Amsterdam slaat enorme flater met Spaanse edelman als nieuwe ‘Piet’

Screenshot_204

Amsterdamse Pieten op verkenning voor de Sinterklaas-intocht, september 2023. Rechts ziet u een voormalige Zwarte Piet, tot de bedelstaf gereduceerd tijdens de Zwarte Piet-oorlog van 2017.

De gemeente Amsterdam heeft bekend gemaakt voor een volledige nieuwe ‘Piet’ te gaan. Geen roetveegpiet of blauwe piet, maar een Spaanse edelman uit de zestiende eeuw. Omdat er dan geen enkele associatie met slavernij is, aldus de woordvoerder van het Amsterdams intocht-comité.

Het historisch besef is in Amsterdam werkelijk tot onder het nulpunt gedaald. Als er één groep tot aan zijn nek in de slavernij zat, dan waren het wel de Spaanse edelen uit de zestiende eeuw:

Lees verder>>>
(h/t “MF”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, Amsterdam, cultuurrelativisme, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, Slavernij, Spanje, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Amsterdam slaat enorme flater met Spaanse edelman als nieuwe ‘Piet’

 1. tjonge zegt:

  elk jaar maar weer !
  is het niet negerin ss dan wel neger qg.
  en als die het niet zijn dan is het wel pc nl….
  het sinterklaas feest is allang over, heel de mkb en overheden hebben al gecapituleerd, dus we trekken aan een dood paard….

  Like

  • Leo zegt:

   Inderdaad..Het MKB heeft gecapituleerd. Dat is nu ons grote probleem. Onze hebzucht en gebrek aan principes . Puur uit winstbejag verkopen wij onze cultuur. En dat is ook waarom wij uiteindelijk aan het kortste eind zullen trekken…Helaas

   Like

 2. Peter zegt:

  Gewoon Zwarte Piet laten terugkeren bij de mafketels in Amsterdam !
  Ik hoop dat de GEWONE Amsterdammer die ook niets heeft met genderneutrale toiletten naar de inkomst van de Sint met ECHTE Zwarte Pieten in Weesp gaat.
  Een kwartiertje rijden van Amsterdam en je bent van het gezeik af.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Klopt! De provincie doet niet mee aan die flauwekul, gelukkig.
   Hier in de ‘Kop” ook niet: Kom naar de intocht in Alkmaar en je aanschouwt de echte, onversneden Zwarte Pieten.

   Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Het kan misschien nog erger daar in Amsterdam, waar Danny de Munk, Drukwerk en allerlei zangers vroeger kritische nummers over zongen, omdat die stad al te links is geworden en tijdens de Tachtigjarige Oorlog voor Spanje koos zodat de Nederlandse Regering daar nooit zetelde.
  Stel dat bijvoorbeeld een stel links extremisten daar gaan rondlopen met rode vlaggen met een gele hamer en sikkel daarin, zich verkleden als Russische communisten en uitroepen dat 100 jaar geleden de Russische Revolutie zo fantastisch was, dat Lenin, Trotski en Stalin eigenlijk Europa hadden moeten veroveren ()wat ze trouwens ook al in 1920 probeerden maar godzijdank door Polen werd belet) en dat hierna een communistisch Verenigd Europa was ontstaan! Ik vrees dat dan ongetwijfeld de halve bevolking van Nederland en Europa allang daar Siberië was gedeporteerd, tienduizenden mensen waren doodgehongerd, neergeschoten of tot dwangarbeid en slavernij waren veroordeeld! Stuur dus gewoon desnoods duizenden Zwarte Pieten naar Amsterdam opdat ze die linkse bolsjewisten daar met de roe naar hutje Mutje toe verjagen!

  Like

 4. MF zegt:

  Tsja, Amsterdam, daar kun je alles verwachten. Neem ik niet meer serieus….

  Like

 5. Harry zegt:

  Eigenlijk jammer dat die rot- moffen Rotterdam totaal kapot gebombardeerd hebben en niet Amsterdam .
  Zo’n prachtige stad , Amsterdam , en nu helpen ze zichzelf helemaal naar de donder .
  Ergo , twee steden totaal verwoest !
  Je kunt je afvragen wat erger is , verwoest worden of jezelf verwoesten .

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Amsterdam: het grootste gesticht aller tijden. Zoveel gekkies bij elkaar is nog nooit eerder in de geschiedenis vertoont. Ziek

  Geliked door 1 persoon

 7. Mary zegt:

  We kunnen de asbak Amsterdam missen als kiespijn, met hun belastinggeld slokkende socialistische gekte en hun voorliefde voor alles wat niet Nederlands is, viert de rest van Nederland gewoon Sinterklaas met ZWARTE piet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Martin de Koning zegt:

  Ach laten wij ons niet laten negeren door die slavernij pietofoben. Pietofobie is de ziekte van de altijd maar weer , zichzelf onderwerpende mens , die totaal onbewust is van de realiteit van de wereld . Laat staan van de wereld geschiedenis , ze willen gewoon geslagen worden met een spaanse stok door een blanke en niet door de roe van een kleurling. Eigenlijk zijn die linkse pietofoben dus eigenlijk een stelletje racisten tot op het bot.

  Like

 9. Trucker zegt:

  Ik zie dat het in Nederland wel erg gesteld is met tuig (ik blijf beleefd en heet ze tuig) dat een feestje voor kinderen om zeep wil helpen.
  De kinderen van vandaag hebben al niet veel meer om naar uit te kijken want tuig is bereid om ook de Paashaas te (laten) verbieden.
  De allesoverheersende kracht achter al dat tuig is natuurlijk de islam(iet), tuig laat zich inspireren door de islamiet die eist onder dwang alles en verkrijgt het vervolgens.l.

  Like

 10. Rene Kampers zegt:

  Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan….
  Het woord “zie” kan als uiterst kwetsend worden ervaren door visueel gehandicapten, al zullen die dit waarschijnlijk niet lezen, en dient dus vervangen te worden door “ervaar”. Daarnaast is het onacceptabel om het op dit moment over Spanje te hebben voor de Catalanen, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht, net als voor het fenomeen “stoomboot” want iedereen weet dat deze zeer milieubelastend zijn.

  Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie Hem al staan…
  Het “hij” van de stoomboot is onmiskenbaar genderspecifiek en dient vervangen te worden. PS: de milieuonvriendelijke boot moest toch al weg, wellicht vervangen door milieuvriendelijk genderneutraal voertuig? “Sint Nicolaas” is een uiting van de Christelijke traditie en bijgevolg ongewenst. “Zie” (zie hierboven) moest al weg (ivm visueel gehandicapten).
  Hoe huppelt het paardje, het dek op en neer…
  (dieren horen in de vrije natuur, en zijn er niet om trucjes te doen (huppelen) en al helemaal niet op eerder genoemde boot. Een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen. Past niet meer in 2017. Helaas

  Hoe waaien de wimpels al heen en al weer…
  Mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting. (milieu effect of veroorzaakt door de vervuilende gassen van de stoomboot?) Hier dient een milieu effect rapportage gemaakt te worden. Tot de gevolgen bekend worden, voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels weleens voor verkeerde beeldvorming ZOU KUNNEN zorgen.
  Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe…
  (Knecht is denigrerend, weinig respectvol voor minder lager opgeleiden en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is. Het zogenaamde lachen (zonder humoristische context) kan als als een teken van minder intelligentie worden uitgelegd. Het zogenaamde “roepen” is door slechthorenden niet of nauwelijks mee te krijgen en hierdoor onnodig kwetsend en dient vervangen te worden door een passend alternatief.
  Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe…
  (door zoet aan lekkers te koppelen ontstaat een onjuist beeld. Het is juist zoetigheid (lees suikers) die voor obesitas en hart- en vaatziekten zorgt. Door uitgerekend het woord “zoet” te verwarren met “lief” of “braaf” ontstaat een verkeerd beeld. Voorstel; A wie zoet eet, krijgt obesitas (waarschuwend) of B wie braaf is krijgt een wortel (beloning). PS eerder werd “snoeptomaatje” voorgesteld maar de koppeling tussen snoep (slecht) en tomaat (goed) is ongewenst in deze…
  Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij…
  Is absoluut uitgesloten. De koppeling van een katholieke heilige en het woord “komen” roept bijzonder ongemakkelijke beelden op van seksueel misbruik in de breedste zin van het woord en is daarom “no go”.
  En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij…
  Het woord “huisje” doet onrecht aan mensen die zich geen huis kunnen veroorloven (waaronder veel alleenstaande moeders, woonwagenbewoners enz) en die noodgedwongen in een flat of appartement wonen “ons Huisje” is in deze context (vaak) onbewust bedoeld als eigen bezit. (Onnodig grievend voor huurders of niet-huizen bezitters.)

  Deze korte lulkoek analyse bewijst maar weer dat alles kapot te redeneren is en kwam tot stand na een half uurtje bullshit lezen op FaceBook.
  Vind je het leuk, deel het gerust en ben je het niet met me eens, reageer dan vooral niet…

  Geliked door 1 persoon

  • Rene Kampers zegt:

   PS beste lezers , de tekst komt niet van mijn schrijven, ik ontving dat heden als mailtje . Ik vond het interessant genoeg om te publieren

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Maar de tekst is in ieder geval wel zwaar ok. Rene.
    Goed over nagedacht.
    Zoals de schrijver duidelijk laat zien is feitelijk alles kapot te redeneren.
    Dat is waar in Nederland en ver daarbuiten de discussie verkloot wordt.

    Like

 11. Rene Kampers zegt:

  Ik ken geen enkele Spaanse edelman uit de geschiedenis met de naam PIET

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s