Een onhandige tweet of sluipende islamisering?

Screenshot_188

(Door: Wim van Schaik)

Er hoeft maar één iemand te schrijven dat Pieter van Vollenhoven (foto) zulke grappige tweets de wereld in stuurt en ziedaar een nieuw talent is geboren: de koning van de droge tweets als je de elkaar-napraters mag geloven. Maar dinsdag ging het mis. Iedereen viel over de droogkomiek heen en hij wist niet hoe snel hij zijn tweet moest verwijderen en een terugtrekkende beweging moest maken.

Nu gaat het de laatste tijd wel vaker mis met Pieter. Zoals met die onzinnige oproep om een landelijk klapmoment voor de te vroeg heilig verklaarde Van der Laan te houden. Bleef het toen opvallend stil, nu kreeg hij de volle laag. En wat had hij nu helemaal getweet? “Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!”

Dat viel niet goed bij de doorgeslagen hyper-sensitieve hysterici van Me Too. De tweet wekte de woede van de goed-denkers op. Volgens hen ridiculiseerde en bagatelliseerde Pieter het probleem. Maar lag het niet net even anders? Dat ze bij Me Too de link niet meteen (willen) leggen, snap ik. Die kijken daar strak weg van de islam en wijzen maar één kant op. Hoeven ze ook niet na te denken over taharrush (massa aanranding) en zo. Ik moest in ieder geval bij dat handen schudden wel meteen aan de islam denken. En waarom zou Van Vollenhove daar dan niet aan gedacht kunnen hebben? Dat hij het had over een grensgeval (?!) – zeg maar op het randje – als mannen een vrouw (niet familie) een hand geven is zoveel als toegeven dat de islam er niet ver naast zit met dat afwijzen van handen schudden tussen mannen en vrouwen, omdat het alleen maar aan zou zetten tot verleiding…

Zo’n tweet als die van Pieter past helemaal in het proces van zelf-islamisering. Het kenmerk van zelf-islamisering is dat het sluipenderwijs en onopgemerkt gaat. Dat sluit mooi aan bij de Nederlandse mentaliteit om tot het uiterste meegaand te zijn. De Oranjes voorop. Het beeld van Beatrix in Oman met die malle sjaal over haar hoed is het ultieme foute signaal. Terecht dat Syp Wynia in Elsevier schreef: “Er is geen land in Europa waar moslims zo veel rechten hebben als Nederland. Waarbij die rechten zowel door moslims kunnen zijn verworven als hun in de schoot geworpen.” Dat laatste slaat op die meegaandheid, of  op onverschilligheid die voor meegaandheid doorgaat. Dagelijks horen we het om ons heen:  ‘Er zit wat in’, ‘Zo gek nog niet’, ‘Moeten zij weten’ of ‘Als ze mij maar met rust laten’ (wat niet zal gebeuren).

Wie goed oplet, merkt dat grote veranderingen altijd in gang worden gezet met erover praten. ‘Bespreekbaar maken’ heet dat. Vlak ook de kracht van de beelden die door de reclameboodschappen over ons uitgestort worden niet uit. En zo verandert de islam stukje bij beetje onze samenleving. Al jaren worden hele generaties grootgebracht met de illusie van het multiculturalisme, bezoekjes aan moskeeën en visites bij aardige moslimfamilies. Wie kritisch is op de islam kan geen goed mens zijn en hoort er dus niet (langer) bij.

Het past allemaal in het proces van islamisering van ons land: gewoon vinden wat niet gewoon is en accepteren wat bestreden zou moeten worden. Overal hoofddoeken, vrouwen verstopt in zwarte omhulsels en mannen in jurken. We moeten er maar aan wennen en tegen beter weten in in leugen leven en doen alsof het verrijking is. En dat (niet) handen geven, ach dat zal ook geaccepteerd worden. Eerst maar eens aan het idee wennen. Dat kan desnoods (of juist) via een grap of een ‘droge tweet’.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Hypocrisie, Islamisering, Koningshuis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Een onhandige tweet of sluipende islamisering?

 1. Marijke zegt:

  Precies wat ik ook dacht toen ik het las.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  is zoveel als toegeven dat de islam er niet ver naast zit met dat afwijzen van handen schudden tussen mannen en vrouwen, omdat het alleen maar aan zou zetten tot verleiding…

  Ik moest ook meteen denken aan het verband dat deze flutpianist legde met de islam.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Zo ver ik mij herinner was Bea niet in Oman waar zij als een Vogelverschrikker[ helemaal zwart ] erbij liep, het was Abu Dabi/Dubai.
  De vrouw van Macron bezoekt nu dezelfde moskee als toendertijd Bea

  De NL-se HKKH.Beatrix had het toen over deze “PARADIJSJES”.
  De compounds waar de aziatische slaven-arbeiders wonen, heeft zij niet bezocht……………

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ delamontagne 9 november 2017 om 22:07

   De rijkaards verkeren toch ALLEEN MAAR in paradijsjes? Zo natuurlijk ook de ‘christelijke’ ‘oranjes’.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Je moet gezien hebben hoe het daar nauwelijks 40 -50 jaar geleden was.
    Dan is dit nog moeilijker te geloven.
    Maar “paradijsjes”?
    Dan moet je wel binnen dat gebied blijven, daarbuiten…………….!
    woestijn, zand, hitte, niets………

    Like

 4. tjonge zegt:

  kan die tweet ook niet een vorm van sarcasme geweest zijn, want zo zou je het ook kunnen lezen ?

  Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Zou het voor de moslims misschien beter zijn als er helemaal geen vrouwen meer op de wereld zijn? Wat moeten deze idioten hier in ons Nederland. Godverdomme rot op naar een moslimland.
  Laatst de vrouwelijke nederlandse diplomaat in Qatar: het is een prachtig heerlijk land, Nergens beter dan hier. Waardeloos wijf

  Geliked door 2 people

 6. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/politiek/van-vollenhoven-metoo-uitspraak-gewoon-een-foutief-bericht~ae948b2f/

  De voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zegt tegen RTL Nieuws dat hij met zijn tweet aandacht wilde vragen voor het feit dat het mogelijk is dat er mensen onterecht worden beschuldigd van seksueel misbruik. Dat soort aantijgingen moeten volgens hem eerst onderzocht worden. ,,Die misstanden moeten kunnen worden doorgegeven aan een instantie die kan onderzoeken of het waar is of dat het om een onjuist bericht gaat.”

  Bijval krijgt Van Vollenhoven juist van PVV-Kamerlid Harm Beertema. ,,Begrijp me goed, ik keur alle vormen van seksueel geweld af. Maar al die klaagmiepen die nooit aangifte hebben gedaan en nu ineens gekwetst en beschadigd zijn op de toppen van de #metoo-beweging, het gaat allemaal veel te ver. De hysterie is losgebarsten en het is goed dat Van Vollenhoven daarop heeft gereageerd. Het is jammer dat hij zijn tweet vervolgens heeft teruggetrokken door de heksenjacht op sociale media. Want de linkse wereld onderkent niet dat iedereen momenteel is losgeslagen. Mag ik in de Tweede Kamer nog wel ‘Mevrouw de voorzitter’ zeggen? Zelfs dat wordt als kwetsend ervaren door de genderneutrale lobby.”

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Ik ben het niet helemaal met Harm Beertema eens; het lijkt me niet eenvoudig om iemand aan te klagen die ‘in het centrum van de macht’ zit.

   Dat kost je vaak je baan en – zoals blijkt – kan het ook je carrière kosten.

   Vaak is de aan te klagen persoon rijk en kan hij de beste advocaten meenemen naar de rechtbank. En dan is het jouw woord tegenover zijn woord.

   Kijk eens hoe het slachtoffer van Ramadan bedreigd wordt. Gelukkig voor haar zijn er meerdere aanklachten bij gekomen.

   Lubbers is destijds ook pas na maanden wikken en wegen aangeklaagd. Erg moedig en het heeft hem – terecht – zijn internationale baan gekost.

   Ik vind het heel begrijpelijk dat je eerder de stoute schoenen aantrekt als er meer vrouwen met dezelfde klacht naar buiten komen.

   Natuurlijk is het anderzijds mogelijk dat iemand onterecht wordt beschudligd.

   https://www.trouw.nl/home/-dochter-politiechef-lancee-aangezet-tot-valse-aangifte-~a4ffac6a/

   Het lijkt me om die reden nog moeilijker om een aanklacht in te dienen.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Mag ik in de Tweede Kamer nog wel ‘Mevrouw de voorzitter’ zeggen?”

   Dat mag wel, maar het hoeft niet. Haar aanspreken met haar titel “Voorzitter” is meer dan respectvol genoeg. Als de voorzitter een man is, zegt ook niemand “Meneer de Voorzitter”, wordt hij ook aangesproken met “Voorzitter”.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 7. ildiko zegt:

  maar nu met dat andere flauwekul genderneutraal, zonder aparte WC , doe maar ook geen aparte kleedkamers NERGENS MEER!, geen aparte zwemen meer, geen aparte mannen en vrouwen afdelingen in het ziekenhuis, doe maar alles NEUTRAAL ! maar dan voor iedereen geen uitzondering meer voor de moslims ! Ik ben benieuwd wanneer de oorlog zal uitbreken.

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. Williaan zegt:

  Het komt nooit meer goed vrees ik, de nieuwe “inteligente” generatie is geindoctrineerd door de Gutmensch en politiek-correcten.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1149585/islamofobe-docent-stopt-met-column

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Als ex voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en andere voorgaande raden, zal hij als geen ander onderzoek hebben gedaan over de “handdruk” door seksuologisch expertise na wetenschappelijk onderzoeken, aldus zodanig kon worden benoemd.

  Ach, als in de V.S. als man de lift nadert naar de tig etage en er staat alleen een vrouw in dan stap je niet in en wacht op de volgende mogelijkheid. Niks handschudden, doch juridische veiligheid.

  Like

 11. hslot4 zegt:

  Och Pietertjuh van Vollenhoven heeft wel eens vaker ideeen net zoals een aantal jaren geleden toen meneer van Vollehoven wel even zou bepalen wie zich wel en wie zich niet mochten voortplanten .
  Het ging toen met name over mensen met een geestelijk wat lager dan gemiddeld niveau.
  Waar hebben we dat eerder gezien ? https://www.ushmm.org/learn/students/learning-materials-and-resources/mentally-and-physically-handicapped-victims-of-the-nazi-era/euthanasia-killings

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Ergens midden 6 tiger jaren reed ik de SLS rally.
   Zaterdags ´s morgens om 7 uur op de boulevard van Scheviningen moesten we vertrekken.
   Buiten de deelnemers een enklke hondenuitlater op het strand was er niemand.
   Er liep een figuur met de handen voor zijn gezicht om vooral niet te worden herkend.
   Ik vroeg aan iemand wie dat was.
   Dat is Pieter van V. zei hij.
   Ik vroeg wie P.v.V was.
   Heb je het niet gelezen in de krant??? .
   Sinds 14 dagen is hij de vriend van princes Margriet was het antwoord.
   Op de markt in Bastogne waar we ´s nachts om 2 uur een pause hadden blijf hij met zijn 2 volgautos ver aan de kant om met niemand geconfronteerd te worden.
   Samengevat was hij na 14 dagen al zo hoog gerezen dat hij niet meer met het gewone rallyvolk geconfronteerd wilde worden.
   Hij is toe voor mij helemaal afgebrandt en dat is nooit meer goed gekomen.
   .

   Like

 12. @louis
  Begin jaren 70 was ik in training op vlb gilze rijen
  We werden dood gegooid met het woord FOD(foreign object damage
  Zelfs petten mochten niet gedragen worden rond jet motors vanwege inzuig gevaar en dus potentiële schade aan deze motoren van de heli’s
  Wie schetst mijn verbazing toen er plotseling een Brits sportwagen bij een heli pad stond geparkeerd met ramen open en open roof window(papieren op achterbank)
  Kop houden mannen: het is mr Pieter van Vollenhove en die wilde even een alouette vliegen die middag
  Bovendien kon niemand met bril een vliegbrevet halen in die tijd: behalve Oranjes en co.
  Regels :alleen voor , you guessed it , de gewone nederiglander
  Get in line you slobs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s