Geschiedenis? We liegen het wel voor u!

Screenshot_186

“Jan Pieterszoon Coen woonde in Indonesië. Daar wonen Indonesiërs. Dat weet iedereen. Ergo, Jan Pieterszoon Coen was dus een Indonesiër!”. . .

(Door: H. Numan)

Een paar dagen geleden stond er op dit blog een artikel waarin de BBC liegt dat er altijd een multiculturele samenleving is geweest. Fijn dat het na 30 jaar een beetje begint op te vallen. Ik loop me daar al decennia groen en geel aan te ergeren. De BBC is de beste propagandaorganisatie ter wereld. Dr. Joseph Goebels zou er jaloers op zijn geweest. Goede propaganda moet namelijk geloofwaardig zijn. Je mengt dus een pietsje waarheid met een forse leugen, maar zodanig dat iedereen er in trapt. “V = Victorie, want Duitschland wint op alle fronten” was dat dus bepaald niet. Dat was gewoon lachwekkend in 1944. De BBC en Hollywood pakken dat stukken beter aan. Die veranderen de geschiedenis naar wat politiek correct is, en doen dat geloofwaardig. Als je er tenminste niet te veel van weet. Mijn hobby is geschiedenis. Dan moet je verdomd goed liegen, wil ik er in trappen.

De grootste fout is het beoordelen van iets uit het verleden met onze eigen normen en waarden van nu. Dat doe je automatisch, overigens. In de meeste gevallen, omdat je weinig of niets weet hoe de situatie toen was. Dan ga je automatisch je eigen situatie projecteren op het verleden. Dat is de mens eigen, en heel erg moeilijk om niet te doen.

Een aardig voorbeeldje is de Hollywood-film Robin Hood, prince of thieves uit 1991. Dus ook toen sjoemelde men al met de geschiedenis. In het verhaal komt Robin Hood (Kevin Costner) terug van kruistocht uit het Heilige Land. Daar heeft hij een mohammedaans vriendje, Azeem (Morgan Freeman), opgedaan die gezellig mee ging naar Engeland. Soort van Floris en Sindala zullen we maar zeggen. Zo ongeveer in de eerste scene ziet u Robin en Azeem aan land komen. Azeem is uiteraard een belijdend mohammedaan en als zodanig gekleed. Wat doet Azeem? Die gaat open en bloot zijn tapijtje uitrollen om een stukje te bidden.

In Engeland, tijdens de kruistochten. Niemand die zelfs maar knippert met de ogen. Robin Hood is een sprookje, dat weten we allemaal. Hoe lang denkt u dat Azeem en Robin in werkelijkheid nog te leven zouden hebben? Ik gok op 15 tot 25 hele pijnlijke minuten. De lokale boeren hebben tijd nodig om voldoende brandhout te verzamelen. In de middeleeuwen, en zeker tijdens de kruistochten, zag je vrijwel geen mohammedanen (levend) in West-Europa rondlopen. De paar die dat wel deden, want het gebeurde (sporadisch) wel eens, waren slim genoeg om zich niet provocerend te gedragen en te kleden. Mohammedaans bidden in het openbaar was simpelweg zelfmoord. Vergelijk het gerust met een SS-officier die in gala-uniform gaat rondlopen in Engeland in 1942. Niet bijster slim, dus.

Zo werkt een goede leugen. De meeste mensen weten erg weinig van geschiedenis, en kijken naar het verleden met de moraliteit van vandaag. Nu zijn mohammedanen (helaas) gewoon in onze samenleving, en als ze demonstratief in het openbaar gaan bidden, gaan we liever een blokje om. Enerzijds om problemen te voorkomen, anderzijds omdat we nu geloof heel wat relatiever bekijken dan toen. Toen niet, nu wel. Dus lijkt het dat het vroeger ook zo was.

Ander voorbeeld: Romeinse gladiatoren en beestengevechten. Het idee dat mensen elkaar tot de dood bevechten, doet ons walgen. Dat is nu zo. Maar toen echt niet. Als u nu fanatiek sportliefhebber bent, dan was u in het Romeinse rijk groot liefhebber van gladiatorengevechten en beestengevechten. Geen discussie over mogelijk. Voetballen moest nog uitgevonden worden, en fietsen ook. Er waren andere sporten, maar dit waren verreweg de belangrijkste. Er ging net zo veel geld in om als vandaag in de beroepssport.

Niet zo gek lang geleden waren beren- en hondengevechten volksvermaak. In de 19e eeuw was ‘rat baiting’ zeer populair in Engeland. Bij ‘rat baiting’ worden ratten in een kooi gezet met een terriër. Het publiek gokt dan hoe lang het duurt voor de terriër alle ratten heeft doodgebeten. Dat was zeer populair onder het grote publiek, en net zo goed onder de elite. De laatste wedstrijd vond in 1912 plaats. Ga er gerust van uit dat het in Nederland ook zo was. Denk maar aan het Palingoproer.

Wat men u nu probeert wijs te maken is dat multicultureel niks nieuws is. Complete onzin, want multicultureel is verzonnen toen er steeds grotere hordes mohammedanen (gastarbeiders + vrouwen + kinderen) permanent hun geit gingen parkeren in het Westen. U en ik vonden dat geen goed idee, destijds. Onze elite wel, die verdiende er fors aan. Dus verzonnen ze van alles om het acceptabel te maken. Veel verder dan ‘je kunt zo lekker exotisch eten’ of ‘is leuk op straat, al die kleurtjes en geurtjes’ zijn ze nooit gekomen. Gelukkig bleven volksoproeren uit, dus ging men vrolijk verder met multiculturaliseren.

Als u voor 1975 op school heeft gezeten, kunt vrijwel zeker niet meer dan één of twee klasgenootjes herinneren die ‘anders’ waren. Dat waren dan kinderen van wie een of beide ouders uit onze koloniën kwamen. Het was een zeldzaamheid. Pas in de jaren-80 en later kwamen er zoveel gastarbeiders nazaten dat het begon op te vallen. Ik kan me niet herinneren dat wij die kinderen ooit gepest hebben. Niet meer of minder dan we elkaar pestten, want kinderen pesten elkaar altijd. In ieder geval niet omdat ze een kleurtje hadden. Ik zeg niet dat dit niet gebeurde, maar niet in mijn klas in ieder geval. Ik weet niet meer wat, maar we hadden denk ik best wel een andere treiterij gevonden die even goed werkte.

Er is een enorm verschil tussen een multiculturele samenleving en een samenleving waarin ook andere volken leven. Rome was Romeins. D.w.z. in de diverse delen van het rijk woonden Kelten, Germanen (niet hetzelfde), Galliërs, Celtiberiërs, Romeinen en Grieken en nog veel meer. Maar ieder in zijn eigen gebied. De leidende cultuur was Romeins. Als je je niet Romeins gedroeg/kleedde/sprak was je een barbaar. Niks mis mee, je was gewoon geen Romein. Dat was alles. Romeinen discrimineerden niet op ras. Wel op inkomen en sociale status. Op ras werd veel later uitgevonden.

Een van de bewijzen waarmee men komt aandragen, is dat er Syrische boogschutters gelegerd waren langs de Muur van Hadrianus. Dus dat grensgebied was multicultureel! Inderdaad, Syriërs waren daar gelegerd. Het was het Cohors Primae Hamiorum Saggitariorum. Eén cohort, maximaal 480 man. Dus op een bevolking van ongeveer 3,5 miljoen absoluut niet meer dan 480 man. Minus officieren, die waren Romeins. Minus onderofficieren die waren (meestal) ook Romeins, of kwamen uit andere delen van het rijk. Minus verliezen, want een cohort op volle sterkte was een zeldzaamheid. Dat is niet multicultureel. Dat is monocultureel, met een snuifje anders.

Massamigratie begon toen grote passagiersschepen op de Atlantische route werden ingezet. Zoals bijvoorbeeld de Titanic. De derde klas passagiers sliepen op britsen, kregen 3 maaltijden en betaalden daarvoor £ 7,- per persoon. Dat is omgerekend naar vandaag iets van £ 777,-. Ga ongeveer uit van twee netto maanden salaris toen. Eerste klas passagiers betaalden £ 30, dat zou nu ruim £ 2500,- zijn. Men reisde niet voor plezier, maar om iets serieus te doen. Een migrant investeerde zijn volledige bezit in dat enkeltje. Zoveel spaargeld had men toen echt niet. Verder was de situatie compleet anders. Er was toen ruimte zat in Amerika om te migreren, en men verwachtte vrijwel niets van de overheid. In ieder geval geen € 10.000,- plus een woning en een auto ‘van Frau Merkel’.

De massamigratie van nu begon pas echt toen vliegen betaalbaar werd. Dat is zeer recent, want de meeste low budget airlines begonnen pas na 1985-90. Dat loopt ongeveer gelijk met de opgang/neergang van chartermaatschappijen. Voor die tijd was het godsonmogelijk dat arme drommels uit Afrika op asielsafari in Europa konden gaan.

De huidige migrantencrisis is gemaakt. Het begon iets na 09-11-2001, toen mohammedanen en Afrikanen massaal aan land probeerden te komen in Lampedusa. De Italiaanse regering trad Italiaans  op. Namelijk: niet. Begrijpelijk ging het hek van de dam. Lampedusa ligt midden tussen Sicilië en Afrika. Je kunt het met wrakke bootjes net halen. Verschillende keren heeft de Italiaanse regering haar grenzen – illegaal – opengezet om van dat gajes af te komen. Omdat de EU “Italiaans” (niet) optrad, nodigde dit uit tot veel meer. Pas jaren later in 2015 kwam een geestelijk zwaar gestoorde ex-communiste met haar uitspraak ‘Wir schaffen das!

Dit is de situatie nu. Vandaag de dag zit uw zoon of dochter in een klas waarvan de helft of meer allochtoon is. Toen u en ik op school zaten, begon het onderwijs extreem links te worden. Ik ergerde me toen al wezenloos aan de slappe lullen voor de klas die er op stonden om met hun voornaam, Geyt, aangesproken te worden. Niet meer met meneer, en meneer Wollensok al helemaal niet. Dat was zo ouderwets. Toen u in en ik op school zaten, was de helft van het onderwijzend personeel man. Tegenwoordig zijn dat er weinig. Het onderwijs is nu een echte vrouwenbaan geworden. Waarom? Positieve discriminatie. “Bij ongelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een vrouw.” Dat komt er van als je politiek correct probeert te zijn. Die ruimschoots gecompenseerde vrouwen gaan nu campagne voeren om meer meesters op school te krijgen, want man en vrouw zijn immers gelijk? Mag ik even lachen … ?

Kijk om u heen, en u ziet overal allochtonen. Dus is het helemaal niet vreemd om te denken dat er altijd zoveel allochtonen waren. Die situatie duurt nu ongeveer 30 jaar, en daarom lijkt het alsof het altijd zo is geweest. Voor meer dan een derde van onze bevolking is het zo tijdens hun hele leven  geweest. Enkel de mensen die boven de 40 zijn hebben andere herinneringen. Dat is een minderheid, en daar maken de BBC plus de rest van de media dan ook handig gebruik van.

Kijk naar historische documentaires. De BBC maakt ´t het bontst. Ik moest bijna braken toen ik een documentaire over de muur van Hadrianus bekeek. Uniform technisch schitterend. Gebeurt maar zelden  dat je Romeinse legionairs in correcte metalen lorica segmenta ziet. Meestal zie je die knapen rond sjokken met lederen kurassen. De rest klopte ook. Kleding was perfect, schrijftabletten waren in de puntjes. Menu: prima. Wat was er verkeerd? Een aantal van de acteurs waren gitzwarte negers. Zwarte legionairs bestonden gewoon niet. Er zaten best wel Afrikanen in de legioenen, maar die kwamen uit Noord-Afrika. Van negers wist men enkel dat die bestonden. Je zag er héél af en toe eentje in Rome. Ik ben er redelijk zeker van dat een cohort zwarte Afrikanen de Keltische stammen de stuipen op het lijf zou jagen. Ongeveer hetzelfde effect als een cohort marsmannetjes op ons zou hebben. De BBC maakt nu kleine kindertjes wijs dat multicultureel zo gewoon was dat een legatus legionis, legioencommandant, (generaal-majoor vandaag) uit donker Afrika kwam.

Maar het kan véél erger. Typetjes zoals Sylvana Simons en donkerder hebben een vreselijk trauma dat Afrikanen enkel de stok en de grashut hebben uitgevonden. Dus gaan ze zeuren en fantaseren. Met hun gezeur hebben ze voor elkaar gekregen dat februari in Amerika ‘zwarte geschiedenis’ maand is. Dan wordt de zwarte geschiedenis wat extra opgeklopt. Worden de zwartjes vrolijk van. Erger is dat fantaseren. Er wordt in zwarte kringen als volgt gedacht en geredeneerd: Egypte ligt in Afrika. Afrika is zwart. Dat weet iedereen. Cleopatra was een Egyptische farao. Dus was ze zo zwart als roet. Zie hier waarom je tegenwoordig hoort dat Cleopatra zwart was.

Nou, dan heb ik net zo’n fraaie om mee af te sluiten: Jan Pieterszoon Coen was een blauwe. JPC woonde in Indonesië. Daar wonen Indonesiërs. Dat weet iedereen. Ergo, Jan Pieterszoon Coen was dus een Indonesiër!

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Elite, establishment, Europa, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Geschiedenis? We liegen het wel voor u!

 1. VarAway zegt:

  Dank H.Numan, 1000 maal DANK.
  Uit mijn hart gegrepen.
  Chapeau👍

  Geliked door 2 people

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Massamigratie begon toen grote passagiersschepen op de Atlantische route werden ingezet.”

  Dan laten we dus de “Grote Volksverhuizing” (4e tot 6e eeuw na Chr.) maar even buiten beschouwing. Want toen waren er nog helemaal geen grote passagiersschepen.

  “Toen u in en ik op school zaten, was de helft van het onderwijzend personeel man.”

  Van u weet ik het natuurlijk niet, maar ik (1945) ging in 1951 naar de Lagere School, zo heette dat toen nog. Daar waren alle onderwijzers, zo heetten ze toen nog, man. Daarna naar de HBS (HBS? Wat is dat? Kejje dat ete…?) en ook daar waren alle docenten man. Na een paar jaar kwam er één vrouw, die gaf Nederlands. Tot ik van school ging is er geen vrouw bijgekomen. Dus onze ervaringen liggen wel wat uit elkaar. Uw hobby is dan wel geschiedenis, maar het moet ook niet al te ver teruggaan. 🙂

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

  • H. Numan zegt:

   He, vervelend. Een betweter. Grote volksverhuizingen zijn gebeurtenissen in de geschiedenis die om de paar honderd jaar plaats vindt. Mogelijk is dit er ook een. Puntje voor u. Had ik ook de migratie van het klokbekervolk of de Dorische invasie van Griekenland moeten vermelden? En dan gelijk de verbinding leggen tussen de ondergang van de bronstijd met de huidige situatie? Ik schrijf een artikel, geen boek. Misschien een idee voor u? Pas wel op voor anekdotisch bewijs: dat er op UW school enkel mannen werkten wil niet zeggen dat op ALLE scholen enkel mannen werkten. Succes!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    H. Numan,
    Op de Lagere School werd bij de geschiedenisles onderwezen over de Grote Volksverhuizing. Enkelvoud. Dus niet zo een die elke paar honderd jaar plaats vindt, maar die ene echte grote.
    Wat ik wilde aangeven met mijn opmerking over vrouwen in het onderwijs, is dat u juist anekdotisch bewijs gebruikt. U heeft het over úw school in de tijd dat ú naar school ging. Wat ik beweerde is dat een of twee decennia eerder de situatie nog volstrekt anders was. U schreef: “Toen u en ik op school zaten.” De geschetste situatie deed zich misschien wel voor toen u op school zat, maar nog bij lange na niet toen ik op school zat. Dus uw opmerking “toen u en ik op school zaten” kan niet onderbouwd worden.
    Tot slot vind ik de toevoeging “betweter” ongepast. Betweter omdat ik op sommige onderdelen van uw relaas wat opmerkingen heb geplaatst. Of staan de gegevens in uw relaas buiten kijf en mag er niet over gediscussiëerd worden? Schelden zouden we op deze site toch niet doen? En op de man spelen ook niet. Dat staat er en geldt, voor zover ik weet, voor iedereen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   romeinse land, was in Engeland bij het kanaal. Dus beide kanten van het kanaal, normandie en engeland hadden kleine mensen, uit romeins zeer oostelijk gebied, ik denk Turkse volkeren. Turken en assyriers lijken daarom samen te werken. Ik kan ze nog niet uit elkaar houden. Veel feiten zijn verdoezeld en moeilijk te vinden. Mensen denken dat rome een europese stad is. Kan best door gemixte mensen met germaans bloed zijn gebouwd die intelligent genoeg zijn. De bouwkunsten in assyrie zijn ook bekend. Echter lijkt op bouwkunst oude grieken zie parthenon. De vroeger assyriers waren blank, niet zoals de Irakezen nu. zijn er trouwens nog wel daar. En wellicht een veel oudere bouwkunst zoals de ongelijke blokstukken gebouwen, waarvan wel geschreven is dat door reuzen is gebouwd. zoals in oosten van st petersburg en oeralgebergte. Daar zijn ook de driedimensinale beelden gevonden die 3000 jaar geleden door de grieken konden worden gemaakt.

   Like

  • MF zegt:

   Natuurlijk is het doel een overname….

   Like

  • MF zegt:

   Misschien wil daar waar je vijanden wonen, omdat je gefrustreerd bent door ze, en je een minderwaardigheidscomplex hebt. Al die “moslims” die het Westen niks vinden. Waarom willen ze hier zijn? Om ons kapot te maken, zeg ik (en om de uitkeringen). Niet vanwege het mooie weer…

   Like

   • tjonge zegt:

    ” Waarom willen ze hier zijn? ”
    .
    om te koloniseren en uiteindelijk volledig te islamiseren.
    dat is gewoon jihad…..

    Like

  • fredjohan zegt:

   Op mijn vooroorlogse lagere school had je t/m de derde klas een juf en vanaf de vierde meesters. Op de HBS had ik een vrouwelijke lerares Engels.

   Like

 3. Marlies zegt:

  Pracht artikel, waarvoor dank.

  Like

 4. Assyriër zegt:

  Het was mij toen ook opgevallen,maar nu is het nog veel erger.bij elk programma van nos en bbc staan paar marocs of turkjes en de ere-divisie daar stikt het ervan.
  Ik heb er geen verklaring voor of zijn ze daadwerkelijk zo goed?

  Like

 5. De migrantencrisis begon na 9 november 2001?

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Ik woon in een straat die sinds zijn ontstaan sinds 1930 genoemd is naar Jan Pieterszoon Coen. Het gemeentebestuur kan ik ultra links noemen (PvdA, Groen Links, SP en D66 maken sinds tijden de dienst uit in de gemeenteraad), en het zal slechts een kwestie van tijd zijn eer de naambordjes van Jan Pieterszoon Coen verwisseld zullen worden voor die van een of andere linkse rotzak of allochtoon. Degenen die echt gediscrimineerd worden zijn wijzelf. Dat word op termijn; een vrijheidsstrijder worden, emigreren naar bijvoorbeeld een Oostblok-land, of de pil van Drion !

  Geliked door 1 persoon

 7. tjonge zegt:

  de bbc is allang verloren, een groter p.c. zooitje kan je niet bedenken.
  ik mocht altijd graag strictly come dancing kijken, maar dit jaar afgehaakt.
  exact 50% blanken en niet blanken, zowel de professionele dansers als deelnemers…
  .
  werkelijk om te kotzen die bbc….

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Uitspraken van Jan Pieterszoon Coen; Dispereert niet (wanhoop niet), ontsiet uwe vyanden niet, daer en is ter werelt niet dat ons kan hinderen want God is met ons. En de tweede; fuseert niet. Welnu, Nederland is een fusie aangegaan met Noord Afrika en Turkije, en heeft zodoende zijn eigen graf gegraven !

  Geliked door 1 persoon

 9. Cynicus zegt:

  Leuk beschreven Numan. Dank je wel.

  Like

 10. ongesgoolde zegt:

  Yep en de neger heeft de piramide’s nederzettingen op mars en de maan gebouwd kon vliegen bovendien, totdat ze in contact kwamen met de witte duivels.
  Arme arme negers.

  Like

 11. MF zegt:

  De geschiedenis zal uitwijzen dat Europa na Poitiers en Wenen, voor de derde keer zal overleven.

  Like

  • Ron Soeverein Mens zegt:

   Dat zie je goed MF. Nostradamus heeft dit voorspeld dat de islam voor een derde keer Europa probeert te veroveren. Uiteindelijk zal hun dit niet lukken en zal de islam voor eens en altijd compleet vernietigd worden.

   Like

 12. MF zegt:

  De maatschappij is pluriform, niet multi-cultureel. Er is nl. maar 1 cultuur leidend, en dat is de Europese, die is gebaseerd op de Grieks-Romeinse geschiedenis cultuur en de Joods-Christelijke godsdienstige traditie. ( en dus niet: de islam cultuur).

  Geliked door 2 people

 13. Piet Karbiet zegt:

  Och, hoe herkenbaar. Binnen een generatie een hele stad omvolken. Ik ging voor 1975 naar een katholieke lagere school in Amsterdam. Veel kinderen gingen nog naar de kerk maar de leraren al niet meer. Je klasgenoten kwamen uit de buurt of uit een dorp verderop, We speelden en vochten en pesten elkaar. Als je rood haar had of voor FC Twente was. We hadden niet veel en sommige kinderen wel. Ja, er stond een auto voor de deur en op vakantie naar de camping. Spanje, dat was heel ver weg en duur om te vliegen. De eerste kleuren tv. Op een dag hadden we een nieuw groot meisje in de klas. Uit Suriname. Vreemd. Ze deelden spekkoek uit en rook anders. Het enige andere vreemde in de buurt was de oogarts, dr Wong. Die kwam uit Indie, hoorde je dan. Of China. Vader voetbalde bij FC Ambon en oma woonde in de Balistraat. Twee van haar broers waren naar Canada gedwongen te emigreren. De eerste Olieboycot kwam, want Nederland steunde Israel. We hadden geen idee dat dit de zwartgallige voorbode zou zijn van een sinistere komende eeuw. Eerst naar een scholengemeenschap met 1600 Ieerlingen, een paar met Indonesische ouders, een uit St Maarten en een Algerijnse jongen. Zijn vader was apotheker. Gevluchte elite. Die jongens deden Gymnasium. Religie was heel ver weg. Nul hoofddoekjes. We lachten besmuikt om de strenge gelovigen van de SGP. Met Rachid en zijn zus gewoon de stad in. Muziek ontdekken, biertjes met discussie over politiek. We noemden elkaar Neger, Chinees of Rooie. Een soort neopolitiek incorrect en kinderen doen dat nu ook nog. Want de godganse dag werd je lastig gevallen met Racisme & Discriminatie, het kwam je oren uit. De linkse docenten lieten je gelukkig wel kennis maken met Nescio, de Klassiekers en schelmenromans van Jan Cremer en Jan Wolkers. Charles Bukowski. Sex, avontuur en kunst. Baudet is er een lieverdje bij. 1984 kwam geruisloos voorbij. Vrouwen waren gelijk, religie was voor de dommen en vrijheid heilig. Alles kon. Je was voor democratie en referenda dus stemde je D66. Logisch. Op de -vrijwel blanke en linkse- Universiteit ging dit nog even door maar in de wijken ging het rap anders. In korte tijd opeens veel nieuwe onogenlijke Turkse en Marokkaanse winkels. Ouderen klaagden dat die zomaar alles mochten zonder vergunning. Zij hadden nog ’s avonds maanden extra moeten studeren voor een duur vakdiploma of vergunning. Die ontevredenheid bleef binnenkamers want dat zei de Burgemeester. Nooit meer Auschwitz. De Pvda van Uyl sloopte vakkundig de kerken in de stad. Thuis stemde men Janmaat en op zondag was er Chinees. Er waren geen woningen dus vertrokken je broers, neven en nichten noodgewongen naar andere steden. Omvolking. Er waren krakersrellen en de bom, zeker, maar die vallen in het niet bij de dagelijkse straatterreur, staatscontrole en de rottende veenbrand die nu heerst in veel steden. Zware criminaliteit is torenhoog en intimidatie door illegalen en migranten voor de jeugd volstrekt normaal. Ongekend. Mijn zoon gaat nu naar de Mavo. Net als Timmermans spreekt hij 7 talen: Surinaams, Turks, Papiemento, Marrokaans, Berbers, Engels en Somalisch. Straattalen. Alleen zijn mentor is blank (niet wit). Het geloof van R&D wordt er nog dagelijks gepredikt. Alle Surinaamse meisjes gaan naar de kerk. Hij begrijpt inmiddels dat er een heel ander straatbeeld is geweest. Met echte vrijheid en minder angst. Heeft hij gisteravond bij een Brits rockconcert (Slaves) in Zuid-Oost zelf kunnen zien. Naar een woning of fatsoenlijk werk kan ie fluiten. 40% van de jongen gezinnen vlucht. Huizen worden opgekocht door Prinsen van Oranje en buitenlandse investeerders. Soros is Watching. Alleen de superrijken en allochtonen met grote gezinnen blijven. Wonen is een Recht, riep de CPN in de vorige eeuw. Nu zijn ze druk met diverse toiletten en gratis moskeeen, De tv preekt dagelijks de islam. Een moslim met heimwee kan terug naar Marrakech. Belgie is voor ons geen optie meer.

  Geliked door 2 people

 14. Taljaard zegt:

  Ben bekend met de geschiedenis van het Romeinse imperium.
  De Romeinse legioenen bestonden na de hervorming van Marius voornamelijk uit Romeinse mannen uit de plebejische klasse die geen andere maatschappelijke uitzichten hadden en die vaak geen andere keus hadden dan die tussen het zichzelf als slaaf te verkopen of voor minstens twaalf jaar dienst te nemen in het leger. Vanaf keizer Vespasianus bestond er ook de mogelijkheid voor niet Romeinse ingezetenen van het imperium om dienst te nemen in het leger, met na hun diensttijd het vooruitzicht op een Romeins burgerschap.
  Maar dan moest je het wel overleven, want de discipline was keihard en je liep daarnaast een groot risico om te overlijden aan ziektes en oorlogshandelingen. Misschien nog het beste te vergelijken met het Franse vreemdelingenlegioen uit de XIXe en het begin van de XXe eeuw. Er zat van alles tussen, ook Noord Afrikanen en Arabieren, maar zeker geen zwarte Afrikanen.
  Die werden hoogstens als slaven vanuit Egypte en Noord Afrika doorverkocht naar andere gebieden, maar waren een relatief zeldzaam verschijnsel in de rest van het Romeinse Rijk.
  Een curiosum, wat nog het meest bij de gladiatorenspelen werd ingezet vanwege hun exotische amusementswaarde. En de levensverwachting onder de gladiatoren was niet echt hoog, tenzij je een uitzonderlijk goed vechter was en je je na verloop van tijd kon vrijkopen. Tijdens de slavenopstand van Spartacus schijnen een paar Afrikaanse zwarte gladiatoren te hebben meegedaan, maar dan houdt het ook wel mee op. Hun impact op de toenmalige samenleving was marginaal en klein. Die van de Kelten, Germanen en Joden was veel groter.
  De Romeinse samenleving was zeker wel multi-etnisch en multicultureel te noemen, maar het werd van niet-Romeinen verwacht dat zij zich in nagenoeg alles aan moesten passen aan de wetten, de cultuur en de taal. En dat deden ze ook. Eenvoudigweg omdat ze geen andere keus hadden.
  De Joden vertikten dat, en dat is ze duur te staan gekomen.
  Onder andere door toedoen van die zelfde keizer Vespasianus en later zijn zoon Titus.
  Ze verloren er hun thuisland door, wat ze pas in 1948 AD weer konden claimen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Aegolius cs zegt:

  **Enkel de mensen die boven de 40 zijn hebben andere herinneringen. Dat is een minderheid, en daar maken de BBC plus de rest van de media dan ook handig gebruik van.**

  Precies!
  Voortschrijdende Culturele (…) assimilatie versus demografie. In dat geval bevindt de EU (Coudenhove-Kalergi) zich in een soortgelijke situatie dat uiteindelijk de val van Rome inleidde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s