjes: 😉

  https://ejbron.wordpress.com/2016/04/20/de-vreemde-vogelkolonie/

  https://ejbron.wordpress.com/2015/01/16/ornithologie-het-baardmannetje/

  https://ejbron.wordpress.com/2016/04/16/de-tapijtklever/

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar kun je dan volgens mij tóch het beste “Renekampers” op wijzen, Tis’:
   Dat van die humor zijn echt zijn woorden, niet de mijne.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 9 november 2017 om 07:49

    Dat van die humor zijn echt zijn woorden, niet de mijne.

    Daar twijfel ik ook niet aan, ik had zijn woorden echter zelf niet gelezen.
    Zie het alsjeblieft niet als een soort verwijt aan jou? 😉

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee hoor! Even de verhoudingen duidelijk vaststellen, te meer, daar je zijn comment kennelijk inderdaad niet gelezen hebt, da’s alles.
    (Je weet inmiddels: jouw overgevoeligheid is herkenbaar voor mij, omdat ikzelf iets soortgelijks heb, al werkt het in de praktijk soms iets anders.)

    Like

 8. Wachteres zegt:

  Jesse noemde zichzelf ook al eens trots een allochtoon. Een giller als je weet dat hij een Nederlands/Indonesische moeder heeft die een one-night-stand had met een Marokkaan.

  Hij is grotendeels opgevoed door zijn Nederlandse grootouders, die hem een christelijke opvoeding hebben gegeven.

  Like

 9. Republikein zegt:

  “Gelukkig dus maar dat het volgens de Indonesische traditie van de familie van moederskant tóch al gebruikelijk was dat de grootouders zich meer dan intensief met de opvoeding van de kleinkinderen bemoeiden, want nu konden die mensen gewoon doorgaan met datgene waarvoor ze in hun belevingswereld reeds bestemd waren”.

  Hoezo?

  Like

 10. ReneKampers zegt:

  Is dat zijn verkiezingsafiche ?

  Geliked door 1 persoon

 11. leefbarbaar zegt:

  Onderschat GsL niet. Klavert is maar hun scooterdief, GsL zelf is keiharde maffia. Honderden politici, die topambtenaar zijn, adviesburo’s hebben, in onroerende goed zitten, subsidie industrie leeg zuigen. Keiharde maffia.
  GsL zit in de oppositie (zeggen ze) maar liet zich omkopen (alweer) om Rutte III te steunen deze periode. Wij allemaal moeten dat betalen; heffingen en extra belastingen onder het mom van duurzaamheid.
  Onderschat ze niet, Penoza is er niks bij.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  ” … ga dan definitief naar huis, trek je eikeltjes-pyama aan, neem je zoons op schoot en lees díe het sprookje voor”

  Tja, maar er moet wel ‘brood op de plank’ komen, zoals Femke Halsema eens zei. En bij GroenLinksen is een bruin boterhammetje met kaas echt niet voldoende.

  Niet voor niks trok Femke zich op 1 december terug uit de politiek in plaats van op 1 januari het jaar daarop, toen de uitkering voor ex-kamerleden heel wat ongunstiger zou worden.

  Femke was vanzelfsprekend ook voor de multicul, maar liet haar kinderen toch niet op een ‘zwarte’ school blijven, per slot hoefden zij geen slachtoffer te worden van het multicultureel experiment.

  Geliked door 1 persoon

 13. M. zegt:

  Alle partijen dienen de ondergang van het volk en de twee die het niet doen zet men gewoon buiten spel met smerige leugens die de media over de slapende burgers uitstort.

  Like

 14. boorzalf zegt:

  Jesse de klimaat ridder in zijn dure BMW, wat een hypocrieten figuren zijn het ook bij groen-niks.

  “Jesse Klaver wil dat het kabinet snel aan de slag gaat met een klimaatwet. „Gas erop!”, zei hij donderdag tijdens het debat. Dit tot hilariteit van premier Mark Rutte, die lachend onthulde dat de leider van GroenLinks zich laat rondrijden in ’een grote BMW’.

  Like

 15. Jan zegt:

  Gauleiter Klaver

  De commentaren zijn interessant en raak op die van de linksfascisten na

  Rotterdammert
  ‏ @VaderBezorgde
  16 uur16 uur geleden

  U beroept zich op een grondrecht om tegen de grondrechten van anderen te demonstreren. Het volk van Amsterdam gaat erover of fvd in de raad komt. Niemand anders.
  2 antwoorden 1 retweet 20 vind-ik-leuks
  …..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s