Vandaag 79 jaar geleden: de ‘Nacht van het Gebroken Glas’ (Kristallnacht 1938)

Screenshot_177

Reichskristallnacht (of Kristallnacht) in Duitsland, 9/10 november 1938. De nazi’s hebben de Boemestrasse synagoge in Frankfurt in brand gestoken.

(Door: “Brabosh”)

In de nacht van 9 op 10 november 1938 brak het geweld uit tegen de Joden in het toenmalige Derde Rijk van 1938 (Duitsland, Oostenrijk, Sudetengebied en Oost-Pruisen – zie kaartje onderaan).

Het leek alsof het ongepland was. Een zogeheten ‘spontane volkswoede’ was uitgebroken onder de Duitsers omwille van de moord op een Duitse functionaris in Parijs (Ernst vom Rath) door een Joodse tiener (Herschel Grynszpan). Echter, niets was minder waar. De Duitse propagandaminister Joseph Goebbels en andere nazi’s hadden de pogroms zorgvuldig georganiseerd.

Lees verder>>>
(h/t “Trucker”)
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Duitsland, Historie, Holocaust, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Vandaag 79 jaar geleden: de ‘Nacht van het Gebroken Glas’ (Kristallnacht 1938)

 1. MF zegt:

  Graag een waardige herdenking.

  Geliked door 1 persoon

 2. M. zegt:

  Men kan zich op gaan maken voor de volgende ronde die niet lang op zich zal laten wachten.
  Wie hielp de vijand om iedereen af te voeren?
  Ziet men het nog niet?

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik maar vrij weinig wist van wat er in die Kristallnacht allemaal is gebeurd. Wat moet dit vreselijk zijn geweest voor de Joodse mensen die dit alles hebben meegemaakt. Wat een onvergeeflijke daad van al degenen die dit alles op hun geweten hebben!

  Als we niet op onze hoede zijn, gaat het met de Joden nu opnieuw die kant uit. De Jodenhaat neemt toe, wereldwijd zo lijkt het, maar wij moeten er eensgezind voor zorgen dat er nooit meer zoiets vreselijks kan gebeuren!

  Ik hoop dat men zich eens wat minder aantrekt van het gezeur van moslims, maar eens serieus kijkt op welke geniepige wijze de Joden keer op keer aan de schandpaal genageld worden. Denk aan de VN. Daar wordt Israël (en daarmee uiteraard het Joodse volk) keer op keer beschuldigd van allerlei zaken die kant noch wal raken. Het is duidelijk dat men er vandaag de dag opnieuw op uit is om de Joden de genadeslag te geven!

  Dat zal echter NOOIT gebeuren, maar de gemene aantijgingen wijzen erop dat men het liefst definitief met de Joden wil afrekenen.

  Nederland, haal de banden met Israël stevig(er) aan, en toon u een echte vriend!

  Shalom Israël!

  Geliked door 4 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Politiek ontwikkelde massa hysterie jegens ’n geloof/etnische achtergrond is zelfs heden ten dagen niet uit te sluiten zoals het nieuws vandaag mij meldt.

  Like

  • fleckie zegt:

   …’VRAGEN’……..NW.ISR.WEEKBLAD!..1.4.2016……………TAMARAH ..BENIMA…………
   Wanneer zullen IKEA,Action,Zeeman,de Bijenlorf,MacDonalds,Blokker, de Hema, Media Markt, Tuschinski,Pathe, de Ako, Carre, filmhuizen, zwembaden,grand cafe’s,Scholen,,kerken, en tienduizenden andere bedrijven en Instellingen beveiligers voor de deur gaan zetten? Hoelang voordat zij het vanzelfsprekend zullen vinden dat beveiliging onderdeel is van hun bedrijfsvoering?.. Lang vrees ik. Het besef dat iedereen doelwit is van terroristen is nog niet ingedaald.Na elke aanslag leeft het even op, om daarna weer snel weg te zakken. De draconische veiligheidsmaatregelen waar iedereen mee wordt geconfronteerd op luchthavens ten spijt. …………..Het lijkt wel of die maatregelen worden ondergaan zonder tot ook maar EEN gedachte of vraag te leiden. ‘Wie is er met het kapen en-/of opblazen van vliegtuigen begonnen? ‘Wat is er met hun beweging gebeurd( als er een politieke beweging achter zat)?…Zijn de politici die de vliegtuigkapers hun opdrachten gaven .ooit ..ter. VERANTWOORDING geroepen?’ ‘ Of hebben we ze beloond met poltitieke aandacht,geld,erkenning,media- aandacht?’. Als dat laatste het geval is, hebben wij ( die ze die politieke aandacht ,geld,erkenning,media- aandacht hebben gegeven ) wellicht daardoor bijgedragen aan het…voortduren…van de terreur? …….Het zijn vragen die nooit worden gesteld tijdens het media -circus dat op gang komt na weer een aanslag . Academici stellen de vragen wel.Maar journalisten en politici – de duiders van het nieuws- zwijgen erover als het graf. Die roepen in koor dat er’ meer moet worden gedaan om verdere aanslagen te voorkomen.( Op enkelingen na). Maar zodra wordt gesuggereerd dat men kan leren van de Joodse gemeenschappen wereldwijd,wordt geschrokken gereageerd:’ Dat brengt de persoonlijke
   vrijheid van mensen in het gedrang’. …….ZEKER..WETEN…….Dat doet het .Ikzelf verlang hartstochtelijk terug naar de tijd dat Israelische soldates de .. Nijmeegse Vierdaagse…
   konden lopen zonder dat ook maar iemand ze een haar zou krenken. …Eerdaags kan
   niemand nog aan een massa-evenement meedoen zonder veiligheidsmaatregelen.Als de vragen wel waren gesteld , had dat misschien voorkomen kunnen worden……
   Misschien! Feit is dat de ramen ..NIET..zijn gesteld, waardoor de hele wereld nu bang moet zijn …voor…terreur.<<<<<<<

   Like

   • tippelaar zegt:

    Er zitten zelfs aan palestijnse terroristen gelayeerde bewindslieden in de nl.regering en in de 2e kamer fervente jodenhaters en een marokkaanse 2e kamervoorzitter. Mooi stelletje en dat staat dan op 4 mei op de Dam te kwijlen met z’n allen onder leiding van het aan duitsland verwante NL.staatshoofd met zijn aan argentinie verwante echtgenote. Alleen voor de buhne want ze menen er geen moer van. Nederland heeft niets op met joden, lees hieromtrent het boek “jodenjacht” van Van Liempt en Kompagnie, ISBN 9789460033681 en de onthutsende rol van de nederlandse politie in de 2e wereldoorlog. De apeldoornse politie had de twijfelachtige eer dat zij de meeste joden van nederland wisten op te pakken en af te voeren naar de concentratiekampen. Die agenten kregen 25 gulden per jood uitbetaald. Dat geld werd wekelijks opgehaald uit Arnhem en naar rato onder de agenten verdeeld. Let op, het gaat weer gebeuren, de geschiedenis herhaalt zich. De duitsers hebben niets van de 2e wereldoorlog geleerd en de Nederlanders ook niet. De Nederlanders roepen “nooit meer oorlog”. Klinkt mooi maar is een holle kreet, want de oorlog is ook al in nederland volop aanwezig. Nu nog alleen met woorden maar binnenkort ook met daden.

    Like

 5. Ernst Zundel zegt:

  Wist u dat de internationale Joodse gemeenschap Duitstsland de oorlog heeft verklaard in 1933?

  Like

 6. fleckie zegt:

  Op 7.11.2014: no.42, ‘ BARBIE …NAZI, ( de slager van Lyon) en de staatsgreep v.d.COCAINE- generals.
  …..Op ARTE,tt. .no. 115, dd.9.11.2017…: ‘KOKAIN- REKORDFUND in KOLOMBIEN’. Der Polizei und dem Militar in KOLOMBIEN Isr der grosste Kokainfund in der Geschichte des Landes
  gelungen : Insgesamt 12 Tonnen Kokain wurden beschlagnahmt.Die Drogen, die in 4 Fincas in den Departments Antioquia und Choco sichergestellt wurden ‘, sollen dem Kartell:’Clan de Gollfo’ gehoren. …………..12 Tonnen Kokain seien ein uberzeugendes Zeichen der Starke unserer
  Streitkrafte, lobte Prasident Juan Manuel Santos den Rekordfund. In den USA wurde der Strassenverkaufswert der beschlagnahmten Drogen umgerechnet rund ..360… Millionen Euro
  betragen.<<<<<<<

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Het gaat weer gebeuren in duitsland. Kennelijk zijn duitsers te dom om te begrijpen want hen boven het hoofd hangt (en wat er al voor onheil is aangericht door de regering). Ze marcheren als ratten achter de rattenvanger Frau Merkel aan. Oproep aan alle duitse joden en aan in duitsland verblijvende joden met een niet duitse nationaliteit: “Maak dat u zo snel mogelijk weg komt uit dat verderfelijke land, want uw leven is in gevaar. De duitse regering en haar organen zoals politie en justitie, zal u niet beschermen. Verkoop zo snel mogelijk al uw bezittingen en vlucht naar israel of vraag asiel in Amerika als uw leven u lief is. Kom ook niet naar nederland want dit land is al door Rutte, c.s. overgedragen aan de islam, ondanks zijn leugenachtige beweringen dat het niet zo is. Rutte, de Chamberlain van de 21ste eeuw.

  Like

  • fleckie zegt:

   …BEVRIJDINGSMUSEUM..WEER..IN..OPSPRAAK…..NW.ISR.Weekblad 10.11.2017 . …Bart SChut…………’ De zoveelste KRISTALLNACHT- herdenkingsrel is een Feit. ..Het …Bevrijdingsmuseum nodigde een fel- anti-Israelische spreker uit voor zijn herdenking v.d. DUITSE POGROM in 1938. Directeur Wiel Lenders wil van geen kritiek weten:” zij mag antizionistisch en anti-Israelisch zijn”. ……….’Lenders reageert uiterst verbaasd op de Ophef,die is ontstaan rond de uitnodiging v.d.extreem- linkse ..activiste Annefleur Dekker als spreker bij de Kristallnachtherdenking v.h. Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.” Decker is gekozen omdat zij acties is op het gebied van antifascisme en mensenrechten. We hebben haar niet uitgenodigd om over Israel te komen praten”. Dekker raakte in opspraak,met haar opvallende social media- posts. Zo vroeg zij zich dit jaar op Twitter af ‘wat het CIDI eigenlijk met de Doden- herdenking te maken heeft’. Lenders: ” Dat heeft zij helemaal niet zo bedoeld”. ……….Ook riep Dekker op films met Gal Gadot te boycotted,want: “( De) actrice was zionistische soldaat in de IDF.BOYCOT .”( Dat Gadot haar dienstplicht vervulde was klaarblijkelijk een nuance te veel voor Dekker.) Op de vraag of iemand die zich als..spreekbuis v.d.antisemitische BDS – beweging afficheert,zou moeten spreken bij een kristallnachtherdenking ,reageert Lenders furious:” Antisemitisch, wat zegt u nu toch? komt op,he! Wat is dit voor een schandalige beschuldiging ? Het is een jonge vrouw die strijdt voor een betere wereld”. …..Ook dat Dekker lid is v.d.Internationale Socialisten,een extreem- linkse groep die ooit een herdenking voor HAMAS- OPRICHTER sheik Ahmed Yassin organiseerde, ,diskwalificiteert haar volgens Lenders niet als spreker bij dev herdenking v.d.pogrom waarbij meer dan negentig Joden werden vermoord.” Wij hebben Annefleur Dekker uitgenodigd,niet de — hoe noemt u ze? – de Europese Socialisten. Zij is geen antisemitist[ sic.] Als dat Zo zou zijn,zou zij hier niet binnen komen,wij nodigen geen antisemieten uit. Zij is fel antiracistisch,Dus hoe zou zij antisemitisch kunnen zijn?. …….
   …..Joodse..afkomst……Op de vraag of Lenders zich kan voorstellen dat er binnen de Joodse gemeenschap wrevelm bestaat over het uitnodigen van Dekker, jurist bij de Kristallnachtherdenking,antwoordt de directeur v. .h. Bevrijdingsmuseum ontkennend. ” Zij is voor mij onbesproken.Zijnheeft zelf een Joodse afkomst”. ……….Dekkers extreem- linkseb activisme brachtn haar deze zomer in opspraak .Zij reisde af naar de G20″ in HAMBURG ,war zij het massale geweld door antifasistische demonstranten bagatelliseerde en de politie die probeerde de eigendommen van burgers te beschermen, omschreef als ‘nazi’s’. …Wat radicaliseringsexpertnCarel Brendel sarcastisch deed verzuchten:’ Zij kan sinds haar bezoek aan Hamburg wel iets vertellen over het ingooien van ruiten van middenstanders”. In dit verband was ook de Twitteroproep van Dekker ‘.500 stenen op Wilders te gooien ‘opvallend. Volgensvolgens Dekker was deze tweet ‘cynisch’ bedoeld.,des ondanks noemde een woordvoerder van Groen Links .- de partij,war zij opmdat moment lid van was- haar woorden’verwerpelijk’.Dekker liet ook al weten een taart te willen gooien naar Forum voor Democratie- leider Thierry Baudet. …………..ONBESPROKEN…………..Lenders vinden het allemaal geen probleem: wij zijn volstrekt onbesproken,wij zijn recht op de grastmen gaan niet bij iedereen die wij uitnodigen edn antecedentenonderzoek doen. ” Afsluitend zegt Lenders : ” zij heeft Kritiek op Israel.datb mag zij toch hebben? Zij mag politieke gezien antizionistisch en anti- Israelische zijn. Dat mag ,Ik leg haar geen strobreed in de weg.Mijn enige graadmeter is dat zij geen antisemiet is,Ik,sta nog steeds achter deze keuze”. ……Het is hetbtweede relletje rond het Bevrijdingsmuseum in korte tijd. In oktober organiseerde het museum in Groesbeek een tentoonstelling waarin de SS werd omschreven als een v.d.meest multiculturele organisaties ter nwereldCIDI- directeur Hannah Luden riep Lenders ter verantwoording en spark van ” een geur van vergoeilijking’ overvde SS door het Bevrijdingsmuseum.Lenders weeks ook toen de kritiek resoluut van de hand door erop te wijzen dat er ‘zegge en schrijve EEN boze reacties was binnen gekomen*<<>>>Tweets van Anne Fleur Dekker:’ Ik bedoel dus : Israel¥Joden……Anne Fleur Dekker: Sorry voor stilte.Aktiveer. St.Pauli is vannacht aangevallen door Nazi”s en daarna ons kamp……Anne Fleur Dekker: ‘zucht. Weer treiterhelicopters Bovendien het kamp en blijkbaar was er vannacht een Nazi- plaats in Sankt Pauli. …..Anne Fleur Dekker: Kwamen er vandaag dus achter hoe megaracistisch mijn jeugdfavoriet Bassie en Adriaan is. Vooral dat stuk met die Indiamen in de woestijn. …..Wie gaat er mee 500 stenen op,Wilders gooien ? Vind Ik wel een ludieke actie. …..Anne Fleur Dekker: Wat heeft het CIDI uberhaupt met dodenherdenking te maken?. <<<<<<<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s